Igen. Le a kalappal. Úgy látom te is élvezed a kismotoros életet. Gyorsabban? TA-val úgy mentem 1400 km-t, hogy YBR125, GN250 és MZ jött mögöttem felcuccolva. Kemény 40-70-es tempót tartottunk és nézelődve élveztük a tájat.
Persze az Olasz út alatt volt benne pálya gazdagon, de ott is jellemzően 110-115 között volt a nagy átlag. Jó ez így. Motorozunk ez a lényeg.
Idénre az SR-rel be van tervezve pár hosszabb út. ;-) Remélem összejön.
Szívbetegségem és erősen romló porckorongsérvem miatt már nagyon nem akaródzott motorozni a jó öreg Suzuki GS500-zal. Gondot jelentett kiásni a ház mögül, kitolni az utcára, majd felülni rá. Minden 4.-5. felszállási kísérlet idegbecsípődéssel végződött, ami ha itthon történt a ház előtt, akkor nem volt nagy ügy (ordításomra a csopperes szomszéd kijött, és leszedte rólam a feldőlt motort - és maradtam itthon), de amikor ugyanez 200 km-re otthonról, a bakonyi erdőben az út szélén történt, na az már nem volt vicces. Jöttem már haza így néhányszor... Döntés előtt álltam: vagy abba hagyom végleg a motorozást, vagy veszek valami pehelykönnyű kis robeszt (amire könnyedén fel bírok szállni), és a környéken bóklászni az is jó lesz. Ráadásul még tetszik is a kisrobogós élet. :-)))
A GS-sel az utóbbi 4 év alatt mentem összesen 5-6 ezer km-t (évi átlag 3 Mecsek-kör meg egy Bakony túra), a kisrobeszes egy év alatt meg 6200-at, például kétszer is voltam Horvátországban vele, a Papuk-hegységben szerpentinezni (egy nap alatt 450-480 km). Így már érthetőbb?
Jajj, mindig ez a sok panasz (van ami nem változik). Ha ezzel a hokedlivel tudsz és szeretsz menni, akkor motorral is tudnál, ugyan az. Söt, motorozni könnyebb, hogy a combod között ott a tank, gondolattal irányítható...
Neked egy új Honda GB 350 kellett volna :-)
Vagy ha tényleg nehézkes a két keréken, akkor egy szép kis kirándulós Mazda MX5 :-)
A GS-t tavasszal eladtam, én már nem bírtam vele motorozni. Öreg vagyok, beteg vagyok, szóval ez van... :-(
Tavaly novemberben vettem ezt a kis görhokedlit, ezzel most nagyon jól elvagyok, megint van kedvem túrázgatni, csavarogni. 6200 km jött össze egy év alatt. Mivel mindig egyedül megyek, így még a lassúsága sem túlzottan frusztráló, nem kell "kapaszkodnom" senki után. Óra szerinti 90-nel (valós kb. 84-85) a világból kimegy.
Könnyű rá felszállnom, nem borítom magamra a porckorongsérvem miatt. Nem ráz, nem vibrál, nem durran be a csuklóm a szerpentineken kuplungozástól sem. Sokkal kevésbé fáradok el rajta, mint a GS-en, napi 3-400 km-t simán el vagyok rajta, óránkénti / fél óránkénti magállásokkal. Remélem néhány évig el bírok menni vele túrázgatni.
Az ülést ma meghozta az MPL. Rekord-gyorsan ideért Németországból. Igényesen volt csomagolva, így sérülésmentesen érkezett. Ali nem is hirdeti, de egy vízhatlan plusz borítót (üléstakarót) is adtak hozzá bónuszba. :-)
Eleinte nem éreztem a csí-t magamban hogy neki álljak ülést átszerelni meg üléspróbákat csinálni.... Félóráig rágtam a kefét itt az ablak mögött, nézve a szállingózó hóesést, majd felfújtam az arcomat és kimentem Pircsihez ülést cserélni! :-)
Pro: - deréktájt 2 centivel, az ülés legelején 4 centivel magasabb mint a gyári volt, tehát nem előrefelé, hanem 1 centit hátra, a deréktámasz felé "lejt". - semennyire nem csúszik a felülete, mintha a farmerom oda lenne tapasztva szinte. - picit keményebb, de nagyon jó tartású, sokkal vastagabb tömésű, biztos fogom tudni használni fél napokon át. - előrefelé hosszabb, ad némi plusz biztonságérzetet. "Van valami a lábam között..." érzés. :-) - üléstakaró, ráadásul méretpontos.
- szerintem qrva jól néz ki! :-)
Kontra: - a deréktámasz túl elöl van, egy centivel még előrébb ülök rajta mint a gyárin sajnos. :-( - valószínűleg csak beállítás kérdése, de nehezebben nyílik / csukódik a gyárinál. Most nem volt vele türelmem tovább p*csölni. - mivel előrefelé hosszabb, így felszálláskor sokkal könnyebb cipővel összekoszolni. :-(
Mivel az Aliexpressz rendkívül jó akcióval kínálta az NMAX deréktámaszos komfortülést (32800,- forintért szállítással együtt, németországi raktárból, jan. 10 szállítási határidővel), így felfújtam az arcomat és tegnap megrendeltem. A felhasználók véleménye szerint nagyon jó: nem csúszik a felülete és nem lejt előre annyira, mint a gyári. Azt nagyon utáltam.
A gyári ennyire szerencsétlen (csúszik és lejt előrefelé rendesen):
Hinnye! 18654 hozzászólást elolvastál?! Ezért már egy 5-ös is járna irodalom órán, de tőlem kapsz egy szóbeli vállveregetést, meg egy mezei piros pontot.
Hibákat valóban hiába keresnél az YBR esetében, szerencsére ilyen nincs.
Sziasztok! Végig olvastam a topikot. Várom az elismerő vállveregetéseket! :) :) :) Kisebb nagyobb megszakításokkal ma végeztem vele. Elsősorban a felmerülő műszaki hibák érdekeltek volna és azok megoldása, de hát ilyennel nem nagyon találkoztam. Ez egy igen jó kis gép!
Július óta mióta megvan a moci kb. 3000 kilométert hajtottam bele, szinte probléma mentesen. Még a nyáron menet közben egyszer váratlanul leállt alattam. Kicsit meg is ijedtem, de aztán harmadik negyedik próbálkozásra el is indult és azóta is megy. Egy ismerősöm javaslatára a biztonság kedvéért tettem az üzemanyagba injektor tisztító folyadékot. Nem tudom, hogy ennek hatására vagy miért, de többet nem jelentkezett a leállás.
Már egy hónapja pihenőjét tölti, az aksit kivettem és várja a tavaszt, velem együtt!
A közelgő ünnepek alkalmából mindenkinek boldog karácsonyt kívánok! :)
Ma vittem fel a Transalpot a téli szállás helyére, gyorsan számot vetettem a futott km-ről. Augusztus óta szinte alig mentem, addig gyarapodott a szép mennyiség. Jövőre ugyanennyit vagy többet. ;-)
Megmértem az akkumulátort is, 18%-os az indító árama. Jövőre abból kell egy új.
Nekem a csoffadt kis görhokedlivel (NMAX 125) egy év alatt 6200 km jött össze, annyi mint előtte az utóbbi 4 évben a "naggyal" (Suzuki GS500). Persze korábban, még sokkal kevésbé rossz egészségi állapotomban 8-9 ezer meg volt vele évente. A kis robesz passzol hozzám, ezzel megint gurulgatok legalább. :-)
Lesz bizony...ahogy rohan az idő,mindjárt itt is van! Tegnap "levetkőztettem a robeszt",kezdődik az átnézés,szervizelés,mert amióta megvettem,csak egy olajat cseréltem a motorba meg a hajtásba,és csak használltam. Úgyhogy elleszek vele egy darabig.