Keresés

Részletes keresés

bornemissza.zsolt Creative Commons License 2013.08.16 0 0 12

Néhány tipp Rijekáról és környékéről: Rijeka

villanypásztor_p Creative Commons License 2005.06.20 0 0 11

Helo Horvátország-rajongók!

Már több, mint egy éve olvasom (viszonylag) rendszeresen a topic-ot. Nagyon tetszik! Az Adria több részét is volt szerencsém megismerni. Idén ismét a KRK sziget lesz a célpont. Mivel már jártam abban a paradicsomban, ismerem, de azért lenne egy-két kérdésem azokhoz, akiknek friss infójuk van.

1. A szigeten lehet-e valahol jet-sky-t bérelni? tavaly előtt nem láttam sehol ilyet, de nagyon örülnék, ha valakinet lenne tapasztalata e téren.

2. ha valaki mostanában jött vissza a környékről, ne tartsa magában az autópályadíjakat és egyéb úttal kapcsolatos tapasztalát sem.

Cserébe (és nem csak nekik) szolgálhatok sok képpel és élményekkel Baska-ról, Stara Baska-ról, Punat-ról, Krk-ről,

akik pedig a délebbre fekvő vidékeket kedveli, azoknak Splittől Tucepiig bezárólag szintén tudok mesélni.

Előre is köszi!

VP

AZS Creative Commons License 2005.06.14 0 0 10
Amúgy meg szúrnék be képeket minderről, de főleg csak videóim vannak (régebben szegény voltam, nem tellett digitgépre, csak videokamerára ;-) Mondjuk onnan is le lehetne szedni, csak most nincs rá időm, mert 52 óra múlva indulok Novi Vinodolskiba ;-)))
AZS Creative Commons License 2005.06.14 0 0 9
Rijeka nem, iparvárost itthon is láthatsz. Az eddigiekhez plusz: A pulai amfiteátrum azért a második legnagyobb a világon... A Rijeka előtti öböl a Bakari öböl. Rovijtól csak egy ugrás a Limfjord, azon egy hajótúra kihagyhatatlan élmény. Kicsit tovább Porec is nagyon jó hangulatú városka, a Szt. Euphrozina katedrálist semmiképp se hagyd ki! Novi Vinodolskitól kb. keletre úgy másfél óra a plitvicei tavak, erre egy egész napot szánj, mert ha csak fél napra mész, megbánod ;-) Senj-t is érdemes megnézni, meg felkapaszkodni a Nehaj-várhoz. Kicsit lejjebb meg átkompozhatsz Rab-ra. Nnnnna.
Előzmény: Matt (8)
Matt Creative Commons License 2005.06.08 0 0 8
ezekszerint Rijeka nem ér meg egy misét? :))
Előzmény: cheereck (7)
cheereck Creative Commons License 2005.06.08 0 0 7
jah, akkor mégis átment, oké :)
Előzmény: cheereck (5)
cheereck Creative Commons License 2005.06.08 0 0 6
bahhh, leírtam, erre elveszett. nah majd lefirkantom újra.
Előzmény: Matt (1)
cheereck Creative Commons License 2005.06.08 0 0 5

Opatija vagy régi nevén Abbázia a századelőn a magyar elit kedvelt nyaralóhelye volt. Szép épületek, kellemes strand, cápaháló.

Pula - amfiteátrum, nem Colosseum, de azért szép :) nyáron rendszeresen rendeznek ott koncerteket.

Rovinj - sokak kedvence, egy nagyon hangulatos ki tengerparti város.

Rijeka - oda is be lehetne nézni, az odafele úton van egy nagyon szép öböl, de a neve nem ugrik most be :-/ a város amúgy tipikus szmogos nagyváros, amit a kikötő még csak fokoz. De egy kirándulást szerintem megér, lehet nézegetni a nagy hajókat a kikötőben, a sétálóutcában meg fagyizni egyet. Optaija ott a szomszédban, így 1 napba mindkettő belefér.

Előzmény: Matt (1)
Laja73 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 4
Matt Creative Commons License 2005.06.08 0 0 3
én is tavaly voltam először, nagy élmény volt, most ezt a környéket szeretném felfedezni.

akkor már ketten vagyunk kíváncsiak.. .)
Előzmény: whoa (2)
whoa Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2

hét nemtom énse :-D

mi tavaly voltunk arrafelé (is) Horvátban nyaralni, visszafelé úton Omisból benéztünk oda...

amikor a nyaralás előtt autóval elindultunk itthonról nem gondoltam volna hogy iylen jókis hely lesz Hrvatska :-) idén valszeg irány újra :-)

Előzmény: Matt (-)
Matt Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1
konkrétan? :))
Előzmény: cheereck (0)
cheereck Creative Commons License 2005.06.08 0 0 0

Opatija, Pula, Rovinj, Porec... vannak ott szép helyek :)

Előzmény: Matt (-)
Matt Creative Commons License 2005.06.08 0 0 topiknyitó
arra megyünk nyáron. mit érdemes megnézni a tengerparton kívül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!