Keresés

Részletes keresés

Labor Creative Commons License 2005.06.10 0 0 17

Szerintem ez az elbizonytalanítósdi kártya már ki van játszva ezerszer, az emberek már unják ezt a marhaságot. Ha egy eddigi balos támogató megingott, az még korántsem biztos, hogy a választásokon nem szavaz a fidesz ellen. Pláne, hogy a fidesz sem egy konstruktív ellenzék (mondjuk ilyet eddig mi még nem láttunk), márpedig az építő jellegű hozzáállással (ellenzéki vagy kormányzati szereben) lehetne itt most nagyot kaszálni, akárki is vállalja fel végre (ehhez mondjuk dolgozni kellene, de ez most más téma). Lehet, hogy nincs igazam, jövőre kiderül.

Előzmény: Pukszi (16)
Pukszi Creative Commons License 2005.06.09 0 0 16

Csak akkor mindegy, hogy ki az elnök, ha ténylegesen tartja magát az alkotmányhoz és annak szelleméhez. A rendelkezésre álló viszonylag szerény eszköztárral is élhet vmelyik párt javára/terhére, ha akar. Reméljük nem fog akarni.

A többségben kormányzó pártok nem tudtak élni a számukra biztosított lehetőséggel, és az általuk jelölt KE vesztett a szavazáson, ez mindenképpen kudarc és az emberekben olyan érzést kelthet, hogy idétlenek, fegyelmezetlenek, képtelenek élni fölényükkel. Mindez előrevetíti, hogy a szavazók egy része a továbbiakban elfordulhat tőlük, mert úgy érzi nem képesek a rájuk szavazók érdekeit a jobboldallal szemben érvényesíteni. Ilyen szempontból ez hatással lehet a 2006-os választásokra is.

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.09 0 0 15

Valószínűleg semmit. Talán nincs is jelentősége.

Csak szerintem egy-egy ilyen vereségnek tűnő esemény /EU választás, KE választás/ demoralizálja a balos szavazótábort , mint igen érzékeny tömeget. A jobbos kemény mag adott , ők akkor is Orbánra szavaznának , ha az egész országot a birtokává tenné. De a balos tábor azonnal meginog , több lesz a bizonytalan , a nem szavazó , stb. Ők kritikusabbak saját pártjukkal szemben , nem fogadják el a hibákat.

Ezt a Fidesz is tudja. Erre játszik és sajnos el is éri a célját.

Azt kell , hogy mondjam , hogy jól csinálják , ez a bamba MSZP még arra is képtelen , hogy kihasználja az általa kínkeservesen létrehozott előnyöket, eredményeket. Számtalan sanszot kihagyott , míg a Fidesz a semmiből is tud hírt csinálni. 

A hülye SZDSZ pedig többet jártatja a száját a szaros 5,5 %-os eredményével, mint az indokolt lenne , főleg a semmitmondó működése után kellene csöndben maradniuk. Már kétszer szavaztam rájuk , többet soha az életben.

Előzmény: Labor (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.09 0 0 14

Ez volt az az eset, amikor Ibolyka végleg kilopta magát a szívemből.

De ekkor történt az is, hogy a közt. elnök intézményét abszolút formálisnak nyilvánítottam.

Milyen alkotmány az, amelyik szerint egy miniszterecske felülbírálhatja a közt. elnök döntését?

Hozzá kívánom még tenni, lévén ez valamelyik bankvezér (talán Ybl bank) ügye volt, egyáltalán nem szimpatizálok egyik csődös bank vezetőjével sem.

Előzmény: Ormossy (13)
Ormossy Creative Commons License 2005.06.08 0 0 13

Igen, ezt a Dávid I. a Göncz Á-al eljátszotta.

Elég érdekes volt.

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 12
Kegyelmet csak az igazságügyminiszter ellenjegyzésével adhat.
Előzmény: stones (10)
Labor Creative Commons License 2005.06.08 0 0 11

Hányszor dobott már vissza törvényt KE?  Ezek közül hányat változtattak meg érdemben, mielőtt végül hatályba lépett?

Kegyelemi jog: nem hinném, hogy ezért a nagy felhajtás, hacsak nem fosnak a t. képviselők valamiért.  (na jó, ez demagógia, viszont szerintem vicces)

A főmuftik kinevezéséről meg úgyis mindig egyezkedés van, ha nem is nyilvánosan.

Előzmény: stones (10)
stones Creative Commons License 2005.06.08 0 0 10

a KE, pl.,

egy-két törvényt egyszer visszadobhat a Parlementnek , megfontolásra.

Kegyelmet adhat, vagy nem.

Kinevezhet egy-két főmuftit.

Labor Creative Commons License 2005.06.08 0 0 9

off

az az "esetleg" szó fölösleges, átfogalmazásból maradt ott

Előzmény: Labor (8)
Labor Creative Commons License 2005.06.08 0 0 8

Így van, ezzel nincs is bajom, ha már egyszer ilyen a rendszerünk. Pont ezért érthetetlen az egész, végül is, ha nem szalonképtelen az elnök (ezt egyik jelöltről sem lehetett mondani, esetleg, ha azt a pajzán ötletet Horn Gyusziról nem számítjuk :-D ), akkor teljesen mindegy, hogy ki az.

Előzmény: Vajk (7)
Vajk Creative Commons License 2005.06.07 0 0 7

hogy valóban mi volt a dolog nem tudom, de e KE-nek a reprzentálás a dolga: külföldi kaviáros szendvicsek, mosolygó försztlédik, jó nagy kézfogások a fotósok előtt.

Ezért kapja a fizut...

Előzmény: benedeikt (6)
benedeikt Creative Commons License 2005.06.07 0 0 6

Talán tudok segíteni!

Hirtelen az jutott eszenbe, hogy szegény Mádl Ferenc, mint az Alkotmány őre, a nemzeti egység megtestesítője a honvédség főparancsnoka, hatalmas munkája közben nem tudott részt venni a sorkatonai szolgálat megszüntetése alkalmából rendezett ünnepségen.

Valószínű azért, mert tényleg sok dolga volt.

Tényleg mik voltak ezek? Engem is homályosítson fel valaki!

Előzmény: Labor (5)
Labor Creative Commons License 2005.06.07 0 0 5

Még mindig azt hiszik, hogy a másik fél torkának ugrás a javukra befolyásolhatja a szimpátiaarányokat, ezért próbálják izgatni a tömegeket. Ezzel a viselkedéssel csak a saját B-közép táborukat tartják kondiban, pedig nem ők fogják eldönteni a választásokat. (Ha jól tudom, amúgy sem kellene még ezzel foglalkozni, van munka bőven!)

Ami nem lenne baj, mert tojnék rá, ha nem az arcomba nyomnák, de az a szomorú, hogy a sajtó és a közélet ettől hangos.

Előzmény: Vajk (3)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 4

Pontosan erről van szó.

Amennyiben, és miért feltételeznénk mást Sólyomról, tisztességesen végzi a dolgát, akkor az egyik pártnak sem lehet sem előnye, sem hátránya.

Akkor tényleg mire a nagy felhajtás?

Előzmény: Vajk (3)
Vajk Creative Commons License 2005.06.07 0 0 3

ő de jó, már azt hittem csak én vagyok egy nemzetrontó nszemétláda, hogy nem érzékelem a felfokozott események miértjét...

Szerintem semmi az égvilágon nem történt, a fidesz által támogatott jelölt nyert. Attól függetlenül, hogy nem vagyok jobboldali, Sólyomot tartom jobb KE-nek, mert van háttere, Szili pedig olyan semmilyen szürke, jellegtelen, karakter nélküli bábu lett volna, mint Mádl volt.

Persze Sólyom is lehet még ilyen, de ezt igen kevéssé tartom valószínűnek.

A pártok szempontjából(mondjuk a szocikéból) ez presztizsveszetség? Milyen jelentősége van?

A fidesz, annak ellenére, hogy az általa támogatott (és sokkal alkalmasabb) ember nyert, megint lement kutyába, kis képet adva a macchiavellista stílusáról, a demokrácia működtetéséről.

Ez mostanában negatív jelző, de a hatalom részéről más viselkedésforma nemigen képzelhető el.

Labor Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2

Sajnos még mindig nem értik, hogy miért szavazzuk meg őket. Pedig benne van az alkotmányban is, ha jól sejtem. Nekik ne ez legyen fontos, hanem az, hogy a választók azt lássák, hogy az érdekeiket képviselik, hogy dolgoznak, és annak vannak eredményei.

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1

Amúgy igazad van.

Ez talán csak a lökött politikusoknak ilyen fontos.

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 0
0
Labor Creative Commons License 2005.06.07 0 0 topiknyitó

Én, mint állampolgár mit érzek ebből?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!