Keresés

Részletes keresés

tfa Creative Commons License 2005.06.09 0 0 8
Képeskönyv szakértő?
Előzmény: Röné (7)
Röné Creative Commons License 2005.06.05 0 0 7
Ez egy szakértő kormány.

tfa Creative Commons License 2005.06.05 0 0 6
Medgyessy szellemi örökösének tűnik lenni Magyar.
Előzmény: Tzp (5)
Tzp Creative Commons License 2005.06.05 0 0 5

Azert azt is vegyuk figyelembe, hogy a mai oktatasi rendszer a lanyoknak kedvez, es reszben pont amiatt mert "tul sok a szoveg es keves az abra". A fiuk vizualis tipusuak, gyorsabban tanulnak abra alapjan. Es sokszor egy abra tobbet mond akarmennyi szovegnel. Bar a hir alapjan Magyarnak ez nem biztos hogy ennyire tiszta...

 

Gy.k.: Nyilvan kell szoveg is, de a megfelelo abrak hianya rontja az oktatas hatekonysagat.

Előzmény: tfa (-)
tfa Creative Commons License 2005.06.04 0 0 4
Az amerikai, tévén szocializálódott plázakultúrás gyereknek hidd el, zavaróak a bötűk. Idegen az az ő világuktól.
Előzmény: taltam (3)
taltam Creative Commons License 2005.06.04 0 0 3

"a szövegek és illusztrációk aránya felborult az előbbiek javára"

 

Hűha. Tankönyvben bötűk, ezt meg kell akadályozni!!!

Előzmény: tfa (-)
Aragorn Creative Commons License 2005.06.04 0 0 2

Dolgozni? Az OM-ben???

Te nem Magyarországon élsz? Mert akkor értem.

Előzmény: Terra Kotta (1)
Terra Kotta Creative Commons License 2005.06.04 0 0 1

 

"A megnövekedett művészeti iskolai díjakról kifejtette: a térítési díj differenciált, az iskola dönthet arról, mennyit szed. Ugyanakkor az elmúlt években a művészeti alapképzésre fordított összegek drámaian megnőttek, a központi büdzsé 30 milliárdot fordít e célra. A tényleges teljesítmény mérésére azonban nem alakult ki rendszer. "

 

 1. Az iskola nem dönthet szabadon arról, hogy mennyit szed, mert a minimum térítési díj meg van szabva (10-12 ezer Ft/tanév, nem tudom a pontos összeget), ennyit vagy ennél  többet szedhet.

 

 2. Nem tudom, most segítsek-e sírni a miniszter úrnak a művészeti alapképzésre fordított összegek "drámai" növekedése láttán? Olyan nagy baj ez??? Nem kéne ennyi gyereket művészetekre nevelni?

De lehet, hogy más a baj: a jogi szabályozás hézagai miatt gombamódra elszaporodtak a nívótlan, "megélhetési"  művészeti "iskolák" is. De ezzel sem az lenne a megoldás, hogy szedjük be az állampolgároktól ezekre is a fedezetet (hozzájárulást), hanem kéretik elvégezni a munkát: mérni a tényleges teljesítményt, felügyelni, és azokat az iskolákat finanszírozni, amelyek a követelményeknek eleget tesznek.  


Előzmény: tfa (-)
Terra Kotta Creative Commons License 2005.06.04 0 0 0

 

M0nny0nle!

Előzmény: tfa (-)
tfa Creative Commons License 2005.06.04 0 0 topiknyitó
Magyar Bálint: új tankönyv-akkreditálási eljárást alakít ki a tárca
2005. június 4. 12:31

Az oktatási tárca új tankönyv-akkreditálási rendszert alakít ki, s ennek részeként az eljárás szigorítása várható - közölte Magyar Bálint, szakminiszter az Országos Igazgatói Fórumon a fővárosban. Az oktatási tárca vezetője ennek szükségességét azzal indokolta, hogy jelenleg a tankönyvek jelentős részében a szakkifejezések túlburjánzása figyelhető meg, a mondatok hihetetlenül hosszúak, s a szövegek és illusztrációk aránya felborult az előbbiek javára. Ugyanakkor a könyvekben nincsenek - vagy csak nagyon kevés számban vannak - problémamegoldó, ismeretalkotói feladatok. A tárca azt tervezi, hogy szigorúbbá teszi az akkreditációs eljárást a minőség érdekében - közölte Magyar Bálint.

Lehetőségként említette - amiről még nincs döntés - a szakkifejezések külön szótárszerű felsorolását, hogy a pedagógusok a tankönyvrendeléskor ezt is figyelembe vehessék.

A miniszter kérdésre válaszolva elmondta: nem tervezik a tankönyvtámogatási rendszer felülvizsgálatát. Ugyanakkor - mint mondta - valóban feszültség van a normatíva és a tankönyvpiaci árak között. A különböző évfolyamok között ezért megpróbálnak differenciálni, s rendeletileg is igyekeznek maximálni az árnövekedés mértékét, amely infláció körüli összeg lehet - jelezte a miniszter.

A pedagógus-továbbképzés központi támogatása várhatóan nem emelkedik, de a második nemzeti fejlesztési tervben megnövelt forrásokra lehet majd számítani - közölte.

Magyar Bálint szólt arról is, hogy a tárca tárgyalásokat folytat a Matávval, hogy pedagógusok kedvezményes áron juthassanak internet-kapcsolathoz. A megnövekedett művészeti iskolai díjakról kifejtette: a térítési díj differenciált, az iskola dönthet arról, mennyit szed. Ugyanakkor az elmúlt években a művészeti alapképzésre fordított összegek drámaian megnőttek, a központi büdzsé 30 milliárdot fordít e célra. A tényleges teljesítmény mérésére azonban nem alakult ki rendszer.

http://www.mti.hu/cikk/71000/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!