E heti rejtvényünk.
Fejtsük meg együtt: Vajjon mit ábrázol az alábbi tábla, melyet a Boráros téren, a hotel Mercure homlokzatán kaptam lencsevégre? A kép minősége gyenge, kocsiból, telefonnal készült, de ami fontos, az jól látható. A helyes megfejtők között vaskereszteket és mein kampf példányokat sorsolunk ki. A – ki tudja mire jó – tábla egyébként ma is látható a fentebb jelzett helyen.
A javaslatom: próbáljuk meg együttesen megfejteni, akik ezt az ábrát oda álmodták és nagy álmukat – ellentétben sok egyszerű halandóval, pl. velem – meg is valósították, ezt ugyan milyen céllal tehették? Mielőtt bárki is elkezdené a köpködést, sietek leszögezni: a kérdés őszinte. Valóban nem értem a tábla célját és/vagy értelmét! Terra Kotta magyarázata szellemes és tetszetős, megérdemli az :-)) + :-)) t, de mégiscsak poén. Engem viszont valóban érdekelne az igazi magyarázat.
Mán a topikcímben álltod te nagyon hülye. Mert inkább egy horogkereszthez hasonlít, mint bármely más önkényuralmi jelképhez... de ha még ez se lenne elég valakinek, arra az esetre még egyértelműbbé tetted:
"A helyes megfejtők között vaskereszteket és mein kampf példányokat sorsolunk ki".
Én is jól mulatok - rajtad.
Orbán és Áder Hitlerhez vagy Szálasihoz való hasonlítgatása pedig zsidók, cigányok, melegek millióinak halálát teszi valami kis jelentéktelen eseménnyé...
Ez a homlokzati dekoráció a Hotel Mercure tűzriadó-tervéből a menekülési útvonalakat ábrázolja náci bombatámadás esetére. A jobbosoknak jobbra, a balosoknak balra lehet menekülniük, a pártfüggetlenek csak fel ill. lefelé, vagyis a mennybe vagy a pokolba juthatnak, de mindenképpen meg kell dögleniük.
Oltári jót mulatok az egészen, én ugyanis SEMMIT sem állítottam, csupán kérdeztem valamit. De örömtől repes a lelkem, hogy erről a semmiről, ilyen sok embernek ennyi minden jutott az eszébe. Szóval – végül is (és ez a lényeg), - tulajdonképpen értjük egymást…fontosnak találom leszögezni: az ábráról NEM ÉN asszociáltam rögtön Kövér és Orbán nemzettestvérekre!!!
Berija Sztálin elé hurcol egy összevert, megkötözött embert, és azt mondja:
"A legsúlyosabb büntetést neki, Sztálin elvtárs, azt mondta a gazember nyílt színen, hogy "miért nem döglött meg az anyja hasába az a rohadt bajszos tömeggyilkos"...
-"De hát, Sztálin elvtárs, én Hitlerre gondoltam!"
- "Értem. Ön szabad, polgártárs. De mondja csak, Berija elvtárs, ön kire gondolt...?"
Bizony, szomorú, hogy valaki oly nagyon paranoiás legyen, hogy egy olyan ábráról, melyről én először a vindózra asszociáltam volna, aztán pedig - mert én ilyen csökkent értelmű vagyok - semmire, horogkeresztre gondoljon.
Nem baj, nem érthetem, lehet, hogy ha nekem is rokonaimat gyilkolták volna le, én is így működnék.
Bizony, szomorú közállapotok jele és fel kell emelnünk a szavunkat, ha úgy tapasztaljuk, hogy egy stilizált horogkeresztnek is vélhető jelkép mögött társadalmunkban nem kevés ember Kövér Lászlóra, a magyar párttörténeti jobboldal leghitelesebb személyiségére asszociál.
E heti rejtvényünk. Fejtsük meg együtt: Vajjon mit ábrázol az alábbi tábla, melyet a Boráros téren, a hotel Mercure homlokzatán kaptam lencsevégre? A kép minősége gyenge, kocsiból, telefonnal készült, de ami fontos, az jól látható. A helyes megfejtők között vaskereszteket és mein kampf példányokat sorsolunk ki. A – ki tudja mire jó – tábla egyébként ma is látható a fentebb jelzett helyen.