Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 42
A mamát helyben kellett volna hagyni. Lábbal szavazni, vagy adni neki. Hadd szokja.
Előzmény: Bogcsif (38)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 41
Mindenesetre gyönyörűek. Legközelebb ha arra járok felmegyek oda. Mi Földváron voltunk a löszfalon. Először azt gondoltam ott készült.
Előzmény: oldmumus (40)
oldmumus Creative Commons License 2005.11.16 0 0 40
Ott keszitettem ez 100.000% biztos! Specialis elotetlencse volt rajta es ezert tunik kozelinek minden ami tavoli.
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 39
Ez Zamárdiból készült? Badacsony kicsit közelinek tűnik. De attól még lehet, mert e téren elég amatőr vagyok.
Előzmény: oldmumus (37)
Bogcsif Creative Commons License 2005.11.11 0 0 38

Sziasztok!

 

Párommal voltunk augusztusban Siófokon nyaralni, és hát kicsit csalódtunk.

Üdülési csekkel mentünk, uh. a lehetőségek tárháza sajnos véges volt (már ami a szállást illeti), ezért kinéztünk egy viszonylag jó árban lévő hotelt.

Mint kiderült, Ők sajnos leginkább diákcsoportokra ( és főleg német diákokra) voltak specializálódva, ezért valahogy leragadtak egy bizonyos stílusnál, amit a kamaszoknál alkalmaztak. Egyszóval oda se megyünk többet, az biztos, mert nincs arra szükségem nyaralás közben, hogy kioktasson egy "tanárnő", és hogy úgy beszéljen velem, mintha a seggéből rángatott volna ki! Legközelebb ha a Balatonra megyek nyaralni, tuti, hogy Én is keresek inkább egy kiadó házat, ahol nem piszkál senki.

De hogy jót is mondjak róla...., az árak sokkal normálisabbak és elfogadhatóbbak, mint akár pár évvel ezelőtt, valahogy szerintem már nincsenek úgy elszállva a vendéglátósok és a kereskedők. Az éttermekben például még jobb árak vannak, mint Pesten sok helyen. Egy fő fogás, amit sokszor alig tudtam magamba gyömöszölni, 800 és 1000 Ft között mozgott.

A másik pozitívum pedig az volt, hogy az előző évek gyakorlatától eltérően, valahogy nem volt annyi gengszter arc, pedig még javában a főszezonban voltunk.

 

oldmumus Creative Commons License 2005.11.10 0 0 37
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 36

Hát ki.

 

Nagy itt a nyüzsgés. Sok embernek lehetett maradandó élmény az idei balatoni nyár.

Előzmény: oldmumus (35)
oldmumus Creative Commons License 2005.10.31 0 0 35
Kihagytad Zamardiban a lenyeget: kilatas a kohegyrol!
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.25 0 0 34

Voltunk Keszthelyen is, meg hajókázni is, csak nem akartam részletezni.

Mondjuk Zamárdi nem a legjobb hely, mivel kicsit szocreálos a környezet. Sok 60-as, 70-es években épült nyaralóval.

Bár nekem az a határozott véleményem, hogy anyanyelvi környezetben (kivéve: Székelyföld) sohasem olyan jó nyaralni.

 

 

Ettől függetlenül nem volt olyan rossz nyaralás, a szállás kifejezetten jó volt.

Előzmény: zjakabfi (32)
Danidek3 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 33
A Balaton nagy előnye, hogy itt egy öngyilkos merénylő nehezen talán kettőnél több embert egy csoportban, így nem fognak itt robbantani sem.
zjakabfi Creative Commons License 2005.07.24 0 0 32
Miért nem mentetek el hajókázni? Tihany, Keszthely, Hévíz, Kehidakustámy, Tapolca, Balatonfüzfő. Ezek szerintem olyan helyek, ahol igenis el lehet több órát tölteni, ha nem akartok minden nap fürdeni (ami érthető). Nem hiszem, hogy az Adrián több mindent lehet a fürdésen kivűl csinálni.
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.24 0 0 31

Június végén, július elején lehúztam 1-1 hetet a Balatonon. Kivettünk egy magánházat a parttól olyan 20 méterre Zamárdiban. Az a fő baj a Balatonnal, hogy olyan unalmas. Már mindent láttam, igazából nem hoz izgalomba. Fürdeni viszont kiváló, szerintem az éttermek (már az a 3-4 ahol voltunk) egész jók, Horvátországban sem jobb. Az árak is korrektek.

 

Elmentünk Szántódpusztára is. Na, ezek azok a helyek amelyek tönkreteszik a Balatont. Na itt aztán semmi, de az égvilágon semmi nincs. Van kb: 200 Ft-os belépő, de ez is totál fakultatív, mégcsak jegyszedő sincs. Van néhány istálló, ahol néhány diák cselleng, valószínűleg saját szórakozásukra vannak ok. Aztán más semmi. Borzasztó. Néhány német kisnyugdíjas lézengett, biztos keresték mit kellene itt megnézni.

 

Elmentünk Nágocsra, megnézni a Zichy kastélyt, ami olyan lepusztult, hogy már az egerek is kiköltöztek. A parkja szép. Elmentünk Nagyvázsonyba, ami szintén elég kiábrándító - itt még nem voltam.

 

Szummázat: 10 évente egyszer be lehet vállalni a Balatont, de sűrűbben nem ajánlott. Amióta mások a lehetőségek a Balaton elfoglalta azt a helyet, ami jár neki. Régen volt túlértékelt.

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.18 0 0 30

Sziasztok!

A segítséget köszi én is, a balatonalmádiban lévő Bikini Camping"-ről tud valaki valamit? Volt mát ott közületek valaki?

 

Köszi,

Gina

Ali70 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 29

"ahogy Virág elvtárs mondaná"

...vagy ezt Pelikán elvtárs mondta?

Előzmény: Ali70 (28)
Ali70 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 28

Persze,persze van igazság abban,amit leírtál,de hát azt hiszem,arra a verzióra még várhatunk egy kicsit (ha egyáltalán...).Egyébként abszolut logikus lenne valami ilyesmi tájékoztató a Balatonról,de én azért nem látom ennyire tragikusnak a balaton.hu-t.Programokról,szálláslehetőségekről,árakról (néhány kivételtől eltekintve) írnak.

A gond talán az,hogy nem egy helyen találsz meg mindent,hanem keresgélni kell a neten,jópár honlapot át kell böngészned ahhoz,hogy valami érdemi dolgot találj.Szóval tényleg ennél átfogóbb,összeszedettebb tájékoztatásra lenne szükség,de hát jelenleg ez van,ezt kell szeretnünk.

Snipperéknek szállas kell,valami megoldás,így kénytelenek ezekből választani.Egyébként vannak jók.

Júni végén,júli elején Almádiban voltam a családommal,egy korrekt kis nyaralót sikerült a neten keresztül kibérelni.Ugyan kicsit messzebb volt a víztől,de tiszta volt,egész jól felszerelt,gondozott kerttel,52.000 Ft volt 7 napra egy 4 személyes ház.Csak mi voltunk (tulaj nélkül),nyugi volt és az ügyintézéssel is minden rendben volt.A kulcsok átvételénél kérdeztem,hogy mennyi helyük van még nyárra,és azt mondták,hogy már csak egy hét,júliusban,úgyhogy azért idén is lesznek,akik a Balatonra mennek nyaralni.

A városban egyébként nyomát sem láttam a régi,"klasszikus" balatoni nyárnak,elég nagy a csend,kevés az ember,de ez talán betudható az akkori hűvösebb időjárásnak.Németek csak nyomokban,bár ha belegondolok,hogy milyen szinten voltak az elmúlt években átverve a többi külföldivel egyetemben,ezen nem is csodálkozom.Az éttermek üresek,az éjszakai élet a kijárási tilalom hangulatát tükrözi.Szóval ilyesmi volt a július eleji Balaton.

Ám ahogy Virág elvtárs mondaná:"Kicsit sárga,kicsit savanyú,de a mienk!"

Reméljük,lesz majd jobb is.

Előzmény: Danidek3 (27)
Danidek3 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 27
Na erre a linkre mondtam, hogy használhatatlan!

Nézzem végig a 600 db hirdetést egyessével! Keressem meg az összes települést a térképen, hogy az arra felé van-e amerre menni akarok! Hívjam föl mindet, mert egyik sem volt képes árat megadni!

Még csak település szerint sincs rendezve! Nem beszélve régiókról. Ezt azért "Információs Rendszernek" nevezni barokkos túlzás. Ez egy ingyenesen letölthető kis fórum program.

Nem csoda, ha nem tudják kiadni!

Balatoni nyaralósok, tessék fölébredni és összefogva csinálni egy információs rendszert, amit használni is lehet!

1. Minimum, hogy ha el akarok adni valamit, akkor megmondom az árát.

2. Nem várható el, hogy egy fapados nyaralás kedvéért valaki napokat töltsön keresgetéssel. Kellene egy kereső, amiben minimum árszínvonalat, ágyszámot, szobaszámot, várost, régiót, parttól való távolságot meg lehet adni.

3. Térképek, amiken látszanak minimum a strandok, meg a szálláshelyek, egyéb látnivalók.

Bocsáss meg Ali, hogy így reagáltam. Tudom, hogy te segítségül adtad meg a linket, nem neked szól, amit írtam!
Előzmény: Ali70 (26)
Ali70 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 26

Hali Snipper!

Nézd meg ITT,biztosan találtok valamit.

 

Előzmény: Snipper (25)
Snipper Creative Commons License 2005.07.13 0 0 25

Sziasztok

Barátaim keresnek szállást augusztus első hetében 4-5 napra a Balatonnál, Füred, Almádi, Alsóörs előnyben.. ha van valakinek kiadó háza arrafelé irjon emilt.. 4 vagy 6 fő részére kéne a szállás..Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.13 0 0 24

Sziasztok!

 

Balatonalmádiban vagy közvetlen közelében keresünk szállást 2 éjszakára egy kb. 10 fős baráti társaságnak aug.5-6-7-re.

 

Ha tud valaki valamit normális áron, jelezze nekem a gina78 kukac freemail.hu címen.

Köszi!

Gina

Ali70 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 23

Szia Anna ) !

 

ITT találsz egy útvonaltervezőt,aminél beírod az érkezési és az indulási helyet és kiírja a távolságot.Vidék esetében csak az autós,vagy a gyalogos közlekedést választhatod(bicaj nincs),de arra jó,hogy a távolságot megtudd.

Udvari-Füred 9.5 km,Szántód-Siófok kb.12km(az útvonaltervező többet fog kiírni,de ott az autós közlekedés miatt az M7-est is kalkulálja).

Jó nyaralást!(Állítólag július közepétől-végétől már jobb idő lesz. :-)  )

Előzmény: Anna ) (18)
GarryXXX Creative Commons License 2005.07.12 0 0 22

Balatoni ingatlanok:

http://ingatlan-balaton.fw.hu

Anna ) Creative Commons License 2005.07.11 0 0 21

Inkább leírom a "tervet", és így kérem a segítségedet, segítségeteket!

 

2 állomása lenne igazán a bicikli túránknak.

 

Az egyik Balatonudvari, a másik Siófok!

 

Logikus az lenne, hogy Udvariig menjünk vonattal, de 6:15 kor megy vonat-az nagyon korai-, meg egyel később, de az meg f2re van lent, ami ugye késő.

 

Ezért kérdem, hogy Balatonfüred és Udvari között mekkora táv van, biciklivel megtehető-e "rövid időn belül" (1-1.5 óra).

 

Visszafele pedig Udvariból Tihanyba mennénk-ez elég rövidnek tűnik-(?????), onnan át komppal Szántódra és onnan biciklivel Siófokra. Siófokróla Délibe 18:58kor, v 19:39kor indul vissza a vonat.

 

 

 Szal' így megoldható szerintetek?

 

 

Köszi, Anna

Előzmény: Danidek3 (19)
Anna ) Creative Commons License 2005.07.11 0 0 20

Balatonfüred és Udvari 97 km?? Ez biztos?? 8-)

 

És biciklivel? 97 km.... Nem hiszem. Már így a térképre nézve...

Előzmény: Danidek3 (19)
Danidek3 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 19
Siófok sokkal hosszabb, mint a Szándód határától Siófok határáig. 7 km lehet kb.
Balatonfüred-Udvardi komppal 97 km (útvonal, nem légvonal).
Előzmény: Anna ) (18)
Anna ) Creative Commons License 2005.07.10 0 0 18

Sziasztok!

 

 

Ez olyan életképes topicnak tűnik, ezért írom ide kérdésemet, plussz  mert nem találtam jobb, a témához illő topicot!

 

Az lenne a kérdésem , hogy Szántód és Siófok között kb. hány km a távolság? Csak ilyen ócska térképünk van, arról nem tom' leolvasni.

 

Biciklivel hamar meg van? 

 

U.ez a 2 kérdés lenne B.füred és Udvari között is!!

 

Köszi, Anna

Ali70 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 17

Köszi amarella,de már tárgytalan.

Barátaim jöttek volna Németországból,de változott a program,így egyenlőre úgy tűnik,hogy ugrott a balatoni nyaralás.  :-(

Aztán ki tudja,még mi alakul a nyár végéig...?

Bár ahogy az eddigi időjárást elnézem,nehéz előre tervezni úgy,hogy az embernek egy igazi,"klasszikus" balatoni nyaralásban legyen része.A többi feltételről nem is beszélve.

Azért köszönöm a kedvességed.

 

Előzmény: Törölt nick (16)
Danidek3 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 15
A Balaton.hu eléggé kaki...
Próbáltam keresni szállást, de kidob nekem 300 apartmant, egyiken sincs ár, legtöbbön csak telefonszám, még egy weblap sincs, se email.

Még nekem sincs kedvem végigtelefonálgatni őket, nemhogy egy osztráknak vagy németnek!

Teljes gáz szerintem ez a szervezetnenség...

Jó lenne egy kereső, ahova beírom, hogy TV-kell, meg parkoló max 200 méterre a part stb. és kidobja, hogy mi, hány forint...

Így kinek van türelme végignézegetni?
ametiszt Creative Commons License 2005.06.15 0 0 14
Kösziköszi, ezt nem ismertem, már szemezgetek is:)
Előzmény: Ali70 (13)
Ali70 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 13

Szia ametiszt!

 

Ezt nézted már?Hátha.
Előzmény: ametiszt (11)
Gadocha Creative Commons License 2005.06.15 0 0 12
elég olcsó most a Balaton Siófokon, az éttermi kaják meg nagyon olcsók.
2 db borítéknagyságú rántotthús az Aranyparti sétányon egy teraszon 1100 Ft körettel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!