Keresés

Részletes keresés

rugbista Creative Commons License 2011.09.04 0 0 103

Harmat Ákost keresd. Ő őri a "cuccost".

Előzmény: Carmar (101)
kameraman01 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 102

Üdvözlet!

 

Lehet, hogy már hallottátok, de a héten Magyarroszágon forgatott Tom Hooper - A király beszéde Oscar díjas rendezője a 2011-es Rugby World Cupra egy Ír sörgyárnak reklámot.

 

Középkori Rugby, a labdát egy zászló helyettesíti, a játékosok barbár harcosok.

 

Néhány kép és video a blogunkon a forgatásról.

 

Üdv Vetítőszoba team.

 

http://vetito.blogspot.com

Carmar Creative Commons License 2011.07.11 0 0 101

Szeretnék venni egy bulldogos széldzsekit vagy melegítő felsőt .( L méret )

Aki tud ilyent valahol segítsen.

Köszönöm.

 

rugbista Creative Commons License 2011.06.12 0 0 100

Elemzés elé: kiket hiányoltál?

Előzmény: Mandrake (99)
Mandrake Creative Commons License 2011.06.06 0 0 99

győzelem a Norvégok ellen, Magyarország - Norvégia 21:5

 

a győzelemnek lehet örülni, annak viszont nem, hogy sajnos a bónuszpont nem lett meg. ha lesz időm, meg kedvem készítek egy elemzést a mérkőzésről, most annyit, hogy ennél a csapatnál jóval erősebb összeállítást is pályára lehetett volna küldeni :(

 

a másik meccsen a Nagybánya remek második félidei játékával megérdemelten nyerte meg a kupát.

rugbista Creative Commons License 2011.06.04 0 0 98

Volt idő, amikor hármat ért a cél is...Azóta azért javult a helyzet!

Előzmény: Törölt nick (95)
rugbista Creative Commons License 2011.06.04 0 0 97

A Vitézek a meccs elején elszórtak egy célt, más lett volna a leányzó fekvése, ha akkor besétálnak. Deli Robi meg épp egy nagy egomi roham közben vitte el a labdát és rakta Kriskó Tibi a döntő célt,,,,,,; éles meccs volt, egyszóval.

Előzmény: Mandrake (92)
Mandrake Creative Commons License 2011.05.30 0 0 96

Magyarország - Norvégia válogatott mérkőzés és a CEE Rugby Cup döntője lesz Kecskeméten, 2011.06.04-én

Belépődíj 800.- Ft

A kupadöntő 17:00, a válogatott mérkőzés várhatóan 19:00 órakor kezdődik majd (villanyfényes).

 

a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.19 0 0 95

Igen, de a 3 pontot akkor is sokallom ha ahhoz viszonyítom hogy egy cél csak 5 pontot ér. Nemhiába van a ligarögbiben sokkal több cél és jóval kevesebb dropgól, ott 1:4 az arány. Engem valahogy nem tud lenyűgözni egy félpályáról "talánbemegy" alapon megküldött Steyn-drop, próbáljanak meg eljutni legalább a 22-es vonalig és onnan rúgni, abban legalább van izzadságos csapatmunka.

 

(A Batta-Esztergomot szombaton adja le a Sport1.)

Előzmény: Mandrake (94)
Mandrake Creative Commons License 2011.05.19 0 0 94

a droppal nincs is semmi gond. az egy "tudatos" támadási, pontszerzési forma.

 

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.18 0 0 93

"...ezt a játékot célra játszák, és ha valaki csak pontrugásokkal akar nyerni..."

Bárcsak így lenne, viszont a hétvégén Castres-ban és a Vicarage Roadon pont fordítva volt, azok nyertek akik nem vittek egy célt se. Talán a Világkupa után megpróbálja majd az IRB ismét egy kicsit megpiszkálni a szabálykönyvet, habár látványos javulásban kár is reménykedni amíg a dropgólokat meg a büntetőket 3 ponttal jutalmazzák.

Előzmény: Mandrake (92)
Mandrake Creative Commons License 2011.05.18 0 0 92

így van!

 

gratulálunk a Battának. Remekül kihasználták az adódó lehetőségeket. az Esztergom meg magára vessen, ezt a játékot célra játszák, és ha valaki csak pontrugásokkal akar nyerni ....

 

említsük meg még, hogy a harmadik helyért a KARC 36-10 arányban legyőzte az Exiles csapatát.

 

a szuperkupa pedig Szegedre került.

 

ami még nagyon fontos: mindegyik mérkőzés sportszerűen, minden attrocitástól mentesen folyt le. azt hiszem ez volt az első olyan döntő, ahol nem volt kiállítás, és "sin bin" sem!!!!

Előzmény: prakterocsi (91)
prakterocsi Creative Commons License 2011.05.17 0 0 91

Sziasztok!

Remélem tudjátok már, hogy a Battai Buldogok egy nagyon jó, mozgalmas, küzdelmes és izgalmas mérkőzésen tíz pontos előnnyel 22-12re verte Esztergom vitézeit és ezzel harmadszor is az övék lett az a szép nagy kupa (szuperliga). Gratulálunk nekik és kívánjuk,

hogy ez még sokáig így legyen!

Aki látta a meccset, bizton érezheti, hogy ez a színvonal, már közel van a nagyobbakéhoz.

 

Üdv mindenkinek!

Prakteröcsi 

rugbista Creative Commons License 2011.01.18 0 0 90

Olyan a rögbi Romániában, mint a hoki Szlovákiában. A magyarok nemigen űzik. Bár az 1924-ben Romániának az első olimpiai érmet szerző (bronz) rögbicsapatban is volt egy Iosif Nemes.

Gál Csaba kolozsvári (ilyen ragadványnevek - Minya- Nagykapuson és általában Kalotaszegen vannak). Az esztergomi román játékosok közül többen is együtt játszottak vele Kolozsváron.

A két szövetség között kevés a kapcsolat azon kívül, hogy sok játékos és edző érkezett Romániából. De nem is csoda, hiszen Románia -főleg a 80-as években- a világ élvonalába tartozott, most inkább a harmadikba.

Előzmény: Lucilius (88)
szponzor Creative Commons License 2010.12.05 0 0 89

A románok épp egy hete győzték le Uruguayt, és ezzel megszerezték az utolsó szabad helyet a jövő évi világbajnokság mezőnyében. Eddig az összes rögbi VB-n ott voltak, úgyhogy a mostani kijutásuk sem meglepetés.

A román és a magyar rögbi között szoros a kapcsolat: a magyar élcsapatoknál, a korosztályos és felnőtt válogatottaknál is dolgoznak romániai szakemberek. Természetesen ez a kapcsolat a nagy- és a kistestvér kapcsolata, hiszen a román rögbi sokkal erősebb a magyarnál. A román és a magyar válogatott például még sohasem vívott egymással hivatalos mérkőzést: rögbiben a nyilvánvalóan jobb csapatok nem játszanak a náluk gyengébbekkel, hiszen az 50-100 pontos győzelmeknek nem sok értelmük van, ráadásul az ilyen mérkőzések veszélyeztetnék a gyengébb csapat játékosainak a testi épségét.

Ami a romániai magyar játékosokat illeti, azért ők nincsenek olyan sokan, a rögbi inkább a románok sportja Erdélyben. Gál-Minya Csaba a kevés magyra nemzetiségű román válogatott játékos egyike, ő ott volt a 2007-es VB-n is, és a múlt heti Uruguay elleni pótselejtezőn is vitt célt.

Előzmény: Lucilius (88)
Lucilius Creative Commons License 2010.12.05 0 0 88

A Nagybánya nyerte a román rugby kupát. Ahogy néztem a keretet és a szakmai stábot, néhány magyar névbe is belebotlottam: Gál-Minya Csaba, Eugen Apjok (Apjok Jenő?), Ştefan Szőke (Szőke István), Petre Holovacs (Holovács Péter?).

 

Mit lehet és érdemes tudni a román rugby-ről. A két ország szövetsége között milyen a kapcsolat?

 

ChrisRea Creative Commons License 2009.08.14 0 0 87
Rugby Sevens 2016 ott lesz az olimpian !!! :)))))))))))))


Rugby wins Olympic vote
Thu, 13 Aug 2009 15:39

Happy man: IRB boss Bernard Lapasset


Sevens, along with golf, are set to appear at the 2016 Olympic Games, after an International Olympic Committee (IOC) executive board vote on Thursday.

The decision, taken by secret ballot, is not binding as it has to be rubber-stamped by the entire IOC membership in a vote in Copenhagen in October - if successful it would take the amount of sports to 28.

The International Rugby Board (IRB) said in a statement on Thursday it is "delighted" that the IOC Executive Board has recommended Sevens as one of two sports for inclusion in the Olympic Games.

Bernard Lapasset, President of the IRB, said: "We would like to thank the IOC Executive Board for selecting Sevens from what are seven strong and diverse sports.

"We recognise the significance of this milestone in our campaign but are also mindful that the ultimate decision rests with the IOC members when they meet in Copenhagen on October 9.

"The Olympic Games would be the pinnacle of the sport for all our athletes and the rugby family, providing the opportunity for the best men's and women's players in the world to showcase their talent on the world's greatest sporting stage.

"The international rugby community is united behind Sevens' campaign and we now look ahead to October."

Rugby - which in its traditional 15-a-side format - was originally introduced to the Olympic Games by Pierre de Coubertin in 1900 and continued to be played at the 1908, 1920 and 1924 Games.

The sport shares the values of the Olympic Movement and offers new potential for growth to help the Movement to thrive and reach more young fans worldwide.

Seven sports had been vying for inclusion to the 2016 Games, the venue for which will be voted on when the IOC meets in Denmark, with baseball, softball, rollersports, karate and squash all missing out.

For the five sports who lost out there is no hope of continuing their fight as IOC president Jacques Rogge has said they cannot come to the vote as an alternative option should one of the recommended sports be voted down.

After failing in their previous bid to get into the 2012 Games the sport's powerbrokers mounted an aggressive and effective campaign, with Lapasset making it the priority of his first term of office.

His intention was to make it a truly global sport, 'reaching out' as he termed it, and as IRB chief executive Mike Miller pointed out the Sevens format is ideal for television as it is 'fast and furious' and also has the habit of producing upsets.
Előzmény: Mandrake (86)
Mandrake Creative Commons License 2009.05.26 0 0 86
hmmm, a cím RUGBY hírek :)
Előzmény: bpeagles (85)
bpeagles Creative Commons License 2009.05.26 0 0 85

EAGLES Amerikai Futball Team – TOBORZÓ -

 

Az Eagles amerikai Futball csapat felvételt hirdet soraiba.

Itt a lehetőség, hogy te is csatlakozz hozzánk!

Cím:  1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 28  (Siketek Sportpálya)

Időpont: 2009 Június 21.    17:00 – 19:00  

Regisztráció: 15:00-tól.

Tapasztalt, illetve kezdő játékosok egyaránt jelentkezhetnek!

Jelentkezés (www.htw.hu)
- Jelentkezési lap kitöltésével, és annak visszaküldésével történik a regisztráció

(info@htw.hu címre)


Felszerelés A próbajáték felszerelés nélküli edzés, vállvédő, sisak, stb. nem szükséges hozzá. A jelentkezők hozzanak magukkal:

-         Edző cipőt; ….stoplis nem elfogadott …..

-         Illetve megfelelő alsóruházatot (rövidnadrág, tréningnadrág).

Minden felvett tag kap egy Eagles pólót és egy Eagles kártyát.

Itt teljesen az alapoktól megtanulhatod az amerikai foci szabályait, megtalálhatod kedvenc posztodat.

Várunk sok szeretettel, legyél te is az Eagles „család „tagja!

 

Elérhetőségek:

06-70-389-3478

06-20-947-7556

 

www.htw.hu   www.bpeagles.hu   www.eagles.blog.hu  

Mandrake Creative Commons License 2009.05.25 0 0 84
Kialakult a magyar extra liga bajnoki rájátszásának mezőnye. a döntőbe jutásért június 6-án
Százhalombatta - Exiles
Esztergom - Kecskemét
mérkőzések

reálisan a Százhalombatta, és az Esztergom várható a döntőbe.
a döntő június 20-án lesz
ChrisRea Creative Commons License 2009.05.17 0 0 83
Áprilisai Ausztria elleni meccset adta valamelyik adó, nem volt rossz bár a végére magunknak tettük nehézzé hogytuk felzárkóni a sógorokat.

gratula, igy utólag.
Előzmény: Mandrake (82)
Mandrake Creative Commons License 2009.04.27 0 0 82
Ismét egy kis hazai érdekesség:

30 éves a legidősebb magyar rugby club. 1979-ben alakult meg a GAMF (ma KARC) rugby csapata, Körmöczi Béla (papa) vezérletével. Korábban persze voltak próbálkozások (60-as évek közepe), de az első hivatalos csapat ez volt.

az ünnepi év keretében május 16-án nemzetközi tornára kerül sor, olasz, osztrák, román csapatok vendégszereplésével.

előzetes mérkőzésen a KARC 37-35-re legyőzte a Quintin RFC csapatát
ChrisRea Creative Commons License 2009.03.07 0 0 81
Asszem magyar rugby játékosoknak, drukkereknek is igazán inspiráló, és biztató lehet ami Dubai Sevens 2009 Világbajnokságon történt. Az eredmények igazolják hogy az amatőr státuszu csapatok is hihetlen eredményeket tudnak elérni a semmiből 1-2 év alatt:


mást ne mondjak, Wales-Argentin döntőben Walesi győzelemmel záródott a Dubai 2009 Sevens World Cup.

Mindez miután az ÖSSZES 2. vonalbeli csapat kiverte a favoritokat az elődöntőben:
Wales-nz
Argentina- sa
Samoa-eng
Kenya-fijiHa hozzá veszem hogy a Skótok verték Ausztráliát a vigaszág Plate-ben
illetve a futottak még kategóriában Bowl döntőben Zimbabwe! verte az Ireket,
akkor a Brit országok majdnem vittek minden ezüstöt, 6 nemzet haha mit csinál majd ha olimpián Great Britain szinbe kell kifutnia :))néhány idézet:

Amatőrök, orvosok, diákok, ügyvédek csapata vagyunk, büszkék vagyunk hogy első argentin csapat lettünk ami döntőt játszott Pablo Gomez Cora.

Két éve mindenki kiröhögött amikor arról beszéltem Kenya akár VB-t is nyerhet. mára középdöntősek lettünk Coach Benjamin Ayimba.

7 rögbyt az Olimpiára. Fantasztikus sport, walesi Richie Pugh.

A vérnyomásom már rendben van.
mondta a jó 100kg feletti Samoa edző Rudi Moors miután örömében cigánykereket hányt az angolok ellen hosszabitásban megnyert meccs végén.

:))))
Előzmény: ChrisRea (80)
ChrisRea Creative Commons License 2009.02.16 0 0 80
lóf. március 5-7 a sevens VB :)
Előzmény: ChrisRea (79)
ChrisRea Creative Commons License 2009.02.16 0 0 79
2 hónap van még kb a Dubai-i Rugby7 VB -ig.... majd ez alapján októberben döntenek az Olimpiai részvételről.

A legprogresszivebb Rugbyág világszerte. Jellemző hogy Kenyaiaknál a 2 éve szinte csak EGYETEMI hallgatók hobby? csapata sikerén elindulva mára felkapott sport lett.

Most idén már nagyobb meritésü Kenyaiak a csoportkörben már megverte Afrikát, és Új Zélandot is (tabella elsők) ... mindez 2-3 év alatt ... azt már nem is mondom hogy az USA pl döntős hazai pályán.

Szerintem a VB-én és az Olimpiai lehetőségen felbuzdulva hirtelen mindehol kezdenek figyelni a sportra.

Arról nem is beszélve hogy még a Skót, Angol, NZ stb 7ns játékosokoknak is egyenes út a A XV válogatottba... pedig ott van miből meriteni.Mandrake Creative Commons License 2009.01.26 0 0 78
Sziasztok!

30 éves lett Magyarország legrégebbi rögbi klubja (GAMF, jelenleg KARC). Várhatóan szeptember 12-én lesz a hivatalos szülinapi parti. Keressük mindazokat, akik valaha játszottak a kecskeméti színekben. Aki érintett, jelentkezzen az oreg.rogbi@gmail.com e-mail címen, hogy felvehessük vele a kapcsolatot.

Köszi!
ChrisRea Creative Commons License 2008.11.30 0 0 77
Jó hir !

2009 Március Duba-i kb 30 ország részvételével megrendezett Rugby Sevens VB után
(ffi és női csapatokkal) az Olimpiai bizottság október 9 dániában dönt majd a sportról.


a 87 országgal selejtező 7 Rugby vb várható(boritékolható) sikere estén,
a Rugby 7 olimpiai esemény lehet 2016-tól!!!!!!!!!!


ha azt nézzük hogy Grúziától, Tajföldig , USA - Oroszokig terjed a kvalifikált országok
de Zimnbawe is ott van: reálisan lehetne gyúrni egy 2016-os megcélzott olimpiai szereplésre.


Előzmény: szalonbe (58)
Mandrake Creative Commons License 2008.10.22 0 0 76
és pár fotó:

BAON
Előzmény: ChrisRea (74)
Mandrake Creative Commons License 2008.10.22 0 0 75
itt az eredménye is :)


IRB cikk
Előzmény: ChrisRea (74)
ChrisRea Creative Commons License 2008.10.18 0 0 74
39-12-re győztek a hazaiak!
Rögbi vb-selejtező: magyar győzelem Dánia ellen

A magyar rögbi-válogatott 39-12-re nyert a dánok ellen világbajnoki előselejtezőn az úgynevezett 3B divízióban, ezzel nagy lépést tett a felé, hogy egy csoporttal feljebb lépjen.
2008.10.18 19:55, MTI

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!