Lehet, hogy előttem már egyesek elmondták előttem, de a Dávid-csillag nem (csak) a származást jelképezi, sőt, inkább divatosabb vallási jelképként definiálni, elég csak a zsinagógák tetejére nézni példának okáért. Egyébként meg nevezhetnénk katonai jelképnek is abból kifolyólag, hogy a fordítása héberül "Dávid pajzsát" jelenti, a történelemből meg eléggé jól tudjuk, hogy igen gyakran háborúzott, az idejében Izrael kifejezetten militarista beállítottságú volt, de ez most csak az én hozzátevésem. Tehát miért ne hordhatná, csak úgy megkérdezem? Talán csak a kereszt az egyetlen vallási jelkép a világon (ebbe is beleköthetnék a te módszereddel, de nem teszem, történetesen mivel nincs különösebb bajom a keresztényekkel)?
Botsánat, én itt és most elvesztettem a fonalat. A kersztények (a vallásosok gondolom) pici arany kerszteket (vagy egykilósokat) hordanak a nyakukban. A zsidók pici aranycsillagot (kilós csillagról még nem volt tudomásom). Gondolom, ha a mohamedánok is hordanak effélét, akkor az arany félhold lenne...
Sz'al innentől nem értem a problemát, de ma már nem is askarom megérteni, mert mindjárt lezárom a gépet...
Hofit idézném: "a csiga hozzád képest gerincoszlop". Lebuktál Mortimer-ügyben, de nem ismered be. Tőlem a homlokodra is tűzheted a vörös kalapácsos kitűzőt. Biztos jól állna. Ezek vagytok ti.
"hanem hogy maga az ötágú jelképe pl. a cionizmusnak is?"
Nekem tokmindegy hogy mi a jelkepe a cionizmusnak, felolem lehet akar az otagu is,amugy semmi kulonosebb bajom nincs a cionizmussal ,magyaran nincs vele se tobb se kevesebb bajom mint barmifele mas nacionalizmussal.
En nem vonom ketsegbe a zsidoknak a jogat sajat orszagra,ahogy mas nepeket sem.z mas teszta hogy ennek van -e realitasa pl egy onallo jasz-nagykun allamra vagy nincs.
Picinyem, ha levezeted, hogy mi a köze egymáshoz a 12 +-nak meg a szadesznek, akkor kapsz egy pros pontot. ha meg nem, akkor keress egy bizonyos illetőt aki ezzel kezdi: "akarsz róla beszélni?"
"Vörös kalapácsos embert kitűzni, na az aztán fullgáz. (((("
Ha neked fullgaz akkor annal inkabb kituzom.Amugy a voros kalapacsos embert csak a magyar szocialdemokracia hasznalta sehol mashol nem hsznaltak.Biro Mihaly dombormuve alapjan egy 1912-e olimpikon birkozo volt a modelje.
Neked meg en nem mea culpazok es senkinek sem.Nincs az az ember ,mit kepzelsz te magadrol,hogy en teneked barmiben is mea klumpazzak.
Ha nem tetszik ignoralhatsz nekem sokkal jobb lenne ugy.
az is, de a kereszt is sok orszagnak benne van a zaszlajaban.Sot New Orleansban a felhold a varos jelkepe(Crescent city).Az itteni rendori jelveny egy felholdba foglalt otagu csillag,De van ahol a sheriffcsillag hatagu mint a david csillag,de van 8agu is
A David csillagot nem csak a zsidok hasznaltak, sok korai katolikus templom epuletenek diszitesere is,pl a Notre Dame-on is van es sokszor az oszovetsegi profetak es patriarkak kepeinel igy a szegedi domban is pl.Valoban a zsidokra utal a kerszeteny templomokban hasznalata.Es akkor mi van?
Ha valaki meg hordja,hat hadd hordja.en pl a voros kalapacsos embert szoktam kituzni.Igaz csak majus 1-en.
"Európában az első említés a hatágú csillagról, mint a zsidóság szimbólumáról, érdekes módon a magyar történelemhez fűződik. Egy korabeli forrás szerint Mátyás király és Beatrix 1476-ban lezajlott esküvői menetében a zsidók is ünnepélyesen felvonultak. Buda várának bejáratánál “a zsidók élén agg elöljárójuk ment, lóháton, kivont karddal, azon kosár függött, amelyben tíz font ezüst volt. Mellette fia, szintén lóháton, karddal és ezüst kosárral. Utánuk jött huszonnégy lovag, mindnyájan bíbor díszruhában, kalapjukon három szál strucctollal”. Az ünneplő zsidó csoport — így jegyzi fel a krónikás — “boszorkánylábbal”, valójában Dávid-csillaggal díszített zászlóval jelent meg az esküvői menetben."
már írtam alant: a kereszt vallási szimbólum emez meg - jobb meghatározást most nem tudok - származást jelez. Gondolom nem a judaizmus jelképe a hexagramma
Az agyam eldobom. Van végre egy értelmes kiscsaj és nem azt nézitek, hogy mi lehet belőle, hanem hogy mit hord. Kit zavar ez? Én az új Balázsi Pannát vagy Winkler Nórát látom benne. Bár remélem Hanna nem lottóshowra és gagyi reggeli RTL műsorra pazarolja majd a tehetségét.
"1 fontos dolog van számomra: A SZADESZ semmivel nem vitt közelebb egy olyan országhoz 15 év alatt, ahol tudnék élni. "
Hat ember kuzdj es bizva bizzal. mert neked kell kialakitani magadnak azt amiben az eletet elhetonek erzed, partok ezt neked sosem fogjak helyetted megcsinalni.Es ma azert erre sokkal tobb a lehetoseg.Az orszag amiben elsz az elsosorban a munkahelyed a csaladod es a barati korod ,ha ez a mikrokozmosz normalis akkor nagyreszt az orszag is normalis,mert az orszag ilyen kis eletkozossegek osszessege akik lehetnek mnormalisak es komfortosak a nagypolitikatol fuggetlenul is.Ezert tudtuk mi jol erezni magunkat a kadari idokben is, mert kialakitottuk magunknak a magunk kis sajat tarsadalmat magunk kozott,Pl en egy rockzenekarba a korenk csapodott fiukkal es lanyokkal .ez volt a mi kis minitarsadalmunk.
"Úgy ahogyan mondod, a sógoromnak a szó szerint kifordult a kanál a szájából, mikor itt volt látogatóban és a háttértelevízióban megint valami betétet reklámoztak... :-(((
És nekem - nő láévén - is kedz meggyőződáésem lenni, hogy úgy látszik az ország, sőt a világ legnagyobb problémája az, hogy a vérző nők a nehéz napok alatt is lehetőleg szétvetett lábakkal, fehár vászonnadrágban tudjanak járni... :-((("
Ez igy megy az USA TV-ekben is ,de kivetelesen ezekkel a reklamokkal maximalisan egyetertek.ugyanis ez egyfajta higienias viselkedest reklamoz amit sokkal egyszerubb igy az emberekbe sulykolni,mint TIT alapu felvilagosito munkaval.De vonatkozik ez a fogkremek,szajvizek ,stb hasznalatara.Es meg lehetne sorolni.
Persze ez cegek kimeletlen versenye is.De ebben csak hadd versenyezzenek.A tini meg megveszi es hasznalja.
Mellesleg egy korpasodas elleni sampont en is TV reklam utan vettem es hasznalt.