Keresés

Részletes keresés

syrius Creative Commons License 2006.02.27 0 0 33
Na már 8%-on állnánk, de késik a fúzió:-( Ibi néni, Gábor bácsi mi lesz?
IDKFA Creative Commons License 2005.06.28 0 0 32
Ez így nem biztos. A szavazótáborok nem adódnak össze automatikusan. Nem mindenkinek tetszhet az unió.
bubu001 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 31

Akkor új nevet kell kitalálni:

Magyar Szabad Demokrata Szövetség Konzervatív Centrum Fóruma

Előzmény: syrius (30)
syrius Creative Commons License 2005.06.27 0 0 30

Nem bánom jöhet a Kupa is:-) így már meg is lenne a parlamentri küszöb:

SzDSz:2%

MDF:2%

Centrum:1%

Már csak a passzív 45% kellene és megvan az abszolút többség:-)

syrius Creative Commons License 2005.06.08 0 0 29
Túl a KE választáson egyre nyilvánvalóbb, hogy ennek a két nagy pártnak a süllyesztőben a helye. ebben a topicnyitogatós világban nem volt kedvem újat nyitni, inkább megpróbálom felhozni. Miután Dávid Ibolyáék kapcsolata legalább annyira mélypponton van a fidesszel, mint Kunczéék a szocikkal, nem volna ideje végre elkezdeni csinálni valamit EGYÜTT? Mert külön külön csak bukta lehet. Két rendszerváltó párt többé kevéssbé jó szándékkal, fő célként a régi rend ellen. Azóta új rendek akarnak irányítani. Ideje lenne megint összefogni egy rendszarváltásért.
syrius Creative Commons License 2005.06.01 0 0 28
A gond, hogy még nevük sincs nem hogy hírük. Akárhogyis, ha lenne egy olyan pártszövetség, amiben az MDF, és az SzDSz is benne lenne (ami nyilván kizárja a MIÉPet, meg Annuskánkat is, de nem zárná ki a Centrumot, vagy újabban alakuló pártokat )és reális esélye lenne minimum 15-20%-ra, amit semmiképpen sem játszana át a mai két nagy pártnak, akkor gondolkodás nélkül szavaznék rájuk. Erre persze mondhatnátok, hogy eddig se látszott, hogy sokat gondolkodtam.
Előzmény: kékbarisnya (23)
kalmarkalman Creative Commons License 2005.06.01 0 0 27

de ő legalább kulturáltan vitatkozik

Lemaradtál a 2002-es TV2-es vitáról? :D

Előzmény: AliceCsodaországban (24)
kalmarkalman Creative Commons License 2005.06.01 0 0 26
:DDD
Előzmény: Terra Kotta (25)
Terra Kotta Creative Commons License 2005.06.01 0 0 25

Támogatom az MDF-SzDSz koala ötletét. Javaslom bevenni még a csapatba a MIÉP-et a Zsírsámánra tekintettel valamint Petrasovics Szocdem Annát, és felállna a rendszerváltó nosztalgiapárt. Neve lehetne ANELA, vagyis: Anyám, Nem Ezt a Lovat Akartuk. :))))))))))))

Előzmény: syrius (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.01 0 0 24
Nekem - azok után, hogy Dávid Ibolya gyakorlatilag kiközösítette a "rémes tagságot" és utolsó követőit - nem lenne ellenemre egy ilyesmi jobbközép párt. Mondhatnak bármit is Ibolykáról, de ő legalább kulturáltan vitatkozik, és egyáltalán - vitaképes.  
Előzmény: syrius (18)
kékbarisnya Creative Commons License 2005.06.01 0 0 23
Nekem egyik sem szimpi, és már nem Dávid I. a közvéleménykutatók kedvence. Jó lenne egy olyan párt, amely még a közelébe sem járt a parlamentnek. Biztos van ilyen, csak rá kellene akadni.
ex_lx Creative Commons License 2005.06.01 0 0 22
Részemr.l: nem.

1. Ezek a kicsik nagyok lehettek volna, de mindkett. a másik csesztetésével, és a naggyá válással volt elfoglalva éppen akkor, amikor egy halom társadalmi feszültség került felszínre, amely (és ha ezt nem látták, a parlamenten kívül a helyük) megalapozta a kádári nosztalgiát, és ezáltal, hogy a fejükre n.jön a "legy.zött".

2. Az MDF akkor köpte szembe a társadalmat, amikor annak éppen a szembeköpésekb.l lett elege.

3. Az SZDSZ pedig számtalanszor utalt rá, hogy megvannak tömegbázis nélkül; .k értelmiségiül és lárpúrlár politizálnak. Hic salte!
Előzmény: syrius (21)
syrius Creative Commons License 2005.06.01 0 0 21

Szegény Piroskának csak egy farkas maradt ebben a dzsungelben, vagy egyedül marad. Egyébként ha nem lép be a koalába 94-ban akkor is bukik a szoci kormány (talán előbb is) de akkor se lehetne soha vezető párt és a Fidesszel addigra már olyan lett a viszony, hogy sose lenne belőlük koalíciós partner.

Egyébként félretéve az illúziót, szavaznátok egy ilyen partnerségre a nagyok ellenében? Főleg a következetes Fidesz és Szoc fanok véleménye érdekel, mert gondolom ők vannak többségben.

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.01 0 0 20

"a Szadesz meg zsarolás ide, vagy oda mindig is kényszerpályán mozgott az utódpárt mellett."

Valóban. Nagy kényszer volt 1994-ben, hogy legnagyobb ellenzéki párt legyenek, vagy lophassanak ezerrel a hatalomban. Az utóbbit választották. Pedig 1998-ban akár a legnagyobb kormánypárt is lehettek volna.

ex_lx Creative Commons License 2005.06.01 0 0 19
"mindig is kényszerpályán mozgott az utódpárt mellett"

Gondolom, ismered a viccet Piroskáról, akit tegnap megerőszakolt a farkas az erdőben, és aki ma megint oda megy.
syrius Creative Commons License 2005.06.01 0 0 18

Valójában csak az MDF volt igazán hatalmi tényező, mert az SzDSz mindig a kisebb kormányzó párt volt. Tény, hogy így, vagy úgy lejáratták magukat, de hol van az ő negatív szerepük ezekéhez képest. Az MDF 1990-94-e már történelem, a Szadesz meg zsarolás ide, vagy oda mindig is kényszerpályán mozgott az utódpárt mellett. Én egyébként a zsarolást inkább fékentartásnak nevezném, miként pl. a mostani Szili esetben is.

Kedves Jó Aragorn, hozzászólásaid alapján máris rádbíznám a pártelnöki tisztséget, de ha nem vállalod, akkor majd én felkarolom a dolgot, igaz szeptembertől új osztályt is kapok.

Névtelen: Néha azért egy kupiban sem árt a vérfrissítés (főleg vérbaj esetén)

Persze Kedves Toloba, semmi g0nd, csak valami "beágyaz0sra" g0nd0ltam :-)

tfa: neked nem volt elég 40 év egypártrendszer? Mert az a maradék kettő már majdnem egy. És nekem a kicsik mindig szimpatikusabbak voltak, főleg ha nemcsak a saját megélhetésükre gondolnak.

Előzmény: Törölt nick (15)
toloba Creative Commons License 2005.06.01 0 0 17
Egyetértek.
Az egypárt-rendszer hívei, vagyis a fidesznyikek pedig láccik a topikból is, hogy kizárnának mindenkit a demokráciából. Olyan kis komcsik ők...
Előzmény: milendee (14)
milendee Creative Commons License 2005.06.01 0 0 16
nekem megérne egy szavazatot.
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.01 0 0 15
A két többszörösen leszerepelt (különben most ők lennének a nagy megélhetésiek) fúziója szerinted mitől lenne megoldás az általad vázolt problémára? Az említett kiábrándultak annak idején valószínűleg ezekből (is) ábrándultak ki. :)
milendee Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14
jó szöveg és jó ötlet, kérdés, hogy mi sülne ki belőle. ebben az országban mintha minden el lenne átkozva...
tfa Creative Commons License 2005.06.01 0 0 13
Támogatom, mert így végre mind a kis zsanérpárt, mind a törpe zsarolópárt oda kerülne, ahová valók már réges rég.
A parlamenten kívülre!
toloba Creative Commons License 2005.06.01 0 0 12
Nehogy megsértődj!
Nem vagy új motoros, tudhatod, hogy nullázni szokás...
Előzmény: syrius (2)
unnamed Creative Commons License 2005.06.01 0 0 11
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mit szoktam mondani egy kedves ismerősömnek, amikor egy problémára valami abszolút működőképes, európai megoldást javasol: nézd meg, mi van a személyidre írva: Magyar Köztársaság, nem pedig BRD vagy UK. Ebben a kuplerájban soha semmi sem fog rendesen működni...
Előzmény: syrius (5)
Aragorn Creative Commons License 2005.06.01 0 0 10

Kedves jó syrius

igen sok hasonló próbálkozás volt már az elmúlt esztendőkben, de rendre elbuktak. Ha máson nem, azon mindig elhasalt a nagy nekibuzdulás, hogy ki legyen a pártelnök...

syrius Creative Commons License 2005.06.01 0 0 9
Nekem a NAGY megélhetési pártokból van elegem.
Előzmény: kalmarkalman (6)
syrius Creative Commons License 2005.06.01 0 0 8
Valóban kellene egy használható név, de mint minden ebben az országban, az összes politikai pártnév lejáratódott. Így a Centrum is, bár Kupát el tudnám képzelni benne.
Előzmény: ex_lx (4)
syrius Creative Commons License 2005.06.01 0 0 7

Igen, azért tettem a kérdőjeleket, de ha nem ő, akkor más, csak ezek helyett legyen valami, mert a végén 16 év után először én sem megyek szavazni (aztán sírhatnak:-

)

Előzmény: sashimi (3)
kalmarkalman Creative Commons License 2005.06.01 0 0 6
Két kis megélhetési pártból lenne egy parlamenten kívüli párt. Jó ötletnek tartom egyébként. Így 100% megszabdulnánk végre a szadeszes csürhétől. Ezt még ők se tudnák beadni a szavazóiknak. :D
syrius Creative Commons License 2005.06.01 0 0 5
Szerintem nem nekem, hanem az országnak kéne felnőni... mert ami itt és most (meg az elmúlt 10-15 évben) ment az azt mutatja, hogy a nagypártok teljesen lejáratták a politikát. A rájuk szavazók nagy része csak kényszerből teszi, mert nem akarja, hogy a másik kerüljön hatalomra.
Előzmény: unnamed (1)
ex_lx Creative Commons License 2005.06.01 0 0 4
Lehetne az új párt neve pl. Új Centrum, vagy Centrum 2006, és mondjuk Kupa volna a frontembere.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!