Keresés

Részletes keresés

pert1 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 18
Nem értem mit nyavalyog az önkormányzat, ha rendes piaci árat fizet a telekért, akkor biztosan megszerezheti kisajátítás nélkül is. Az önkormányzatok persze leginkább a más telkével szeretik verni a csalánt, amikor pl a mi házunk telkének harmadáról pár évvel az eladás után kiderült, hogy földhivatalilag az önkormányzaté, vidáman eladta egy ingatlanmaffiózónak, aki azóta már házat épített rá, és az önkormányzatnak eszébe sem jutott zölterületként megőrizni.
tfa Creative Commons License 2005.05.27 0 0 17
Nem tudom, miről beszélsz. Már ha hozzám szólsz ezzel a polgárosozással és nem csak félrenyomtad a válasz gombot, mert hogy én nem vagyok polgárok. Én én vagyok, nem "polgárok". Kápíse?
Előzmény: geszthi (15)
Wic Creative Commons License 2005.05.27 0 0 16
írd be még azt is, hogy ez felveti a nácikollaboránsozó Orbán Viktor felelősségét, és teljes lesz a kép (amit rólad alkotunk)
Előzmény: geszthi (15)
geszthi Creative Commons License 2005.05.27 0 0 15
Latom a polgarok egybol megtalaltak a kifogast, hogy neki miert ne kelljen a gyerekeknk atadni.
Előzmény: tfa (12)
tfa Creative Commons License 2005.05.27 0 0 14
Ha a szakszervezeté volt, akkor az nem volt magántulajdon. Jó lenne tudni, amúgy miféle genny szakszervezet az, ami a gyerekek elől elprivatizálta a területet. Netán a privatizátorok-eladók neveit is, meg hogy hová folyt a lé. És jó lenne látni a szakszervezet állásfoglalását-meaculpázáást, hogy mégis, hogyan is gondolták ezt annak idején vagy mégse.
Előzmény: Caidhan (13)
Caidhan Creative Commons License 2005.05.26 0 0 13
"A Benczúr utca és a Városligeti fasor közti, csaknem 2000 négyzetméteres ingatlant a közeli iskolák, óvodák időtlen idők óta használták; még a kerületi tanács épített rá játszóteret."


Nekem a kisiskolás korom lényegében ezen a játszótéren telt... nem tudom jogilag mi a helyzet, de mindenesetre nagyon gáz, ha a mai gyerekek nem használhatják. Másfelől meg persze magántulajdont államosítani se igazán szép dolog.
A Podmaniczky utcai játszótér pedig, amit a cikk emleget, egy vicc... kb. két hinta az Élmunkás híd (nem tudom. hogy most hogy a fenébe is hívják?) felhajtója és a Podmaniczky út által körülvett szegletben...
asszem szar lehet ma gyereknek lenni a Terézvárosban.
Előzmény: tfa (-)
tfa Creative Commons License 2005.05.26 0 0 12
"Kellene egy park nagyon a Szentkirályi u. 18, meg Lendvay u. 28. szam kozelebe is"

Előbbinél ott van a Nemzeti parkja, valamint a Rákóczi tér, a Mátyás tér vagy a Horváth Mihély tér, de a Köztársaság tér sincs messze.

Utóbbinál ott a Városliget.
Előzmény: geszthi (8)
MGperY Creative Commons License 2005.05.26 0 0 9
lakatot leverni, játszóteret használatbavenni.
Előzmény: tfa (-)
geszthi Creative Commons License 2005.05.26 0 0 8
Kellene egy park nagyon a Szentkirályi u. 18, meg Lendvay u. 28. szam kozelebe is "érvényesíteni mindenki jogát az egészséges környezethez".

Szerintem sajatitsuk ki. Kulonben is ertektelen az egesz [tudvan kik vannak ott most :-))]

Biztos vagyok benne, hogy azon terulet tulajdonosai a szakszervezetekkel ellentetben azonnal es onkent felajanljak a gyerkeknek es barminemu csereingatant elfogadnak szonelkul.

PS. Hanyadik paragrafus az elismeri a magantulajdon vedelmet?
Előzmény: tfa (5)
Bimbum Creative Commons License 2005.05.26 0 0 7
Ilyen esetben, mivel az ügyben érdekelt az adott önkormányzat, egy másik önkormányzat fog eljárni.
Előzmény: Törölt nick (1)
geszthi Creative Commons License 2005.05.26 0 0 6
Ez igy ugye csak feltetelezes, hogy van ozuk hozza. Es mi van ha a szakszervezetk eppen, hogy nagyon okosan gyorsan ladtak? Az ingatlankozvetit meg ugy van vele, hogy majd megveszteget mint mindig...

Apropo lebontottak mar a Gellert hegy tetejen a jogellenesen epitkezo vallalkozo dolgat? Csak beugrott most, nem is tudom miert... ;-))))

Ez a nem er semmit, de azert nagyon kellene mert vedett erdekes allaspont. Erdekes lenne egy hasonlot eljatszani autopalya epiteseknel.

A mezo kozepe ertektelen, igy allami kisajatitasnal nem adok erte semmit, a tulajok meg aggodjanak ha akarnak. Ja, bocs, ott nagyon is hajlandoak jo arat adni ha kell...
Előzmény: Törölt nick (4)
tfa Creative Commons License 2005.05.26 0 0 5
"A hivatal tavaly októberi állásfoglalásában közölte: nem bizonyítható, hogy a kerület által emlegetett közérdek olyan mérvű, hogy indokolná a kisajátítást."

Alkotmány, 18. §
A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.
Előzmény: tfa (-)
geszthi Creative Commons License 2005.05.26 0 0 3
1, Na most az hol van a cikkben, hogy az ingatlanforgalmazo az a szakszervezeteke?
Oket, ha mar eladtak ez nem fogja erinteni.

2, Latni kellene az osszehasonlitast, hogy milyen volt a terulet es a felajanlott csereingatlan. Mert ugye ha csak 20x arkulonbozet (ide-oda)....

Előzmény: Törölt nick (1)
untyi Creative Commons License 2005.05.26 0 0 2
Na, azért ne becsüld túl egy köztestület képességét.
Előzmény: Törölt nick (1)
untyi Creative Commons License 2005.05.26 0 0 0
A spekuláci0' más.
tfa Creative Commons License 2005.05.26 0 0 topiknyitó
Aláírásokkal és perrel a Benczúr parkért (http://www.nol.hu/cikk/363620/)

Népszabadság • Bárkay Tamás • 2005. május 26.

Aláírásgyűjtést kezdeményezett és bírósághoz fordul a terézvárosi önkormányzat, hogy megszerezze a Benczúr parkot: a játszóteret, amelyet ötödik éve nem használhatnak.

A Benczúr utca és a Városligeti fasor közti, csaknem 2000 négyzetméteres ingatlant a közeli iskolák, óvodák időtlen idők óta használták; még a kerületi tanács épített rá játszóteret. Az önkormányzat öt éve döbbent rá, hogy a birtok voltaképpen - amelyen menet közben felújította a játszóteret - a szakszervezeteké. Megpróbálta megszerezni a szakszervezetektől, de a szakszervezetek vagyonkezelője némi hezitálás után úgy döntött, nem fogadja el a kerület által felajánlott Király utcai csereingatlant, inkább eladta a parkot egy ingatlanforgalmazó cégnek. Ez lelakatolta a játszóteret, de előbb még beperelte az önkormányzatot birtokháborításért.

A következő hónapok izgalmas játékkal teltek: hol leverték a lakatot, hol visszatették, miközben az önkormányzat és az új tulajdonos nem jutott dűlőre egymással. A kerület akkori vezetői azt mondták: a cég, kihasználva azt, hogy az önkormányzatnak mennyire kell a park, égbekiáltó összeget kér a területért, amelyen egyébként a hatályos szabályok szerint nem lehet építkezni - vagyis gyakorlatilag hasznosíthatatlan. A tulajdonosok szerint viszont az egész skandalum az önkormányzat miatt van, amely - állításával ellentétben - nem reagált amúgy korrekt ajánlataikra.

Az önkormányzat kisajátítási eljárást kezdeményezett a közigazgatatási hivatalnál, amely azonban nem adott helyt a kérelemnek. A hivatal tavaly októberi állásfoglalásában közölte: nem bizonyítható, hogy a kerület által emlegetett közérdek olyan mérvű, hogy indokolná a kisajátítást.

Verók István polgármester lapunknak elmondta: Terézvárosban gyakorlatilag nincs olyan játszótér, amely körül ne hömpölyögne az autóforgalom (Lövölde tér, Jókai tér, Podmaniczky utca), ezért továbbra sem adták fel, hogy megszerezzék a védett Benczúr parkot. Aláírásgyűjtést kezdeményeztek a leginkább érintett oktatási intézményekkel karöltve, hogy bebizonyítsák, a kisajátítás igenis közérdek. Ha összejött a megfelelő számúnak ítélt (1800-2000) aláírás, bírósági pert indítanak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!