Keresés

Részletes keresés

kissarkany Creative Commons License 2005.06.02 0 0 54
A hangya és a tücsök 

AZ EREDETI VERZIÓ:
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végigmulatta a nyarat. Eljött a tél, a hangya nem fázott és nem éhezett, ám a tücsök élelem és szállás híján a hidegben lelte halálát.


A HUMÁNUS VERZIÓ:
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végigmulatta a nyarat. Eljött a tél, és a tücsök bekönyörögte magát a balek hangyához, ahol tovább mulatozott.

A MODERN VERZIÓ:
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végigmulatta a nyarat. Eljött a hideg tél, és a nélkülöző tücsök sajtótájékoztatót hívott össze azt a kérdést feszegetve, hogyan lehet az, hogy míg egyesek kint fagyoskodnak a hidegben, mások úgy élnek, mint a hangya. A CNN, az RTV1, a REALITATEA és az MTV felvételeket mutatott be a didergő tücsökről, és a melegben, terített asztal mellett henyélő hangyáról. A világ döbbenten konstatálta az égbekiáltó különbséget. Hogyan lehetséges, egy ilyen jól fejlődő, épülő országban a tücsköt így sorsára hagyni? A NZSZ (Nemzetközi Zöldbogarak Szövetsége) vezetői több hírműsorban is "zöldellenes elfogultsággal" vádolták a hangyát, és felhívták a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy a világon sok tücsök áldozata ennek a kirekesztő mozgalomnak. Breki, a béka, a tücsökkel együtt lépett fel a Tuca Show-ban, és mindenki könnyekre fakadt, amikor az "Azért Vannak A Zöldbarátok" című slágert énekelték. A Köztársasági Elnök és felesége egy jótékonysági bálon támogatásukról biztosították a tücsköt, és olyan javak juttatását helyezték kilátásba, amiből a tücsök az előző kormányzati ciklusban kimaradt; ahogy a miniszterelnök fogalmazott: "...hogy ne süvölthessenek újra az előző rendszer szelei". Több politológus a "Mélyvíz" adásában kifejtette, hogy a hangya a tücsök kárára szépen meggazdagodott, és egyúttal az ilyen típusú jövedelmek elvonását célzó adójogszabály szükségességét hangoztatták az "egyenlő közteherviselés" szellemében. Végül, az "Egyenlő Esélyeket Az Anti-Zöldekkel" szervezet hathatós közreműködése nyomán a hangyát visszamenőleges hatállyal megbírságolták, mert nyári munkái közben nem foglalkoztatott elegendő számú zöld bogarat, adótartozásait behajtották és házát az állam elkobozta. A történet végén látjuk, amint a tücsök felélte a hangya utolsó téli élelemtartalékait a kormánytól kapott házban (ami nemrég még a hangyáé volt), a hangya pedig eltűnik a hóban. Másnap reggel pedig a tücsök fogta a cókmókját és (mivel sikerült teljesen felélnie a hangya vagyonát) elindul egy újabb hangyát keresni....

Ha a mai hazai valósággal bármi összefüggést vél felfedezni az csak a véletlen műve!
soltika Creative Commons License 2005.05.28 0 0 53
Hi, hát sírni nem érdemes.
Rájöttek ezek a Jobbikos szélhámoskák ugyanarra amint a Vikék a Fideszben, hogy büdös a munka, no meg nem is nagyon fizet, nagyobbat lehet kaszálni meló nélkül a politikában.
Arra is rájöttek hogy ha beállnak a Fideszbe akkor ott a sor végére kerülnének a kondér utánni harcban és ezért csinálják a műbalhékat, műsorokat, no meg ezért sugallják a sok elfuserált, beteg lelkű hőzöngő, támogatójuknak hogy ők az áldoztok és ők majd jól megvédik őket.
Pedig csak a meló nélkül lenyúlható lére hajtanak rá azok a skácok.

Előzmény: compton_ (52)
compton_ Creative Commons License 2005.05.28 0 0 52
A Jobbik szerint 'drogban utazik az SZDSZ'
ezt a seggfej bandát, nem is tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek
branco silva Creative Commons License 2005.05.27 0 0 51
R. Székely Julianna: Trabantot tolni a forgalmas Budapesten tényleg kihívás, dühítő, fárasztó és megszégyenítő, tudja minden trabantos, aki megkapta már ezt a kihívást a sorstól. A Fiatal Baloldal viszont nem motorikusan robbant le, hanem agyilag, ezt ők maguk teszik közzé egy nyilatkozatban, miszerint: "Mi a sportolás, az egészséges életmód és a környezetvédelem népszerűsítését politikai hovatartozáson felül álló célnak tekintjük." Az első gondolat, hogy Trabantot tolni, az mostantól egy sportág. Nem túl nehéz, de nem is túl könnyű, ráadásul szép. Az ember már egy itthon rendezendő, Trabant-toló Európa-bajnokságról álmodozna, ha a "környezetvédelem népszerűsítése" nem zavarná meg parányit. Egy Trabant ugyanis csak akkor környezetvédő, ha tulajdonosa nem ül bele és pöfögteti, kizárólag tolja.

(Magyar Hírlap, 2005. május 27.)

borsosalma Creative Commons License 2005.05.26 0 0 50
jaj de jó! Már mész is a Fórumból? One érv? Mások szólás szabadságát IS tiszteletben kell tartani. A te jogaid a másik ember orránál véget érnek. Onnantól kezdve könnyű testi sértés a tett  neve. Csak óvatosan a legyintgetéssel
Előzmény: a cigányok sátora... (49)
a cigányok sátora... Creative Commons License 2005.05.26 0 0 49

Ne pedálozz.

Provokkal nem vegyülök.

Előzmény: borsosalma (47)
Amart Creative Commons License 2005.05.26 0 0 48

Bonyolultabb a helyzet. Amikor egy baloldali politikus kifütyülését, tojással dobálását, legyen az akár miniszterelnök is, a jobboldal vezető pártja ugy kommentálja, hogy

"megértik a tüntetőket, bár nem kellene ilyen eszközöket használni",

akkor mit vársz. Ha jobboldali parlamenti képviselők megengedik maguknak a Parlamentben a tüntetést, akkor miért ne lenne erkölcsileg elfogadható az eset. A Fidesz az ilyen akciók véleményezésével, a saját hasonló akcióival, a Répásy féle hozzászólásokkal szinte provokálja az ilyen akciókat. 

Ha minden ilyen közerkölcsöt sértő erőszakos akciót minden politikai szervezet elutasítana, akkor nem lenne táptalaja az ilyen akcióknak. Akkor nem lenne más s közvélemény szeméban, mint az ami, azaz feltünési viszketegség, ami elme kezeléssel lerendezhető. De nézd meg a hozzászólásokat! Még fokozzák a dolgot, a szélsőséges megnyilvánulások egyre szaporodnak és egyre agresszivebbek.

Hova vezet ez?

Előzmény: farriss (33)
borsosalma Creative Commons License 2005.05.26 0 0 47
Isten hozott a Forumba! Uj vagy a FIJUG közül 21 hozzászólással. Mégegyszer köszönöm a bemutatkozásod.
Előzmény: a cigányok sátora... (43)
a cigányok sátora... Creative Commons License 2005.05.26 0 0 44
Az mszdszp szálsőjobbos botrányszervezet, szarkavaró macskajancsik gyülekezete...úgy magyarok ők, ahogy egy eszkimó...
Előzmény: toloba (42)
a cigányok sátora... Creative Commons License 2005.05.26 0 0 43

Te mutatkoztál be a letahózásoddal.

Amilyen az agyonisten, olyan a fogagggyisten.

Én csak lealacsonyodtam a színvonaladra.

Előzmény: borsosalma (41)
toloba Creative Commons License 2005.05.26 0 0 42
A Jobbik szálsőjobbos botrányszervezet, szarkavaró macskajancsik gyülekezete...úgy magyarok ők, ahogy egy eszkimó...
Előzmény: Törölt nick (30)
borsosalma Creative Commons License 2005.05.26 0 0 41
Köszönöm a bemutakozásodat.
Előzmény: a cigányok sátora... (39)
PAPEN Creative Commons License 2005.05.26 0 0 40
Akkor nem leszel benne a tv-ben:-)
Előzmény: zálycsik (16)
a cigányok sátora... Creative Commons License 2005.05.26 0 0 39

Hajrá Jobbik.

 

Tahó  borsosalma

Előzmény: borsosalma (-)
elevenke2 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 38

Nem vagyok benne biztos, hogy a násznép örül az eskövöre fekete zászlóvak beállitó meg nem hivott vendég seregnek. A násznépnek joga van örülni és gratulálni az esküvöhöz. Na de megzavarni az esküvöt? Másutt anyit gyászolhatnak/tüntetnek amennyit akarnak.

 A te jogaid az én orromnál véget érnek. Onnantól kezdve könnyű testi sértést követsz el.

Előzmény: hej-ho (31)
Amart Creative Commons License 2005.05.26 0 0 37
Hát rögtön a második eljutott "Zorbánig" jóvoltodból. Egyébként ez a hozzászólás nem váltja ki a mai vezető politikusok felelőségét és ezzel "Zorbán" felelőségét sem. A kérdés csupán az mennyire felelős valaki, az ország demokratizmusának ilyentén állapotjáért.
Előzmény: Molaf (35)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.26 0 0 36
Abszolut politikamentesen 2-3 baromállat, bármelyik oldalról feltartja az egész város forgalmát az önmegvalósításával. A következő mi lesz? Felmásznak a Szabadság hídra?
Előzmény: Amart (34)
Molaf Creative Commons License 2005.05.26 0 0 35
"Hova vezet ez?"

Pár hozzászólás alatt a Zorbánig. :)

"Mi okozza, hogy ide jutott a demokrácia,"

Az, hogy a radikális kisebbség csak provokációval képes magát észrevetetni, enélkül a média elmegy mellette.

Nagy ritkán szerencsére azért szellemes - bár ugyancsak tiltott - módon képesek egyesek reflektorfénybe kerülni, erre baloldalt a Greenpeace egyes akciói lehet példa, de a három pacifista fiatal parlamenti akciója is jó volt.
Előzmény: Amart (34)
Amart Creative Commons License 2005.05.26 0 0 34
Várom a hozzászólásokat a Jobbik tettéhez.
farriss Creative Commons License 2005.05.26 0 0 33

Én tényleg nem értem, miért kell odamenni, és balhét okozni?! Ha nem érdekli, minek megy oda. Én baloldaliként sem megyek el pl. Orbán beszédeire, mert nem érdekel. Az meg végképp nem jut az eszembe, hogy balhézni menjek oda.

Én az országgyűlési választásokon szoktam kifejezni a nem tetszésemet illetve a szimpátiámat, nem balhékkal. Ezt a gyakorlatot a jobbik is folytathatná, és akkor talán nyugodtabb közéletünk lenne.

Előzmény: elevenke2 (29)
farriss Creative Commons License 2005.05.26 0 0 32

Én is várom a konkrét eseteket, amikor baloldali tüntetők füttyögtek, vagy hangoskodtak volna 1998-2002 között Orbán bármelyik fellépésekor.

Eddig nem találtam egyet sem....

Előzmény: hej-ho (31)
hej-ho Creative Commons License 2005.05.26 0 0 31

már ne is haragudj alig pár ember volt ott a jobbikból. Meg se szólaltak mindaddig amíg a karhatalmisták (rendőrök) el nem vezették őket.

Mit jelent a szólásszabadság ha még egy mondathoz is engedélyt kell kérni.

Mégegyszer kérdezem 98-2002 között mikor vittek el embert azért aki nyíltan egy lepedőre felírta a véleményét (amivel még a felavatott szobrot ábrázoló ember is egyetértene ha élne) ???

Várom a konkrét eseteket!

Előzmény: elevenke2 (29)
elevenke2 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 29
Miért gyültek ( rendörségi bejelenéssel!) össze? Szobrot avatni!! Mit zavart meg a Tahó Jobbik prominens képviselöje? A megemlékezést !! Bejelentette?  Tahója elmúlasztotta. Mások megemlékezést ünneplését megzavarta!
Előzmény: hej-ho (28)
hej-ho Creative Commons License 2005.05.26 0 0 28

Én eddig azt hittem demokráciában élünk, úgy látszik tévedtem.

Felháborító ,hogy valakit azért elvisznek a rendőrök mert egy lepedőt kifeszitve monja el a véleményét(mégcsak nem is hangosan) Hol van itt a szólásszabadság?

Mondjatok példát nekem arra, hogy 98-2002 között vittek e valakit el rendőrök mert feltartott egy lepedőt!?

 

Szerintetek Európában (Unióban) van még egy olyan ország aminek a rendőrsége ezt megteheti ?

elevenke2 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 27
Regéld el, hogy a FIB mikor akadályozott meg tüntetést? Mikor zavarta meg meg Orbán szobor avatását?
Előzmény: Törölt nick (25)
branco silva Creative Commons License 2005.05.26 0 0 26
2002-ben FIBISZ-es ifjak helyi megemlékezésen ( nem választási gyűlés volt, hanem emelt hangulatú megemlékezés !!! ) tőlem néhány méterre fasisztázták le az egybegyűlteket ( a szónok jobboldali volt, nyílván így a közönségről is hasonlókat gondoltak, ebből pedig fakad, hogy ők nácik ). Egyiket ismertem, megpróbáltam elbeszélgetni velük. Nem nagyon sikerült. Úgy tűnt fogalmuk nincs sok mindenről, de fröcsögni tudnak, különösen azért, mert hátulról tüzelték is őket.

A tanulság, Tahók ( bár én nem nevezném így őket, de itt most ez a megfogalmazás állt be ) mindenhol vannak. A "nem tahóknak" kellene őket valahogyan visszaterelni a normál mederbe. Persze ez nehéz olyan időkben amikor a vezérek ároktemetésről beszélnek, közben meg Szakállas-bácsi-díjakat írnak ki.
Előzmény: borsosalma (-)
kékbarisnya Creative Commons License 2005.05.26 0 0 24
Nehogy azt gondoljuk már, hogy TAHÓ csak  Jobbikos lehet. Lehet az kormányfőtől lefelé bárki. Ez is a demokráciánk része.
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.26 0 0 23
trabanttologatósdi  - hát igen, ez is egy nagy marhaság, de nem árt senkinek...
Előzmény: bolsh (14)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.26 0 0 22
...méghogy jobbik... még jobbnak sem mondható... nem tahó, bunkó... érthetlen... feltűnési viszketegség... fordítva hgoy fel lennének háborodva... kulturális szemét...
Előzmény: borsosalma (-)
HanG99 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 21
ugyan nem nagyon érthető hogy mit szeretnél, de ajánlom az IKP (Illegális Kommunista Párt) megalakítását, mert annak valóban célja lehet a rendszerváltás ÉS a kapitalizmus áldozatainak csökkentése :)))
Előzmény: Ámokfutó (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!