Keresés

Részletes keresés

kissarkany Creative Commons License 2005.06.02 0 0 522
A hangya és a tücsök

AZ EREDETI VERZIÓ:
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végigmulatta a nyarat. Eljött a tél, a hangya nem fázott és nem éhezett, ám a tücsök élelem és szállás híján a hidegben lelte halálát.

A HUMÁNUS VERZIÓ:
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végigmulatta a nyarat. Eljött a tél, és a tücsök bekönyörögte magát a balek hangyához, ahol tovább mulatozott.

A MODERN VERZIÓ:
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végigmulatta a nyarat. Eljött a hideg tél, és a nélkülöző tücsök sajtótájékoztatót hívott össze azt a kérdést feszegetve, hogyan lehet az, hogy míg egyesek kint fagyoskodnak a hidegben, mások úgy élnek, mint a hangya. A CNN, az RTV1, a REALITATEA és az MTV felvételeket mutatott be a didergő tücsökről, és a melegben, terített asztal mellett henyélő hangyáról. A világ döbbenten konstatálta az égbekiáltó különbséget. Hogyan lehetséges, egy ilyen jól fejlődő, épülő országban a tücsköt így sorsára hagyni? A NZSZ (Nemzetközi Zöldbogarak Szövetsége) vezetői több hírműsorban is "zöldellenes elfogultsággal" vádolták a hangyát, és felhívták a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy a világon sok tücsök áldozata ennek a kirekesztő mozgalomnak. Breki, a béka, a tücsökkel együtt lépett fel a Tuca Show-ban, és mindenki könnyekre fakadt, amikor az "Azért Vannak A Zöldbarátok" című slágert énekelték. A Köztársasági Elnök és felesége egy jótékonysági bálon támogatásukról biztosították a tücsköt, és olyan javak juttatását helyezték kilátásba, amiből a tücsök az előző kormányzati ciklusban kimaradt; ahogy a miniszterelnök fogalmazott: "...hogy ne süvölthessenek újra az előző rendszer szelei". Több politológus a "Mélyvíz" adásában kifejtette, hogy a hangya a tücsök kárára szépen meggazdagodott, és egyúttal az ilyen típusú jövedelmek elvonását célzó adójogszabály szükségességét hangoztatták az "egyenlő közteherviselés" szellemében. Végül, az "Egyenlő Esélyeket Az Anti-Zöldekkel" szervezet hathatós közreműködése nyomán a hangyát visszamenőleges hatállyal megbírságolták, mert nyári munkái közben nem foglalkoztatott elegendő számú zöld bogarat, adótartozásait behajtották és házát az állam elkobozta. A történet végén látjuk, amint a tücsök felélte a hangya utolsó téli élelemtartalékait a kormánytól kapott házban (ami nemrég még a hangyáé volt), a hangya pedig eltűnik a hóban. Másnap reggel pedig a tücsök fogta a cókmókját és (mivel sikerült teljesen felélnie a hangya vagyonát) elindul egy újabb hangyát keresni....

Ha a mai hazai valósággal bármi összefüggést vél felfedezni az csak a véletlen műve!
bullseye Creative Commons License 2005.05.31 0 0 521

Kóser Mátrix  - avagy a világ-összeesküvés propagandájának leleplezése

1, a felkelők városa Zion!

2, a Smith, tuti hogy "magyarosított" név!

3, az építész szakállas!

4, a robotoknak rengeteg szeme van, így azok alatt nyilván nem is karjuk van, hanem hosszú-hosszú orruk!

lehet szabadon folytatni :)

Előzmény: H-turul (520)
H-turul Creative Commons License 2005.05.30 0 0 520
Nem mondod!

Megjegyzem, ez az Asterix igen gyanús volt nekem, ez csak úgy mirnixdirnix ellopta a szittyák gyönyörű bajuszát!
És mondd csak továb, mert az ellenséget felismerni létfontosságú ezekben a vérzivataros időkben, amikor Magyar mAGYARNAK, szittya szittyának farkasa!
Szóval? Mi is van a Wacogszkyékkal? Az a Márli vagy kicsoda meg valami cigányféle nem?
Nekem nyugodtan elmondhatod, magunk közt vagyunk és én olyan néma leszek mint a hal sírja!
Előzmény: bullseye (518)
Luby Creative Commons License 2005.05.30 0 0 519

Te mondád: az elsőn többen voltak. Igaz. Az is egy pitlák tüntetés volt, sok pitlákoló volt ott. Hamis jelszóval, hamis indítékkal, hamis vádaskodással. TGM elismerte. Batiz András is mondott valami kibúvókereső blődlit.

Mindegy. Én mind a két tüntetést értelmetlennek, megosztónak és provokatívnak tartom. Lehet, hogy az idő igazol, lehet, hogy nem. De az biztos, hogy senki sem engedheti meg magának, hogy egy az egyben lerasszistázza a nemzetet. (engem is és téged is: csak azt nem tudom, akkor miért nem protestáltatok?   Gábor

Előzmény: Törölt nick (515)
bullseye Creative Commons License 2005.05.30 0 0 518
most hergeled? majd jön az, hogy Asterix és Obelix is az összeesküvés része, nem beszélve a Wachowsky fivérekről, meg Bob Marley-ról! :))
Előzmény: H-turul (514)
nagyzee Creative Commons License 2005.05.30 0 0 516
TOMCAt-ot még abból az időkből ismerem, amikor számítógépes partykra jártunk. akkoriban még nem volt ekkora pocakja (nekem sem :) ...

Különösen nem kedveltem őt már akkor sem, számomra úgy tűnt, hogy ha nem ő a társaság központja, akor tesz róla, hogy az legyen. Ezt látom rajta most is. Igyekszik olyant csinálni, hogy figyeljenek rá. Persze csak óvatosan, nehogy baj legyen belőle... Kavar egy kicsit, de csak annyit, hogy róla beszéljenek.... most is sikerült neki. remélem, talál majd magának valami normálsiabb szórakozást.

Z

H-turul Creative Commons License 2005.05.30 0 0 514
Mindíg tanul az ember.

Mondd csak kájkáj, honnan a francból jöttél rá, hogy Spanyolország legészaknyugatibb tartománya bekebelezte a médiákokat? Engem ugyanis totál átvertek, bennem ez a lehetőség föl sem merült. Talán azért, mert naívabb vagyok mint egy átlagos maszületett debil és egyetlen médíaguru életrajzában sem szerpel születési helyként Santiago de Compostela, La Coruna, Lugo, Orense vagy Pontevedra.

Előzmény: kjkj (509)
szarvasmarha Creative Commons License 2005.05.30 0 0 513

"tomcat hazudik, én mindkettőn ott voltam"

"Hogy mennyien voltak, csak saccolni tudom, de nem tudom, volna-e értelme, ha egyszer minden újság és televízió más és más számot állított."

ez volna a nagy  hazugság?:o)

Előzmény: Törölt nick (506)
halinorbi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 511

Érdekes most elolvasni az index cikkét az előző tüntiről:
http://index.hu/politika/belfold/tunt_0516/

"karlendítés", "józsika már jobban van...", "náci tomcat szerint cigányok az elkövetők" :)))

Sajnos az nem derül ki, hogy a TGM-tüntetésen hány újságíró volt.
(ha itt 80, akkor ott legalább 160. Plussz a nagycsaládos cigányfamilik. Könnyen összejött az 500)

Előzmény: Timna (510)
Timna Creative Commons License 2005.05.30 0 0 510
macskosz képei alapján 100-150 embert mondanék de ha a fele sajtó volt akkor lehet h mégis 80 :))))))
Előzmény: kjkj (509)
kjkj Creative Commons License 2005.05.30 0 0 509
A teljes média 3 banda - galiciaiak - kezében van, azok uszitanak felfujnak mindent és nem engedik az igazat a taljes igazat a tiszta igazságot. Azt hiszik jobban fogynak pl a lapok ha teli van hazugsággal. Minden médiást, politikust akiről bebizonyosodik hogy előre megfontoltan "mellébeszél" tehát hazudik azt örökre eltiltani mindenféle szerepléstől. De ne félj, lessz ez még rosszabb is.
Előzmény: Timna (508)
Timna Creative Commons License 2005.05.30 0 0 508
viszont biztos nem 80an voltak. kiváncsi lennék, miért hazudozik az index és még sok másik...
Előzmény: Törölt nick (506)
Pinarius Mamertinus Rufus Creative Commons License 2005.05.30 0 0 507
Magyar ellenállás

Ganz-Transelektro termék.
Előzmény: Törölt nick (497)
halinorbi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 505
Már megint lerasszistázod a tényeket.... :))
Előzmény: Törölt nick (504)
halinorbi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 503
"Szerintem sikeres volt TGM tüntetése"

Tőled is megkérdezem, hogy a börtönök fele rasszistákkal van teli vagy cigánybűnözőkkel?? :))

(a rasszisták miatt iratkoznak ki gyerekek az iskolából, ők verik a tanárokat, ők terrorizálnak városrészeket????)

Amúgy itt van Tomcat beszéde:
http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20050529/20050529_beszed.html
Előzmény: Törölt nick (500)
Platon Creative Commons License 2005.05.30 0 0 502
Dehogy.

Ez csak arra jó, hogy a szalonrasszistáknak legyen kire mutogatniuk, mondván, ők a rasszisták nem mi.
Előzmény: Törölt nick (500)
halinorbi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 501
"A hírekben sehol sem volt az "ellentüntetés"."

:)) Ebből látszik, hogy mennyire tájékozótt ember vagy. :))
TV2 napló, mokka, DunaTV, Rádió, HírTV .

Persze a Retekklub elhallgatta a dolgot. Ne azt nézd ha a hozzá akarsz szólni a polfórumhoz!!!
Előzmény: Törölt nick (479)
lcoder Creative Commons License 2005.05.30 0 0 499
Igazán ciki lett volna ha aki ellen az antirasszisták tüntetést szerveznek nem csak hogy nem rasszista, sõt kimondtottan cigány, de még csak a vallással sem hozható negatív módon összefüggésbe...
Előzmény: szarvasmarha (496)
szarvasmarha Creative Commons License 2005.05.30 0 0 496

ez az egyik  legjobb:

"A TV2 tudósítására azonban térjünk vissza egy percre. A Napló mûsorában érdekes állítás hangzott ma el, sõt, érdekesebb, mint az egész tüntetés. Neve és arca kitakarásával megjelent valaki, aki azt állította, hogy Mortimer családja egy õrült szekta, akik gyermeküket már születésétõl harcosnak nevelték, mindig fegyvereket vásároltak neki, és videójátékokat, hogy azokból tanulja a fogásokat. Õ is tagja volt a szektának, de annyira terrorizálták, hogy elmenekült. Állítása szerint Mortimert szülei "Isten elsõ harcosának" tekintik, a szekta feje az apa, az anya pedig szeánszokat tart a házban.

Mármost eleve elég érdekes, hogy csak úgy leközöljenek egy ilyen súlyos állítást anélkül, hogy bárkit is megkérdeznének, mit szól hozzá, nota bene, magukat az érintetteket sem. Én persze megkérdeztem, de nem csak õket, hanem néhány független embert is, törökbálinti olvasóimat, akik szegrõl-végrõl ismerik a családot. Mindannyian alátámasztották azt, amit Mortimer édesapja mondott nekem a telefonban. A szektavád természetesen baromság. A kitakart arccal hazudozó alak Mortimer volt barátnõje. Jó ideje ez a szektadolog a rögeszméje, amióta Mortimer szakított vele, mindenhol kardos harcosokat vél látni, és mellesleg két évet zártosztályon is töltött emiatt. Egy elmebeteg nyilatkozgatott tehát a TV2-nek. Ezúton is gratulálok Sváby Andrásnak, a pártatlan és objektív tudósítás újfajta értelmezéséért! "

szarvasmarha Creative Commons License 2005.05.30 0 0 494

"A tüntetésen a Népszabadság fotósa szerint mindössze egy ember volt "

:-)

Előzmény: szarvasmarha (490)
ellenforradalmár Creative Commons License 2005.05.30 0 0 493
Fel vagyok háborodva, hogy ez a Diána milyen udvariatlan. Nem vitt Tomcatnak egy guminőt!
Előzmény: szarvasmarha (490)
Uránusz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 492

:)))

Legyen helyette FORRÓ?

:)))))

Előzmény: Törölt nick (489)
ellenforradalmár Creative Commons License 2005.05.30 0 0 491

Nem rossz... :)

Azért ez a Tomcat kimehetett volna a világuralmas pólójában is. Na zag schon, legfeljebb kap még egy verést. De mekkora reklám... ;-)

Előzmény: dos48 (487)
szarvasmarha Creative Commons License 2005.05.30 0 0 490

"Hogy mennyien voltak, csak saccolni tudom, de nem tudom, volna-e értelme, ha egyszer minden újság és televízió más és más számot állított. A baloldali és liberális lapok szerint "nyolcvanan-százan se voltak kíváncsiak az uszító beszédekre", illetve "több újságíró volt, mint tüntetõ", a jobboldali lapok szerint pedig 300-400 ember volt ott, akik "békésen tüntettek a magyargyûlölet ellen." A Kossuth rádió szerint száz-kétszázan voltak. A fényképeken mindenesetre látszik, hogy a tömeg nagyjából akkora, mint a cigányok tüntetésén. Róluk ötszázat írtak, hát akkor maradjunk mi is ennyiben, bár szerintem ennek legfeljebb a fele igaz mindkét esetben, tehát a rádiósok becslése a helyes. Érdekes módon nem voltak jelen a jobboldali megmozdulásokon megszokott turbómagyar pofák, Szabó Albert egykori emberei, meg a zsidózó öregurak."

http://blog.tomcatpolo.hu/

Előzmény: oskar66 (455)
lcoder Creative Commons License 2005.05.30 0 0 488
Hát igen. Ilyen rohadt melegben tüntetést szervezni...
Előzmény: Törölt nick (480)
dos48 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 487
              Ezt akkor kell felvenni, ha pukizni kell.
Előzmény: ellenforradalmár (483)
dos48 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 484
               Mondjuk úgy, hogy belbiztonsági megfigyelő.
Előzmény: Törölt nick (482)
ellenforradalmár Creative Commons License 2005.05.30 0 0 483
 Pontosabban: én nem voltam kint a téren... :DDD
dos48 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 481
           Nem egészen.  A fele kíber vót.
Uránusz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 478

:)

Azért a véletlenül éppen arramászkálókat (lévén a Moszkva tér egy elég nagy tömegközl.centrum!!!) nem kellene hozzászámolnod... azért mert arar járt éppeg és megállt megnézni mi is folyik ottan nagyban/izé kicsiben!/ szóval számolni tudni kell... lásd Philip-et:)))))))

Nos nem is a tömeg mérete a lényeg tudom....

:))))))))

Előzmény: oskar66 (455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!