Az IQ - Az Ország Tesztjén a tanárok voltak a legintelligensebbek, a közülük került ki az egyéni győztes is. A sztárvendégek közül Janicsák Istvánnak volt a legmagasabb az IQ-ja. A sztárvendégek közül Janicsák Istvánnak volt a legmagasabb az IQ-ja, Hajós András az előkelő második helyet szerezte meg.
document.write(banner_script(330,247));
on error resume next
ShockMode = (IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.5")))
A nagysikerű Ország tesztje sorozat (IQ-teszt, KRESZ-teszt, Nagy tudáspróba, Nagy Évismétlés) ötödik ízben jelentkezett az RTL Klub képernyőjén.
A műsorban összesen hat kategóriában 60 kérdés hangzott el, mindegyik esetben négy megoldás közül kell kiválasztani a helyeset.
A tesztfeladatokat ez alkalommal is a Mensa HungárIQa szakemberei állították össze.
www.mensa.hu
Fény derült tehát arra, mekkora az IQ-juk a BKV ellenőröknek, az ápolónőknek, a modelleknek, a diákok és pedagógus szüleik is versenybe szálltak az IQ- bajnokságban.
Az öt csapat mellett a sztárvendégek - Sebestyén Balázs, Bálint Antónia, Gáspár Győzike felesége, Bea asszony, Janicsák István, Hajós András és Fodor Zsóka, a Barátok köztből ismert Magdi anyus is együtt gondolkodott az országgal.
Az sms-ben szavazók fele úgy vélte, hogy a tanárok csoportja lesz a legintelligensebb, a második helyen pedig a diákok állnak majd. A legkevesebb bizalmat a modelleknek szavaztak, náluk több szavazatot kaptak a BKV-ellenőrök illetve az ápolók.
Az első két forduló után a nyelvi és a számolási feladatban is a modellek nyertek. A harmadik, a viszonyítás feladat a BKV-ellenőröknek ment a legjobban.
A játék kétharmadánál még mindig a modellek álltak az első helyen. A sztárok közül Hajós András vezetett ekkor – mint mondta, azért, mert neki a BKV-ellenőrök súgtak – az ellenőrök csak azért nem voltak az élen, mert úgymond átsúgták a pontokat Hajósnak.
Ez főleg ahhoz képest szép eredmény, hogy Hajós András a show elején úgy nyilatkozott: neki alacsony az IQ-ja, mert agykutató az édesapja kivette az agyát, azzal kísérletezett… Régebben kevés volt itt Magyarországon az agy, szólt a magyarázat. Annak fényében, hogy a sztárvendégek közül csak egyetlen embernek, az első helyezett Janicsák Istvánnak volt magasabb Hajósénál az IQ-ja, ez nem is lehet olyan szörnyű állapot.
Végül beigazolódott, amit az sms-szavazók véltek: a tanárok győztek.
Hatodikak az ápolónők lettek, ötödik helyen a diákok végeztek. Az ellenőrök a negyedik, a sztárvendégek a harmadik helyet szerezték meg.
A második helyen a modellek végeztek, és nyertek a tanárok – egyetlen ponttal. Ha csupán a pontokat tekintjük, a modellek győztek volna, ám a tanárok átlagéletkora magasabb volt, mint a modelleké, s ez is számít az IQ számításánál, tehát ők végezhettek az első helyen.
Magdi anyus: Ezzel az IQ-val nyugodtan söprögethetek még évekig.
Balázs: Az elején elkezdtem rontani, lélekkel próbáltam harcolni, de összeomlottam. Azzal nyugtom magam, hogy úgy tudom, az intelligencia-hányados fordítottan arányos a potencia-hányadossal...
Bea: Egy próbát megért, hogy a játékban szerepeltem, bár talán jobban jártak volna, ha Győzi játszik…
Magyarországon azok a netezők a legintelligensebbek, akiknek 5-15 pár cipőjük van, és nem szinglik. A netes eredmények szerint a férfiaknak nagyobb az IQ-ja - remélhetőleg azért, mert több férfi játszott, mint nő. Az ország összesített eredménye: 104, a netezők közül pedig Drávecz Lászlóé az értékes nyeremény.