Aszonta az MTV hiradoja, hogy most mar 8 altalanos elvegzese nelkul is meg lehet szerezni a jogositvanyt. Ez most vicc? Csak azert kerdem mert nem aprilis 1 van.
Hat igen en voltam orakat folveni egy hetig odajartam de amire menem kelet volna a vizsgabisztoshos akorkozoltek velem telefonon hogy ne vegezhetem tovab es igy sok penzem el vesze aszt szeretnem ha valaki segitene eben mert nagy szuksegem van ra hiszen harom gyerekes apa vagyok es azota nem birtam el vegezni a b kategoriat
A jelentkezési lap hátulján "büntetőjogi felelősséged tudatában" nyilatkozol, hogy teljesítetted-e a 8 osztályt. (illetve a mez.gazd.vontatónál tudsz-e írni-olvasni).
Mongyuk ha a torvenyt az 60-80 evesek vagy ez ev felettiek miatt hoztak, akiknek meg 4 vagy 6 elemi volt az alap, az rendben lenne.
Nem miattuk van, mert ők eddig is szerezhettek jogsit. Én konkrétan emlékszem, hogy valamelyik régi jelentkezési lapom hátulján rajta volt az ismertető, hogy ettől meg ettől eddig meg eddig iskolába járóknál a 4 illetve 6 osztály elemi, vagy a 8 általános elvégzése feltétele a jelentkezésnek.
Mondjuk a "ladás cigányokat" eddig sem zavarta a jogsi hiánya szerintem, talán már a rendőr sem foglalkozik velük, mert most mit tud tenni? Elveszi a nem létező jogosítványát? Megbűnteti, amikor úgyse tud kifizetni semmilyen bírságot? Beviszi ötvenezredszerre is? Vagy lecsukják? És ha nem csukják le, miért nem??
A mercisekkel meg az a baj, hogy isten tudja honnan (azért van egy-két tippem), de megszedték magukat, bármiből kihúzzák magukat, nekik semmi se drága.
Biztos, hogy kellett a nyolc osztály eddig, mert sok roma gyereket csak ezért nyomtak végig az iskolán (anyám kisegítő-iskolában tanít)
A jogvédőkön kívül nem igen nyomja el a cigányokat itt senki, szerintem:))
Én sem találkoztam ilyennel :) Ennél már csak az a jobb amikor a cigánygyerek olyan mercit vezet amiért összetenném a két kezem. És az ilyen itt nálunk egyáltalán nem ritka. Hogy lehetséges ez?
Én gy tudom, hogy bizonyítványt sehol sem kérnek, csak életkort kell betölteni, meg ugye orvosi vizsgálaton átesni (itt is fizetsz, ami már eleve sikert jelent szerintem). Annyi a kitétel, hogy írni-olvasni tudj!!
ja mondtak vmi ilyesmit is. Mongyuk a nyoc altalanos befejezese sem jelenti, hogy vki tud irni olvasni. Mongyuk ha a torvenyt az 60-80 evesek vagy ez ev felettiek miatt hoztak, akiknek meg 4 vagy 6 elemi volt az alap, az rendben lenne.
Mindenesetre kicsit furcsa. Nem akarom, hogy a topikot attegyek a politikaba, inkabb nem irom le a gondolataimat. Az egyik tasztaltars mar ugyis reszben megtette ;o)
Ez az egész dolog,mint sokminden más a cigányok előrenyomásával függ össze.Hol van a legtöbb 8 általánost sem végzett állampolgár?Hát persze,hogy a cigányok között. Ez majdnem ugyanaz,mint bejelentették valamelyik nap,hogy csak az a szülő fog családipótlékot kapni aki rá van szorulva.Azt meg ugye nem kell magyarázni,kik állnak sorban az önkormányzatoknál segélyért,és kik azok akik már 18 éves korukban le vannak százalékolva.És még csodálkoznak,hogy fogy a magyar.Ki az a becsületes dolgozó ember aki ezekután gyereket vállal?Nézz csak bele a tv-be is.Úgy nyomják előre a cigányokat,mint senkii mást. Van is közöttük egy szlogen:"Ha eggyel többen leszünk mint ti,legyilkolunk mindannyiótokat" Na erre már nemsokat kell várnunk.
Sajnos nem tudom. Be kell tartani a KRESZ-t. Sokszor van az például, hogy megállok, mert látom a gyalogost és nem érti ill. nem mer elindulni keresztül az úton. Gondolom tudod miért.
Aszonta az MTV hiradoja, hogy most mar 8 altalanos elvegzese nelkul is meg lehet szerezni a jogositvanyt. Ez most vicc? Csak azert kerdem mert nem aprilis 1 van.