Keresés

Részletes keresés

szadvar Creative Commons License 2008.01.13 0 0 130

Éljenek a tuti szülők és a szuper gyermekvédelem -újra!

 

Tizenkét évesen mindenféle (szülői) felügyelet nélkül egy idegen országban szabadon garzdálkodni hagyunk egy formálódó embert! Senkinek nem tűnt fel, hogy egy átlag 12 éves iskolába jár, reggelit készít neki az anyukája, stb.

 

Ha itt él már jó ideje a gyermek, mindezen dolgoknak FEL KELLETT VOLNA TŰNNIE valakinek!

 

Iszonyatos belegondolni, hogy még hány olyan csellengő gyermek lehet kis hazánkban, akire senki nem figyel!

Pedig a gyermekvédelmi trv-ben leírták a jelzőrendszer elemeit, sorra vették, ki kinek köteles jelezni. Ezek alapján SEMMI NEM MŰKÖDIK mindebből -pedig '97 óta hatályos trv-ről beszélek.

 

http://index.hu/video/2007/12/20/szazhusz_centi_tomeny_eroszak/

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.16 0 0 129
Én dolgoztam kollégiumban régebben. Igaz ők már középiskolások voltak, de a legtöbb nagyon szerette a kényelmes modern helyet a falusi helyett amit odahagyott, és a hétvégén úgyis irány anya szoknyája!

Nem tudom, hogy 1 részeges apa, komfort nélküli lakás, hideg reggelek, és ráadásul 1 mindig fáradt, idegroncs anya biztosan jobb -e.
Talán abban különbözik az intézettől, hogy változatos. 1 kicsit itt, 1 kicsit ott.
Előzmény: sezi (128)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.15 0 0 127
meghalt az egyik nagykátai kisfiú...
sasmadár73 Creative Commons License 2006.02.13 0 0 126
... a tanyasi problémakörhöz csupán annyit tennék hozzá, hogy az én édesanyám biz' egy Isten háta mögötti kis tanyáról biciklizett be hajnalonként évrül évre, egészen a summa cum laude diplomáig... és a mai napig azt mondja minderről: kemény, de szép idők voltak...
anyabanya Creative Commons License 2006.02.12 0 0 125
Nem elvételről beszéltem, hanem a lehetöségről. Tudnéák számtalan példát mondani ezekről a gyerekeről és ugy gondolom van, akinek az életét mentette meg, mert figyeltek rá, hogy tanul-e, hogy tiszta-e...A mam mellett csak ugy volt, de igy ma egy gimista célokkal...Van, akinek megoldás, hogy a mami megmaradjion a munkavilágába és gondoskodni tudjon a gyerekiről, mert a tanyáról, ahol él csak igy megoldható...Van ahol ez védi a gyermeket az elhanyagoltságtól és eközben némi igényeséget is nevel a gyermekbe...Nem szabad gyermeket eröszakkal kiszakitani, ez igaz...Söt a kolesz esetén is fontos, hogy szoros kapcsolata legyen a szüleivel, hogy megtartsa identitását, szerethesse a szüleit... Ha a szülö látja, hogy a koleszban a gyereknek jó és kényelmes, hogy napközben is meglátogatja és a pedagogusok tisztelettel beszélnek vele n meg róla, akkor bizony sok esetben magától belátja, hogy a koleszban nem elveszik töle a gyermeket, hanem inkább ugy adják át neki hétről hétre, hogy a gyerek az ö gyereke, szereti ö9t. A hétköznapi biztonságos meleg nem azért van, hogy elszakadjon a szüleitől, hanem hogy meglapjon mindent mit lehetséges ahhoz, hogy ö is tovább tudjon fejlödni és talán egy kicsit bátrabban, képzettebben lépjen felnöttként a cseppet sem könnyen élhető világba.
Előzmény: borka23 (124)
borka23 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 124
Ne haragudj, de te mit szólnál hozzá, ha nehézségbe kerülnél és a gyerekeidet elvennék tőled, mert valaki úgy látja, hogy extrém eset vagytok? Az én anyám is műszakos munkát végzett gyerekkoromban, míg apám a kocsmában itta el az eszét. Nem értékeltem volna, ha intézetbe vagy kollégiumba tettek volna minket! Rosszabb dolog is van a világon, mint téli hidegben iskolába menni. Vsz.
Előzmény: anyabanya (120)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.11 0 0 123
Viszont ilyet tenni szerintem tényleg szörnyű, mert ez a gyermek ezek után hogy fog ujra hinni a felnötteknek, ha csak ugy elrabolható...?
Előzmény: Törölt nick (122)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.11 0 0 121
Lemond a többség, mert másik koleszos tapasztalat, hogy a legelvetemül,tebb szülö is megprobálja összeszedni magát a közös hétvégékre..
Előzmény: Törölt nick (115)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.11 0 0 120
AZ extrém esetekben, ha a család szarik a gyerek fejére, vagy az apa alkoholizmusa veszélyt jelent neki..ha a mama a megélhetését a családnak csak ugy tudja megteremteni, ha müszakos munká vállal...Azt láttam a gyerekeim társainál, hogy a gyerekek érzik azt, hgy nekik igy a jobb és egészen hamar megszokják, söt megszereti...Kétségtelen szivszoritó látvány, amikor az ovisok indulnak este zuhanyozni, de lagalább fürdenek...Volt olyan társa a fiamnak, aki elsösként könyörgött a koleszért. Az ok egyszerű volt és még nem is tragikus annyira. tanyán laktak, apa-mama dolgozott és amikor télen kora reggel bicajjal tolta öket ki a mama a dülöről (csak az a rész 6km) akkor a könnye is az arcára fagyott...
Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.10 0 0 118
Nem is írnám elő kötelezően, csak megteremteném a lehetőséget. Aki akar él vele.
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.10 0 0 116
Én nem érezném kiemelésnek a hetes kollégiumot.
Bár lehet, hogy az elpuhult kényelmesség hiteti el velem, hogy a családi veszekedések, az éjszakai kivánszorgás a hideg vc-be, az idegileg gyűrött anya, a hajnali didergős bicajozás az olyan borzasztó.
Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.10 0 0 114
Nem láttam a tragédiát a tv-ben, csak olvastam róla.
Az általam ismert és megírt eseteknél úgy érzem jobb lenne a gyerekeknek hét közben nyugodt és melelg, tiszta helyen, bár az anyjuk szereti őket de küszködik.
Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.10 0 0 111
Mi ketten már egyetértünk, csak még olyan kellene aki számít valahol, és felkarolja az ötletet.
Előzmény: anyabanya (110)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.10 0 0 110

ráadásúl egy jó kolesz, jó peadagogusokkal a gyerekek számára nem tragédia, mert látják, hogy mennyivel jobb, hogy mindig tiszták és melegben vannak, van meleg vacsi és nagy közös röhögések és reggel nincs reszketös suliba menés hajnalban...Mondom  ami sulinkban már ovis koleszos is volt, de nekik tényleg jobb volt ott és sokkal jobb, mintha intézetbe kerültek volna. Ez is egyfajta félutas ház a család és az állami gondozottság jközt és a szülök is megprobálják összeszedni magukat a közös hétdégékre...

Volt hogy segitettem valamiért a gyerekek közt és tényleg olyan förtelmes nyomorrol beszéltek és közben a koleszban mégis volt biztonság...

Előzmény: Törölt nick (109)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.10 0 0 109
Nekem is van ismerősöm ahol az anya 6 órás állásban küszködik, a párja szinte csak az italr a keres , félkomfortban élnek, fafűtés, vc a folyosó végén. A nő 1 idegroncs. Ennél nem lenne jobb a kolesz? Nem akarom elfogadni.
A másik tanyán él kislányával(!) , hajnalban kelnek, bicikliznek fél órát a buszig, hogy a nő beérjen a munkakezdésre. Ilyen minuszokban kerékpározni ! Brrrr!!
Előzmény: anyabanya (108)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.10 0 0 108
Ez igy van. A mi gyerekeink olyan suliban járnak, ahol még ovisok is vannak koleszban, a suli melletti iskolának is van tanyasi kolesza...Ha jó a kolesz és jók a pedagogusok, akkor egy ilyen kolesz nagyon jó a problémás családoknál, ahol gond pl az alkohol, a munkanélküliség avagy bármi...Van olyan kislány, aki már gimis már, és egészen jól tanul, de csak azért mert a koleszos pedagogusok figyeltek rá...otthon élt volna, akkor...
Előzmény: Törölt nick (107)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.10 0 0 107
Nem tudom miért olyan elvetemült ötlet a gyerekek nevelését is intézményesíteni, ha szükséges?! Az angoloknál állítólag természetes, hogy a gyerekek internátusban nevelkednek.
A gyarakaknek nem lenne jobb hetes kollégiumban lakni, ahol összkomfortban töltenék az idejüket, és biztos ők kapnák meg amit az állam nekik szán, hét végén meg hazamennének, ahol a szülő pihenten tudna velük lenni, és örülni.
Előzmény: Törölt nick (105)
mamua Creative Commons License 2006.02.10 0 0 106
bocsánat, igen, özvegy. arra gondoltam, csak nem azt írtam.
mindjárt lesz az anyuka a tv2 mokkában.
Előzmény: Törölt nick (105)
mamua Creative Commons License 2006.02.09 0 0 104
első blikkre én is az anyát okoltam. aztán láttam a riportot vele. elvált, egyedül neveli a gyerekeket. pénzt kell keresni, tiszta sor.
ki a hibás? a védőnő, a gyerekorvos, a pedagógus, nekik mind-mind tudniuk kellett volna, hogy milyen körülmények között élnek. nem ezért járnak családlátogatásra??? ilyen családoknak biztosítani kell a segítséget, legyen az anyagi, vagy jelen esetben főleg személyes segítségre gondolok, dadus vagy bébi szitter, akárki, térítésmentesen vigyázhatna a gyerekekre.
én nagyon sajnálom az édesanyát is.
Előzmény: szadvar (103)
szadvar Creative Commons License 2006.02.09 0 0 103

És a nagykátai asszonyhoz mit szóltok?

Bentégtek a gyermekei a házban -rájuk zárta az ajtót. Azért, hogy pénzt ill. munkát keressen. Most ki a hibás?

A gyermekvédelmi trv szerint pénzügyi okokból egy gyermek sem kerülhet ki a családjából. Kíváncsi vagyok, bent voltak e az ellátórendszerben, tudtak e róluk a városban?

Mert ha igen, tudni kellett volna, hogy milyenek a körülmények. Ha pedig az anyagi támogatást megadták, miért nem tudott élni vele?

Persze ez mind csak fikció és kérdések, amelyek felmerültek bennem.

Csak annyit még, egyedül a gyerekeket sajnálom. Akik még mindig ott vannak a kórházban élet-halál közt az intenzíven....

AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.02.08 0 0 101

Kettős gyerekgyilkosság történt a Heves megyei Atkáron.

 

A megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferense a Híradónak elmondta: a gyilkossággal gyanúsított apa hajnalban késsel leszúrta két nevelt gyermekét, 10 hónapos saját gyermekét pedig megsebesítette. A kicsit kórházban ápolják.

A férfit valószínűleg felidegesítette a legkisebb gyerek sírása, ezért bántalmazta. Az anyának később sikerült elmenekülnie vele. Az apa ezután támadt a két nagyobb, 10 és 13 éves gyerekre.

 

(Hiradó, gyorshír)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.30 0 0 100
Az hót tuti, hogy nem veszek drága nassolni valókat. Az itt tanyázó fiúkat ellátom gyümivel( meg is pucolom nekik), és sütöm az almáspitét mázsaszám. Ők hoznak csemegéket, esetleg itókát, de a kóla ki van tiltva, mert sztem sok benne a koffein.

Szerencsére ma már könnyebben élünk, de régebben amikor választani kellett, akkor igenis a műszaki cikket választottuk, vagy még korábban a nekünk drága játékokat, pl vasutat, kirakót, legot, mint a csemegét.
Ha nagyon édesre vágytak sütöttem a palacsintát.
Előzmény: bokor (99)
bokor Creative Commons License 2005.08.30 0 0 99

A paradicsomos káposztát megvédem, az jó a menzán mind a mai napig, meg a lencse :-))

És ha a csapatot megnyugtatja, a legtöbb gyerek nem csak a főzeléket viszi vissza, hanem a húst, a tésztát is. Hihetetlen finnyás a többség, mindenre húzzák a szájukat...

 

Gyümölcsügyben abszolút igazad van. És a nagy általános finnyogásnak is megvan az oka. Rendszeresen választás elé állítjuk őket, mit kérnek enni, felsorolunk nekik százféle felvágottat, sajtokat, többféle köretet a husi mellé, feltéteket a főzelékre... A bőség zavara, asszem.

 

Sumani, én nem egészen értem ezt a kaján való spórolást az unatkozást gátló műszaki cikkek érdekében. Arra gondolsz, hogy nem veszel nasikat, meg kólát? Vagy a drága zöldséget sem? (jesszasz, mennyit hallom a zöldségesnél, hogy ez vagy az drága, miközben kikandikál a szatyorból pár üveg sör meg zacskó csipsz :-( )

Előzmény: AliceCsodaországban (98)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.30 0 0 98

Hát a közhiedelemmel ellentétben a gyerekek nem nagyon szeretik a főzelékeket, még jól emlékszem a hirhedt napközis finomfőzelékekre meg paradicsomos káposztákra, csupa rántás borsófőzelékre és szálkás zöldbabra -  a zöldség bizony sokkal élvezhetőbb rakottasan vagy töltelékbe. Nálunk a férjem a zöldséges, ő szereti a főzelékeket egyedül, más nem, én is inkább csőbe sütöm őket vagy köretként párolva,  rizzsel egybedolgozva kvázi rizibiziszerűen.

 

A gyümölcs- nemevés meg egyértelműen rossz szokás, kiskorukban túl édesen adták nekik a dolgokat, meg sokáig pürésítenek ahelyett, hogy a kezükbe nyomnák a gyümölcsöt héjastul, ez van. Bár ezek a panaszok amiket a konyhások írtak, nem hinném, hogy a kifejezetten éhező gyerekekre jellemzőek.

 

És még valami... szerintem ez amiatt is lehet, mert manapság már egész évben ehetnek gyümölcsöt, akár télen is görögdinnyét és januárban is málnát mélyhűtve... míg csak a hazai kínálat volt, és nem is volt divat a fóliázás, akkor nagyon is ettük a gyümölcsöket, kiéhezve vetettük rá magunkat a legelső vízizű ribizlinagyságú cseresznyére, majd jött az eper, a meggy, a málna, az őszi, a sárgabarack, a szilva a szőlő - s végül az alma ami kitartott egész télen.

 

 

Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.29 0 0 97
Köszönöm, hogy válaszoltál, de azt hiszem az a lényege a dolognak, hogy az elektromos áram elterjedése nagyon megnyújtotta a napot.
Korábbi korokban nem volt természetes, hogy tizenéves gyerekek sötétedés után fenn legyenek.S mivel kevesebb volt az idő érdekük volt jobban kihasználni.
De nagyon eltérítettem a témát az eredetétől, vagyis, hogy egyes szülők hagyják éhezni csemetéiket.

Ma hallottam a déli krónikában 1 riportot a konyhai menzán főzők erőfeszítéseiről, hogy próbálják bele csempészni a zöldségfélét a kajába, mert ha a gyerek felismeri akkor nem kell neki. Ezért töltelékként, rakottasként adják.

Magam is hasonlóban szenvedek. Sok alma , körte, szilvafánk van, de a nálunk tanyázó gyerekek nem harapnak bele a fáról leszedett gyümibe, csak megpucolva, kompótnak, vagy centrizve akarják!:(((
Előzmény: AliceCsodaországban (96)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.28 0 0 96

Hogy mivel töltöttem az időmet? Hajajj, ha ezt fel tudnám sorolni... attól függ kinn voltam e  a kertben (kertvárosban éltem), vagy benn a lakásban? Kinn a kertben ugróiskoláztam, labdáztam, saraztam ha eső esett, szánkóztam ha hó esett, loptuk a gyümölcsöt a fákról, bujócskáztunk, fogócskáztunk, homokoztunk, köveket, kavicsokat gyüjtöttünk, pici várost építettünk, ugyanis a többi gyereknél se volt még tévé (mondom még fel se volt találva), szóval voltak játszótársak doszty, különös tekintettel pl. Ratkó Annára ugye...  

Bent meg rajzoltam, babáztam, olvastam, társasjátéékoztunk - ha más nem volt, gyufiztunk, ehhez egy doboz gyufa kellett csak, az asztal szélére állítottuk, úgy hogy a nem képes fele legyen felfelé, felpöccintettük, és attól függően ért pontokat, hogy hogyan állt meg. Ha a nem képes felével az 0,  ha a képes felével akkor 2 pont, ha azon a felén ahol a gyufaszálat végighúzzák akkor 10 pont, ha meg azon ahol a fiókot ki lehet belőle húzni, akkor 25 pont volt... volt mindenkinek x dobása, és attól függött ki nyert, kinek lett legtöbb pontja...  öltöztetőbabának ruhákat rajzoltam és vágtam ki... nem is tudom már mennyi mindent csináltunk azon kívül, hogy mondjuk ugye el kellett menni a tejért, mert ki kellett söpörni, meg megágyazni, és más hasonló dolgokat elvégezni.

 

Még olyan is volt, hogy összegyűltünk és énekeltünk (mondjuk ebben az öcsém nem nagyon volt partner, de a szomszéd kislányok igen). Annyi mindent lehetett csinálni, de unatkozni én soha nem unatkoztam. Ha más nem volt, akkor mindeféle történetet képzeltem el magamnak.

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.28 0 0 95
Kevés a lehetőségük az unatkozásra?
Te mekkora gyerekekre gondolsz, mert én iskolásokra.
Előzmény: nosebendlake (93)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.28 0 0 94
Nem tudom városon mi volt, ha ott éltél érdekelne, hogy mivel töltötted az idődet.
Falun a gyereknek dóga volt. Állítólag ezért honosodott meg a hosszú nyári szünet mert akkor úgyis otthon tartják a kicselédet.
A suli 6 napos volt, vasárnap kismise délelőtt, du 3-tól mozi, és mindegyik film tetszett.
Amikor sötétedett ágyban voltunk nem pocsékoltuk az áramot. És nem volt előre állítva az óra, hogy este 8-ig világos legyen.
Előzmény: AliceCsodaországban (92)
nosebendlake Creative Commons License 2005.08.28 0 0 93
A mai gyerekeknek nem sok lehetőségük van unatkozásra. Pedig az unalom után közvetlenül jönnek a legjobb elfoglaltságok, játékok! Szerintem az együttlét, és a szabad játék fontosabb mint anyagi dolgok. Ételen én sem spórolok, vagyis igen - készételeket, csipszet, kólát nem szoktunk venni, egészséges alapanyagokat viszont igen.
Előzmény: Törölt nick (90)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.28 0 0 92

Hát én nem is tudom mi a franc volt gyerekkromban mikor még azt se tudták mi is a számitógép... de még tv sem volt vagy 10 éves koromig...  könyv az volt, olcsó is volt, de legolcsóbb a gyerekkönyvtár volt, nyolcasával vittem haza a könyveket...

Anyósomék is nagy nagy szegénységben éltek, ő volt a családfenntartó, mert a férjének nem volt állása csak időnként, 3 fiúgyereket nevelt fel és nevelt mind a 3-ból diplomást egy egyszobás lakásban (annyira nem volt pénzük, hogy a férjemről nincs is gyerekkori fénykéf, és mesélte, hogy egyik karácsonyon kpott egy villamosjegy-lukasztót, és mennyire örült neki), de neki is az volt az elve, hoogy először a hasat kell megtömni, mert azt nem veheti el soha ami a tetsükbe beleépül.

És én is ezt tanítottam a lányoknak, hogy két dolgot nem lehet soha elvenni: amit megsztek meg amit megtanultok.

Előzmény: Babco (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!