Keresés

Részletes keresés

Hell'O Drome Creative Commons License 2005.06.21 0 0 22
ELindítom témaként nagy élménybeszámolómat a Gödöllői Agrártudományi Egyetemről - mosti nevén Szent István Egyetemről.

Félévenként fogok haladni, és remélem hasznotokra válik.

Kezdetnek tehát:
Ugyan semmi kedvem nem volt földművelést(-túrást) tanulni, de anyám mégis rábeszélt, hogy jelentkezzek ide is - jó esély volt rá, hogy biztos pontokkal felvesznek. Na, szóval elkezdtem ide járni. Arra számítottam, hogy kemény lesz (kb. olyan váltásra számítottam, mint általánosból gimibe menni), de arra nem, hogy semmi köze nem lesz az eddig tanultakhoz. Pedig...
De haladjunk sorjában:
Az első félévben keményen tanultam, mindenre mindíg tanultam, minden tételt kidolgoztam. El is fáradtam benne, de nem ez a lényeg.
A lényeg két meghatározó dolog volt a kezdésben: egyrészt mindíg voltak, akik nem tudtak soha semmit, mégis mindenből kiválóan teljesítettek. A mai napig nem tudom, hogy voltak képesek olyan rövid idő alatt bevágódni a tanároknál (lagalábbis a nehezebb tárgyakból). És nem, nemigazán a puskázás hozta meg nekik a sikert...
A másik, hogy egyes tárgyakból ha van is óra, a követelménynek semmi köze az ott elhangzottakhoz. Sokkalta inkább azokhoz a "telefonkönyvoldalakhoz", amiket egyszercsak kiosztottak. A lapokon latinnevek, latin nyelvű besorolások voltak, egyes tárgyakból ez később számadatlistára módosult, és gyakran elmaradt még a magyar megfelelők odaírása is.
Ehhez már csak hab a tortán, hogy egyik alkalommal közölték: a latin elnevezések jórészét 3-évente lecserélik, és a fontosabbak is "frissülnek" kb. 5-évente.

De akkor minek tanultuk? És miért nem kérdezték a nagy nehezen (és esetenként jól) leadott anyagot?

Tantárgyneveket azért nem írok (ha nem muszály), nehogy reklamáljon valaki irányomban. Nem lenne pénzem kifizetni a bírságot. Bár nem is nagyon próbálnám...
Olvastam ugyanis, hogy ol. az Macintosh folytat mostanság egy olyan pert, aminek a célja, hogy senki ne kritizálhassa semmilyen tevékenységét - a neten se.
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.06.21 0 0 21
Tudjátok, miért járnak a rendőrök/ellenőrök stb. párosával legalább?

Azért, hogy ha akármit csinálnak veled, nekik legyen "tanújuk", neked meg úgyse lesz.
Így legálisan szabhatnak ki indokolatlan bírságokat, verhetnek meg békés polgárokat, vagy ami csak tetszik nekik.

A rendőrök amúgy sem csinálnak semmit (évente ha látok egy járőrt), szal' nemigazán értem, minek is fizetjük őket...
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.06.13 0 0 20
Közt. eln. választás:
Mibe, hogy ha normál szavazáson történik ilyesmi, akkor abban a körzetben érvénytelenítették volna, és megismételtetik a szavazást?!

A másik, hogy milyen alapon nem megy be az a nyomorult képviselő szavazni? Bezzeg ha mi lógnánk napokig tuti kirúgnának a munkahelyemről!
Be kéne vezetni, hogy akinek nincs hivatalos felmentése egy-egy szavazás alól, az MINDEN elmulasztott szavazás után 100,000 forint büntetést legyen köteles fizetni! Mindjárt nőne a részvételi arány! Legalább egy tartózkodomot nyomnának be, ha már felveszik azt a rakás pénzt fizetés címén (vagy nem kitöltve/érvénytelenül dobja be - de dobja be! - azt a szavazócédulát). És persze aki a kötelező jelenlétek 10%-át elmulasztja, azt azonnali hatállyal rúgják ki, valamint tiltsák el a közügyektől 10 évre, mint alkalmatlant!
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.06.10 0 0 19
Mi a véleményetek a férfi-antibébi tablettáról?
Szerintem megvalósíthatatlan, tekintve, hogy a a férfiak folyamatosan nagy mennyiségű anyagot termelnek, amit muszály időnként üríteniük.

Netán a tabletta a nemi vágyra lesz hatással? Afféle anti-viagra?
Hmm... Ezt azért nem hinném...
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.06.02 0 0 18

Áthelyeztek... De lagalább egy üzenet, vagy valami, hm, moderátorok?

 

Azért kösz, hogy nem töröltetek végleg!

 

No, amúgy az oktatási rendszerről még: szerintem nem is igazán az a baj, hogy milyen minőségű a tanítás (mert az végülis jó, meg valamennyire eredményes is), viszont átgondolatlan! Az viszont nagyon!

 

Lássuk pl. a nyelvtanulást!

 

Valószínűleg én voltam a legszélsőségesebb helyzetben: legtöbbször FÉL! évente kaptunk új tanárt, de senki nem maradt 1 évnél tovább. Képzelhetitek, mennyire "sokat" fejlődetm ám!

A legjobb az volt, mikor még általánosban kb. fél évre fejhalllgatóval tanították (mint a nyelvvizsgánál a labor-teszt) a németet. Rögtön csúsztam vissza 1 jegyet.

Aztán eljött a gimnázium: 6 évig jártam, angol és német nyelven tanulva. Angolból az egyik félévben kaptunk egy tanárt, aki 3 TK-t vett végig velünk, és valahoy mindenki megtanult értelmesen angolul. Örök hálám neki.

Viszont németből annyit kepeszthettem, amennyit akartam: 3 éven keresztül minden dolgozatom (felelés nem volt) 1-2 pont híján lett 3-as (4-es helyett). Aztán feladtam, és erőlködés nélkül tartottam ezt a szintet.

 

Még egy sztori németből: félévente "egyeztettük" a jegyeket. Ez kb az alábbi módon nézett ki: a féllév során írtunk 5 röp és 1 nagydolgozatot. Ezek lettek, amilyenek lettek. Majd a tanárnő felolvasta mindenkinek, milyen jegyeket szerzett a félév során. Szerinte mindenkinek volt vagy 20 jegye. A kedvencei hiába írtak minden dolgozatot 2-3-asra, itt akár 15 5-öst is beszerezhettek. Én ellenben 1-2-3-asokból váolgathattam (még ha véletlen a alós jegyek alapján össze is jött volna egy nagyon gyenge 4-es).

 

Sokan kérdezték nálunk is, minek tanulunk biológiát és kémiát. Akkor nem értettem velük egyet, mert legalább azokból biztos jó voltam. De visszatekintve tényleg túlzás vagy 3 évig tanulni egysejtűekről meg férgekről-bogarakról...

Kémiából meg tiszta elemekkel foglalkozunk. De mivel átlagemberként szinte lehetetelen ilyesmihez hozzáférni, egyébként meg ki tudja, mi mivel mit csinál, így tényleg nem sokat ér.

 

A technika-órák is hiányoztak. Milyen jó lett volna, ha megtanulunk hegeszteni, forrasztani, számítógépeket alkatrészenként összeilleszteni...

Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.30 0 0 17
Sajna tényleg nem...
Előzmény: Mara2 (16)
Mara2 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 16

"Nyugathoz kell butulni" a jelszó. És ez sajna nem vicc!

 

Előzmény: Mara2 (14)
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.30 0 0 15
Általános iskola - felsőbb osztályok (5-8):
Majdhogynem feleslegesek. Lássuk tárgyanként:
A matematika hasznos, itt tanultunk meg osztani és szorozni. Azért 3 év talán erre sem kéne...
A számítástechnika itt még vicc, nem is vesztegetnék ehelyt több szót rá (persze nem a szakkörökről van szó).
A történelemoktatás teljes képtelenség: a középiskolűában úgyis ugyanazt vesszük, ráadásul részletesebben. És ott sem lesz jó semmire: szinte csak adatokat kérnek számon. Mást nem is tanítanak. Ha kifejtőskérdés kerül elő mégis, az max. 10-25%-ot ér az egészből - viszont sok időbe telik válaszolni rá, Így aki csak teheti tudtommal kihagyja.
Rajz: alsóban színkeverést, ragasztást, vágást, miegyebet tanultunk. Itt képeket mutogatnak, amik senkit nem érdekelnek...
technika: fúrunk, faragunk. Kicsit olyan, mint a gimis német-oktatásom volt: 3 év alatt nem váltunk képessé wegy pohár vizet kérni (nem tudtuk, mi az a pohár), de azt biza álmunkból felébresztve is, hogy mi az a "helyi-gomolyfelhő képződés". Itt pl. taníthatnának gomb- és nadrágszárfelvarrást, csavart felfúrni a falba - szóval valami hasznosat.
Fizika: én még nem találkoztam olyan fizikatanárral, aki értelmesen tudott volna magyarázni. Úgy lettem mindíg 3-as, hogy 1-2-re írtam mindent, amikor csak rá figyeltem, aztán 4-5-re, amikor elolvastam a tankönyvet, és nem figyeltem a szövegeire.
Irodalom: nekem spec. jó tanárom volt. Bár más értelme nem volt, csak hogy a kötelezőket elolvastam (így elmondhattam, hogy olvastam) - de sokan ekkor utálták meg végleg az olvasást.
Biológia, kémia: 100 éve elavult s tananyag, ellenben gimiben (stb.) úgyis mindent előről kezdünk...

Legközelebb gimis oktatási-élményeimet osztom meg veletek. Addig Ti is kifejthetitek véleményeteket.
Előzmény: Hell'O Drome (13)
Mara2 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14

Szia, mondok Neked egy "csemegét": a szombati középszintű matekot általános iskolai ismeretekkel meg lehetett írni közepesre!

 

Bárki utánanézhet az OM honlapján.

 

 

Előzmény: Hell'O Drome (13)
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.30 0 0 13
Kösz:) Más megjegyzésed nincs?

De lássuk a mai pogromot:

Nagy témaként indítsunk vitát az iskolarendszerről:

Belegondoltam, mire is volt jó 20-akármhány évet áldozni az életemből tanulásra, és egyre kevésbé értem, minek pazaroltam el őket néhány valóban ÉRTÉKTELEN papír megszerzésére.
A mai iskolarendszerben megszerezhető tudásanyag ugyanis szinte semmilyen gyakorlati haszonnal NEM kecsegtet!

Lássuk kezdetnek az alsó tagozatot!
Mára a bukás minden lehetőségét törölték itt. De akkor kérdem én, minek van egyáltalán? A megfelelő érettség eléréséig ott volt az ovoda. Alsóban meg lényegében csak a nagyon nagy barmok tudtak megbukni. Az értékelés úgyis szöveges volt.
És végülis mit tanultunk meg ott? Írni, meg olvasni. Meg összeadni és kivonni. Mást nem nagyon. a "környezetismeret" című óra egy rakás szar, az ott "tanított" ismeretek már nemhogy a gimiben sem állják meg a helyüket, de a felsőbb osztályokban sem. A földrajz egy kalap szar, igazából térképészetileg azt tanítják, hol van Budapest, az alföl, a Duna, a Tisza, meg a Hortobágy. Jó esetben megamarad, hogy van olyan, hogy szém, meg hegyek.
Szóval az egész nem tartalmaz ismeretanyagot, ellenben megatbít a mini-minimálisan szükséges alapismeretekre - illetve most már ennyi eredménye sem lesz az egésznek, tekintvwe, hogy semmiféle ösztönzőerő nem maradt, ami miatt a kisdiák tanulna, vagy hogy szülője rászorítaná.
A tanárok meg amúgy is panaszkodnak, hogy a "gyengébb képességűek" visszafogják az osztályok színvonalát. A mostani rendszerben ezek száma hatványozódni fog!
Előzmény: La_Mirella (12)
La_Mirella Creative Commons License 2005.05.26 0 0 12

Szia, ez a személyleírás nagyon aranyos:):)

 

Előzmény: Hell'O Drome (10)
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.26 0 0 11
Hülye családom van (mármint szülők, és azok szülei).
Minden ok nélkül bunkó, buzi, kábítószeres őrültnek tartanak.
Nesze neked család.
Bár azt el kell ismernem, hogy valóban könnyen tudok nyers lenni...
De életemben ráadásul csak egyszer slukkoltam egy fűvescigiből (bár a cigi ki volt spórolva belőle)... Akkor is csak azért, mert fel volt dagadva a térdem (kisebb sérülés), ráadásul az allergia is ezerrel nyomult ellenem. Gondoltam, nagyobb bajom már nem lehet, meg talán segít is (VOLT fogalmam arról, mit is csinálok), és igazam lett. Egész délutánra tűrhetővé váltak a tüneteim.
Ja, és mielőtt bárki nekiállna nyomozgatni ellenem, közlöm, hogy se bizonyíték (személyesen mindent tagadok - természetesen), valamint az ügy amúgy is elévült (több, mint 3 év).


Amúgy ezt nem tudom, miért teszem "közkinccsé".
Hogy most az írjon ide, aki ezért "sajnál", vagy akinek szintén baja van az őseivel, azt nemtom.


De legyen téma a hét további részére (látom, az eddigiek nem nagyoin keltettek érdeklődést), hogy ki, és miért fogyasztott kábítószert, és hogy mennyire volt tisztában a várható következményekkel. Kizárólag önkéntes alapon, dátum nélkül, afféle maszek közvéleménykutatás-szinten.
Nos?
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.23 0 0 10
Most látogattam el (az előző hozzászólásom után) a "Magányos keresztények topicja" című topicba. Egyedi és hosszú címe sarkallt erre. Szegény ember (mármint az indító) egyrészt jól el van veszve, másrészt erre még egy lapáttal rátesznek azok, akjik jól beszóülnak, hogy miért nem csinál már valamit (persze semmi konkrét tanács/javaslat).
Ez szegénynek nem is tesz jót, és egyre jobban elmerül az önsajnálat mocsarában, holott csak hasonszőrű társakat keresett, akik hasonlóképpen jártak, hátha ez az alaptéma kilendíti őket a holtpontról...

Az azonban igaz, hogy a jó dolgokat kellene megkeresnünk ha úgy érezzük, teljesen üres az életünk, és hiába kepesztünk, nem sikerül semmi. Hátha beugrik valami, ami továbbsegít.
Már csak az is elvenné különben az életkedvünket, ha pusztán testi hibáinkat vennénk számba. Ezért egy hétig szabadon mindenki beírhatja, mennyire mutáns-nyomorék is ő, csak a hecc kedvéért. Íme egy példa:
- lúdtalpam van (ha hagyom)
- rövidlátok (de szemveggel még bírom, úgy 8-as körül van most mindkettő)
- az egyik kézcsontom a tenyeremben "furán nőtt" - idézet a röntgen kiértékelőjétől
- a lábfejeim alapban hajlamosak lennének befelé állni a hagyományos kifelé helyett
- férfi létemre nem vagyok túl magas (kb. 160-165)
- alkatom ványadt (kb. 48 kiló, ez persze nem jelenti azt, hogy gyenge is lennék) (és persze az összes doki azt hiszi, alultáplált vagyok, pedig nem)
- még a tejfogaimnak is volt gyökere
- allergiás vagyok a fűre (ehhez jön, hogy az agrártudományira iratkoztam be... Én is hülye vagyok, mi?)
- látens csípőficamot mondtak, mikor a jogsihoz csináltattam a vizsgálatokat
- a neurológus aszondta, remeg a kezem alapban (egyenesen kitartva), ezért menjek vissza (persze azóta sem mentem)
- 38-as maradt a lábam - ilyenre cipőt csak kifejezetten nőit lehet kapni idehaza (az meg nem kell, természetesen)

Szóval mind tök mutánsok vagyunk!:)
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.23 0 0 9
Hmm... az index mindenképpen hírlevelet akar nekem küldeni. Elég idegesítő.

No, másik téma a hétvégi I.Q-vetélkedő.
Szerintem elég lapos volt az egész, meg amúgy is tudtam, milyen piti kérdések lesznek, szóval főképp anyám nézte - már amikor.
Ennek ellenére lényegében láttam az egészet.
Azt hittem, nem fognak tudni rajzos feladatokat berakni, de megioldották. Ehhez gratula. A 3D-ábrák ugyan furán néztek ki itt - tekintve, hogy azok ált. nehezebb IQ-tesztekben fordulnak csak elő, de egye halál.
Az időre-mennek-egyesével a kérdések is elnézhető megoldás - végülis a TV határokat szab. De azért egy rendes IQ-teszt adott időre megy, és csak a kezdésnél, valamint az idő lejártánál szólnak - hogy elkerüljük a tippeléseket. Meg ugye az utólagos értékelés is elmaradt (ahol beszélgetve végigmentek a nem-jó válaszokon, és megindokolhatod, miért azt választottad, és ha helyesen gondolkodtál, akkor elfogadható a válasz.
Ami viszont kifejezetten idiotizmusként jellemezhető, azok a "nyelvi" és a természettudományos kérdések voltak. Mit kerestek azok itt? Legfeljebb egy műveltség-tesztbe fértek volna bele...
Persze a legtöbb kérdés-válasz közismert volt, de mivel az IQ a logikai készséget méri fel (ti.: hogy milyen "okos" vagy), így rosszul vették ki magukat.
Azt is sajnáltam, hogy elmaradtak a számsorozatok és számtáblázatok. H a rajzos példákat sikerült berakni, ezeket miért nem?

A végére jött persze a csattanó: életkoros szorzó. No, ilyen viszont SEHOL nincs. Használják ugyan, de az már nem IQ-t jelent, hanem statisztikai elemzést és tippelgetést.
A szorzók bevezetése már azért is nevetséges, mivel az IQ-teszteket gyakran hasnálják FAJOK KÖZTI összehasonlításra.
Arról nem is szólva, hogy az elérhető maximum 145 pont körül volt. Ami még egy könnyű IQ-tesztet is csak alulról ver: az alap embereknek szánt iq-teszt legalább 150-ig fel kéne mérjen. A nehezebbek 180-220-ig is mérnek.
Így nem csoda, hogy az összes kérdésre, amire odafigyeltem nemcsak, hogy helyes választ tudtam adni, de azt is meg tudtam volt mondani, a készítők szerint melyik lesz a helyes...
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.23 0 0 8
Mai témánk a rasszizmus, konkrétabban pedig a leszúrt cigánycsákó.

1. kérdés: rasszista-e az, aki megkülönbözteti a rasszistákat?
2. kérdés: az Alkotmány garantálja (garantálná) a jogot, hogy ne különböztessenek meg. Ilyen alapon viszont a nőkre és gyermekekre vonatkozó csökkentett munkanehézség + fokozott elővigyázatossági kényszer kitétel érvénytelenek kellenének legyenek!!!!!
Valamin ide jön még a "hátrányos helyzetű" emberkék foglalkoztatása: egyfelől NEM vagyok hajlandó olyasvalakit felvenni dolgozni, aki nem képes ellátni a munkát, másfelől az emberek természetes ellebnérzéssel viseltetnek irántuk, ami viszont a faj fennmaradását segítő tényező. Így igenis ugyanolyan hátrányként tekinthető kellene legyen egy végtaghiány (ha genetikai rendellenesség az oka), vagy cukorbetegség, vagy maradandó vírusfertőzés (pl AIDS), mint egy hiányzó érettségi/diploma/erkölcsi bizonyítvány stb.
Meg az is vicces lenne, ha mint a Monkey Islanden egy vakot alkalmaznánk a világítótorony őrének!
Az Alkotmány "tilos megkülönböztetni faji, nemi stb. alapon az embereket" kitétele alapján azonnal fel kellene számolni a mindenféle nemzetiségi "önkormányzatokat" is. Ellenben egy összesített, "kisebbségiönkormányzat", vagy ilyen lényegű hivatalt kellene létrehozni a helyükön, ami egyszerre kellene foglalkozzon a térségben található ÖSSZES nemzetiséggel (esetleg pluszban az össze kisebbséggel, mint mindenféle nyomorék). Tisztában vagyok ugyanis, hogy léteznek olyan problémák, amik csak bizonyos rétegeket érintenek, de hogy az egyes rétegek BÁRMIFÉLE autonómiát szerezzenek, az egyértelműen tilos kellene legyen (a saját működésükön (gyűlések) kívül).

Ma az elemzések szerint a legkevesebb jogod akkor van, ha:
- férfi vagy
- (csak) magyar állampolgár vagy
- Magyarországon élsz
- alkalmazott vagy (és nem keresel havi 1millát sem)
- gyerek vagy (bár jogszabályilag ez lehetne fordítva... szerencsére a kis mocskoknak nincs pénzük ügyvédre - mindenesetre az öregek tuti kiesnek)
- nem vagy se szőke, se nem kékszemű
- teljesen egészséges vagy mind fizikailag, mind agyilag
- nincs beszédhibád
- nem állsz kezelés, büntetőeljárás alatt
- heteroszexuális vagy
- nem vagy tagja egyetlen szervezetnek sem (a zsakszervezet nem számít, ellenben politikai csoportok (pártok, greenpeace) igen)
- még ahhoz is hülye vagy, hogy illegálisan fegyvert tarts és használd
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.19 0 0 7
La Mirella! Kösz az infót. Ez talán egy olyan nyom, amit a legújabb lehetőséget erősíti. Persze az is lehet, hogy csak a szokásos bürokratikus tévedés csúszott be.

A topic címe pedig a germán miotológia alvilágának neve, Hél birodalma, ahová a gyáván (de lagalábbis nem csatában, bátran, hősiesen) meghalt lelkek kerülnek.
Amúgy egyfelől tetszett a név, másfelől kicsit undergroundos a hangulata, harmadszor pedig azt jelzi, hogy ez a személyes kis világom, ami nem feltétlen szép és színes, de azért nem kell túl komolyan venni.

Amúgy ajánlom figyelmetekbe a La Recherche ehavi számát - van egy remek cikkük a megvalósított teleportációról. Sajna a lap francia.
Előzmény: La_Mirella (4)
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6
Ez hülyeség. Min. 10 weblapot kellene tudniuk mondani a csaveszeknek, ahol feltűntek a tételek. Azokat is fejtsék vissza, vagy hagyjanak mindenkit békén. Vagy legalább ne csapjanak akkora cirkuszt, és próbáljanak áldozati báránnyá avanzsálni pár csökött emberkét.

Amúgy eszembe jutott még valami, aminek talán az ellenkező oldal fog örülni:
Egy lehetőség az is, hogy a KORMÁNYPÁRT szivárogtatta ki az egész cuccot (a rádióba telefonáló csóka meg csak mondjuk egy szenmfüles ellenzéki volt), azért, hogy átpasszírozzák a kétszintű érettségi rendszerét az első éven (onnan meg már lehet azt mondani, hogy ha egyszer teljesíthető volt...).
Előzmény: csapo (5)
csapo Creative Commons License 2005.05.18 0 0 5

Amúgy ha terjesztéssel is megvádolnak most már emiatt embereket, akkor miért csak őket?

 

Mert egyenlőre eddig jutott a nyomozás.

Előzmény: Hell'O Drome (3)
La_Mirella Creative Commons License 2005.05.17 0 0 4

Szia, nekem tudomásom van arról, hogy nem mindenütt küldtek ugyanannyi feladatlapot, mint amennyit kértek. Ez is érdekes lehet.

 

Mit jelent a topic címe?

 

Előzmény: Hell'O Drome (1)
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.17 0 0 3
Amikor először bemondták a hírekben még úgy hivatkoztak rájuk, mint akiktől az egész elindult. Lehet, hogy ez mára megváltozott (elvégre min. 3 napos mostmár az egész).

Amúgy ha terjesztéssel is megvádolnak most már emiatt embereket, akkor miért csak őket? Állítom, hogy min. 100 emberkének kellen így vád alatt lennie. Tiszta ingyencirkusz.
Előzmény: csapo (2)
csapo Creative Commons License 2005.05.17 0 0 2
Nem a 2-3 szegény nyomorult diákra akarják fogni. Őket csak a terjesztéssel gyanusítják.
Előzmény: Hell'O Drome (1)
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1
Adnom kéne valami aktuális témát is, igaz?
Akkor lássuk az érettségit!

2-3 szegény nyomorult diákra akarják most fogni az ugyet, bár az egész tiszta nevetséges. Mármint hogy ők letek volna az egész elindítói. Mert az lehet, hogy törvénytelenül felrakták a cuccot a netre, de hogy a forráshoz bármi közük lett volna, az teljességgel elképzelhetetlen.

Miért is állítom ezt? Azt tudjuk, hogy minden iskolába annyi tételsor érkezett, amennyit rendeltek, és annyi tételsort nyomtattak eredetileg, amennyit rendeltek az iskolák. Ráadásul azt a műanyag borítást lehetetlenség felnyitni, majd ugyanúgy visszazárni. Újranyomni is baromi nehéz lenne őket, hogy a felbontottat pótoljuk.
Tehát szállítás közben nem kerülhettek ki. Valószínűtlen továbbá, hogy csomagolás után megszerezhetett volna egy példányt akárki. Tegyük fel továbbá, hogy a központban még nem voltak becsomagolva. Annak hiába volt hozzáférhető a helye behatolni az őrök miatt nehéz lett volna (meg riasztó, kamerák stb.).
Idáig tehát csak olyasvalaki vihette el, akinek bejárása volt vagy a raktárba, vagy az adott kormányhivatalba.

Ha tegyük fel egy igazgatói iroda széfjéből lopták volna el a cuccot lefénymásolni, akkor a behatolónak az alábbi bajokon kell átvergődnie: kulcsra zárt ajtók, igazgatói széf helyének kiderítése, széfkombináció, kulcs stb. megszerzése és alkalmazása, mozgásérzékelő riasztó, helyi portás, éjszakai zárása az egész épületnek. Plusz ugye a csomagolás. Ha ezen 1-3 legfeljebb egyetemista srác átjut, akkor nem bűntetni kéne őket, hanem alkalmazni.

Ha viszont nem áll meg a lábán ez a mondvacsinált elmélet a diákcsínyről, valamint hozzávesszük, hogy nagyon nyilvános fórumra volt felrakva a cucc, plusz a telefonálót, aki névtelenül eladásra kínált egy tételsort valami rádiónak, akkor itt valami komolyabb okot kell feltételezni. Mondjuk politikát.
És kinek okozhatott kárt az egész cucli? Az MSZP-nek. Ki férhetet még hozzá az aktákhoz? SZDSZ és FIDESZ. Kuncemaci nem hülye, így őket kizárhatjuk. A FIDESZ tevékenységébe amúgy is jól belefér a dolog: mióta megalakult mást se csináltak, csak másokat kritizáltak - meglehetősen alpári módon. Legalábbis szerény véleményem szerint.

Van még egy lehetőség amúgy a fentieken kívül: egy jófej apuci kicsempészett egy tételsort egyszem gyermekének (olcsóbb, mint venni egy érttségit az ecserin, meg hivatalosabb is). Ebben az esetben az lehet még, hogy a hülyőke gyermek legjobb haverjainak is elküldte. Azok közül egy meg szétdobálta mindenfelé. Ebben az esetben lényegtelen "apuci" pártállása. De szerintem olyan hülye meg nincs egy diák sem, hogy ekkora hibát vétsen. Ezt a lehetőséget EGYETLEN mozzanat támaszthatja csak alá: a titokzatos 3. személy, akitől a megvádolt két srác a cuccot kapta. Na jó, az is lehet nyom ugyan, hogy az irodalom érettségiket mind elfogadták, a matekból meg aki nem felvételizik belőle az beírathatja az év végi jegyét. De lehet, hogy ez utóbbi mozzanat egyszerre szolgálta a köznép (és sok érettségiző) megnyugtatását, valamint hogy a őpolitikusok kapva kaptak az alaklmon, hogy hülyőke gyermekeiket előnyhöz juttassák.

Mindenki válasszon kedve szerint a lehetőségekből. Az meg gondolom egyértelmű, Én mit tartok a dologról.
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.17 0 0 0
Még egy cucc:
az alábbiak után vajon csodálkozik-e valaki is, hogy rögtön az első adások után tudni lehetett az első BigBrother győzetsét? Utaltak rá olyan dolgok, mint pl. csak annak a nőnek járt kosztüm. Választhatott zenét, míg más nem. Minden BBreklám 1/3-át neki szentelték (minimum!).
Rég volt már, de a családom is csak mostanában kezdi elfogadni a dolgot.

Amúgy már akkor megjegyeztem, hogy a nő beépített ember, és egy kanyit nem fog látni a nyereményből (egy minimális összegen kívül). És valóban: ugyibár nemrég muatták, mi lett vele, és biza se pasi, se lakásfelújítás (pedig ráfért volna), se semmi. Evidencia.
Előzmény: Hell'O Drome (-)
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.17 0 0 topiknyitó
Nem tudom, hogyan lehetne rendesen elkezdeni ezt az egészet. Az életemben felvetődő kérdésekről, megfigyelésekről szeretnék itt írni kb. heti gyakorisággal. Néha tudományos cikkekből fogok idézni, néha politika, néha vallás. Minden jöhet, ami csak eszembe jut.

Névválasztásom is ezen alapult - no meg, hogy a másik két kedvenc nickem már foglalt volt. De talán jobb is így: egy ilyen nével egyenesen elbvárják, hogy bárdolatlan legyen kicsit.
Meg anarchista is, ha arról van szó. Félreértés ne essék, én bízom az emberekben, meg a rendszer ellen sincs kifogásom, csak a fennálló rendszerrel van mindenféle bajom.

Tehát legyen az első felvetés mondjuk az alábbi:
van-e még valaki, aki a számítógépek korában elhiszi, hogy van még értéke az ő szavazatának, illetve hogy egy szerncsejátékon a "tulajdonos" nem csalik-e össze-vissza?

Agyon sok hasonlóság van ugyanis a kettő között.

Két mostanában közölt hírt hoznék ide:

Valahol északabbra (talán a ghollandoknál?) egy zenecsatorna elfelejtett egyeztetni önmagával, így a leendő toplista-eredményt, amit a nézői szavazatok alapján állítottak össze fél ófával hamarabb mondták be, minthogy a szavazás lezárult. A stúdió közleménye: "Mit pattognak? Alig párezren szavaztak összesen!" Ehhez képest kiírva valahol 100,000 körül rohangált a számláló.

A másik, hogy egy kínai szerencsesütibe bekerültek az aheti lottószámok. Bizonyára rossz helyre áramlott egy adatsor a sz.gépekben...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!