kicsit elmaradt az edzésterv módosítás, mert mindig halogattam, hogy megkérdezlek. meg igazából el is tolódott az edzés és volt mikor abba is maradt sajnos egy rövid időre. de a lényeg az, hogy most már szerintem mindenképp olyan szintre jutottam, hogy módosítani kellene az edzéstervet, ezért szeretném megkérdezni, hogy szerinted mit és hogyan módosítsak a programon. illetve lenne még egy kérdésem. december végén, szakadt ( szerintem, szóval ezt nem tudom biztosan ) részlegesen, vagy teljesen a combhajlító izmom. akkor teljesen pihentettem másfél-két hónapot. semmi futás, semmi lábedzés. rendbe jött, elkezdtem az edzéseket fokozatosan, aztán teljes intenzitással. azóta, semmi gond. nyújtás mindig volt rendesen. most kedden, sprintnél enyhén újra éreztem a helyét, aztán csütörtökön edzésen, erősen, szinte ugyanazt mint decemberben. azóta nem bírok futni, sprintelni. véleményed szerint is szakadás lehet? ha nem akkor vajon mi és mivel lehetne rendbe hozni, vagy regenerálni. krémmel kenem ( diclac ), flector tapaszt használok. van valamilyen ötleted?
persze robbanékonyságra a suly emelés egy nagyon jó dolog de meg jegyzem nagyon ismétlem nagyon fontos a hejes kivitelezés és testartás mert megsérülhetsz ezért előszőr nagyon kis sullyal vagy csak egyszerüen egy partvis nyéllel edzél lökés és a szakitást kell csinálni a földről felemelve és kiss sullyal is robbanékonyan ,lendületből csináld és persze fuss sprinteket kajakra pl; L futás T futás 10-20-30-40yard sprintek létrázás stb.
köszönöm szépen a válaszodat! semmi gond, a fórummal volt valami az elmúlt napokban. annyit szeretnék még kérdezni, hogy ezeket a gyakorlatokat, hogyan bontsam szét? szóval melyik gyakorlatot, melyikkel csináljam egy napon, vagy az teljesen mindegy? köszönöm még 1x!!!
gugolás hejett probáld meg a lábbal tolást vagy széles terpeszben gugolni vagy van ojan gugolás beakasztod a lábad és legugolsz suly nélkül nagyon durva vagy csinálj több lábbnyujtást nagy örömmel teszem a ladyknek de mindenki másnak is aki felkér + ha van rá időm de szakitok valamenyit igazából rohat lassan gépelek és ezért sok idő D
bocsi hogy csak most de már irtam és az éter elnyelte az irományom és lelkileg ez kikészitett na szerintem a mozgás kordinácioval nincs gond mert a kosarasoknak sok irány váltás kell mint a fociban de ezért a legfontossabb izmok a törzsmerevitők és a lábakde nálad tömeg növelés szükséges mert a 79kg kevés RB-nek legalább 85-90 kg Lb-nek+10kg minima a magasságodhoz és ez sovány izomrol beszélünk ezért tömegnövelést ajánlok viszont ovatosabban mert ugye most kezdted amire nagyon figyelj a helyes kivitelezési formák minden gyakorlatnál heti háromszor edzél pl;hétfő-szerda-péntek de szt te alakitod lehet k-cs-sz az étkezésre nagyon figyelj tömeg növelés van többet kell enned mint amit elégetsz de jó kajákból nem csoki,csipsz stb fehérje tslykg 2,5-3g ahogy nősz ugy több kell de itt is a száraz izom számit ne felejtsd el azá leszel amit megeszel és akkor az edzés terv fekvenyomás 5x8-12 huzodzkodás 5x10 minima 50 ismétlés ha 10 széria akor annyi gugolás 5x10 merevlábu felhuzás 3x10 állig huzás3x10 bicepsz álva 5x10 szükfogású fekvenyomás tricepszre 5x10 hasazás 10x20-50 2-3 gyakorlatból ezt csinálhatod a két utolsó gyakorlattal szuperszetben ezt az edzést minden féleképp tartsd meg 3-6 hónapig aztán eg kicsit átigazitjuk nyujtani nyujtsál sokat minnél lazább vagy annál jobbanelkerülnek a sérülések ha valami nem oké szolj
Hú, ezeket akár én is kérdezhettem volna, így ha lehet, megfogadom a tanácsod! Úgyis folyton összefutunk Csillával az edőteremben, akár edzhetünk is együtt.
Sajnos a guggolás nekem a bokasszalag miatt kimarad, de majdcsak eltöltöm valahogy az időt!
Amúgy szerintem az edzettségi szintünk is nagyjából azonos Csillával, csak én egy kicsit régebben nyomom az LB-ipart.
Szeretnék én is egy kis segítséget kérni, a kondim, edzettségem fejlesztése érdekében. Leírok pár infót, ha majd kell majd még valami, pótlom. Rookie vagyok, kicsit több mint két hónapja kezdtem el amfocizni. Annyi derült ki eddig, hogy valószínű RB vagy LB lesz belőlem, ha minden jól megy. Előtte kosaraztam, egyetemi liga, ilyesmi, illetve két hónap box. 180cm / 79kg vok. Kondiba nem jártam eddig aktívan, leszámítva egy rövid időszakot, ami nem mindig volt folyamatos. Otthon "edzek", fekvőtámasszal, felüléssel, meg futok. Ezeket már elég régóta nyomom, folyamatosan. Most szeretnék a foci mellett lejárni terembe és emiatt kérném a segítségedet, hogy milyen gyakorlatokat csináljak, felsőtestre, lábra az említett pozíciókra. Előre is köszönöm szépen a segítséget!
amit irtál nekem az derül ki hogy a hosszu távu erönléted jó (ha maratont tudsz akkor jó )a regenerációd már (sajna )lefelé megy tehát egyre több idő kell hozzá a nem aerob edzésekhez kb 48-72 óra pihi kel ugyan az a izom csoport edzéséhez tehét 2-3 naponta tudsz mondjuk combra erősiteni bár szerintem mivel a foci kicsit aerob és anaerob is eggyüt véve inkább a 72órát ajánlanám de ez mind függ menyit tudsz aludni(8-10óra +napközben 1 óra lustizás) milyen a táplálkozásod (tiszta vagy ami jön megeszem)(a fehérjének minden félekép megkel lenni ez testsujkg-kén 2g probálj minnél több összetett szénhidrátot enni) mennyire megeröltető a munkád fizikailag stb,stb ha csak az érdekel mivel tudsz minnél többet kihozni magadból és nem az hogy a popsi jobb oldalt egy kicsit lapos(D;) akkor a következöt ajánlom ezt amit irok heti 2 amifoci edzés mellé irom ugy hogy nincs szezon(szezonon belül egy kicsit váltani kell) amifoci kedd-csütörtök súlyzózás hétfő-szerda-szombat egésztestes edzéseket ajánlok pl mell-hát -comb-vádli-váll-bicepsz-tricepsz-alkar-has ezeket ha birod szuflával csinálhatod szuperszetbe igy rövidebb is az edzés a bicepszet és a tricepszet naponként cseréled pl;hétfő-bic,szerda-tricepsz,a többi minden napos tehát (kötöjel után a szuperszettet irom ha nem megy olyan sorrendben csináld ahogy fenetebb irtam fekve nyomás -huzodzkodás (ha nem megycsigán lehuzás nyak elé 45°nyomás-felhuzás gugolás(vagy lábtolás)-vádli álva(vagy szamár vádli) lábhajlitás fekve-vádli ülve merev lábu felhuzás a váll rész fájni fog de ezt csak minden második edzésnapon csináld nyak elött nyomás álva(lehet kézisulyalis ülve)-válvonogatás álighuzás-oldalemelés álva bicepsz állva kétkezes sulyal-romai szék(has) itt gondolkodtam de szerintem elég egy tricepsz és bic gyak. lábfelhuzás(has)-hiperhajlitás alkar gyak valami behuzás ,felhuzás ,stb. mindenből 3-5 szériát csinálj 8-14ismétléssel majdnem le hagytam tricepszből is egy tric.álva fej felettvagy szük nyomás lehet hogy elég két edzés is az akkor szerda -szombat legyen ha megy ha egy egyszerübb vagy kimondottan egy részre koncentrálni akkor szolj de a lényege az egész focinak a lábak és törzs merevitő izmok (tehát a bic.,tric.,váll kihagyható sok sikert és jó edzést remélem tudtam segiteni ha valami nem tiszta irly
nos- 28 éves középső LB vagyok, 165 cm, 54 kg. Nos, ebből gondolom kiderült, h a ladies-nél nyomom:-)
Sokáig küzdősportokat űztem, box, kick-box, muay thai, kempo, így egyenes út vezetett a focihoz;-). Tavaly marathonra készültem, járok kondiba is- egész jó most az edzettségi szintem. De kell valami speciális, ami a 'mike' posztnak jobban megfelel. Segítenél????
szivessen, amennyiben tudok boldogan válaszolok persze nem biztos hogy aznap de egy két nap elteltével biztossan a kérdésedre válaszolva mond meg hány éves vagy milyen poszton játszol vagy mit csinálsz mennyi sulyu és milyen az edzetségi szinted plusz szerinted milyen fizikummal rendelkezel egyébként 2-3 teljes test az elég vagy szezonon kivül megosztott ez lehet 3-4 nap edzés+1 pihi vagy a szokásos hétfő,kedd +csütörtök,péntek meg attol is függ mennyi időd van én van hogy az ami foci után megyek le este de van hogy hozzádobok egy hétvégi napotde bevallom 2hete nem edzettem (ez a sulyzozásra vonatkozik ezenkivül én önvédelmi sportot + néha uszok és edzések után ott maradunk 10-20 percet sprintelgetni de ird meg amit kérdezetm és komolyabb dolgot irok
ha gondoljátok ujra inditjuk ezt a forumot hetente 2-3 alkalommal ránézek és legjobb tudásom szerint válaszolok akinek szüksége van rá üdv Péter Csaba W1