Keresés

Részletes keresés

nopolitics Creative Commons License 2005.06.27 0 0 30
Elég baj az hogy joguk van hozzá. De ne várják tőlem hogy megtapsolom a furfangos ötletüket, amivel engem károsítanak meg.
Előzmény: msmks (29)
msmks Creative Commons License 2005.05.26 0 0 29
burkolt áremelés, de erre joguk van, sajnos.
Előzmény: nopolitics (-)
msmks Creative Commons License 2005.05.26 0 0 28
látom tanultál anno az általánosban fizikát...
Előzmény: nopolitics (19)
nyman Creative Commons License 2005.05.16 0 0 27
A danon mar oleg reg ota bojkottlistan van nalam. Meg a gyori kexes balhet megelozoen. Szoktam is fikazni a kisboltokban, ahol csak danon van.
szalka Creative Commons License 2001.05.11 0 0 25
Hat ha az en munkahelyem megszunne( mellesleg epp a felmondasomat toltom es meg nincs kovetkezo ) akkor fognam magam es a felmondasi idomben (miutan nem marol holnapra szuntette volna magat itt sem) szepen keresnek mas munkahelyet magamnak, es legkozelebb max jobban megnezem milyen ceghez megyek dolgozni.
Ez benne van a pakliban , barhol barmikor. Ma mar nincs olyan, hogy nyugdijas allas, ha tetszik ha nem. Barhonnan barkit kirughatnak, vagy megszunhet a ceg. Az a bizonyos negyven ev amikor ez maskepp volt, az mar biza 10 eve elmult, ezt nemart eszrevenni.
Piacgazdasag van, ha egy cegnek szuksege van munkaerore akkor felvesz, ha meg nincs szuksege mar ra akkor kirakja ez van. Es sajnos ha tetszik ha nem a gazdasagot a sikeres es nyereseges cegek toljak elore, es a cegek igyekeznek esszeruen gazdalkodni, amiben benne van az is, hogy a a veszteseges, vagy nem elegge nyereseges reszeket bezarjak vagy atszervezik ez az egyik reszlegen leepitessel a masikon munkaerofelvetellel jar.
Előzmény: Herbie_ (24)
Herbie_ Creative Commons License 2001.05.11 0 0 24
Hu,de űberfasza igen okos emberek vannak ezen a fórumon.Kíváncsi lennék,ha a Te m.helyed szünne meg akor is így nyilatkoznál e.Feltéve,ha nem vagy vállalkozó.Vegye magára akinek inge.
wisdom Creative Commons License 2001.04.26 0 0 22
Van abban valami amit mondasz, de az biztos, hogy nem azért csökkentek a mennyiségek, mert sűrűbb joghurtot, vagy tejfölt "fejlesztetek" ki.
És itt az az alapgondolat, hogy pofátlanul (optikai trükkel) csökkentik a mennyiséget, mert nincs merszük árat emelni, persze, hogy nincs, mert semmi sem indokolná. Ráadásul ez burkolt áremelés, ami etikátlan.
Előzmény: Törölt nick (20)
szusi úr Creative Commons License 2001.04.26 0 0 21
emberek,

1 kicsit vonuljunk at a www.jeboycottedanone.net cimen talalhato forumba: http://reseauvoltaire.com/jbd/forum/list.php?f=1 es Danone in Hungary... topiccim http://reseauvoltaire.com/jbd/forum/read.php?f=1&i=4100&t=4100 alatt angolul is tudassuk a vilaggal, h mikent mukodik 1 arrogans multi egy poszt szoc. orszagban.

szusika

nopolitics Creative Commons License 2001.04.26 0 0 19
Még arra is rájöttem, hogy a köztudatban "félliteres" illetve "kétdecis" mennyiségek élnek, és ezeknek pontosan a 3/4-e a valóság (500g*3/4=375g , 200g*3/4=150g). Gondolom valamelyik vezetőségi ötletbörzén felvetették, hogy mi lenne, ha minden mennyiséget a 3/4-ére csökkentenénk azonos ár mellett? Brávó! veregették egymás vállát. De legyen kétlépcsős: 1/8-ados lépésekkel. (450g (ez 9/10 de így kerek), 175g).
Ez olyan, mint a középkorban a tized.
Lehet, hogy ezt most már rendszeresítik, és akkor ki lehet számolni, hogy hány év múlva lesz 1g a poharakban.
Előzmény: Epoilacoda (3)
NaNe Creative Commons License 2001.04.21 0 0 18
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.14 0 0 17
Ha a bojkottnak nem is lesz (gazdasagi) eredmenye, legalabb felfigyeltek
az
emberek, hogy mi tortenik manapsag. Nem akarok hasonlatokat irni, akit
erdekel, olvassa el Uj Peter mai cikket a NSZ-ban (a NSZ online-ban is
megtalalhato).
Erdekes modon a franciak anno semmi kivetnivalot nem talaltak a
bojkottban,
mikor ok tiltakoztak a magyar libamaj ellen.... Akkor meg nem volt
internet, ok sokkal durvabb eszkozokkel leptek fel. :-((

--Turo Rudi
A Szabolcstej "elfelejtette" szabadalmaztatni a format es a nevet, ezt
hasznalta ki annak idejen a Danone. Torvenytelenseget tehat nem kovettek
el, az etikaja azonban megkerdojelezheto...

Az meg mar csak hab a tortan, hogy az eredetileg 2 dl-es
gyumolcsjoghurtjaikat eloszor 175 g-osra, majd szepen csondben 150
g-osra
csokkentettek. Persze gondosan ugyelve arra, hogy a doboz formaja ne
valtozzon, nehogy a gyanutlan vasarlo eszrevegye. :-((( Azt persze
sejthetitek, hogy az ar ellenkezo iranyban valtozott.

nopolitics Creative Commons License 2001.04.13 0 0 16
Ez nem az a topik, bár az sem volt szép tőlük, amit Győrben tettek...
Előzmény: kehe (14)
kehe Creative Commons License 2001.04.11 0 0 14
Szívesen hozzájárulnék a Danone elleni bojkotthoz, de sajnos nem tehetem: már régen nem vásárolom a termékeiket, mert mindenféle teszt szerint a legvacakabbak egyike, miközben fajlagosan az egyik legdrágább. Üzletpolitikája pedig pofátlan....
csumpika Creative Commons License 2001.04.11 0 0 13
Arra hivatkozik a Danone hogy nemlehet fejleszteni a győri gyárat , ez így egészen nem igaz ,csak nem akarja.Olcsóbb 1 üzemet fenttartani mint kettőt
UTÁLOM A CSIGAZABÁLÓKAT :))
Előzmény: Törölt nick (12)
szalka Creative Commons License 2001.04.10 0 0 11
"Győrben elbocsátanak 700 dolgozót. Ezek között sok szellemileg visszamaradott van. "
Tehat a "gaztevo" danone kepes volt szellemileg visszamaradott embereket foglalkoztatni, a "szemet". Es mikor egy teljes gyarat bezar gazdasagi okokbol ( a gyori gyaron kivul masik 3-at IS, ebbol 2-t franciaorszagban), nincs tekinttel arra, hogy ott o foglalkoztatott szellemileg visszamaradott embereket(akiket ugye felvennie se lett volna kotelezo, de mindegy).
Ha kicsit fulelsz a nagyvilagba , akkor eszreveszed, hogy rengeteg multi mostanaban uzleteket, gyarakat, reszlegeeket zar be, mert a gazdasagi fellendules kisse lassuloban van. (Mark & Spancer vagy pl IT szakmaban meg tizezresevel! vannak vilagszerte leepitesek).
Egyszeruen nem akarnak tonkremenni , ezert esszerusitenek magukon es akkorara lovik be a termelesuket, amit meg biztosan tudnak adni.

Ha te nyitsz egy pici ejjel-nappali abc-t, ahol te vagy az egyik elado, de a hosszu nyitvatartasi ido miatt kell megegy. Felveszel egy ember, eleg kicsi a valoszinusege, de tegyuk fel, hogy te vagy olyan rendes, hogy direkt fogyatekost veszel fel, mert szegenynek mashol nincs eselye.
Aztan rajossz, hogy a fenebe sajna nem megy jol a bolt ejjel szinte nincs forgalom, az ejszakai villanykoltseg + a dolgozo bere+ jarulekai viszont elviszik a nappai forgalom hasznat is. Mit csinalsz? Szepen hagyod a fenebe az ejszakai muszakot elbocsajtod a dolgozodat es egymagad viszed az egeszet, de mar igy csak nappal.
Akkor ilyen esetben rad kigyot bekat kene kiabalni, mert te olyan "szemet" vagy hogy kirugod szegeny szerencsetlen fogyatekost?
Ugye nem. EZert nem szemet es nem messias, egyszeruen uzlet es a hasznot nezi.
Egy munkaltaton szamon lehet kerni az emberseges munkakorulmenyeket, a munka torvenykonyvenek betartasat, de azon pattogni, hogy hany dolgozot tartson beleszolni es kritizalni senkinek joga nincs. A kapitalizmus errol szol, az az uzlet muxik csak amiben haszon van.

Előzmény: Törölt nick (7)
leha Creative Commons License 2001.04.10 0 0 10
már némely sörnél begyűrűzött. nem jártál még úgy, hogy rendelsz egy korsó Stellát, oszt hoznak 4 decit? mert annál a márkánál pl így szokás

v_peti Creative Commons License 2001.04.10 0 0 9
Bár ez nem Danone, de idevág: Annakidején olvasatam az újságban, hogy a "sógoréknál" (Ausztriában) egy korsó sör csak 4 dl lesz. (Így akarják elkerülni az áremelést.) Nem tudom, most mi a helyzet odaát, mert ezt ca. 15 éve olvastam.
leha Creative Commons License 2001.04.10 0 0 8
a pilótakex, negró, bocicsoki, leójégkrém, stb, már mind kb 10 évvel ezelőtt alább adott a minőségből. nem azért, mert új helyen gyártják, hanem azért, mert új minőségbiztosítási követelményeknek kell megfelelnie. sajnos ...

"No azért ne a danone legyen már az új messiás! " (idézet tőled)
"a dolognak nem örülünk" (idézet tőlem)
"nem azt mondom, hogy így már semmi probléma" (megintcsak tőlem)

nem kivánja senki dicsérni a Danont ... de túlzásokba sem kell esni

szalka Creative Commons License 2001.04.09 0 0 6
Sot nemcsakhogy termel tovabb szekesfehervaron, hanem azt a gyarat tuningolja fel akkora termelesre, mint amennyit eddig a ketto egyutt termelt. Valoszinu ennek Gyor polgarmestere rohadtul nem orul( hisz elesik a varos nem kis beveteltol illetve nohet a unkanelkuliseg), viszont ugyanezek okokbol szekesfehervar polgarmestere meg nagyon orul, mert ott meg tobb embert fognak foglalkoztatni es oda penz jon majd.
Előzmény: leha (5)
leha Creative Commons License 2001.04.09 0 0 5
a dolognak nem örülünk, mint ahogy annak sem, ha valaki csúsztat, hülyeséget beszél, sugalmaz ...

a Danon a győri gyárat szünteti meg, de Szfehérváron termel tovább ...
nem azt mondom, hogy így már semmi probléma, de:

... csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen ...

delfin09 Creative Commons License 2001.04.08 0 0 4
Tavaly összel a Danone megvette a Győri Kekszet!
A vállalat az ország egyik legeredményesebb vállalkozása volt ami a magyar piac 60 százalákát birtokolta. A Danone szép szavakkal ujabb sikeres száz évvel igért a Győri Keksznek a gyár fennállásának századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A bomba egy hete robbant , amikor a Danone vezérkara bejelentette, hogy három éven belül megszünteti a gyárat.
A város polgármesterének adott indoklás az volt , hogy ők piacot vettek , nem gyárat.
Valószinű hogy három év múlva már nem lehet az élelmiszerboltokban magyar kekszet venni , hanem francia termékekkel árasztják el az üzleteket , és az embereknek a választás lehetőségét sem hagyják meg , hogy magyar árut vásároljon.
Epoilacoda Creative Commons License 2001.04.06 0 0 3
Minden termekkel ezt csinaljak. Lassan at kell fogalmazni a szakacskonyveket, amelyek ugy szolnak: Vegy ket pohar tejfolt - ugyanis a pohar tejfol mar regen nem 2 dl, mint volt regen, hanem 1,75, sot neha 1,5 dl. Azutan csoda, hogy nem sikerul jol az ebed?!

Ez a szovjet kenyerarakra emlekeztet: allami eloiras volt, hogy a vekni kenyer ara X. kopek. Igy azutan a pekek kenytelenek voltak egyre kisebb vekniket gyartani, hogy penzuknel legyenek. Csak eppen itt senki nem irja elo az arakat...

Es az is elgondolkodtato, hogy ha kiszamitom a felliteres nagy tejfol egysegarat, es osszehasonlitom a poharas, talan 1,75-os, kis tejfollel, akkor erdemesebb venni harom kicsit, mert olcsobb lesz?! Ez hogyan jon ki a Danone-nak? Es a kornyezetvedelemnek? Mert harom kis pohar alighanem tobb szemetet termel, mint egy nagy...

ElC.

Előzmény: Thira (2)
Thira Creative Commons License 2001.03.25 0 0 2
Ugyanez történt pár éve a sűritett tejes aluflakonokkal. Egyik napról a másikra drágult, és az addigi 200 ml-ről 175 ml-re csökkent. Minden előzetes bejelentés nélkül. No comment.
nopolitics Creative Commons License 2001.03.07 0 0 1
Ok, értem én, de azért bosszantó. Én azért veszek Danone nagyjoghurtot, mert szeretem, és mert egszerre leküldök fél litert belőle, vagy ha ketten vagyunk rá akkor is kiadós. Miért szégyellnek árat emelni? Én kifizetem a többet, de ne az legyen hogy öt év múlva egy nagypohár-méretű tető szívószál vékonyságú csőben folytatódik de még mindig csak 165 Ft. a kispohár meg 0,0000000000000002 gramm, és oldalról nem is látszik.
Szia.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.06 0 0 0
Hali!
Ezt már nagyon régóta csinálja a Danone! Kb. mióta egyre agresszívebben nyomul a reklámpiacon. Egyszerűen nem kell az ô termékeiket vásárolni: a gyümölcsjoghurtjai dermesztôen édesek, a natúr cuccait pedig lehet más márkákkal is helyettesíteni.
Ez a "kurtítás" egyébként félelmetesen emlékeztet az egyik Tesco akcióra, mikor úgy akartak akciós áron eladni mosogatószivacsot, hogy 20 db került annyiba, mint a másik márkából 10 (mi a fenének egyszerre huszat venni...), csak a Tescós szivacs fele akkorára volt vágva, mint a másik...
Előzmény: nopolitics (-)
nopolitics Creative Commons License 2001.03.06 0 0 topiknyitó
Nem tudom észrevettétek-e, de az utóbbi időben a Danone szép alattomosan csökkentette gyümölcsjoghurtjainak térfogatát-tömegét. Ha nem vettétek észre, annak az az oka, hogy optikai csalást követtek el. Ha pl. megnézed az -eddig 175 g-s- kis poharat, akkor látod,hogy szemből téglalap alakú, oldalról viszont trapéz. Vagyis futólagos ránézéssel nem veszed észre, hogy ez már bizony csak 150 g-os. A nagy poharaknál az történt, hogy a régi 450 g-s tetőméret megmaradt, viszon a pohár a tető alatt elkeskenyedik, így kisebb lesz a henger átmérője. Az eredmény:375 g. Mi ez, ha nem burkolt áremelés?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!