Keresés

Részletes keresés

Airbus A318 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 35
"Hírműsorban is inkább a kevésbé "bulváros"-t szeretem, azt meg máshol keresem. " pl?
ardem Creative Commons License 2006.06.15 0 0 34
Már nem szídom, nem nézem. A DVD-k elérhetősége jó alternatíva kikapcsolódásra. Egyre kevésbé tudnak a kereskedelmik a TV elé ültetni. Hírműsorban is inkább a kevésbé "bulváros"-t szeretem, azt meg máshol keresem. Ezzel az általam nyított topicot le is zárhatjuk. Ez is egy vélemény. Őket nem érdekli, de ki kellett mondani.
Előzmény: Airbus a380 (32)
Airbus a380 Creative Commons License 2006.05.04 0 0 33
Amúgy úgy tom az első 30-40 percet kötelesek reklám nélkül adni.
Airbus a380 Creative Commons License 2006.05.04 0 0 32
Barátom a kereskedelmi tévék ebből élnek!!!!!! Amerikába állítólag sokkal roszabb a helyzet mert több reklámot adnak......


hijába szidod itt bőszen a rtl-t a világon az összes kereskedelmi ilyen!
Előzmény: ardem (-)
Quantumleap Creative Commons License 2006.05.03 0 0 31
Most megy Az 57-es utas a retekklubon. Kb. 40 perc ment le a filmből, de már vagy 4 vágást tapasztaltam. El is ment a kedvem.
adamec77 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 30
Meg mintha elfogyott volna a pénz az "új" filmekre...Már 7végén is sokat látott, játszott filmeket adnak...néha van jó is, de nézhetetlen időben:(
ardem Creative Commons License 2006.02.20 0 0 29
Ez már 2006 :)

A mai napon a feleségen ugrált az adások között és közben "füleltem" az RTL műsorára. Szerintem a madár-náthás hisztéria közepedte erről szóló katasztófafilmet ledni enyhén szólva tapintatlanság! Kevésbé enyhén : pofátlanság.
... semmi sem változott:(
K. Slater Creative Commons License 2005.05.28 0 0 28

"Hogy lehet megengedni ilyen műsorokat leadni szinte főműsoridőben.  Az Ortt-nek, a pártoknak is nagy szerepe van benne, hogy így engedik elbúrjánzani a tévében az erőszakot, a népbutítást. Amíg nincsenek megfelelő szankciók, addig itt nem is lesz változás, sajnos."

 

 

Ezzel az a baj, hogy ki határozza meg, hogy mi a népbutítás. És miért pont ő?

Ilyet szerintem senki ne akarjon, hogy vki cenzúrázza vagy szankcionálja a népbutítónak vélt műsorokat. Pártokat meg aztán végképp nem kéne odaengedni...

Ez az elképzelés még a mostani helyzetnél is sokkal bizarrabb lenne...

Előzmény: kata02 (21)
Gáborbakter Creative Commons License 2005.05.27 0 0 27
Attol függ hogy mit nevezünk annak.Mondjuk ezek a sorozatok sokkal jobbak mint a mai semmit nem mondók.De ha valakinek nem tetszik több kis milliócsatorna és lehetőség is van
Előzmény: NGid (26)
NGid Creative Commons License 2005.05.26 0 0 26
Tehát a régi szemetek jobbak az újaknál? A sztárvárhoz mit szólsz? Az a banda csinálja, mint a régieket.
Előzmény: Gáborbakter (25)
Gáborbakter Creative Commons License 2005.05.25 0 0 25
Látod ott a Viasat am önmagába is egy kereskedelmi adó de előszedte a jó kis régi sorozatokat:Angyalbőrben,Linda ill hamarossan indul a Surda is.A két adó közül legalább az egyik vehetne erről példát
Előzmény: ardem (24)
ardem Creative Commons License 2005.05.24 0 0 24
... hát igen. Nincs közöm semmiféle "médiá"-hoz, pusztán nézői oldalról vizsgálva undorít a gátlástalan és mindenek felett való pénzhajhászat. A nevezett két adót csak azért említettem, mert ezeknél borult ki a "bili". A többi sem szent...
Tegnap megnéztünk egy érdekes ismeretterjesztő filmet a Nat.Geo.-n , 1 óra 50 percig ment, köben 6-7 reklámblokkal! Miért kell ez????? Egyszerűen nézhetetlen az ilyen adás. Lehet, hogy a készítők sosem néznek TV-t?
Én ha csak lehet az értelmesebb csatornákat nézem, ahol a néző szempontjait is figyelembe veszik. Olyan kis adókat fedeztem fel, amelyeket a nagyok korrektsége mellet eszembe sem jutna megkeresni.
Előzmény: Gáborbakter (23)
Gáborbakter Creative Commons License 2005.05.23 0 0 23

A másik legnagyobb probléma hogy a két csatorna néha azonos időben ugyanazon tartakmu műsorokat sugározPl Aktív-Fókusz ,Tények-RTL Híradó,vagy a régebbi időkre visszanyúlva BB-VV igaz hogy volt egy másik is de más időben ment de tartalma ugyanaz:Heti-Hetes-Vitriol és még lehetne sorolni.

 

Kedves Arnem!

Sajnos be kell látni azt a tényt hogy ebbe az ocsmány mai világba mindent a pénz mozgat az emberi érték szinte lesüjjed és mind a régebbi hozzászólásomba írtam mindenhol a nagy szakembereket eltávolították és helyükre ún projektmanaggereket ültettek akik azt se tudják hogy ez az egész dolog mi fán terem csak a zsebüket tömni közbe minden más meg sűllyed lefelé és én úgy látom hogy nemcsak a két csatorna nézhetetlen hanem ..no komment

ardem Creative Commons License 2005.05.19 0 0 22
Kata! Nem tartanám helyesnek a külső szabályozást (cenzúrát), hiszen ezt sikerült "rendszerváltoztatni". A gond ott van, hogy náluk nincs önkontroll és önmérséklet. A plebs pedig vevő a (mondjuk ki bátran:) szarra is.
Én általában nem szoktam a többséghez tartozni más dolgokban sem. Lehet, hogy az ide irók-olvasók zavarják a "Mátrix"-ot...? A többi szeretne "durracel" maradni...?

Én műsorújságot nem veszek, neha port.hu-n tájékozódom, de nem vagyok TV-függő. Ha lehet inkább programokat csinálunk magunknak, pl. :kirándulást.

Én ma például a híradóból 15 percet néztem, aztán olvastam. De a "témánál" maradva:
A híradók sem tetszenek. Még az MTV is kezdi felvenni a "Blikk-szerű" megjelenést. Beharangozás, késleltetés, sok baki, limonádé-hírek habosítva, legalább 3x-i ismétlés egy műsorban. A sportot ritkán várom meg, az időjárást a reklámmal pedig soha.
Egy korrekt híradó 15 percben öszzefoglalná (1x) a napi dolgokat, ha én csinálnám...

A néphülyítés sajnos a kisgyerekeknél kezdődik. Nem könnyű a gyerekeknek elmagyarázni, hogy a "mese" nem feltétlenül néznivaló, csak azért mert rajzfilm. Én imádom a mesefilmeket, rajzfilmeket, de erősen meg kell szűrni a kínálatot. Nagyon sok bárgyú, fantáziátlan vagy kimondottan agresszív "mese" megy adásba. Köztük pedig smirlglizik a gyerekek fejét az "ezt is kérd a papától" típusú reklámokkal.

Ahhoz képest, hogy csak dühömben nyitottam a fórumot, egész élénk lett :)) A témához mindenki "ért" , mindenkit lehet szídni és nem fáj senkinek...
Előzmény: kata02 (21)
kata02 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 21

Érdekes ide nem ír vicc, teqom a ker. tévék "képviselői. Szinte már hiányzik a lekezelő, gúnyoros hozzászólásaik, azokkal szemben, akik változást szeretnének a ker. tévék háza táján, illetve fellépnek, ha csak szavakban is a sok gagyi és erőszak ellen, ami a filmjeikből, műsoraikból árad. Ja azt sosem teszik, hozzá, hogy nem azért adják ezeket, mert olyan nagy nézettségüek, hanem azért mert a legolcsóbbak ezek a vértől csöpögő nevesincs akciófilmek, csomagba kapják "tök" olcsón. Persze, hogy ezeket adják nem a kicsit drágább vigjátékokat, thrillereket stb.

Ma pl. véletlenül belehallgattam 5 percre a Mónika showba, bár ne tettem volna. Amilyen nyomdafestéket nem türő káromkodások stb. voltak benne. Felforrt az agyvízem, ORTT ilyenkor hol vagy??? Hogy lehet megengedni ilyen műsorokat leadni szinte főműsoridőben.  Az Ortt-nek, a pártoknak is nagy szerepe van benne, hogy így engedik elbúrjánzani a tévében az erőszakot, a népbutítást. Amíg nincsenek megfelelő szankciók, addig itt nem is lesz változás, sajnos.

Gáborbakter Creative Commons License 2005.05.18 0 0 20

Ezeknek a műsoroknak a fő mondanivalója:Az emberi butaság nem ismer határokat.Egyébbként a két csatorna illetékeseinek nem ártana az egész topicot végigolvasni.Szerintem elégsok olyan dolgot találnának benne amin nemártana elgongolkodni véleményem szerint egyből bennünk nézőkben keresnék a hibát és minden megy tovább

 

Jó ötlet volt ez a topic csak az a baj hohy minden marad a régi és semmi sem változik

bukó Creative Commons License 2005.05.18 0 0 19

Engem ami legjobban idegesít a médiában, hogy semmi mást nem csinálnak, mint BUTÍTJÁK AZ EMBERISÉGET!!!!

A médiának SAJNOS óriási hatlma van és ezt pozitívan kellene kihasználnia, hogy olyan műsorokat filmeket játszani ami építő jellegű.  Nem tudok olyan műsort megemlíteni ami ad avalami jót nekünk.

 

Nézzük meg milyen műsorokat vetítenek: Mónika só, ( évek óta nyomatják ezt a sza*t) Betty a csúnya lány ( aki amúgy jól néz ki, csak tettek rá egy szemüveget, hogy ocsmány legyen ) , Bád SZpenszer filmek ( egyik héten az RTL klub másikon a TV2 játsza le ) és végűl jönnek azok a jó kis akció filmek ( hogyan tudja Rambo egyedűl egy egész hadsereget egy géppisztollyal leigázni ) stb. még sorolhatnám.

 

Szerintem ezt azért csinálják, hogy homály legyen a szemünk előtt és tudjanak manipulálni minket. Nekik BUTA emberekre van szükségük.

Szeretném ha ez ellen tudnánk küzdeni és válltoztatni.

Glázser Bozsó Creative Commons License 2005.05.18 0 0 18

Szerintem is élvezhetetlenek a filmek, vagy más tévéműsorok a sok rohadt reklám miatt! Munka után fáradtan, ha lerogyok a tévé elé, idő kell (kb. 10-15 perc) mire bele tudnám magamat élni egy filmbe és teljesen oda tudnék rá figyelni, azonosulni tudnék a szereplőkkel. Erre putty, megszakítják! Szerintem attól mindenki zabos lesz, hogy próbál valamire odakoncentrálni, és megzavarják közben, kizökkentik belőle!

 

Egyébként szerintem nem teljesen igaz az, hogy a ker. tévétársaságokat a reklámozó cégek hada tartja el. Szerintem ugyanis a reklámozónak erős érdeke, hogy a terméke/szolgáltatása reklámozva legyen (gyakran és harsányan), de az is, hogy ne lőjön túl a célon és az "erőszakosságával" ne riassza el a vásárlókat. Minél inkább sulykolnak valamit az emberek fejébe, annál inkább visszatetsző, ellenérzéseket kelt.

 

Másrészt a tévétársaságok beindításához sem kevés tőke kell, tehát az a vállalkozó, amely tévétársaságot alapít és működtet, nem hoci-nesze alapon csurranó-cseppenő pénzügyi forrásokra támaszkodva teszi ezt.  A tévéadás sugárzásához kapcsolódó díjat - szolgáltatón keresztül - mindenki megfizeti, tehát van bevételük bőven. A túlzott, agresszív reklámoffenzívával azonban a tévétársaság is kb. 5-10%-nyi potenciális nézőt/vevőt veszít! Én pl. napi 1 híradón kívül nem nagyon nézek bizonyos csatornákat (velük szemben előnyben részesítem a keveset reklámozó adókat + a DVD-t, mozit), de biztosan nem én vagyok az egyetlen.

 

Rádió: engem is idegesít a hírek alatti "aláfestő zene". Minek az? Én sem értem mi a célja? Hogy mégse figyeljünk oda a hírekre? Hogy könnyebben manipulálhassanak minket? Ugyanezért sz@r a Vágó István műsora is, a játékos nem azért bizonytalanodik el, vagy talán hibázik is közepes nehézségű kérdéseknél, mert felületes a tudása, vagy lámpalázas, hanem a folyamatosan a háttérben zúgó, disszonáns hangeffektusok miatt! Ezek mellett a műsorvezető arrogáns stílusa, sok esetben indokolatlan rosszindulata (vagy éppen "jóindulata"), szándékosan félrevezető magatartása csak hab a tortán!

 

Vissza a rádióhoz: kamaszkorom kedvenc elfoglaltsága volt leckeírás közben, hogy figyeltem a rádiót és ha valami jó szám jött, felvettem magnóra. Akkor még lejátszottak egy-egy dalt elejétől a végéig is. Most meg mindenbe belepofáznak, bombarobbanás-szerű, ijesztő hangeffektusokkal nyomatnak szignálokat, na meg hát az a sok reklám ott is... :((((PPP A zenék egyformák, azt sem tudni, hol az egyik szám eleje meg a másik vége, semmi változatosság.

Előzmény: ardem (6)
ardem Creative Commons License 2005.05.18 0 0 17
Én még emlékszem olyan időkre, amikor egy jó tv-műsor (film, Hofi,...) miatt összejövetelek szakadtak félbe, vendégségből időre mentek haza az emberek, esetleg a halasztható teendőket máskorra ütemezték. A mai napig emlékszem olyan esetre, amikor a nagyon várt film (fr. kosztümös kaladfilm) idején áramszünet volt és az egész környék az ELMŰ-t szídta egy hétig. Akkor ezek fontosabb dolgok voltak mint ma, amikor többé-kevésbé kívánság szerint választhatunk látnivalót. Én nem jósolok hosszú dicsőséget a két "nagy" TV-nek, előbb-utóbb be fognak olvadni a többi sok közé. Főleg a hihetetlen technikai fejlődés miatti alternativ (független) eszközök miatt.

A reklám téma azt hiszem kimeríthetetlen :)) Nem is akarok nagyon belemászni, de...
miért is nézik hülyének a közönséget:

"megamosi szuperrambó" : a sötétség csúcsa
"aki igényes ilyen kocsit vesz"(10M-tól felfelé): a pofátlanság csúcsa
"bezzeg a másik mosópor..." : a lejáratás csúcsa
"Kiskutyám mit vigyek a hentestől?"-Mobilreklám: kutyával beszélünk mobilon
jódolgunkban!? -ez a Kánaán!
"új! szabályozható időközökben automatikusan illatosító légfrissítő": az emberi
fejlődés csúcsa :))
"fantasztikus, csodás zsíroldó hatású mosogatószer": esti mese:)) Aki valaha látott rohadtul mocskos, leégett dolgot (pl partigrill) , az nem döl be ennek a marhaságnak.
.
.
.stb

Tényleg ennyire hülye lenne az átlagember, vagy ennyire hülyének lehet nézni???
Előzmény: Gáborbakter (16)
Gáborbakter Creative Commons License 2005.05.16 0 0 16
A reklámokrol annyit hogy ezek nem hozzánk kisemberekhez szolnakAz RTL_Klub a német RTL-t próbálja utánozni nagyonsok benne lévő reklámklipp megtalálható a magyar koppintáson csak a műsorszerkeztők nincsenek tisztába azzal hogy mennyi az 1 főre jutó átlagkereset Németországban mint nálunk.És nem biztos hogy  az ott reklámozott dolgokhoz olyan könnyen hozzájut egy magyar átlagember mint egy német.Aki talán néha rátéved a Filmmúzeumra ott láthatja a Sas István féle régi reklámfilmeket amik a maguk idejében tényleg olyan dolgokat reklámoztak amihez azért hozzá lehetett férni.Ha megnézzük az RTL-Klub műsorait a legtöbb szinte a Német RTL Koppintása:Legyen ön is milliomos/Wer wind multimillioner/ a Heti hetes,vagy anno a Szerencsekerék/Das Gülksrad/.A műsorpontosságrol még annyit hogy a királyi adón többszőr leadták a Klinika 70 akárhány részét amiből egyenesbe talán 1-2 részt láttam ,atöbbit videóról és a videót óramű ponossággal lehetett ehhez programozni
ardem Creative Commons License 2005.05.16 0 0 15
Nem nevezném ars poétikának, de jobb mint a reklámok nézése:

Malacka és a tahó : Fel sörösök!

Korsóra pohár,
Pohárra korsó,
Falra hányt répa,
Falra hányt borsó,
Mattrészegen
Ugrabugrálok,
Ha túl jó a kedvem,
Hát fegyvert rántok.

És a nyuszira fogom,
Mert a poharam üres,
Alkoholista
A tapsifüles?
Az üres poharamba
Valaki tett sört,
Kit gyanúsítsak?
Margaret Thatchert?

Nem baj, megiszom,
Nem halok bele,
Ez még mindig a kellő
Mennyiség fele!
Az anyagi helyzetem
Nagyon is hitvány,
De fizeti a számlám
A Sörös-alapítvány.

Tömény szeszek?
Sosem veszek.
Borból lettem –
Sörré leszek.
Ha ételjegyem
Sörre váltom,
Megvalósul
Minden álmom.

Hordóra rekesz,
Rekeszre hordó,
A májam zsugori,
A fejem bordó,
Mattrészegen
Ugrabugrálok,
Mindenre fittyet
És répát hányok.

Áháo, hány évig
Hányok még, vazeg,
Lehet, hogy végül még
Rosszmájú leszek?!
Csak egészség legyen,
A többi nem számít,
Na erre igyunk most
Egy felest (vagy bármit).
ardem Creative Commons License 2005.05.16 0 0 14
Kavargatjuk a sz...t a biliben. Persze, hogy nem fog változni semmi:))
De jó valahol kimondani, hogy :ELÉG MÁR!

Nem is gondoltam, hogy lesz hozzászóló, de látom többen is vagyon "nem áltag magyarok" :))

Az igazán érdekes az lenne, ha a másik fél is "idetolná" a képét és megpróbálna lyukat beszélni a hasunkba, és megpróbálná elmagyarázni, hogy a fekete fehér... (Azt hiszem lázam van)

Na mindegy, dühöngőfalnak jó az ilyesmi...
Magnat Creative Commons License 2005.05.16 0 0 13
Próbáltad már a showview kódokat? Én nem veszek semmi olyan újságot, amiben benne van, szal nincs vele gyakorlati tapasztalatom, így inkább beteszek egy 4 órás kazit lp-ben, így van 8 óra mozgástér, és mindig ráhagyok 1-2 órát.
Előzmény: Gáborbakter (12)
Gáborbakter Creative Commons License 2005.05.16 0 0 12
Nagyon sokmindemben osztom véleményeteket nekem sajnos ezekkel a csatornákkal az a szomorú tapasztalatom hogy mindkét adón van néhány kedvenc sorozatom amit szeretek/Rex Felügyelő,Vészhelyzet stb/és ha olyan munkabeosztásom van vagy más egyébb program a videó beprogramozásánál sosem lehet adni az RTV Újságban megjelőlt időre mert vagy késnek ezekkel az idétlen reklámokkal elhuzzák az időt vagy előbb kezdik.Elfogadom azt hogy ezek a reklámokbol tartják fenn leginkább magukat de azért egy kiadot műsorrendet be kéne tartani,főleg mikor ment avv az RTL en a videót fizikai lehetetlenség volt beállítani ugyanis a Vészhelyzetet imádom és a munkám miatt sokszor videórol nézem vissza és amikor a vv ment szinte ha félórás csúszás volt akkor keveset mondtam.Ha azt akarják hogy a nézőtábor megmaradjon nem ártana betartani a műsorrendet
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.16 0 0 11
Az Értelem és érzelem c romantikus filmben 5 reklámblokk van!!!
Felvettem videóra, mert ki tud annyi ideig fenn lenni, de föltalálhatnának már 1 módszert amivel utólag a reklámot kilehetne törölni belőle, mert így rémes.
Én keveset nézem őket, de már a viasat, és a Hallmark is kezd elfajulni.
Viszont a köztévén a Delon sorozat egész jó.
És a Szahara Michail Palinnal a Dunán. Csak sajnoa nem figyeltem fel időben rá mert du ritkán tévézek.
Nem értem miért a Cristie krimiket adják főműsoridőben, mikor azok már ismétlések.

Sok érthetetlen dolog van a műsorrendben.
NGid Creative Commons License 2005.05.16 0 0 10
A csonkítások és az újraszinkronizálás tényleg olyan szintre süllyesztik az eredetileg nézhető filmet, hogy én sem bírom nézni. Ez azért van mert láttam még vágatlanul/eredeti szinkronnal.
Egy ideje nem bírom a dicső magyar szinkronos filmeket sem. Ez meg azért van, mert egy ideje van szerencsém eredetiben megnézni a filmeket (ritka kivételek akadnak).
Egy ideje már a gladiátor szintű filmeket sem bírom, ez azért lehet mert marha sokat láttam belőlük.
No szóval, aki a fenti "szinteket" nem járta be, annak megfelelnek úgy a filmek, ahogy adják nekik. Ilyen emberből tapasztalatom szerint sok van.

Egy rövid ideig idegesített, hogy ilyen módon mennek a dolgok, aztán rájöttem, hogy nem nekem találták ki a ker tv-ket. Idegeskedni szvsz felesleges, mert változni nem fog semmi, amíg a többségnek ez megfelel (vagyis sosem lesz változás).
Magnat Creative Commons License 2005.05.16 0 0 9
Off, de a Hoboóra is haraxom a rengeteg 4:3-as film miatt ... főleg, h elvileg mozicsatorna ...
Előzmény: petrovus-spqr (8)
petrovus-spqr Creative Commons License 2005.05.16 0 0 8
Tanulság: HBO forever! :)
Magnat Creative Commons License 2005.05.15 0 0 7
Igen, tudom, h szoktak vagdalni, csak én a Minden héten háborún azért akadtam ki ennyire, mert olyan részt vágtak ki, ami a sztori kimenetele szempontjából kardinális jelentőséggel bír, így gyakorlatilag az egész film lényegét vesztette.
Előzmény: ardem (6)
ardem Creative Commons License 2005.05.15 0 0 6

Már többször feltüntek csonkított vetítések itt is ott is. Volt olyan kedvenc , ismert filmünk, ahol hasonlóan a várt poénok helyett minden átmenet nélkül bevágták, hogy mi a következő adás (persze a reklám után.)

 

Én kb 1988 táján kerültem a kábeltévé által kitágult képi világ közelébe (elötte M1, M2 és szlovák TV volt), de feltünt a német tévéket nézve, hogy 1 (egy!) reklámblokk volt. 15 perc biztos megvolt (közben fürdés, vacsi, stb), de a film élvezhető volt.

 

A csonkítással az a durva, hogy megöli a filmet. Sokan fel is vennének egy-egy műsort...

 

Más média: rádió, csak egy mondat erejéig. Név nem fontos (nincs neki -Hofi után szabadon), a hirolvasó szövege alatt állandóan szar hangos zenét ad. Néha egy egy hírre felfigyelek, de nem értem a beszédet a "zenétől". Ez régóta megy, nem illene illene belehallgatni a saját műsorukba???

Előzmény: Magnat (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!