Keresés

Részletes keresés

laci966 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 180

Jó estét kívánok.Egy szép kérdésem lenne.A nejem tilosba parkolt vasárnap 14.30kor.A Közterület megbüntette hely szini bírságra de se összeg se csekk.Kérdésem az lenne hogy ebben az esetben nem kellet volna csekket adniuk?Vagyis hagyniuk a szélvédőn?

zeuszmotoros Creative Commons License 2015.09.24 0 0 179

Hello!

 

 

Hogy  kell  feladni egy szabálysértési  kifogást? Ki a  cimzet  stb, gondolom ajánlva kell.

Családok Patchwork Creative Commons License 2015.07.22 0 0 178

Üdv mindenkinek .

Ma kaptam a bíróságtól egy levelet miszerint a 25000ft os szabálysértési bírságomat 5 nap elzárásra módosították.Mi ennek a mente kijönnek értem?vagy szólnak előtte 2015/06/15-től van hatályban.

sennen50 Creative Commons License 2015.07.10 0 0 177

Az én kérdésem nem közlekedési szabálysértés, hanem szándékos károkozás, mely ügyben szerintem a tettes tanúja hamis tanú.  Sőt biztosan tudom, csak bizonyítani nem tudom. 

 

A konkrét kérdésem tehát az, hogy a tanút ha feljelentem hamis tanúzásért, köteles-e igazolni valamiféle irattal a hatóság előtt a kérésemre,  hogy már pedig ő nem hamis tanú és az állítása igaz ?

 

A - szerintem hamis - tanú (akit a  tettes hozott !)  azt állítja, hogy ő készítette az ellopott vagyontárgyamat, tehát lennie kellene valamiféle megállapodás, szerződés vagy számla a kezében attól az elhunyt rokonomtól, akitől örököltem a vagyontárgyat.  (Én tudom a rokon elmondásából hogy ki készítette, de mivel sok éve történt és mivel ő sem adott számlát és bizonyítani nem tudom, nem vállalta.)  

 

És azt sem értem, hogy egy lopás hogy lehet károkozás ? Hisz csak abban lehet kárt okozni ami a helyén van, már pedig ez nincs a helyén, mert a tettes ellopta.  A rendőrség sajnos abszolute inkorrekt, mert a tettes - hamis - tanújának vallomása alapján döntött és az én tanúim még csak nem is szerepelnek a határozatokban. Azt gyanítom, hogy a tettes valamely ismeretségének köszönheti, hogy őt mindenáron ki kellett menteni a"szándékos lopás" megnevezés alól, a" bűncselekmény" alól pedig mindenképp. Így lett szándékos károkozás a szándékos lopásból.   

 

Köszönöm előre is , ha választ kapok. 

gyben Creative Commons License 2015.07.05 0 0 176

Szia!

 

Én úgy tudom, hogy  parkolással kapcsolatos ügy esetén már nincs obj. felelősség.

 

Előzmény: Lara1966 (170)
G.Figlár Creative Commons License 2015.06.25 0 0 175

Hát...

A rendőrök azt az időpontot írták be, amikor a jelentést megtették a kapitányságon. Ha ketten voltak nem sok esélyed van. Örülj hogy a jogsid megmarad. Így hogy feljelentést tettek, biztos hogy magasabb büntetés lesz a vége. Esetleg meg kellett volna nézni, hogy van-e térfigyelő kamera, ami rálátott az esetre. Így már meg esett hogy szerencsém volt.

Ami a saját véleményem, az az, hogy a piroson áthajtás az egyik legrosszabb amit el lehet követni. Ha át mentél, Mondom HA, akkor nem "kibújni" kéne.

Előzmény: taxi546 (174)
taxi546 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 174

Üdv mindenkinek!

Segítséget illetve tanácsot szeretnék kérni.-Az Üllői út-Lakatos utcai lámpás kereszteződésben a belső sáv az egyenesen haladó, a külső pedig a jobbra kanyarodó. Én figyelmetlenségemben a kanyarodó sávból, mikor a lámpa zöldre váltott, egyenesen mentem tovább. (az egyenesen haladó piros volt). A hátam mögött rendőr autó állt, rögtön utánam is jött, és a szokásos igazoltatás után adott egy ötven ezer forintos csekket. Mivel akkor még magam is bizonytalan voltam abban hogy tényleg elbénáztam, kértem a rendőrt hogy ha lehet mutassa meg a felvételt (kamera volt a műszerfalon). Közölte hogy felvétel nem készült. Mondtam hogy mivel nem vagyok biztos abban hogy hibáztam, ezért nem írom alá hogy elismerem a szabálysértést. -Ekkor jött egy kis bosszú. Gumi profilmélység; kötelező felszerelések ellenőrzése; szonda; stb. Ezután kiállítottak egy jegyzőkönyvet arról hogy mit követtem el, hogy nem készült felvétel, és hogy nem ismerem el. -Egy héttel később hozta a postás az értesítést a 18 kerületi rendőrségtől, a közigazgatási eljárás megindításáról. Ebben az a furcsa, hogy sem a dátum, sem az időpont nem stimmel. A jegyzőkönyvben 05.18. 23:50, az értesítésen 05.19.03:24 szerepel (akkor már rég otthon aludtam). Lehet e ennek jelentősége, kibújhatok e valahogy az eljárás alól? Milyen lehetőségeim vannak?
-Előre is köszönöm a segítséget.

fefe04 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 173

sziasztok!

a történet annyi hogy kaptam egy levelet a rendőrségtől hogy szabálysértést követtem el.

küldtek egy nyomtatványt hogy töltsem ki,nevezzem meg a gépkocsi soförjét.

felhivtam ügyvéd ismerősöm,erre ő azt mondta azt válaszoljam,: hogy a szabálysértési törvény 60 §b.pontja alapján a választ megtagadom!

ügye ez azt takarja hogy magam,és családtagom ellen nem vagyok köteles vallani!

de müködjek is együtt a rendőrséggel.ez már decemberben történt ,de még azóta sem tudom it követhettem el!!!!!

szóljatok hozzá!!!!

 

robba Creative Commons License 2014.03.17 0 0 172

Szia, PONTOSAN UGYANÍGY jártam, csak én a fülem fogtam mert iszonyatosan fájt. Erre feljelentettek... A tiednek mi lett a vége?

Előzmény: Tamás Szabó1 (167)
zsloti Creative Commons License 2014.02.17 0 0 171

Sziasztok

Adott egy közlekedési szabálysértés amiben 5000ft-os helyszíni bírságot szabott ki az ott megjelenő rendőr amit be is fizettem

Majd ma kaptam egy határozatot miszerint ismét fizessek 45000 ft-ot

Ez rendben van így?

Köszi

zs

Lara1966 Creative Commons License 2013.12.27 0 0 170

Ezt a szabályt megszűntették. Akié az autó, azé a felelősség. 

Előzmény: TheMatador (168)
kicsimag Creative Commons License 2013.11.15 0 0 169

Ha kapnál egy szimpatikus levelet a büntetésről, akkor írd meg, hogy te nem telefonáltál, ezt már a helyszínen is elmondtad, továbbá nem tudtják bizonyítani a büntetés jogosságát.  (ha nem egymaga volt a rendőr akkor viszont kettejük szava áll szemben a tiéddel)

Előzmény: Tamás Szabó1 (167)
TheMatador Creative Commons License 2013.11.14 0 0 168

Egy olyan segítséget szeretnék kérni, hogy kaptam egy levelet a rendőrségtől, hogy tilosban parkoltam. De nem én voltam az autóval. Ebben az esetben él az, hogy közeli hozzátartozó ellen nem vagyok köteles tanuskodni?

Szóval milyen levelet kell írnom nekik? Van erre valami nyomtatvány?

Tamás Szabó1 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 167

Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni,egy szabálysértési üggyel kapcsolatban.A történet a következő röviden:Egy szállító cégnél dolgozom napi 4órában,azon az ominózus napon is mint minden reggel autóba ültem és elkezdtem fuvarozni,szokásommá vált hogy vezetés közben a jármű középen levő karfájára támaszkodva vezetek.Akkor is igy történt.Szembe rendőrautó,utánam fordul,megállít,igazoltat,majd közli velem hogy szabálysértést követtem el mivel mobiltelefont használtam helyszíni 10000 vagy feljelent.Hát nem fizettem mert nem találtam ezt jogosnak.A rendőr azt mondta hogy lefogják kérni a híváslistám,de viszont a szabálysértési előadó már azt mondta hogy nem kérnek le híváslistát mert az nem bizonyító erejű.Én kitartok az igazam mellett,10 éve vezetek de soha nem volt még egy szabálysértésem sem.mit tehetek ilyen esetben?

mityokm Creative Commons License 2013.04.25 0 0 166

Sziasztok!

Kaptam egy gyorshajtási csekket. Neten 7 képet tettek fel nekem. 

A lényeg, hogy szeretném megtámadni, mert:

1. a 7 kép közül csak az elsőn látszik a rendszámom, viszont ott nincs mért sebesség. Ez támadható?

2. a 6. képen a sebességem 113 kmh, a 7-en pedig 124 kmh. A 7. képen viszont átugrik a kamera fókusza az előttem haladó autóra, így a köztünk lévő távolság (kb 20m) miatt ugorhatott meg szerintem a mérő. Ez lehetséges? Ha ezt a képet érvényteleníteni tudnám, akkor jelentősen csökkenne a tétel, mert 50-es tábla volt kint. 124kmh esetén 200.000, 113 kmh esetén pedig "csak" 130.000 a büntetés.

Azt hallottam, hogy nem igazán szoktak sikerülni a fellebezések, de ha eleve úgy kezdem, hogy a 113-at elismerem, akkor nagyobb esélyem van?A két kép:http://kepfeltoltes.hu/view/130425/DisplayPicture__5__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/130425/DisplayPicture__6__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A válaszokat előre is köszönöm!

Newmi Creative Commons License 2012.12.12 0 0 165

Sziasztok!

 

Az utóbbi időszakban volt néhány szabálysértési ügyem, de a büntetés elmaradt, mert bebizonyosodott, hogy a vádak alaptalanok. Mindenkinek azt tanácsolom, ha valótlannak találja részére felhozott tényállást, kérdőjelezze meg az adatok valóságát. Egy konkrét példa az érthetőség kedvéért. Ha valakit gyorshajtással lefotóznak, az még nem bizonyítja a gyorshajtást, mivel a műszer is mérhet hibásan. Már több alkalommal bebizonyosodott, hogy a műszer is elromolhat, több alaklommal mértek gépjárműveknél olyan értékeket, amire azok nem is képesek.

Ha te szabályosan 50-el hajtasz, és a műszer 62km-t mér???????????

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.27 0 0 164

 

T.fórumozók!



Kínából rendeltem ruhaneműt, kb 100 db-ot, majdnem 100ezer forint értékben, amiről kiderült hogy hamisítvány. Én erről természetesen nem tudtam mikor megrendeltem. Közvetlen vámkezelés alá helyezték, és a vámkezeléshez bekérték a számlát, illetve a banki utalásról bizonylatot, amit én el is küldtem. Ezután jött egy levél, hogy megsemmisítik mivel hamisítvány. Most pedig egy idézés tanúként szabálysértési eljárás miatt. Most vajon azzal sértettem szabályt, hogy hamisítvány az áru, vagy a viszonylag nagyobb mennyiség a probléma?

Én magánszemélyként vettem a holmit, de ezt hogy tudom bizonyítani? Mivel nagy mennyiségről van szó.
Milyen büntetésre számíthatok? Lehet hogy azt fogják mondani, hogy ez már kereskedelmi mennyiség, és emiatt még nagyobb büntetést kapok?
Miből áll egy ilyen eljárás a számomra? Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

zozo51 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 163

Sziasztok!

 

Csendháborítás miatt feljelentettek, ez ügyben szeretnék tanácsot kérni. A feljelentő régóta  haragosom (alsó szomszéd). Jó néhányszor volt ellene rendőrségi és bírósági eljárás könnyű testi sértés ügyében is, amit ellenem követett el. Önkormányzatnál jelentett fel, ahol ismerősei vannak (eljárásvezető/ügyintéző,  szabálysértési iroda vezetője), így az ügyet részrehajlóan kezelték. A házban adatgyűjtést végzett a fent említett két személy, és bekéredzkedtek a lakásomba tanúk nélkül (csak idézés volt náluk, úgy tudom öt nappal előre ki kell értesíteniük, ha a lakásban körül akarnak nézni), ahol csak a fiam volt jelen (ezt előre tudták), neki mondták, hogy körül akarnak nézni. Általa akartak rólam terhelő bizonyítékokat szerezni a zajongást illetően (kikérdezték és körülnéztek a lakásban bizonyíték után kutatva, pl.:szőnyeg alá néztek, stb.). A jegyzőkönyvbe több helyen hazugságokat írtak (fiamra fogva olyan dolgokat, amiket nem mondott), így próbálva a feljelentő javára eldönteni az ügyet. Az ügyintéző a kihallgatáson csak velem szemben volt feltűnően indulatos (ok nélkül). Említést tettem arról, hogy haragosom rendszeresen, szándékosan zajong, erre az ügyintéző kijelentette, hogy este tíz óráig a lakásban azt csinál, amit akar. Ez is részrehajlásra utal, mert úgy tudom a szabályzat mást mond ki (szerintem ezt az ügyintéző is tudta).

 

Hogyan lehetne rámutatni az eljárás szabálytalanságaira, egyben elintézni, hogy az ügyintéző, az irodavezető és beosztottjai helyett más foglalkozzon az ügyemmel (olyanok, akik nem elfogultak)?

 

Kérhetek-e hang, illetve video anyagot a kihallgatásról? (Abban az esetben, ha újból megrágalmazna.) Ha nem, akkor részt vehet-e egy megbízható tanú a házból a kihallgatáson?

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

loreena Creative Commons License 2011.11.26 0 0 162

 

Kösz a gyors választ!

 

Valójában nem keletkezett kár. Ha az un. Tanuvallomásban a gépkocsit vezető adatait kitöltjük, akkor azzal a károkozással járó közlekedési baleset szabálysértést is elismerjük?

 

A Tanuvallomásnak van egy olyan része, hogy a kért adatszolgáltatásnak az alábbi okból nem tudok eleget tenni:……

Szerinted ide azt jogosan írhatná be, hogy nem kíván terhelő adatokat adni, valamint károkozás nem törtét?

 

Tényleg elképesztő a feljelentés, azt hogyan lehet bizonyítani, hogy NEM történt károkozás?

 

 



 

Előzmény: dr_ius (161)
dr_ius Creative Commons License 2011.11.26 0 0 161

Igazából sose értettem miért tesznek feljelentést, mert ezzel a okozót még nehezebb helyzetbe hozzák anyagilag.

A törvényi lehetőséggel lehet élni, más kérdés mire volt tanúd, stb.... átgondolandó.

Előzmény: loreena (160)
loreena Creative Commons License 2011.11.26 0 0 160

Sziasztok!

Egy családtagom gépkocsijával "utolért" egy autót. Épp hogy csak hozzákoccant az előtte állóhoz, akinek nem színre fújt lökhárítóján sérülés, karcolás sem látszott, így papírkitöltésre sem került sor.

Érkezett a Rendőrségtől egy tértivevényes levél 3 hét múlva, hogy az illető feljelentést tett a rendszám alapján, anyagi kárral járó közlekedési baleset címén.

A rendőrség adatlap kitöltését kéri a gépjárművet vezető személyről, mely tanuvallomás jelentőségű.

Felhívja a levél a figyelmet, hogy a tanuvallomást megtagadhatja az, aki magát vagy hozzátartozóját szabálysértés elkövetésével vádolná az ezzel kapcsolatos kérdésben.

 

Mit lehet tenni?

Köszönöm előre is a segítséget

peter513 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 159

Szerintem 3-4 héten belül megkeresnek. A bírság megállapításánál nem lesznek szégyenlősek.

Előzmény: AstraCDX (158)
AstraCDX Creative Commons License 2011.11.05 0 0 158

Ó !

 

Meg vagyok lepődve !

 

Bár nem vagyok jártas, e területen, de azt hittem max. két hét alatt küldenek valamit, feltételezvén a XXI. századi hardware/software, és IP hátteret .

 

Mindenesetre köszönöm az infot !

 

Üdv.

 

Astra

Előzmény: dr_ius (157)
dr_ius Creative Commons License 2011.11.05 0 0 157

Amennyiben közigbírságról van szó, akkor eddig 60 nap volt, most a hatóság a határozatát az ügyfél részére 90 napon belül kézbesíti. 

Abban benne lesz minden.

Előzmény: AstraCDX (156)
AstraCDX Creative Commons License 2011.11.05 0 0 156

Sziasztok !

 

 

Ha lakott területen kívül a megengedett 90km/h helyett 120km/h gyorshajtással videora vesznek, mennyi idő után érkezik a redszám szerinti tulajdonoshoz az értesítés ?

 

Elsőként értesítik a tényről a tulajdonost, és kérdezik, hogy ki vezette a járművet ?

 

Hogyan működik ilyen esetben az ügymenet ?

 

 

 

Üdv.

 

Astra

dr_ius Creative Commons License 2011.11.04 0 0 155

A jogosítvány leadására külön határoizatot fogsz kapni az Okmányirodától, de erre nézve eltérő a gyakoirlat, van hogy telón is hívtak már fel ügyfelet vidéken. Abban benne lesz a leadás elmulasztásának joggkövetkezménye is. Mondjuk vicces mire ez keresztülfut.

Előzmény: esotherica (154)
esotherica Creative Commons License 2011.11.04 0 0 154

Köszi a válaszokat!

 

Én is így gondoltam, de mikor a Dorogi Rendőrkapitányságon az ügyintéző mondta, hogy ez csak Magyarországon belül érvényes, és még javasolta is, hogy csináltassak kint német jogosítványt, akkor azért elgondolkodtam.

 

Ha nem adom le a jogosítványt, annak van következménye? Vagy szépen leketyeg a 3 hónap, és utána megint jogosan használhatom? Az értesítésben ugyanis nem volt beleírva, hogy le kell adjam, sőt beleírták, hogy a "leadás időpontjától függetlenül" a jogerőre emelkedéstől elkezdődik az eltiltás.

Előzmény: dr_ius (153)
dr_ius Creative Commons License 2011.11.03 0 0 153

A járművezetéstől eltiltás lényege, hogy sehol sem vezethetsz járművet, nyilván.

Előzmény: esotherica (151)
dr_ius Creative Commons License 2011.11.03 0 0 152

pl. postán, konzulátuson.

Előzmény: esotherica (150)
esotherica Creative Commons License 2011.11.03 0 0 151

Illetve ma azt találtam a jogszabályban, hogy eltiltás esetén kérhetek ideiglenes vezetői engedélyt. Ezt Magyarországon nyilván nem használhatom, de külföldön?

 

Köszi a válaszokat! Ha nem vezethetek, hát nem - habár nagyon nagy gond ez nekem, de megoldom. De szeretnék a végére járni ennek a "legendának".

Előzmény: dr_ius (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!