Keresés

Részletes keresés

rejtövis Creative Commons License 2023.03.19 0 0 50
Előzmény: rejtövis (48)
vélemény Creative Commons License 2022.11.17 -3 0 49

Kösz. Akkor jövő nyáron is Németországba megyünk.

Előzmény: rejtövis (48)
rejtövis Creative Commons License 2022.11.07 -2 0 48
vélemény Creative Commons License 2022.07.02 -3 0 47

Nem csak sörre és fagyira maradt. Pedig kicsit pechesek is voltunk, mert július 1., azaz egyetlen napra meg kellett vennünk a júliusi jegyet is. A jegy naptári hónapra szól.  Megnéztem a szeptemberi árakat, akkor már nem lesz ez a spéci jegy.   Ennek alapján fejenként 175€-t sikerült megspórolnunk.

vélemény Creative Commons License 2022.05.20 -3 0 46

Köszönöm! Mi júniusban utazunk, elég sokat fogunk helyi vonatokkal utazni. Ha ez igaz, akkor marad extra pénzünk sörre, fagyira. Sok sörre és fagyira.

Előzmény: rejtövis (45)
rejtövis Creative Commons License 2022.05.20 -3 0 45
mzxa Creative Commons License 2010.04.07 0 0 44

Jó sok választ kaptál..

Tudnék segíteni, de elég régi a beírás, gondolom már nem aktuális..

viszont ha mégis.. akkor Wernigerodeba mindenképp nézz körül. Gyönyörű város..ha megszállnál, akkor pedig:

Hotel Wernigerode

üdv mzxa

Előzmény: 40oz (42)
40oz Creative Commons License 2008.07.18 0 0 42
Németországot szeretném átutazni (2 nap múlva) Flensburgtól Münchenig, gyakorlatilag északról délig de nem ICE vagy hasonló drága (ugyan gyors) vonattal, mert úgy 122 euro lenne. Ez 30 ezer forint...... a helyjegy(ek)ről még nem is berszélve. Olvastam valahol, hogy ha az ember kerüli az ilyen helyjegyes vonatokat akkor valami 25 euro vagy mennyi pontosan ez az útvonal.

Esetleg bérlet van amivel olcsóbban jönnék ki? Amiket találtam azok kb pont 122 euroba kerülnek, bár 3 napig is lehet velük utazgatni akármennyit. Ez az én esetemben ugye nem releváns, mert én csak 1x akarok fentről lentre eljutni.

Úgy képzelem el, hogy megveszem Flensburgban a felnőtteknek szóló (??? - 24 éves vagyok de nincs nemzetközi diákom) vonatjegyet Münchenig, és 4-5-6-7 átszállással szép lassan lecsordogálok Németországon.

Tud valaki segíteni??

BahnScorper Creative Commons License 2005.07.02 0 0 41

Csak voltam... egy hónapja jöttem haza. Berlinben voltam 8 hónapig, de amúgy is megfordultam már sokfelé...

Hó végén megyek nyaralni, egyébként sokat punnyadok gép elött...

Hegyimaci Creative Commons License 2005.07.02 0 0 40

szia BahnS!

Ujra itt vagyok ,csak közben államvizsgáztam egyet :)

Holnap este kezdetét veszi a nagykaland..

Este indulunk 18.35 kor a Malév járatával, Tegel en vár majd a busz onnan még 4 óra buszozás Chemnitz Einsiedel..

nekünk azért jobb a busz ,mert nem kell átszállni és vonatot keresgetni, "normál- ép" gyerekkel valszeg megoldható de ért.fogyi fiatalokkal nem..

Inkább kifizetjük a pénzt, úgysem engedi az alapítvání annyira átcsoportosítani az utazásra kapott pénzt, ezért kellett a fapados olcsó jegy helyett ,drágáb Malévos-t venni..

Ha kérdéem van kintről ide irok, remélem tudsz majd válaszolni..netközleben leszel egész hónapban.??

Te most kinn vagy?

Németország melyik részén?

Üdv,ERika

Előzmény: BahnScorper (39)
BahnScorper Creative Commons License 2005.06.13 0 0 39

Hát, ha nektek a busz kényelmesebb... :-////// amúgy semmivel sem olcsóbb, sőt...

1. ha IR, akkor a retúr szerencsés esetben kijött volna 30 EUR-ból, de legrosszabb esetben is 59 alatt maradt volna...

2. ha Schönes Wochenende, akkor csak 12 EUR pro koponya oda-vissza...

de ha nektek így egyszerűbb, én nem agitálok...

wireless-t kérdezzétek meg a szervező sulitól, ahol én voltam kint, ott a koleszban is volt térerő és fel lehetett a suliban kapott loginnal menni a hálóra... csak működik ott is... amúgy meg a technikai háttér ég és föld, minden gépen volt USB (csak én a régi gépemet vittem ki, így ez nem játszott) és az egyiken lehetett CD-t is írni...

Előzmény: Hegyimaci (38)
Hegyimaci Creative Commons License 2005.06.11 0 0 38

sziasztok!

Szia BahnScorper!

Meg tudnátok mondani ,hogy van -e (szeritnem biztosan) ingyenes internet elérés Németországban? Chemnitz, Einsiedel környékén..

Vezeték nélküli Wireless hálózat is jó lenne..

Ha van, akkor kérlek irjátok le a behívószámot, ill. minden technikai megoldást amivel el lehet értni..

Nagyon jó lenne, ha tundánk haza kommunikálni neten..

Laptop ot viszek + telfoncsatis +UTP-s kábelt is..de lehet hogy teszek be USB-st is..

Köszi.

ERika

ui. változott a légitársaságunk Malév-vel megyünk..

De lesz külön busz ami feljön értünk Berlinbe és vissza is hoz a hazaindulás napján..

30 Euro/fő/út  vonat árban lesz. csak kényelmesebben..

Hegyimaci Creative Commons License 2005.05.31 0 0 37

Köszönöm a hozzászólásotokat!

Megkérdeztük a Német Nagykövetséget, ott azt mondták nem kell.

Reméljük igy is lesz, nagyon ciki lenne ha nem.

Maci

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 36

Nem kell útlevél, de akinek van, az inkább vigye magával.

Elvileg az EU minden hatóságának el kell fogadnia az összes létező EU tagország személyi igazolványát, de azokból aztán rengetegféle van, nem biztos, hogy az épp ott lévő német határőr első ránézésre megismeri a magyar személyi igazolványt (ebből is van három féle).

(Valószínűleg fel fogja ismerni, Berlinbe szerintem elég sok magyar utazik)

Előzmény: Hegyimaci (33)
minimal Creative Commons License 2005.05.30 0 0 35
Ja, tárgytalan. :o)
Előzmény: minimal (34)
minimal Creative Commons License 2005.05.30 0 0 34

Szerintem kérjél ajánlatot több utazási irodától is. Írd le, mik az igényeid, és erre milyen ajánlatot tud küldeni. A netes árak sosem felelnek meg a valóságnak, mert azokban nincs benne pl. a reptéri illeték, illetve csak bizonyos feltételek esetén érvényesek.

Ha egyik sem elég olcsó, akkor lehet okoskodni, hogy tudsz valamelyiknél némi engedményt elérni.

Előzmény: Hegyimaci (17)
Hegyimaci Creative Commons License 2005.05.27 0 0 33

Sziasztok!

Megvolt a szülői értekezletünk, elég sokan eljöttek, a 13 gyerekből 9 szülőt érdekelte a gyerek utazása..

A kérdés náluk is főleg az útlevél témánál záporozott..

Mi megkérdeztük a neten egy hivatalos oldalon, ott azt mondták nem kell.

de msot kell vagy nem...

Repülőtéren nézik csak meg akkor kell vagy nem???

Maci

Előzmény: Trambulin2001 (32)
Trambulin2001 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 32

Szia!

Az attól függ merre mégy és mi célból. Ausztrián keresztül utazva elég a szig, viszont ha No.-ban hivatalos ügyet akarsz intézni, célszerű vinni az útleveledet is, mert sok helyen (hivatalokban) azt még kérik.

Edinke Creative Commons License 2005.05.26 0 0 31

sziasztok,

kell az útlevél németországba, vagy elég a személyi igazolvány is?

BahnScorper Creative Commons License 2005.05.25 0 0 30
Most csak annyi, hogy ha tudtok, ugorjatok át Zwickau-ba, mert az nagyon kellemes, és van ott egy érdekes autómúzeum, teli Trabival, és ne maradjon ki Lipcse se egynapos programnak meg Drezda... ja, és menjetek el egy hétvégén az Érchegységbe, konkrétan egy Jöhstadt nevü helyre, ahol egy kisvasút jár, nagyon szép helyeken és általában szép jármüvekkel is - mi húsvétkor voltunk ott, mint a négy havert (meg engem is persze) nagyon lenyügözött!
Előzmény: Hegyimaci (29)
Hegyimaci Creative Commons License 2005.05.25 0 0 29

Szia BahnScorper!

Nagyon köszi az infokat, igy már jobban bele tudok gondolni a költöpénzbe, de ha még eszedbe jut valami akkor kérlek fetétlenül ird meg.

Az utazásunk megoldottabbnak látszik,

30 Euro per fő/út a bérelt busz költsége. nagyon készségesek voltak e téren , igy kényelemesebben és egyszerűbben utazhatunk..

Feljönnek értünk Berlinbe és a hazautazás során is egyenesen a reptérre szállítanak..

Üdv.

Erika

Előzmény: BahnScorper (28)
BahnScorper Creative Commons License 2005.05.25 0 0 28
Gáz... mert lenne hajnali 6-kor is vonat (két átszállás), de az is 9.24-kor van Schönefelden.

Árak: furcsa, de nagyon sok minden ugyanannyi, vagy még olcsóbb is, mint odahaza. Nálunk anyám a pénzügyes, de ö rengeteg mindent kedvezöbbnek vagy ugyanannyinak talált.

Tej pl. kifejezetten olcsóbb, mint odahaza, édességek közül is sok minden, 1 kiló (szeleteletlen rozs)kenyeret már 47 centért is megkapsz, "sziszegö szappan" és más tisztálkodási dolgok olcsóbbak, CD-k, DVD-k közül nagyon sok van, ami olcsóbb, a müszaki dolgok közül viszont már kevesebb minden.

Innivalókban kevésbé vagyok járatos, 1,5-2l lónyálat (kóla meg hasonló bugyborékos rettenetek) olyan 30-60 cent körül kapni, ásványvizet már 19-ért is, és ha valaki a sörre gerjed, azt már 23 centtöl is megteheti üvegenként.
Két dologra kell figyelni: a sör kategóriában vannak a mixelt dolgok (limonádés, kólás, söt energiaitalos serek) meg mindig közelükben a malátaszörp, ami szerintem az alkoholmentes sör egy fajtája, ezek lehetnek kellemetlen meglepetések a magyar ízlésnek... a másik meg az üvegvisszaváltás. A diszkontok olyan müanyagpalackot használnak, amit csak a saját boltban vesznek vissza (meg a Lidl a saját dobozos és üveges söreinek göngyölegeit is), de a szabvány üvegeket nem veszik vissza. Elhajigálni pedig nem kifizetödö, egy diszkont-palack 25 cent...

Az egyetlen, amire oda kell figyelni, hogy hol vásárol az ember. A nagy áruházak (Kaufhof, Karstadt) élelmiszerosztályai kerülendök, meg a Kaisers, Edeka és hasonlók. A leginkább kedvezök a diszkontok vagy a hasonló árakon de nagyobb választékot kínáló boltok - ezek közül az Aldi és a Lidl jó, a Plus az Extra meg a Netto már kevésbé - illetve a Tesco-féle nagy boltok, azok közül a Kaufland-ot ajánlom.

Büfékaját (hambi, gyros, pizza, kolbászok) sokfelé kapni, általában 2 euro a max ár, de mindig akad akciós hely, tehát ez se drágább Pesthez képest.

Ha van bagós a csapatban, az tankoljon fel kellö mennyiségü rákpálcikából, mert kint 2,50 EUR-nál kezdödik egy pakli... vagy kezdje itt a leszokást. ;-)))

Ami viszont szolgáltatás, annak megkérik az árát! Nem mindennek (a koncertjegyek annyiba vannak, mint Magyarországon), de a többségnek igen. Vendéglátóhelyre beülni, vagy kocsmázni drága mulatság, némely helyeken egy korsó sör áráért hat-nyolc (vagy még több) üveggel is lehet venni a boltban.

Na, most ennyi elsöre...
Előzmény: Hegyimaci (27)
Hegyimaci Creative Commons License 2005.05.24 0 0 27

Szia BahnScorper!

Köszi az infot.

Az odaút még megoldható a visszaúttal van a baj..

2 órával korábban kellene Berlinben a Schönefelden lennünk.. azaz 9.10 körül..

Ebben kellene a segítség..

Nem az utazási téma a követekező kérdésem:

Milyen árak vannak kinn?

Mennyire olcsó drága pl. az étkezés, az élelmiszer?

Tudnál nekem példákat irni, pénteken ugyanis szülői értekezlet, és a zsebpénz megállapításához jó lenne tudni néhány árat amivel kalkulálni tudunk..

Én magam részéről 4 hétre, 50 000Ft-ot kb. 200 eurót tudok váltani annál több nekem sem megy, az árakról meg foglalmam sincs...

Köszönöm előrre is..

Erika

Előzmény: BahnScorper (26)
BahnScorper Creative Commons License 2005.05.24 0 0 26
Ja, és visszaút: én nem repülök soha, nem tudom, mennyivel elöbb kell odaérni, de ha egy óra indulás elött a csekkin, akkor:

Chemnitz i.: 6:03
Elsterwerda é.: 7:51
Elsterwerda i.: 8:18
Berlin-Schönefeld é.: 9:52
Előzmény: Hegyimaci (24)
BahnScorper Creative Commons License 2005.05.24 0 0 25
Amit kérdezel, az nem jó, mert az ICE-re nem jó, a Bus SEV pedig a vonatpótló busz, amire elég húzós 20-25 embert felstószolni csomagostul. Arról nem is beszélve, hogy volt rossz tapasztalatom idekint a vonatpótlással pontosabban annak nem létével...

Ehelyett itt egy emészthetö menetrend. (A repülö 14.40-re van Schönefeld-en, papíron.)

Berlin-Schönefeld i.: 16.06
Elsterwerda é.: 17.39
Elsterwerda i.: 18.02
Chemnitz é.: 19.53

Elötte nincs vonat, nem érdemes keresnetek.
Előzmény: Hegyimaci (24)
Hegyimaci Creative Commons License 2005.05.23 0 0 24

Sziasztok!

Köszi a segítséget!

Megvan a repcsink..

Easyjet..

13.körüli indulás Berlinbe onnan 11.10-es vissza..

a kérdésem most az volna:

a Bus SEV, A RE ill. az ICE jelű közlekedési eszközökre is érvényes a wochenend ticket?

Most megpróbálok alkudozni a német partnerekkel hozzanak és vigyenek a reptér és a szállás között, mert nagyon bajos a 11.10 -es repülőindulás--

éjjel 3 kor kell Chemnitzből elindulni, hogy biztosan elérjük.. az pedig esélytelen..

Maci

Előzmény: világutazó (23)
világutazó Creative Commons License 2005.05.18 0 0 23

Nem tudsz esayjet reggeli járatot nekünk valót..ami megy is a fenn irt időpontban?

Nincs menetrend valahol a neten?

www.fapados.lap.hu

www.easyjet.com

www.airberlin.com

www.malev.hu

Előzmény: Hegyimaci (17)
Hegyimaci Creative Commons License 2005.05.18 0 0 22
Üdv! Köszi a segítséget, 4 hétig leszünk kinn, erre az időtartamra adott a kinti partnerünk a F+U elég jó programaajálatot, sajnos többre nem is futnáa keretből.. Tankonyhai gyakorlatuk lesz a gyerekeknek, és nemet nyelv oktatás, igy az időnk nagyrészét eze elviszi majd.. De ha tudnál ajánlani olcsó, és könnyen megvalósitható programot azért azt szivesen megjegyezném.. Számítanék még rád néhány gyakorlati tudnivalóval is, ha bármi kérdésem van ugyis itt fogom feltenni, nézz be gyakran ha tudsz.. Köszi előrre is.. Maci
Előzmény: BahnScorper (21)
BahnScorper Creative Commons License 2005.05.17 0 0 21
Ja, és ha kell valami infó még, mit érdemes megnézni a környéken (Chemnitz nem olyan nagy és nem annyira látványos) meg hasonlók, akkor is segítek szivesen, van egy-két tippem...
Előzmény: Hegyimaci (20)
Hegyimaci Creative Commons License 2005.05.17 0 0 20

Köszönöm szépen a segítséget..

Minden lehetséges megoldásra felkészülve minden választ megjegyzek..

Maci

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!