Keresés

Részletes keresés

Edeleny Creative Commons License 2019.03.10 0 0 37

Van egy öreg (15 éves) süket kutyám, és egy 1 éves kan macskám. Valamiért a környék összes macskája nálunk hesszel! Eszik a kutya maradékát, összehugyoznak , összemásznak mindent,vagy csak ülnek körbe és koncertet rendeznek. Van valami módszer a mérgen, és a puskán kívül,amivel távol lehet tartani őket?

taszi6975 Creative Commons License 2019.01.13 0 0 36

:)

G.Zoli Creative Commons License 2011.05.07 0 2 32

Macskát korlátlan mennyiségben befogadok! Ugyanitt kolbász eladó!

Na nem ötleteket akartam ezzel adni :D

Miujság Creative Commons License 2011.05.07 0 2 31

Szerinted én vagyok a kipihent, mert zavar a szomszéd rohadt macskája? Én lakom egyedül a földszinten egy lakótelepi házban. A szomszéd unokája idecseszte a nagyira a macskát, ő meg kiteszi a nagy közös udvarba. hajnalonta az udvarlók versenyt ordítanak, verekszenek. Azt mondod, dolgozzak többet, hogy ne halljam? Jellemző az álláspontod a városi kutyásokra, macskásokra. Ezt a qrva macskát még az sem zavarja, hogy a lépcsőházban van HAT kutya, amelyik mind körbejelöli a környéket.

Az állatokkal csak az a bajom, hogy közvetlen a fal tövébe pisilnek és én vagyok kénytelen más dögeinek vizeletét inhalálni, a tulaj a harmadikon meg azt mondja feljelent, mert utálom az állatait! (négy kutya egy kétszobásban+szülők két gyerekkel és egy vő...) És még nem beszéltem a lépcsőház ajtaja előtt ma reggelre díszelgő min. 35 dekás kutyaszarról. A húgy- és szarszag miatt már nem lehet szellőztetni és én vagyok a deviáns? Tudod mit mond a bunkó a harmadikról? Azt, hogy a kutya már csak ilyen, néha szarik! (Persze, ha a többségi viselkedés a normális, akkor engem be kell börtönözni)

Az állattartók tapintatlanok, fogalmuk nincs a felelős állattartásról. Mit szólnának, ha az ajtajuk elé önteném az akvárium vizét, vagy a hörcsögeim almát? Esetleg én is odarondítanék!

A vakvezető és a mozgássérülteket segítő kutyákon kívül minden városi, lakótelepi kutyát és macskát megadóztatnék, és nem kicsit!

Ja, és az említett kedves szomszédok nyiltan hangoztatják, hogy majd akkor oltatják be az állataikat, ha alanyi jogon ingyen jár...

Előzmény: _chela (17)
Gonoszka2 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 30

Szia

Nálam a macskánk a fűrészforos tapétát tépte -edzette a körmét -

 

kis házni spricnivel, ahányszor rajtakaptam lespricceltem. Ezt 2 hétig csináltam, mára már nem tépi, ha netán mégis csak ránéz, megfogom a spricnit, de használnom már nem kell, mert hanyatt homlok menekül a fekhelyére.

 

Szóval szerintem beválna a locsolás. De ahogy már más is mondta, az ivartalanítás fontos.

 

üdv

 

G2

Előzmény: Okos Tóni (29)
Okos Tóni Creative Commons License 2005.05.13 0 0 29
A nőstény macskával etetnek valami tablettát, az egészen nyugodt is.

Jók az ötletek, kösz mindenkinek, de szerintetek attól, hogy az ember 1-2 alkalommal lespricceli őket, attól el is szoknak onnan?
eMM Creative Commons License 2005.05.13 0 0 28
Én is megörököltem az elköltözött szomszédom 3 macskáját.(jellemző hogy az aranyhalait el tudta vinni a macskáit meg nem,sőt az új tulajnak azt mondta hogy az én macskáim) De már csak 1 cicvarek van meg,van itt "kedves" bal 5-ös szomszéd amelyik előszeretettel becsapdázza a gazdátlannak ítélt macskákat.(mert hogy ugatnak rá a kutyái,az eszébe se jut,hogy a kutyát is lehetne nevelni)Pedig Jafar névre halgató kandúrka már elég jól szelídült.Csak remélni merem hogy nem likvidálja ezeket a cicákat.
Előzmény: Hunu (27)
Hunu Creative Commons License 2005.05.13 0 0 27
Helló! Nem mondom, hogy a környék macskáinak ivaratalanítása a Te feladatod lenne, de legalább a saját hármodat mielőbb ivartalanítsd! Nekünk az jött be egyedül. 4 macskával költöztünk ki, 30 lett belőle, minden "jó" ember hozzánk dobálta be. Szép is lenne, ha nem lennének ivartalanítva, milyen bolondok háza lenne, ha mind a 21 nőstény (egyszerre) tüzelne....:DD Arról már nem is beszélve, hogy évente kb. 100-200 macskával szaporodnánk...:-(
Antisystem Creative Commons License 2005.05.13 0 0 26

Szia!

 

Privát tapasztalataim szerint is a slag és a szódásszifon a legjobb megoldás. Utóbbit verekedő kandúrok szétválasztására is használtam már sikerrel, nem is egyszer...nincs az a bepörgött agyelhagyott kanos kandúr, amelyik ne vonulna jóval odébb sértődötten mosakodni....

 

ÜdV

 

Előzmény: Okos Tóni (25)
Okos Tóni Creative Commons License 2005.05.13 -1 0 25
Konstruktív tanácsokat ismét köszönöm.

Egyéb témában okoskodóknak pedig üzenem, hogy mindenki tudja magától, mit hova dugjon.



Amúgy bántani én sem tudnám a macskákat, ahhoz nem lenne szívem. Fagyállót biztos nem etetnék velük... Ami szankciót itthon alkalmazok (például ha ágyra mászik valamelyik kurva) az a kézfejjel történő pofozás (ettől baja nem lesz), vagy enyhe zuhanyzás (ezt meg igencsak utálják). És tanulnak belőle. Egy hétig...
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 24
A macska távoltartásának legegyszerűbb formája, ha meg akarod fogni.
Őcicasága ugyan nagyon szerte nyomulni, rátelepedni az emberre, ha épp nem ér rá, de ha hívod, v pláne meg akarod fogni, sőt szaladsz is utánna akkor azért se áll meg.
2-3 kör a ház körül, és garantáltan macskamentes lesz a környék. 1 ideig.
HalfDemon Creative Commons License 2005.05.12 -1 0 23
Biztos nem elegge.. ragadozos a vizeleted. Egyel tobb voros hust! :P
Előzmény: Törölt nick (21)
HalfDemon Creative Commons License 2005.05.12 0 0 22
 Allitolag a fenyezeseket macskabiztosra csinaljak. Es el is kell hinnem, hiszen csak az utakon erosebb igenybevetelnek van kiteve, mint egy egyszeru macska.. labnyom.. karomnyom.
Előzmény: baphomet (11)
HalfDemon Creative Commons License 2005.05.12 0 0 20

 Hm..

A macskatavoltartok egyesulete neveben meghivok mindenkit egy kis pacolt husos ebedre.. utanna kirandulas - nem tul messze.

 Amugy, ugy tudom, a macskak irtasa mostanra mar nem csak diakcsiny, hanem buncselekmeny.

 Amugy, a topicnyitonak: van egy nalam bejott megoldas, az, hogy este, alvas kozben, felhangosan zenet hallgatok. Klaszikusokat, vagy egyebb "nyugtato" tipusut. Ez nem zavarja el a macskakat, ( bar ki tudja, ha nem az o stilusuk, lehet..) de segit abban, hogy az ember ne riadjon fel a zajokra. En egy eleg hangos kutyas kornyeken elek, es itt is bevalt az ejszakai kutyavonyitas ellen. Szerintem, mielott barmi radikalisabb megoldashoz folyamodsz, probald ki.

( Amugy, leg humanusabb radikal megoldasnak a "eszakai pazsit ontozest, megkozelitoleg, random idokozonkent, rovid idore" nevut tartom.)

eMM Creative Commons License 2005.05.12 0 0 19
Nemtom mit gondolnak a népek,hogy csodaszer az a fagyálló?
Szerintem a macsek a húsról is kiszagolja hogy az bizony vegyszeres.
Akárcsak a kutya,szvsz.
Bár én nem próbáltam,meg nem is fogom.
Előzmény: _chela (17)
Bona Fide Supraman Creative Commons License 2005.05.12 0 0 18

A legolcsóbbnak ez tűnik: "Készülnek hatékony macskariasztók ragadozók vizeletkivonatából is. A szag az emberi orr számára érzékelhetetlen, azonban pl. egy prérifarkas által megjelölt területtől egy macska minden esetben távol tartja magát! (Nem ilyen esztétikus és igencsak orrfacsaró az emberi vizelet, melytől szintén viszolyognak a cicák.)"

 

Egy alapos esti sörözés után kerüld körbe a házat :-)

Előzmény: Okos Tóni (15)
_chela Creative Commons License 2005.05.12 0 0 17

A leghumanusabb megoldas:

 

 

Macska-JAJ. (Coleus hibrid).

Dekoratív virágágyi és dézsás növény. Erős illatát a kutyák és macskák nem állhatják! Tömött sűrűn elágazó bokrot nevel. Egész nyáron virágzik. Fagymentessen teleltessük.

Cikkszám: 684.52             1 db 690.-Ft

 

Tel: 28/410-800

Fax: 28/420-069

 

Egy masik topicbol masoltam ki neked. Allitolag hatasos. Akar cserepben is kiteheted az ablak ele...

 

A nem humanus megoldast meg ki ne probald (lsd. fagyallo). En macskavedo vagyok. Es nehogy azt higgyetek, hogyha kinyirtok par macskat, attol elmulik a vilag macskapopulacioja, es nem nyivakolnak tobbet. Ugyis jonnek masok... A vilag osszes macsakajat meg ugysem irthatod ki.

 

Zarojelben jegyzem meg, hogy az evhalasztok eleteben gyakran van olyan periodus, amikor nem birnak aludni es felkelnek minden marhasagra. Sztem pont az a baj, hogy nem faradsz el elegge, es van idod ilyenekkel foglalkozni. Javaslom a sportolast, utana ugy alszol, mint a bunda. Es nagyon egeszseges.

 

Amugy a "lent" es a "fent" az egy N-nel irando.

Előzmény: Okos Tóni (15)
CICA Creative Commons License 2005.05.12 0 0 16
Okos Tóni Creative Commons License 2005.05.12 0 0 15
Azt szeretem egyesekben, hogy nicknév alapján jobban tudják nálam, hogy mi az amire fel szoktam ébredni éjjel...

MACSKATÁVOLTARTÁSRA KÉRNÉK TANÁCSOKAT. A macskariasztó nálunk olyan volt, mintha sosem lett volna...

Bona Fide Supraman Creative Commons License 2005.05.12 0 0 14
tökömbökömre való tökönbökős recptem van csak... és nagyon hatásos, hidd el!
Előzmény: tökömbököm (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 13
Köszi ezt a topikot, nagyon jókat kacagtam.
A mi macskánk a szunyoghálós ajtót is ki tudja nyitni.

Amúgy szörnyűek ezek az állatok. Máshol a galamb turbékol, a kutyák ugatnak, a rigó fütyül hajnalban, a tücsök ciripel, a békák pedig iszonyúan tudnak kuruttyolni.:)))

Ha fizikailag elfáradsz alszol mint a bunda, ágyú sem ébreszt fel. Próbáld ki.
tökömbököm Creative Commons License 2005.05.12 0 1 12

fel kell kockázni husit,majd egy éjszakán és egy nappalon át glykol tartalmú fagyállóban pácolni.feltálalása lehet levében is,mert roppant ízletes és édes.kedvenceink bizton imádni fogják.és még lesz idejük elkirándulni két szomszéddal odébb,megpihenni.

 

  ps.:várom szerető levélteket hasonló, verébre illesztett receptúrával.

 

 

                                    szakácstok:tökömbököm

baphomet Creative Commons License 2005.05.12 0 0 11
sziasztok, nálunk az a szitu, hogy bérelt garázs egy udvarban, tulajnéninek macskája van és a környékről is ott bandáznak. nincs ajtó, csak egy ponyva. próbáljuk macskamentesre rögzíteni, hogy ne tudjanak bemászni, de hát a macska olyan, hogy a legkisebb résen is bepréseli magát. vettünk macskariasztó cuccost, valami iszonyú büdös lap volt, állítólag utálja a macska a szagát és akkor nem megy oda, ahova kirakod. nna, ezek a macskák nem utálták. még mindig látunk tappancsnyomokat a kocsin. azért féltjük a fényezést... szóval, ide is kérünk konstruktív ötleteket :))) köszi. (méreg kizárva, az ultrahangos riasztó meg sokba fáj.)
eMM Creative Commons License 2005.05.12 0 0 10
Azt te csak hiszed.
http://www.gunbox.axelero.net/
elég konstruktív?
Viszont ha nem akarsz zajongani(hangosabban mint a macsek) a víz sokkal jobb megoldás.
Egyébként a citromfüves kutyariasztó gél(1 kiló egy ezres a freesnapfpan) a macskára is igen hatékony,bár a szabadba nem nagyon ajánlanám,mert vízoldékony.
Mi ezzel kentük be a lakásban a "macskavécé sarkokat" és mexünt a gond,az alom innetől csábítóbb volt a cicceknek.
Most meg a kert,mert jó az idő.És ott az én kandúrjaim csak minimálisat nyávognak.
Előzmény: Okos Tóni (9)
Okos Tóni Creative Commons License 2005.05.12 0 0 9
A petárdával még az a baj, hogy az év ezen szakaszában nehéz beszerezni.


Ha van még valakinek konstruktív javaslata, előre is köszönöm.
Előzmény: Okos Tóni (8)
Okos Tóni Creative Commons License 2005.05.12 -1 0 8
A konstruktív javaslatokat köszönöm, a többiekről nem teszek említést.

Elsőre én is egy táras vizipisztolyra gondoltam. A petárdával az a baj, hogy igen hangos, így éjszaka nem merném dobálni a kertben, lefejeznének a szomszédok.

Kutyaugatás is zavarna - ha volna, de nincs. (Legközelebbi kutya kábé négy-öt házra van innen).

Nem hiszem, hogy én bennem volna a hiba, vagy rosszul aludnék: jelenleg félévhalasztó egyetemisták aranyéletét élem. Tanulnom nem kell ebben a félévben, semmi vizsgapara, apámék eltartanak, igazán nincs mivel stresszeljem magamat.


Lehet beszélni demokráciáról meg hasonlóról, akkor én meg arról kezdek okoskodni, hogy én vagyok az erősebb.
S Balage Creative Commons License 2005.05.12 0 0 7

Szerintem az a legtutibb, ha veszel egy kutyát is, vagy kérsz egyet kölcsön egy pár napra.

nekünk is volt macskánk, és párzás időben ő is meg volt bolondulva. Fiú macska volt, ráadásul az urasabb formában. Hozzá jöttek a lányok.

Ő meg elintézett minden este egyet-kettőt. Ha kike....te magát, utána csend volt.

 

Nincs kerti öntöző berendezésed??? ha nincs egy egyszerű slagot húzz ki, tegyél a végére egy egyszerű szórófejet, és nyitsd ki a csapot. Ez max. 2 ezer ft-odba kerül, és megoldja a problémáidat.

 

 

Lord Iffy Creative Commons License 2005.05.12 0 0 5

útszélén hortobágy felé láttam majdnem élethü nagyságü porcelán rotweiler kertidiszt. ;O) esetleg állitsd a ház mellé... ha beleeszkábálsz egy mikrofont ami néha ugat is még hatásosabb. (bár kérdés hogy a kutyaugatásra nem e ébredsz fel...)

 

Moka25 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 4
Kedves Toni,
mindenekelott a lelki bekedet kene helyreallitani. Normal esetben az ember nem ebred fel minden kis zajra, sem makkanyavogasra. Vagy ha megis, hat gyorsan visszaalszik. Nem vagy egy kicsit feszult? Probalj relaxalni, meditalni, nagyon hasznos, sokat segit. Nem mindig kivul van a problema, az sem art, ha belul keresed.

Ajtora eszkabalj szunyoghalos keretet. Igy szelloztethetsz is, meg kinn is maradnak.
Tsok,
Moka
Előzmény: Okos Tóni (-)
Bona Fide Supraman Creative Commons License 2005.05.12 0 0 3
A macskáé citrusillatú, mert állítólag azt nem szeretik. Ez valószínűleg így is van; azt, hogy a mi Pufilányunkat marhára nem tartja távol, annak a valóra vált korábbi gyanúmnak tudom be, hogy nem is házimacskát dédelgetünk otthon, hanem valami vadállatot... :-)
Előzmény: Törölt nick (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!