Keresés

Részletes keresés

Darker013 Creative Commons License 2018.05.02 0 0 290

Elèg komplex a problémám. 2017 Novemberèben megbüntették a buszon, nincs magyarországi lakcímen, csak ukrajnai. Ès nem szokásos aláirásommal írtam alá. A magyarigazolványomból írta ki az adatokat, ami a nevem pontatlanul, a falu neve ahol születtem hibásan, az anyám neve ès a születèsi dátumom. Azóta lett magyar állampolgárságom. Minden magyar okmányomban nevem magyar, születèsi címem megváltozott (helyesen van), anyám neve is megváltozott, mert bekerült a második neve is. Most szeretnék lakcímkártyát igènyelni tartózkodási címmel (Nyíregyházától egy órára). A büntetès óta kb fèl èv telt el, mèg ennyi változás után is megtalálhatnak? 

koimbra001 Creative Commons License 2018.03.27 0 0 289

Köszi szépen. Pár napot most már csak kibír a bérlet, azóta nem szürkült tovább. 

Előzmény: Flacika (288)
Flacika Creative Commons License 2018.03.18 0 0 288

Sajnos ez "természetes" jelenség annál a hőpapírnál... A lejártak nem érdekesek, de ha az érvényes kifakulna, díjmentesen cserélik. A papír hátlapi sorszáma alapján még akkor is beazonosítható, ha az előlep teljesen kifakult. Viszont nem kell addig várni, ha már erősen fakul, inkább vidd be valamelyik pénztárba vagy ügyfélközpontba.

Előzmény: koimbra001 (287)
koimbra001 Creative Commons License 2018.03.17 0 0 287

Sziasztok. Fogalmam sincs, hogy hol kérdezzek erre rá:) Most vettem észre, hogy a Budapest bérletem beszürkült, olvasható rajta minden adat, azonban már nem olyan világos. Ráadásul nem csak a friss bérletem, hanem a többi, lejárt is, ami mögötte volt. Mi történhetett? És nem volt kimosva. 

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.03.17 0 0 286

A bkv se adhatja közvetlenül végrehajtónak? Kell bírósági fizetési meghagyás?

Caruss Creative Commons License 2018.01.23 0 0 285

Hali!

Helyszíni büntetésnél csak lakcímkártya felmutatásával kiszabható a büntetés? Csak mert nem írják föl a személyigazolványszámot, és lakcímkártya alapján nem lehet igazolni a személyazonosságot.

Viszont adott címre-névre kiküldhetik a csekket.

Flacika Creative Commons License 2016.12.15 0 0 284

Csak magyarországi címet fogadnak el.

Előzmény: Hivatalból_vesztes (283)
Hivatalból_vesztes Creative Commons License 2016.12.15 0 0 283

Hova? Mivel Angliában nincs lakcímkártya, sem egyéb más személyi azonosító okmány, az útlevél kivételével, olyan címet mondok be, amit csak akarok. Bemondom egy londoni kocsmának a címét, akkor küldheti oda a csekket. Amúgy meg nem adják ki senkinek a személyes adatait. Nyilván Angliában is vannak behajtó cégek, de az annyi pénzbe kerülne, hogy nem érné meg a bírsággal vacakolni. Szerintem.

Előzmény: norbee601 (266)
Flacika Creative Commons License 2016.06.07 0 0 282

Szar ügy... Figyelni kellett volna. Az, hogy a csekket nem írtad alá és nem vetted át, nem mentesít a következmények alól. A helyszíni pótdíj 2 munkanapon belül még befizethető az Akácfa utcában.

Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.06 0 0 281

Sziasztok!

A napokban megbüntettek a metró kijáratnál, mert a jegyem állítólag többször volt kezelve. Lehet össze lett keverve egy használtal

Mivel a helyszinen nem volt nálam annyi pénz, elkérte a személyim és azt mondta a nő, hogy 16 lesz. Felháborodásólban nem írtam alá semmit és a csekket sem vettem át.

Ilyenkor mi van? Ugyanis csak a személyit kérte el a lakcím kártyát nem!

De még utánam szólt, hogy akkor igy majd 32 lesz! ???

IAtilla Creative Commons License 2016.02.11 0 1 280

„Az aláírás és a csekk átvételének megtagadása nem mentesíti az utast a pótdíjazás következményei alól”. (Idézet a BKK honlapjáról)

De ha belegondolsz, nem sokan fizetnének pótdíjat, ha annyival el lehetne intézni, hogy nem írja alá az ember a jegyzőkönyvet. :)

Előzmény: Jus-tina (279)
Jus-tina Creative Commons License 2016.02.11 0 1 279

sziasztok, segítséget kérek: 15 éves fiam 2015. decemberben a buszon fejezte be az uzsonnája elfogyasztását, amit egy szemfüles ellenőr észrevett, leszállították a járműről és elkérték az iratait egy közterület felügyelő társaságában. A gyerek jegyzőkönyvet nem írt alá, csekket nem vett át. Most, februárban jött egy felszólító levél a törvényes képviselőnek címezve, hogy az elmaradt befizetést emelt összegét 32.000 Ft, fizessünk meg. Felhívtam a BKV-t, hogy csekk nélkül nem is tudtunk volna fizetni, erre az volt a válasz, hogy utána kellett volna járnia a szülőnek (???), és szerezni egy csekket, ha gyerek elmesélte otthon a történteket. Nem értem, hogy aláír jegyzőkönyv hiányában követelhetnek-e, illetve ha most tudtak felszólítást küldeni, akkor csekket miért nem küldtek? köszi előre is a gyors választ.

 

MNBT Creative Commons License 2015.12.18 0 0 278

Megérdeklődtem a BKK Ügyfélszolgálaton és a pótdíjbefizetés részlegnél is. Mint kiderült az ellenőrnek csekket kellett volna ott a helyszínen adnia nekem!Tehát nem postázzák ahogy én gondoltam. De nem állított ki semmilyen csekket és nem is marasztalt hogy várjam meg, vagy hogy írjam alá a jegyzőkönyvet. Megtudtam azt is hogy nem 30 munkanap, hanem 30 napon belül kell kifizetni a büntetést.
Vicces volt mert a BKK-nak van olyan mellékszáma ahol az ellenőrökkel kapcsolatos dolgokat lehet bejelenteni, és ott elmeséltem a történetet és az Úr visszakérdezett hogy "uram, ön biztos abban hogy egyáltalán megbüntették?". Ő is csodálkozott hogy se csekket nem állított ki és hogy nem késztetett aláiratni a jegyzőkönyvet. Szóval Január 14-ig be kell fáradnom az Akácfa utcába és meg kell érdeklődnöm hogy jegyezték-e a büntetést vagy sem.

MNBT Creative Commons License 2015.12.16 0 0 277

1, nem kaptam semmilyen csekket.

2, nem tudok visszamenni így büntetés lesz a vége. 16 ezrembe kerül az elmondása alapján amit 30 munkanapon belül kell visszafizetni.
3, Ha kijön a csekk és kikérném a jegyzőkönyvet simán megtámadhatom a BKK-t amiatt hogy nem az én aláírásom szerepel rajta ,mert tudtommal az aláírással ismeri el a személy a büntetést.

Vagy hagyjam a fenébe és fizessem ki a 16 ezret?

Előzmény: rusenuxu (276)
rusenuxu Creative Commons License 2015.12.16 0 0 276

1. Szerintem világosan le van írva a szabályzatban, hogy a diákbérlet csak a diákigazolvánnyal együtt érvényes. Ha az ellenőr úgy viselkedett, ahogy leírtad, az korántsem helyénvaló, de a te reakciód sem ez kellett volna legyen. 

2. Bérletet 2 munkanapon belül be lehet mutatni az Akácfa utcában, 1-2 ezer forint befizetése mellett. A kapott csekket, a diákigazolványt, a bérletszelvényt és a személyit kell magaddal vinni. Ha az ellenőr ezt a lehetőséget nem ismertette, akkor véleményem szerint súlyosan hibázott.

3. A jegyzőkönyvet nem tudom, de szerintem ha nem írtad alá, akkor nem követelhetnek semmit. Én mégis azt mondom, hogy sok felesleges utánajárástól és esetleges kellemetlenségtől kímélnéd meg magad, ha az Akácfa utcába bemennél és kifizetnéd azt az 1000 forintot (mert hall az ember rémtörténeteket). Vagy első körben megkérdeznéd ott, hogy mi a teendő, szépen elmesélve, hogy mi történt, erősen hangsúlyozva, hogy szeretnéd kifizetni az utólagos bemutatás díját. Ha már megszegted az utazási feltételeket, akkor szerintem ez a minimum.

Előzmény: MNBT (275)
MNBT Creative Commons License 2015.12.16 0 0 275

Szevasztok!
Engem is elkaptak az ellenőrök a Corvinnál. Volt és van is érvényes diák bérletem. A két sorban voltak így hiába mutattam az első hölgynek a következő később megállított. Mutattam neki a bérletet és kérte a diákom. Na itt volt a baj hogy a diákom viszont nem volt nálam. Kérdezte hogy van e személyim? mondtam hogy van de mutattam neki hogy ott az érvényes bérletem ne basztasson már....És mivel olyan pénztárcám van hogy bal oldali részben a bérlet, jobb oldaliban meg saját jogosítvány, személyi, lakcím stb kártyák voltak, és a személyim volt legelérhetőbb helyen, fogta és SAJÁT KEZÉVEL kivette a személyimet! Ekkor meglepődtem és olyan hirtelen történt minden hogy kellett kis idő hogy leessen hogy basszus most ez meg akar büntetni. El is kezdte mondani a szokásos szövegét és erre el kezdtem kihúzni a kezéből a személyimet és felszólítottam hogy magának nincs joga elkérni és el venni az irataimat! Ujjával persze úgy lefogta hogy esélyem sem volt és még Ő emelte fel a hangját és rám ordított hogy ne kapkodjunk! ne kapkodjunk! És meg is jegyzem hogy egy darab közterület felügyelő sem volt jelen ekkor!!!!! Most vagy én vagyok a hülye de én úgy tudom hogy az ilyen ellenőröknek nincsen joga se feltartóztatni, se elvenni az irataimat, pláne nem a saját kezével, de amúgy sem közterület felügyelők nélkül! Persze mondta hogy helyben 8000 vagy csekken 16, de mivel nem volt nálam annyi így esélytelen volt meg akkor úgy voltam hogy van bérletem és nem fogok fizetni érte.   Úgy felidegesített hogy miután visszaadta a személyim nem írtam alá a jegyzőkönyvet. Mivel vidéken lakom így nincs esélyem hogy felutazzak és bemutassam a diákot tehát valószínű hogy jön a büntetés. Az érdekelne hogy ha jön a büntetés, akkor ki kérhetem e a jegyzőkönyvet, és ha látom hogy nem az én hivatalos aláírásom van rajta ami a személyimen és a jogsimon van rajta akkor fellebezhetek? Vagy nincs értelme és nyeljem le a 16 ezret?

Előre is köszi!

cspeti92 Creative Commons License 2015.11.24 0 0 274

Üdv!

Elkaptak ma diák bérlettel, de elhagytam a diákom és be kellene mutatom 2 napon belül. (4 nap alatt adnak ideiglenes diákot) . Iskolalátogatásit tudnék szerezni, de az nem elég állítólag.
Lehet tenni valamit, hogy elkerüljem a büntetést?

Köszi,
Peti

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.03 0 0 273

Köszöntem mindenki válaszát, magyarázatát! :)

Flacika Creative Commons License 2015.11.03 0 0 272

rusenuxu jól mondja (izé, írja). Egyébként az ilyen esetek miatt is jobb, ha az oktatási azonosítót iratod a szelvényre, mert az a diákigazolvány cseréjével sem változik. Ha eleve így tettél, akkor nem szóltam. :) 

Előzmény: Törölt nick (269)
rusenuxu Creative Commons License 2015.11.03 0 0 271

Most is így van: 

"A 2014/2015-ös tanévre, illetve annak második félévére érvényes diákigazolványokkal a kedvezményes utazási lehetőség 2015. október 31-éig vehető igénybe: legkésőbb ezzel a kezdőnappal váltható kedvezményes bérlet, ami a rajta feltüntetett érvényességi időn belül, de legkésőbb 2015. december 1-jén 02:00 óráig használható utazásra."

http://www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/gyakran-ismetelt-kerdesek/gyakran-ismetelt-kerdesek-diakoknak/

Előzmény: Törölt nick (269)
rusenuxu Creative Commons License 2015.11.03 0 0 270

Amikor nekem járt le a diákom tavaly október 31-én és utána már nem volt jogviszonyom, akkor az volt meghirdetve, hogy ha a havi bérlet még érvényes volt 31-e előtt, akkor átnyúlhat novemberre, és még érvényes a régi diákkal.

Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.03 0 0 269

Szép jó reggelt mindenkinek!

 

Remélem jó helyre írok.

 

A történet, hogy nekem van egy nov. közepéig érvényes havi diákbérletem, ám a diákigazolvány ugye okt. 31-én lejárt, az új pedig még nem érkezett meg, ezért kaptam ideiglenes diákot az iskolától. Tegnap ellenőr azt mondta, hogy nem büntet meg, de más kollegája húzás nélkül megbüntetett volna.

 

A kérdésem, hogy igaz ez?

Mi a teendő? Most cseréltessem le a nov. közepéig érvényes bérletet az ideiglenes diákra?

shake_ Creative Commons License 2015.10.28 0 1 268

Sziasztok,

 

Kis segítségre lenne szükségem. Lányom még szeptemberben elhagyta az iskolatatyóját a vonaton. Ennek nem tulajdonítottunk nagy problémát, (szépen pótolta a hiaányzó könyveket a zsebpénzéből + táska). DE benne volt a tatyóban ez a diákigazolvány igazoló lap is. Kértünk egy új igazolást a sulitól és heje huja.

Igenám de tegnap kaptunk egy szép felszólítást a BKVtól, hogy bliccelt a csaj és ugyan legyünk már szívesek befizetni a büntit mert irgum burgum.

Volt érvényes bérlete a hónapra és mivel egy évre mindíg elrakjuk a bérlet megvan (az hálistennek nem a tatyóban volt), viszont  a 3 munkanap letelt amíg be lehetne mutatni. Persze hiszen nem is ő bliccelt, csak valaki bemutatta a talált papírt. Ami vicces mert azon nincs arckép, hogy a picsbe fogadhatta el a kaller?

Szóval most a mi a ménküt csináljak ezzel?

A büntit eszem ágában sincs kifizetni, lévén nem is mi voltunk.

 

köszi a segítséget,

 

Üdv

Shake

creonone Creative Commons License 2015.09.01 0 0 267

Sziasztok! Ma kaptam egy levelet (2015 09. 01.), miszerint 24500 Ft tartozásom van be nem fizetett büntetés miatt. Az eset még 2009 márciusában történt, a büntetés be lett fizetve, azonban a csekk már nincs meg (mert hát ki tartogatná?!). Esetleg van valaki a hasonló cipőben jár és tud valamit segíteni?

norbee601 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 266

EU-n belül simán utánadküldik a csekket. Ahogy te is megkapod itthon a németországi gyorshajtásért... És a hazai NAV jogosult behajtani is...

Előzmény: Hivatalból_vesztes (260)
Anna Roszík Creative Commons License 2015.08.11 0 0 265

koszi :) elkepesztoek. elevult, de nem evult el, na.

Előzmény: Törölt nick (264)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.10 0 0 264

ha valóban elévült, akkor csak bepróbálkoztak. hátha alapon.

 

 

 

Előzmény: Anna Roszík (263)
Anna Roszík Creative Commons License 2015.08.10 -1 0 263

sziasztok, tudna esetleg valaki segiteni, hogy ilyen esetben mi a kovetkezo lepes? kaptam egy fizetesi felszolitast 2 2011-es tartozassal kapcsolatban, ami, mint tudjuk, mar reges regen elevult. e-mailben kikertem azert a jegyzokonyvet, majd azt valaszoltam nekik, hogy mint hogy a buntetesek mar elevultek, nem all szandekomban fizetni. erre kaptam ezt, amit nem nagyon tudok ertelmezni:

Hivatkozva 2015. augusztus 05. napján érkezett elektronikus megkeresésére ezúton tájékoztatjuk, hogy pótdíjazási ügyét felülvizsgáltuk.

 A vizsgálat során megállapítottuk, hogy az Önnel szemben nyilvántartott követelésünk valós pótdíj eseményen alapuló, jogos követelés.

 Tájékoztatjuk továbbá, hogy elévülés esetén az adós teljesítésre vonatkozó kötelezettsége és  a jogosult követelésének jogalapja fennmarad, függetlenül attól, hogy mindez bírósági úton érvényesíthető-e.

 Az egyösszegű megfizetés helyett lehetősége van tartozásának rendezésére 2-36 havi kamatmentes részletfizetés keretében.

 Amennyiben az általunk nyilvántartott tartozását nem rendezi, úgy Társaságunk a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével jár el.

Akkor megis mit takar az `elevules` szo, ha ettol meg koteles vagyok fizetni? :)

Hivatalból_vesztes Creative Commons License 2015.06.05 0 0 262

Én nem tudom mire képesek ezek. Arra gondoltam, hogy ilyenkor rendőrt hívnak, aki kideríti, hogy ameddig Magyarországon van, addig hol lakik, és oda küldék a levelet, de persze ennek sincsen sok értelme, tehát a rendőr sem tud "elvileg" kezdeni vele semmit sem. Csak, mert nagyon sok külföldit megbűntetnek, mondjuk akik itt tanulnak. Azok is szálláson, kollégiumban laknak. Miért érdemes nekik velük vesződni, amikor úgysem fogják tudni rajtuk behajtani a bűntetést?

Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.04 0 0 261

szerinted? :)     max a helyszíni bírság megfizetésére próbálhatják meg rábírni.

 

tegyük fel megadná a kinti lakcímét, akkor a bkv kiküldi Londonba a sárga postai csekket? :)  LOL

 

 

Előzmény: Hivatalból_vesztes (260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!