Keresés

Részletes keresés

saválló Creative Commons License 2026.08.02 0 1 7802

Neum...szép napos idő.

Neum este.

Mostar este, a hétvégén éppen ez volt, a híd közepére építették fel az ugrótornyot.

(https://www.redbull.com/int-en/events/red-bull-cliff-diving-world-series-mostar-bosnia-and-herzegovina 

saválló Creative Commons License 2026.08.02 0 2 7801

Néhány sor a nyaralásról, hátha......

2026.07.19.-07.30. 11 nap Neum.

19-én vasárnap hajnalban 02:45-kor indultunk 2 autóval. M6-oson kezdtük aztán kiderült, hogy a horvátok is készek lettek a folytatással vagy mi lettünk készek ?

Így a bosnyák határig (Svilaj )pályán mentünk, csak mi voltunk akkor hajnalban, néhány perc után mehettünk tovább.

Boszniában is igyekeznek a pályaépítéssel mert évről évre egyre több pályaszakasz van, most is örömmel nyugtáztuk, hogy a tavalyi kanyargós utak helyett kicsivel több pályaszakaszon mehettünk.

Gyerekek miatt jó néhány megállással ca. 13 -óra körül értünk Neumba a megszokott szállásunkra.

Kipakolás után mentünk fürödni, a tenger kellemesen meleg volt, ez mindig így van az első napon.....aztán jön a „feketeleves”, kissé hűvösebb idő a megszokott hőségnél, ami értelemszerűen a vízhőmérséklet csökkenésével jár.

Az első héten hivatalosan még 24-25 fokos volt a víz, de mivel volt néhány felhős, borús nap is így lement a hőmérséklet 26-27 fokra, volt egy kis eső is, de nagyon kevés.
Aztán megint lett 30-32 fok, de az igazi kánikula elmaradt a második héten is, utánunk jön a nagy meleg, és vele feltehetően a melegebb víz is.

Mivel már nem vagyunk fiatalok a 24-25 fokos tengervíz is kissé hűvös, gyerekeknek persze édesmindegy.
Igaz néha kicsit hideg volt, de legalább gyönyörű tiszta.:)
Gyerekek 1 hét után hazamentek mi maradtunk még 4 napot.

Hátha érdekel vkit....mivel első nap csak nálunk (legalsó szint) nem volt internet, néhány méterrel feljebb mindenkinek erős volt csak megint mi maradtunk net nélkül, páromnak nagyon kellett ezért jobb híján mondom veszek bosnyák E-SIM-et.

Kínkeservesen sikerült is, 30 napra 100Gb (!) 25 EUR-ért, aktiválás is ment elég hamar, DE!
De mivel ez a balkán (házigazdánk szerint ) így a szolgáltató m:tel pontosan 1 hét után, és össz. 4.16 GB felhasználása után közölte, hogy elhasználtam az adatmennyiségemet, és ennyi volt nix net.
Tulaj felhívta a szolgáltatót, ott közölték, hogy mailban küldjük el a felhasznált adatmennyiségről a fotót, ill. az E-SIM számát....és majd lesz vmi...erre mondta a tulaj, hogy ez balkán felejtsd el, így jártál.

Nem dőltem a kardomba hiszen első héten kedden vettem ezt az izét reggel, délutánra hoztak új routert, és lett wifi-nk, de én az E-SIM-et használtam amíg ment ha már megvettem.
30-án összecsomagoltunk, és irány Mostar.

07.30.-08.02. 3 nap Mostar.
Minden évben 10-11 nap a tengernél majd 3-4 nap Mostarban.
Most 3 napra mentünk a megszokott medencés Neretva parti apartmanunkba.

Itt ahogy eddig is minden tökéletesen passzolt, tárt karokkal vártak minket, szép hatalmas apartmant kaptunk, délután már medencéztünk, itt legalább meleg volt a víz.:-)
Este pedig mindig az óváros, enni inni, fagyi stb, brutál meleg, nappal 38-40 fok, este 8-kor már csak 31 volt.....:)

Aztán ez is letelt, ma reggel 05:15-kor indultunk még a nagy forgalom előtt szerettünk volna minél messzebb lenni, mert lefelé 19-én délelőtt brutális km-es kocsisorokat láttunk szemből, jó ötlet volt gyér forgalommal, üres pályaszakaszokkal jutottunk el Svilajig, ott 30 percet araszoltunk mire átértünk, mögöttünk a kocsisor csak nőtt, és nőtt.
Aki később jön az gondolom nem ússza meg csekély 30 perces araszolással.

No, röviden ennyi volt a bosszniai túránk, úgy gondoltuk a 2 hét nyaralás után, hogy elég volt a balkánból, de Boszniából mindenképpen.
Nem is foglaltunk jövőre szállást ahogy eddig szoktuk, a tulaj csak lesett mikor elköszöntünk, de nem kérdezett rá, gondolom lejött neki, hogy ha utólsó előtti nap nem volt foglalás akkor valószínűleg nem fogunk jönni megint.

Nem volt rossz, de már 3 x voltunk Neumban, és Mostarban is, vmi más kell vagyis meglátjuk mi lesz jövőre.

mtg1 Creative Commons License 2026.08.02 0 0 7800

Sziasztok!

Autóra gondolom érdemes biztosítást kötni, plusz az emberekre is, gondolom az EU Egézségügyi kártya itt nem érvényes?

Hol érdemes tankolni? Megyünk Dubrovnikba és Kotorba is!!!

Revolutot tudok használni? Net kell hozzá???

Köszi előre is a segítséget!

Üdv

saválló Creative Commons License 2026.07.27 0 0 7799

Nyári főszezonról beszéltem, kora délelőtt érünk oda még nem volt káosz, és tömeg sem.

Előzmény: jasna (7798)
jasna Creative Commons License 2026.07.26 0 0 7798

Eddig  10 - szer  jöttünk -  mentünk  Mostar  / Blagaj,  mellett,  mindig  ( a szokásos  38 - 42 C volt  ) . Mikor kell Blagajba  időben menni - novemberben ?  

Előzmény: saválló (7794)
saválló Creative Commons License 2026.07.26 0 0 7797

Autóra én itt....europ-assistance.hu...30 napra 8100 Ft asszem kor megkötés nélkül.

Baleset/betegbiztositas EUB.

Előzmény: morph3d73 (7796)
morph3d73 Creative Commons License 2026.07.26 0 0 7796

Sziasztok, ki milyen es hol  autó asszisztencia es baleset biztosítást szokott kötni? 

saválló Creative Commons License 2026.07.26 0 0 7795

Most mértem a vīzhőfokot 26 fokot mutatott,  a levegő 24.

Előzmény: jasna (7793)
saválló Creative Commons License 2026.07.26 -1 0 7794

Mi 2 hétre jövünk mindig, most 11 nap Neum, 3 nap Mostar.

Blagajba ha időben mész nincs káosz, de ez érvényes mindenhová. 

Neumban most lehült a levegő napok óta 27-28 fok van, és második napja reggel 16 fok, ez minden csak nem igazi nyár. 

Ez olyan, mintha a horvátoknál lennénk, ott is mindig júliusban 21-22 fokos volt a tenger, most itt is annyi....sportvíz. 

A 26-27 fokos kellemesen meleg tenger már csak emlék marad.

No majd Mostarban meleg lesz, 38-40fok mire megyünk, igaz tavaly is 39-41 fok volt, de mi medencés apartmanban kibirjuk.

Előzmény: jasna (7793)
jasna Creative Commons License 2026.07.24 0 0 7793

Mi is vasárnap jöttünk le Bp -  Mostar - Mljet sziget vonalon. Sima út volt... Bosznián keresztül, végig komoly szembejövő forgalom  ( de ez vasárnap főszezonban  mindig igy van ). Ma nagy szél lett a térségben, igy  kedvező alkalom kínálkozott hazafelé úton egy Blagaj - Mostar városnézésre, de ezt... amint az sejthető volt...sokan mások is így gondolták. Egész  Blagaj -ban dél körül a parkolás tekintetében őskáosz alakult ki, amit Mostar-ban,  a sétáló utcában, délután elképesztő ember áradat követett. Hazafele ma délelőtt  Gabellánál jöttünk át,  érdekes határátkelő...a falu egyik kis utcácskájában... de haladós, előttünk 15 autó, várakozás 15 perc. 

Előzmény: saválló (7792)
saválló Creative Commons License 2026.07.21 0 0 7792

Vasárnap lejöttünk Neumba, hosszú volt az út ca. 10 óra, de a gyerekek miatt sok megállással.

M6-tól BIH határig már pályán meg utána is rövid szakaszokon.

Késő délelőtt főleg visszafelé erős forgalom, amúgy a normál tötymörgés 80-as táblánál 62-vel 70-esnèl meg 59-el vānszorgó helyi pilóták után. 

Mostar környékén már 38 fok volt mire ideértünk már csak 36 volt.

A tenger 26 fokos, jelenleg borús, és esőt ír estére.

Sebaj legalább nincs eszeveszett kánikula.

ufonauta2 Creative Commons License 2026.07.10 0 0 7791

Gornji Varos

Előzmény: ufonauta2 (7790)
ufonauta2 Creative Commons License 2026.07.10 0 0 7790

Gondoltam ránézek a kamerákra, mert valamikor péntek délelőtt szoktunk Gradiskához érni. Lássam már milyen forgalomra számíthatok. Gyanús volt, hogy a négy közül egyiken sincs egy autó sem. Noh a Google térkép beigazolta a gyanúm. Le van zárva a gradiskai átkelő. Mellette van Gonji Varos átkelő, ami tavaly még nem működött, na itt viszont már van sor rendesen. :(

Ceesen Creative Commons License 2026.07.07 0 0 7789

Na, el is felejtettem közben útibeszámolót írni :)

Szóval Júni 20 szombaton mentünk, Jasenovac-i határátkelőnél 45 percet szoptunk délelőtt. Bihac felé útbaejtettük az Ostrozac-i várat, nem volt rossz :) 

A szállásra fél4  körül érkeztünk (a sokolac-i vár tövében). 

Másnap indultunk az Una vízeséshez, reggel mentünk, kevesen voltak, 16 márka fejenként a belépő, euro-t elfogadták, márkában adtak vissza. Alig volt ember hálistennek, de nem is egy nagyon nagy valami ez a vízesés egyébként, mármint úgy időben, gyorsan meg lehet nézni. van egy 4. kilátópont, amit a tábla nem köt az orrunkra, csak utólag a google térképen esett le..

na ezután Martin Brod, itt nem fogadták el az euro-t érdekes mód a vízeséshez.. Így váltottunk egy helyi árusnál. Ez 17 márka volt 2 főre. Ez sem egy nagy időben-távolságban, de ez is nagyon szép. Ezután megnéztük Kulen Vakuf felett a várat, majd az orasaci-i várromhoz is felnéztünk, szép a kilátás. 

Ezek egy bő délelőttbe beleférnek, de a két vízesés mindenképp. Aztán elmentünk enni egy komolyabb étterembe, Restoran Slap na Uni Ripac-ban, meglepetésünkre nem lehetett kártyával fizetni, erre figyeljetek, mindig legyen annyi kp.. Így euro-t kellett beáldoznunk (márkát végül nem váltottunk), elfogadták.

Másnap reggel tankolás, 2.75 KM/l (95), kártyával, aztán elkocsikáztunk Zavalje-be, és onnan megmásztuk az Opaliti Vrh csúcsot, 1225 m, a túraútvonal jól jelezve, de végig eldobált ruhák, pokrócok, személyes tárgyak voltak az úton, utólag esett csak le, h migránsok lehettek.. Mi emberrel nem találkoztunk. Visszafelé még épp időben leértünk, már elkezdett dörögni. Aztán elmentünk a bihaci Robot áruházba, hát elég gagyi.. olyan nagyon nagy olcsóságot nem tapasztaltunk.

Harmadnap útnak indultunk horvátba, lohovo-i átkelő, kb 2 perc volt az átkelés, senki nem volt, a horvát vámos nő csak kinézett és intett h rendben mehetünk.

Ugyan nem ide tartozik, de leírnám, h Split mellé mentünk, nagy csalódás volt nekem a város, egyáltalán nem estem hasra tőle, az utak nem valami jók, a közlekedés is fejletlen(pl kb minden kereszteződésben egyszerre engedi a lámpa a kanyarodót a szembe egyenesen jövőkkel..), a császári palotán kívül nagy látnivaló nincs, és iszonyat suttyók a helyiek, legalábbis közlekedésileg..és a szállásadónk sem "nyűgözött le".. Az előzőleg ingyenesnek olvasott PBZ bankomat levett több mint 4 euro-val (vennünk kellett fel kp-t mert elfogyott) wise kártyával. Itt sem tudtuk egy étteremben kártyával fizetni, de ezt tudtuk előre a netről, lecsekkoltam az éttermet :). 

Omis viszont nagyon bejött, nagyon szép, és értelmes beach is van bőven, és kártyával is tudunk fizetni az étteremben.. :) Itt megmásztuk reggel a Fortica erődöt, aztán csobbantunk, utána kis óváros és kaja, majd felautóztunk a Mila Gojsalic szoborhoz, és egy kis kápolnához.

Nemtom miért, de amikor visszaértünk Mo-ra, akkor örültem h újra itthon. .:) Pécs előtt egy csárdában bosnyák áron megkajáltunk, jó is volt, nagy is, azt mondom a magyar konyha sokkal jobb mint a balkáni csevap-sülhús-tintahal körforgás.. :) Tehát egy bosnyák-horvát étlapon nem találsz annyi fogást, mint itthon, pl ilyen-olyan töltött húsok, itthon sztem jobban is csinálják ezeket.

ufonauta2 Creative Commons License 2026.06.29 0 0 7788

Mertem remélni, hogy úgy van, ahogy írod. Csak rosszul van megfogalmazva a mondat "határozat keltétől számított három hónapos időtartamra"  és nem a hatálybalépést írja.
Valószínű, hogy a határozat május 19-én kelt és június 1-én lép hatályba.
Egyébként már nem is emlékszem, vagy tavaly vagy tavalyelőtt visszafordultunk Gabelától Metkovic felé mert becslésem szerint majdnem 1 Km-es sor állt. Noh Metkovicnál sem volt kisebb a sor. (szombat 13-14 óra körül)

Előzmény: fekvőrendőr (7785)
The_Rible Creative Commons License 2026.06.27 0 0 7787
policecars Creative Commons License 2026.06.27 0 0 7786

Sziasztok!

Most értünk haza egy Doboj-Tesanj-Travnik-Sarajevo-Brcko túráról, pár, nekem új és talán hasznos információt megosztanék:

- a Mobimatter Balkan Special eSIM tökéletes műkődött mindhárom érintett országban

- a BH Telecom fizikai turista SIM-jét már elég berakni a telefonba és engedélyezni a mobilnetet, ezzel aktiválódik is

- MF Banka ATM-ekből tényleg külön díj nélkül lehet Wise kártyával készpénzt felvenni

- Tesanj környékén a Waze simán megpróbál felvinni még át nem adott autópályaszakaszokra

- a szarajevói felvonót leállítják, ha vihar van a közelben, így mi a tervezettnél több időt töltöttünk fent, legalább egy óráig nem üzemelt a žičara. Nekünk nem volt gond, 23 fokban jól esett nézelődni, de ha valakinek ki van centizve az úti terve, ez nem kis csúszást okozhat

fekvőrendőr Creative Commons License 2026.06.26 0 0 7785

"2026. június 1-jétől kezdődően három hónapos időtartamra, a nap 24 órájában, a hét minden napján."

Ez egyértelmű.

Hiába kelt május 28-án a rendelet, ha meg van benne határozva a hatálybalépés dátuma, ez esetben 2026 június 01.

Ne aggódj!

Előzmény: ufonauta2 (7784)
ufonauta2 Creative Commons License 2026.06.26 0 0 7784

Ez a mondat elbizonytalanít. Ugyanis a fene tudja mikor kelt a határozat. Május 19-én vagy június 1-én? Augusztus utolsó két hetében megyünk így lehet, hogy nem férünk bele a három hónapba.

"A Közös Bizottság határozatokat hozott a Gabela – Gabela Polje I, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig és Drinovačko Brdo – Slivno állandó határátkelőhelyeken történő ideiglenes nemzetközi személyforgalomról is, a határozat keltétől számított három hónapos időtartamra, vagy a Közös Bizottság következő üléséig."

Előzmény: fekvőrendőr (7783)
fekvőrendőr Creative Commons License 2026.06.21 0 0 7783

A múltkor felvetődött, hogy Gabela Polje használható lesz-e harmadik állam polgárainak?

A Bosnyák Határőrség honlapja szerint any ári hónapokban használhatjuk!

"(Szarajevó, 2026. május 28.) – A Bosznia-Hercegovina és a Horvát Köztársaság közötti határátkelőhelyekről szóló megállapodás, valamint a Bosznia-Hercegovina és a Horvát Köztársaság közötti határforgalomról szóló megállapodás végrehajtásának nyomon követésére létrehozott Közös Bizottság 2026. május 19-i ülésén számos határozatot fogadott el a Bosznia-Hercegovina és a Horvát Köztársaság közötti határforgalom céljából bizonyos határátkelőhelyeken keresztül történő ideiglenes nemzetközi személyforgalommal kapcsolatban. Határozatokat fogadtak el a Čitluk - Jovića Most és Drinovci - Sebišina állandó határátkelőhelyeken keresztül történő ideiglenes nemzetközi személyforgalomról a 2026. június 1. és 2026. október 1. közötti időszakban. Az említett határátkelőhelyek nyitvatartási ideje a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhető. Ezenkívül határozatokat fogadtak el a Duži – Imotica, Subašići – Dvorine, Vinica – Aržano Pazar és Zagrad – Pašin Potok állandó határátkelőhelyeken történő ideiglenes nemzetközi személyforgalomról, 2026. június 1-jétől kezdődően három hónapos időtartamra, a nap 24 órájában, a hét minden napján. A Közös Bizottság határozatokat hozott a Gabela – Gabela Polje I, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig és Drinovačko Brdo – Slivno állandó határátkelőhelyeken történő ideiglenes nemzetközi személyforgalomról is, a határozat keltétől számított három hónapos időtartamra, vagy a Közös Bizottság következő üléséig. Ezen határátkelőhelyek munkaideje a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhető. Ezzel egyidejűleg határozatot fogadtak el a Tržačka Raštela – Kordunski Ljeskovac, Kaldrma – Lička Kaldrma és Prolog – Podprolog állandó határátkelőhelyek nyitvatartási idejének ideiglenes meghosszabbításáról. Az említett határátkelőhelyek három hónapig, vagy a Közös Bizottság következő üléséig a nap 24 órájában, a hét minden napján üzemelnek. Az elfogadott határozatoknak megfelelően Bosznia-Hercegovina Határrendőrsége a hatáskörén belül minden szükséges intézkedést megtesz a határellenőrzések és az államhatáron való átkelés zökkenőmentes és biztonságos lebonyolítása érdekében."

saválló Creative Commons License 2026.06.09 0 0 7782

Autóutak, pályaszakaszok még igazából rövidek, tankolni nem szoktam menet közben mert minek, hosszú a hatótávom.

Minden évben a tengerpart után megyünk Mostarba néhány napra, azzal a településsel nem lehet betelni.

Üzemanyagár nem igazán meghatározó tényező a nyaralási kiadásokban, hanem inkább a szállások, éttermek, bolti árak amik a töredéke a felkapott (túlárazott ) horvát tengerparti áraknak.

Ugyanúgy az adriai tengerben fürdök, ráadásul ez itt még meleg is, és minden jóval olcsóbb, akár az üzemanyag is.

Persze kinek a pap kinek a paplan......:)

Előzmény: Kód 001 (7781)
Kód 001 Creative Commons License 2026.06.09 0 0 7781

Még valami. 

A bosnyák autóutakon/ autópályákon is fura a benzinkút ellátottság..Magán az autópályán, utakon ritka. Városoknál ( Banja Luka, Mostar stb ) több is. 

Az üzemanyag pedig olcsobb, mint otthon az engedményes ár..

Előzmény: saválló (7780)
saválló Creative Commons License 2026.06.08 0 0 7780

Köszi az infót!

Igaz még nincs főszezon, de jól hangzott amit írtál.

Mi jó 1 hónap múlva megyünk, szintén M6, vasárnap hajnali indulás, ca. 12 körül már a tengerparton szoktunk lenni.

Előzmény: Kód 001 (7779)
Kód 001 Creative Commons License 2026.06.08 0 0 7779

Egy kis info, hátha valakinek ad tájékoztatást. 

Vasárnap reggeli indulás Bp ről M6 os. 

Meglepően ki forgalom, összesen 5-6 autó. 

A horvát határ elött az autópályán jó 30 km - utána - nincs benzinkút, tehát aki tankolni akar, figyeljen..

A bosnyák horvát határon egy autó elöttünk, vissza irány, kb 6-8. 

Boszniában szinte mindenütt lehet kártyával fizetni, egy egy étterem és benzinkút csupán a kivétel. 

Utak jó része új, a régirk nem rosszabbak a magyar utaknál..

mastadoc1 Creative Commons License 2026.06.03 0 0 7778

Köszönöm! 

Előzmény: The_Rible (7776)
ufonauta2 Creative Commons License 2026.06.02 0 1 7777

Van e valami tapasztalat az "Entry/Exit System (EES)" rendszerrel kapcsolatban? Ha jól értelmezem elvileg az Uniós állampolgárokat nem érinti, csak a harmadik országból érkező utasokat. "A változás elsősorban az Európai Unión kívülről érkező, úgynevezett harmadik országbeli utasokat érinti." Node, ha én Boszniából mondjuk Metkovicnál belépek Horvátországba, akkor Unión kívülről, harmadik országból érkezem. Esetleg Metkovicnál a horvát oldalon nyitnak egy külön sávot az EU polgároknak? Így nem kéne végigvárni, amíg a bosnyákok és szerbek regisztrának. Már ha nekünk nem kell regisztrálni a fentiek alapján. Szerintem emiatt Gabela felejtős lesz, mert ott nem tudom elképzelni a külön sáv nyitását.

The_Rible Creative Commons License 2026.05.29 0 1 7776

Split felé inkább a Banja Luka - Jajca - Livno útvonal lenne nektek jobb, mint Zenicától letérni. Vagy, ha már elmentek Zenicáig, akkor végig is mennék Bijaca felé, és autópályán mennék vissza Split felé.

De attól függően, hogy honnan indultok több változat is lehetséges. Pl. Doboj és Banja Luka között is van autópálya.

Előzmény: mastadoc1 (7775)
mastadoc1 Creative Commons License 2026.05.27 0 0 7775

Sziasztok!

Július közepén Brac (Split kikötő a cél) szigetére mennénk Kiskunfélegyházáról. Péntek este szeretnék indulni, de nem akarok a horvát autópályán menni, inkább átszelem Boszniát. Kb 10 éve már mentem majdnem erre, akkor Montenegróba mentünk, előtte megnéztük Dubrovnik-ot, így Doboj-Zenica-Sarajevo-Mostar felé mentünk. Most Zenica-ig kb. ugyan az lenne az útvonal, (bár lett közben autópálya, nem tudom hol, de gondolom majd a táblák jelzik) onnan viszont ismeretlen lesz számomra is. Ez véleményetek szerint megfelelő útvonal? Azt olvastam, hogy Samac-nál jobb a határátkelés, mint Svilaj-nál. Oda-vissza (hazafelé sajnos szombaton napközben kell jönnünk)  ez lenne az útvonal. Ha lenne jótanácsotok, azt megköszönöm.

Ceesen Creative Commons License 2026.05.10 0 0 7774

Az Una Nemzeti Parknál leszünk 2 teljes napot. Egy nap a Strbacki buk és Martin Brod (esetleg egyéb?), másik napra mi legyen? Esetleg van vmi hegy (lehetőleg aknamentes..) amit meg lehet mászni?

ufonauta2 Creative Commons License 2026.04.28 0 1 7773

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/horvatorszag

Eszerint úgy van, ahogy írod. Csak a harmadik országban, jelesül Boszniában vásárolt termékek vámolandók.

" Vám:

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy amennyiben ún. harmadik országból, lépnek be uniós tagállam területére, (így pl. Bosznia-Hercegovina vagy Szerbia felől utaznak be Horvátországba), a harmadik országban vásárolt termékeket, tárgyakat kötelező bejelenteni az unió tagállam Horvátország határán a vámhatóságnak. Ez vonatkozik a bosznia-hercegovinai medjugorjei zarándokút keretében Bosznia-Hercegovina felől Horvátországba belépni kívánó személyekre, csoportokra is.Erről további információkat a következő összefoglalóban talál."

Előzmény: Ceesen (7770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!