Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.10 0 0 42
Természetesen Orbán Viktor a hibás.
Előzmény: bazooka joe (35)
kalmarkalman Creative Commons License 2005.05.10 0 0 41
Ez jó :D
Előzmény: Törölt nick (38)
AAAaaa Creative Commons License 2005.05.10 0 0 40

Az Atlathatosag miert lett elegtelen? Nem latta mindenki at idejeben?

:)))

Előzmény: Törölt nick (38)
HangyaTS Creative Commons License 2005.05.10 0 0 37
Felvilágosítalak, hogy Magyar Bálint az Oktatási Minisztérium első embere.

A hatalom bizony felelősséggel is jár, még ha sokaknak ez nem tetszik.

Minél nagyobb a gond, annál nagyobb a felelősség.
Előzmény: bazooka joe (35)
Bosco Creative Commons License 2005.05.10 0 0 36
"Közel 100.000 diák jövöje a tét. Az ö becsületükkel, idegeikkel, lehetöségükkel játszani nem "höstett"."

Mint most érettségiző, nagyon egyetértek :(
Előzmény: Törölt nick (12)
bazooka joe Creative Commons License 2005.05.10 0 0 35
OK, hogy el lettek szúrva dolgok, de szerintem ne varrd az ő nyakába az egészet, mert nyilván nem felelhet mindenért. Jó, hogy nem a Gyurcsányt, vagy az EU-t, vagy az ENSZ-et hibáztatod!
Előzmény: pantarei (32)
nagy_erzsi Creative Commons License 2005.05.10 0 0 34
Egyetértek a jegyzetíróval.
Előzmény: kalmarkalman (-)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.05.10 0 0 33

Te szivárogtattá ?

;-)

Előzmény: kalmarkalman (-)
pantarei Creative Commons License 2005.05.10 0 0 32

 

Olvasom itt az Indexen, hogy azért változtattak a korábban bevált módszeren

(TV, Rádió), mert a hétföi magyar feladatsor 16 oldalas terjedelme miatt erre alkalmatlan.

Tényleg.

De föleg az a barom alkalmatlan, aki azt hiszi, hogy az érettségi lázas reggelén a diákok 16 oldalon GONDOSAN át tudják rágni magukat, megértik, kihámozzák a 16 oldalnyi terjedelemböl, hogy ez az iróasztalpedagógus liberálbolsevik és csapata mi a fenét is akar tölük ?!

Épp ésszel pl. ilyet SEM lehet kívánni, ezt csak egy Ungár Valentin vezette csödtömeg gondolhatja, aki most persze politikai támadást magyaráz a teljes alkalmatlanságot bizonyító ügybe.

Politika annyi van ebben, amennyiben egy posztjának megfelelni nem tudó, csak outputtal rendelkezö ostoba politikust érint ez a tarthatatlan helyzet. Amit ö, saját maga, három év "szorgos" munkájával elért.

TAKARODJ !!!

 

Bálintom, tanulj repülni, mert ki leszel hajítva az ablakon és bajba kerülsz, ha nem tudsz.

hej-ho Creative Commons License 2005.05.10 0 0 30

ok, én is így gondoltam.

 

Előzmény: Törölt nick (29)
Tub Creative Commons License 2005.05.10 0 0 28
A szocikon kívül másnak nem nagyon érdeke ugyanis.
Előzmény: Törölt nick (26)
Geyza Creative Commons License 2005.05.10 0 0 27
Ez az SZDSZ azért tényleg tehetséges! Amihez nyúlnak arannyá válik. Budapest tiszta, útjai Európában a legjobbak, most már az érettségi is "páratlan" nálunk.
hej-ho Creative Commons License 2005.05.10 0 0 25

Ezt hogy érted?

 

Előzmény: Törölt nick (22)
Tub Creative Commons License 2005.05.10 0 0 23
Ébresztő! Szerinted ki másnak érdeke Magyar Bálint gyors félreállítása? Gyurcsányt darabokra szedik szét a pártjában, hogy miért nem meneszti a miniszterét. Eddig a szadi ellenében nem tehette lapátra, de ekkora botrány után már simán kicsinálhatja. Csak közben 100 ezer diákot megszivattak egy picit, ez volt az ára.
Előzmény: Törölt nick (17)
eszmelepkevadász Creative Commons License 2005.05.10 0 0 21

nagyon mocskos módon lett kitervelve

 

Reptetni csak pontosan, szépen, kitervelten - ahogy úgy-e a Horn Gábor puccsol - szépen, tisztán érdemes.

Előzmény: Törölt nick (12)
tüzes fal Creative Commons License 2005.05.10 0 0 20
Úgy, hogy ez is a 100 lépés része, félreállítani MB-t :)
Előzmény: Törölt nick (17)
pert1 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 18
érvényben van
Előzmény: pert1 (16)
pert1 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 16
Ezt úgyis csak a jövő hétfőn fogjuk megtudni esetleg, mert a hét többi napján miniszter-reptetési tilalom még éra vényben van.
Előzmény: Törölt nick (12)
Tub Creative Commons License 2005.05.10 0 0 15
Miért, szerinted melyik eddigi gyurcsányi lépés volt "hőstett"?
Előzmény: Törölt nick (12)
hej-ho Creative Commons License 2005.05.10 0 0 14

Bűncselekménynek és aljasságnak tartja az érettségi tételek kiszivárogtatását a Fidesz kulturális tagozatának elnöke - Pálinkás József egy kereskedelmi rádiónak nyilatkozott kedden reggel. Aljasságnak tartom, hogy kiszivárogtatják a tételeket az érettségi napja előtt, (...) mindenekelőtt bűncselekménynek, másrészt aljasságnak tartom, hogy 100 ezer gyerek érettségiét veszélyeztetik - jelentette ki a Fidesz volt oktatási minisztere a Klubrádióban.

Pálinkás József közölte azt is, hogy faxon küldtek e neki kilenc oldalt az érettségi tételekből ismeretlenek, s ő azonnal értesítette a rendőrséget, valamint az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkárát.

"Természetesen bennem is felmerül, hogy ez a legkülönbözőbb célokat szolgálja, s az, hogy éppen nekem küldik el, engem keresnek meg az üggyel" - mondta arra a kérdésre válaszolva, lát-e politikai motivációt a tételek kiszivárogtatásában. Hozzátette: azért értesítette azonnal a rendőrséget, hogy "annak még csak a gyanúja sem merülhessen fel, hogy nekem, vagy hozzám kapcsolódóknak" köze lehet az ügyhöz.

Sipos János közoktatási helyettes államtitkár hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy az oktatási tárca bejelentést tett a nyomozó irodánál, mert olyan információk jutottak a minisztérium tudomására, hogy a hétfői magyar tételek már előző este kikerültek egy internetes oldalra. A szaktárca később közölte: az eddig rendelkezésre álló információk alapján kizárt, hogy a magyar érettségit meg kellene ismételni.

 

Magyar Bálint oktatási miniszter hétfőn este a közszolgálati televízióban kijelentette: az egész akcióról látszik, hogy "politikailag motivált bűncselekmény" történik.

Ez a Magyar elárulta, hogy fordított esetben ő mit csinált volna!

Elég szomorú úgyhogy MB SIC!!!

kalmarkalman Creative Commons License 2005.05.10 0 0 13
Magyar Bálint évek óta ezt teszi + a pedagógusokéval is.
Előzmény: Törölt nick (12)
tüzes fal Creative Commons License 2005.05.10 0 0 11

Csak annyi hibázik az egészből, hogy az MSZP intézte szerintem a tételek kiszivárogtatását, mert így a százlépésben leválthatnak egy szdsz-es minisztert annélkül, hogy a liberálisok óbégatnának meg fenyegetőznének.

 

Előzmény: kalmarkalman (-)
hej-ho Creative Commons License 2005.05.10 0 0 10

A lap birtokába került Takács Albert állásfoglalása a kétszintű érettségiről és a felvételi pontrendszerről. Az állampolgári jogok biztosának általános helyettese a jelentésben közli: a kétszintű érettségi bevezetésével és a felvételi alapjául szolgáló pontszámítási rendszerrel kapcsolatos jogszabályok alkotmányos visszásság veszélyét idézik elő. Hozzáteszi: a szabályozás adott esetben hátrányos helyzetbe hozhatja az új rendszer szerint vizsgázó diákot a régi rendszer szerint korábban maturált diákkal szemben. Az erre lehetőséget teremtő jogszabály sérti az alkotmányt. Takács ugyanakkor megállapítja, hogy a jogszabály nem feltétlenül és nem minden esetben vezet alkotmányos visszássághoz, ezért előzetesen nem lehet megítélni, hogy a lehetőségből valóság lesz-e, és ha igen, akkor annak mekkora súlya lesz, és hány embert érint.

Vagyis az új rendszer alkotmányellenes 99%-ban!

Tehát ez nem politikai ügy mert az alkotmánybíróság nem pártokhoz kötődik!

Nem politikai ügy mert a diákok hamarabb tudták mint a sajtó!

Nem politikai ügy mert ahogy a fidesz értesült róla (Pálinkás József) egyből a rendőrséghez fordult és feljelentést tett ISMERETLEN tettes ellen (nem a OM és magyar bálint ellen) és a feladatsort eljuttata az om-hez is de azok le se szarták.

 

"Tegnap este egy telefonáló négy feladatot diktált be, amely állítása szerint a mai matematika érettségi tételsorában szerepel. Nem sokkal később Pálinkás Józseftől, a Fidesz kulturális tagozatának elnökétől a lap úgy értesült, hogy telefonon közölték vele, nyilvánosságra kerültek a matematika feladatok, majd átfaxolták neki a feladatsort. A politikus feljelentést tett a rendőrségen.

Pálinkás megerősítette, hogy a lap birtokába jutott feladatok is szerepelnek a hozzá eljuttatott tételek között. A Magyar Nemzet birtokába került feladatsort elküldték az Oktatási Minisztériumhoz, ám a tárca többszöri ígérete ellenére sem válaszolt azon felvetésre, hogy ezek a tételek szerepelnek-e a mai vizsgán. "

 

Számomra az derült ki, hogy amint kirobbant a botrány legelőször a fidesz a rendőrséghez fordult.

Ugyanakkor az szdsz egyből a fideszre fogta, hogy csak ő keveri a szart!

vagyis a-z SZDSZ CSINÁLT BELŐLE POLITIKAI KÉRDÉST !

ófalusi Creative Commons License 2005.05.10 0 0 9
Az nem HUNGARO VALENTIN? Én így hallottam.... Egyébként lehet, hogy a bársonyszékben felül ül a lovas, de attól még a ló ledobhatja a hátáról...
Előzmény: pantarei (8)
pantarei Creative Commons License 2005.05.10 0 0 8

 

Én nem tudom, végül is repül-e, vagy nem, de szívesen küldök Ungár Valentinnek egy doboz Red Bullt : az állítólag szárnyakat ad.

pert1 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 7
Szerintem is jó volt a régi rendszer, csak az a baj, hogy a változtatások miatt (pl szövegértési teszt) nem csak 3 kérdést kellett beolvasni, a 26 oldalt meg nem tudták volna megjegyezni a diákok.
A legjobb persze a még régebbi érettségi volt, amikor az egyetemekre végül felvetteknek általában nem is kelett írásba érettségizni a felvételi tantárgyakból mert 3 évvégi ötössel kilehetett váltani az írásbelit, a gyengébbeket meg nem nagyon vették fel egyetemre.
Előzmény: kalmarkalman (5)
BaSand Creative Commons License 2005.05.10 0 0 6
Én nemigen tudok elképzelni olyan esetet, ami után Magyar Bálint önként lemondana. Most sem fog lemondani. Legfeljebb kirúghatná Gyurcsány, ami viszont valószínűtlen az SZDSZ várható ellenállása miatt.
kalmarkalman Creative Commons License 2005.05.10 0 0 5
Nem tudom a régi rendszer miért volt rossz? Nem lehet mindenhol fogni a Kossuth rádiót?
Előzmény: pert1 (3)
comeback Creative Commons License 2005.05.10 0 0 4

hogy egy magyar bele fog-e abban enm vagyok biztos:)

 

Belebukik, mert ez a madár csak nevében magyar.

Előzmény: anonimi (2)
pert1 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 3
Ezeknek az újságíróknak semmi sem tetszik, eddig az volt a baj, hogy a tavaly érettségizettek előnybe kerültek az idei középszintű gyógyérettségizőkkel szembe. Most hogy a ligh-os magyar érettségivel sikerült ezt a hátrányt kiküszöbölni, akkor meg az a baj.
Előzmény: kalmarkalman (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!