Keresés

Részletes keresés

..pözsó.. Creative Commons License 2019.12.05 0 0 291

Pár hónapja el kezdett remegni a jobb szemem. Először ritkán, majd egyre sűrűbben.

Amikor már naponta sokszor, szinte állandóan, akkor felkerestem egy orvost :)

 

B-vitamin hiányom van, mondta.

2 hét B-komplex szedése után megszűnt a remegés. Igaza volt :)

Eddig is tudtam hogy tud, ezért is kerestem fel őt.

zsero Creative Commons License 2019.10.30 0 0 290

Sziasztok, 3 hete van belső árpám az egyik alsó szemhéjon, ebből 2 hete kenem orvos által felírt szemkrémmel, de nem múlt el, belül továbbra is gyulladt a szemhéj.

Az lenne a kérdésem, hogy műtétre ha mennék, milyen helyet ajánlanátok? Egy kis optikai szalonban voltam (Logodi optika), oda menjek vissza vagy inkább valami komolyabb egészségügyi központba, mint pl. Budai Szemészet?

mcm2019 Creative Commons License 2019.06.27 0 0 289

Na erre úgysem fog itt válaszolni senki, de azért mégis megpróbálom, hátha...

 

A szüleim úgy döntöttek, hogy meszelés helyett (mert ahhoz már elég öregek...) "penésztelenítik" a falakat a házban egy bizonyos Szavo penész elleni szerrel... Már több helyiséget megcsináltak, befújták az összes penészt ezzel, én meg érzem, hogy még mindig kicsit irritálja a szemem... Akkor kezdődött, amikor a fürdőszoba falait befújták, én meg bementem pár percre utána kezet mosni... Nem annyira nagyon irritálja, de érzem, hogy egy kicsit igen... És ezzel még nem lesz vége ennek a dolognak, mert napokon belül az én szobám következik, ahol alszok, meg az a szoba, ahol a számítógépen dolgozok (ugyanis itthoni munkát végzek, így azt sem tehetem meg, hogy elmegyek addig itthonról)... Szerintem nem teljesen normálisak, mert a vegyszer flakonjára rá van írva, hogy kesztyű, védőszemüveg, védőruha használata kötelező, ők meg simán minden ilyesmi nélkül használják és össze-vissza fújogatnak vele (már több flakont elhasználtak)... Nem tudom elképzelni, hogy ők ezt hogyan bírják így simán, amikor nekem már az is irritálja a szememet, ha bemegyek egy befújt helyiségbe (meg anélkül is érzem, mintha irritálódna olyan helyiségben is, amit még be sem fújtak)... Szóval lehet ettől valami baja a szememnek illetve okozhat e valamilyen maradandó károsodást, és menjek el azért szemészhez, vagy nem kell ettől tartanom? Anyám azt mondta, hogy neki még a szemébe is belement pici, miközben fújta... De sem ő, sem apám nem panaszkodott egyáltalán, hogy olyan rossz hatással lenne rájuk ez a szer, csak én...

 

Ez volt tegnapig... És ma:

 

A WC-ben még mindig nagyon hipószag van... De megmondtam anyámnak, hogy az én szobámat nem fogják befújni, mert én akkor aludni sem fogok tudni ott éjjel, se nem dolgozni nap közben... Ha minden igaz, "szót fognak nekem fogadni", és ezeket nem fújják be már... Most már úgy érzem talán nem irritálja a szememet, de már ennyi is bőven elég volt ahhoz, hogy a szemem miatt aggódjak (megint), kényszeresen, és ráadásul pont a Pestre utazás előtti napon... De abba már bele sem megyek, hogy miért olyan fontos nekem ez a nap, és emiatt az aggódásom miatt lehet, hogy ez a Pesti nap IS jól el lesz cseszve...

püfffneki Creative Commons License 2018.10.25 0 0 288

Szerintetek az olvasás rontja a látást, vagy edzésben tartja a szemet?

 

 

Jaakov Creative Commons License 2018.10.07 0 0 287

SOTE Szemklinika

Dr. Gergely Róbert

 

Öt féle szembetegséggel kezelt, operált. Öt nappal ezelött már majdnem vakon botorkáltam be hozzá. Megoperált, és immáron ötödik napja még a szemüvegem se kell. LÁTOK!

Úgy gondolom, ennél jobb ajánlás nincs....

Magánrendelését is ajánlom...

aranyoslaci Creative Commons License 2017.08.09 0 0 286

Szia a maculadegenarációra nagyon jó hatású az akupunktúra.a Szemészet, akupunktúra ,szemtorna- ez egyben jól müködik az én tapasztalatom szerint.a doktornő mindig előre i a vizsgálattal megnézi, hogy alkalmazható-e az akupunktúra..Ha nem azt nis meg mondja

klarix Creative Commons License 2017.05.07 0 0 285

Szia, tudtom valmit ajánéani makuladegeneráciora?

banu33 Creative Commons License 2016.07.20 0 0 284

sziasztok tudnátok nekem segiteni  eszt a szemészeti leletet megfejteni

 

STÁTUS

          REFR -4.25D+1.0DAX105

                   -025D+0.25DAX85

 

        VISUS 0.07-3.0D-1.0DAX15*=0.95

 

 

     ????????????

Sidwell Creative Commons License 2016.06.09 0 0 283

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Egyik szememmel (letakarva) a tárgyakat kisebbnek és lejjebb látom mint a másikkal. Konkrétan: Az ablakon kinézve a kb. 500 méterre lévő torony tetejét nézve, az egyik szemmel távolabb is van a torony, és a teteje is 1-2 cm-el lejjebb van, mint a másikkal. Amúgy nem homályos a kép egyik szemmel sem. Monitort nézve is látom a szintkülönbséget  a két szem között.

Ez normális, vagy irány szemészet?

Köszönöm!

.N33BP Creative Commons License 2016.05.12 0 0 282

Sziasztok!

 

Letapadt pupillát hol műtenek az országban? Tud valaki valami klinikát ajánlani?

Mert eddig nem találtam olyan helyet, ahol vállalták volna.

 

Köszönöm szépen.

ghepard Creative Commons License 2016.04.13 0 0 281

Hát a könny az jó sós, a víz elpárolog és ha nincs folyamatos utánpótlás, akkor nagyon sós lesz a felület. Ha valamiféle heg van a szaruhártya felszínén, akkor ott megtapadhat a só és irritálhat rendesen. Az érzékelők néhány sejt mélységben vannak a szaruhártya felülete alatt, ahol meg heges - ott gyakorlatilag a felszínen is lehetnek. Ha egy nyílt sebre sót teszel, na az is csípni fog rendesen....

Előzmény: csehrigo (280)
csehrigo Creative Commons License 2016.04.08 0 0 280

Csak reggelenként fordul elő.

Talán ha kevesebbet iszok akkor nagyobb eséllyel jelentkezik. De lehet nem is ez a gond.

Érdekeset írtál ezzel a só dologgal.

Ez lehetséges?

 

Előzmény: ghepard (278)
lajoska21 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 279

Jó napot lenne nekem egy olyan kérdésem hogy eddig szemüveges voltam, de most kontaktlencsére váltottam és a vezetői engedélyem az csak szemüvegre szol, a házi orvosom aszt mondta, hogy menjek kérjek egy igazolást a szemészetről majd menjek vissza és ő is ad egy papírt, a szemészetről eszt meg is kaptam rá van írva hogy alkalmas meg minden, de nem tudom hogy minek még a házi orvostól is egy igazolás szerintetek nem elég a szemészetről való igazolás?

ghepard Creative Commons License 2016.03.29 0 0 278

Nekem is volt hasonló. Kiskoromban eltalált a bal szemembe egy nyílvessző, szerencsére még be tudtam a becsapódás előtt csukni a szemem. De megsérült a szemhéj is (vérzett rendesen), meg az ottlévő könnycsatornák is  és a szaruhártya is. De már nem emlékszem pontosan (hisz valamikor 1960-62-ben történt), hogy mennyi idő után volt teljesen rendben, legalábbis hosszú éveken át nem éreztem semmi különöset. Aztán 1997-től kezdett romlani a látásom és rendesen szárazak is voltak a szemeim a sok számgépeléstől a melóban. 2000-ben már olyan szárazok voltak, hogy azt hittem, hogy homok van bennük és szemüveg is kellett. Nos és a legrosszabb pont az a hely volt, ahova annak idején eltalálta a nyílvessző a szememet - a bal felső sarok. Mint a topikomban írom, 2009-ben kezdtem véletlenül foglalkozni a látásom javításával (9 évig hordtam szemcsit, de aztán sikerült 3 nap leforgása alatt végleg letennem) és ebben az is benne volt nagy mértékben, hogy a könnytermelést újból a régi szintre emeljem.  S megint az a hely javult a legnehezebben, a többi rész már rég sima ügy volt, de az a hely egészen 1-1.5 évig még rakoncátlankodott. Már azt hittem, hogy sose fog már elmúlni a szúrás azon a helyen, de végül az is rendbejött. Tehát ebből azt gondolom, hogy az a hely felépült ugyan, de nem tökéletesen és egyenetlen maradt. Ezekbe az egyenetlenségekben visszanaradhat a sótartalom, ami aztán nagyon tud csípni szúrni.

 

Ha becsukod a szemeid, akkor sok könny megy arra a részre is és az aztán feloldja a sót és elviszi a pislogással. Éjjel is be vannak csukva a szemeid, csak akkor nem termelődik könny és így, ha felkelsz az alvásból, akkor szúr megint. Ha folyamatosan odafigyelsz a pislogásodra és a könnytermelésedre, akkor hosszú távon is meg lehet azt oldani, hogy ne szúrjon többet. Nekem már nem jelentkezett a szúrás 2011 óta. 

Előzmény: csehrigo (277)
csehrigo Creative Commons License 2016.03.23 0 0 277

Sziasztok

 

Tudnátok segíteni nekem?

 

Pár éve egy ág megszúrta a szemem. A szaruhártya sérült,de nem komolyan.

Elvileg rendbe jött,de azóta néha előfordul,hogy reggelenként amikor hirtelen kinyitom ugyan azt érzem,  mint ha megint megbökné az ág.

Néha erre kelek fel.

Annyira tud fájni,hogy nem tudom kinyitni. Változó időn belül ha mindkét szeme csukva van elmúlik, mint ha sose lett volna.

Ez mitől lehet ennyi év után?

ghepard Creative Commons License 2016.01.07 0 0 276

Hát jobban kell mozgatni a szemeket, mindenhova nézni, sokat kint lenni, megtanulni sok könnyet termelni, sötétben is nézegetni minél többet stbstb. Sok minden van írva erről is a Szemtorna, látástorna - megéri? című topikban. Nekem is voltak hasponló problémáim.

Előzmény: Shardik (272)
ghepard Creative Commons License 2016.01.07 0 0 275

Neked is ugyanazt mondanám, amit az előbb.....

Előzmény: pimpec (271)
ghepard Creative Commons License 2016.01.07 0 0 274

Ha átböngészed a Szemszárazság (k.lencse) című topikot, lehet találsz ott valamilyen tippet.

Előzmény: lencse2013 (269)
hinyi Creative Commons License 2016.01.07 0 0 273

ki volt az az orvosnő? pont oda mennék a szemészetre

Előzmény: Törölt nick (261)
Shardik Creative Commons License 2015.12.31 0 0 272

Nekem az a szem-gondom, hogy napközben mindig nagyon elfárad a szemem, főleg ha sokat néztem tévét vagy monitort, de már olvasástól is.

Lényeg az, hogy a folyamatos egy helyre nézés után (amúgy szemüveges vagyok) életlenné válik a látásom, még ha 2 centire nézem a monitort, akkor is homályos, életlen minden betű

és alig bírom nyitva tartani a szemem.

Más is tapasztalt ilyet? Mit lehet ezzel kezdeni?

pimpec Creative Commons License 2015.10.15 0 0 271

Nálam is szemszárazságot állapítottak meg.Csináltak vizsgálatot és azt mondták,hogy 0 a könny.Az orvos műkönnyet javasolt.Nem tudom,hogy esetleg más van-e erre.

Előzmény: lencse2013 (269)
lencse2013 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 269

Mit lehet tenni a nagyfokú szemszárazság ellen?

kerti poszáta Creative Commons License 2014.07.11 0 0 268

Tudna- e abban segíteni valaki, hogy a JUtaVit Szem-lutein forte 12 mg tablettáira miért van ráírva, hogy csak orvosi ellenőrzés mellett szedhető?

tata6456 Creative Commons License 2014.05.26 0 0 267

Egy hidraulikus munkahenger van a fülke alatt, jobbik helyeken a fülke közepén tehát szinte a 0-nál is kissebb az esély hogy azzal te lezuhanj. Még ha a hidraulikus csövek, vagy munkahenger eresztené az olajat akkor sem tudna olyan gyorsan kifolyni hogy te zuhanj a fülkével. Az ilyen liften nincs is klasszikus vészfék, max vészelzáró, leengedő szelep. Hihetetlenül egyszerű mint az animáción is látszik és nagyon erős, nagy teherbírású lifteket is lehet e technológiával építeni. Sőt lefelemenet szinte nem is használ energiát, csak kinyit a szelep és a fülke meg a saját súlyánál fogva leereszkedik. De hátránya hogy lassabb mint más társaik, csak kis magasságokban alkalmazható, ugye jópár emelet magas hidraulikus munkahenger, meg alá az akna az nem kis költség és már nem éri meg 3-4 emeletnél magasabb házakhoz csinálni. A leges legmodernebb hidraulikus liftek meg a lefelemenetben kifejtett energiát már eltárolja és felhasználja a következő emelkedéshez. 

Roadati Creative Commons License 2014.01.11 0 0 265

Nekem nem fejlődtek ki a látóidegeim teljesen,mert koraszülött voltam.46 éve...

Az 1 es számú szemklinikán nehezen kiderítették ezt a dogot,de azt mondták,nem lehet vele mit kezdeni.

Pár évvel később 1 szemész doktornő azt mondta,ne igyak semilyen alkoholt,semilyen mennyiségben sem,mert az rontani fogja a látásom.

Pár éve csináltattam szemüveget távolra és olvasáshoz is.Tegnap újra megmérettem optikussal és szerencsére semmit nem romlott azóta.Reméltem majd másik lencével tud rajta javítani,de bárhogy küzdött,nem tudott javítani rajta.b a látásom.Vagy lehetséges?

Lehet alkohol ellenes volt a doktornő??? Nem vagyok alkoholista,alig iszom néha 1-2 sört.Nem gondolnám hogy amiatt károsodna továb

Nem tudom mi lenne a jó megoldás erre? Valakinek van tapasztalata?

Örülnék a segítségnek!!!

Köszönöm

ikoko2 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 263

Tudja valaki, hogy a Tirs Naturale-t napjában hányszor szabad cseppenteni, mert a használati utasításban persze ez nincs benne. Akárhányszor, ha érzem, hogy száraz és szúr vagy csak napi x alkalommal? Már egy cseppentés után is jónak tünik.

A doki mást írt, de az csipett és egy hét után ki kellett dobni - az utasitás szerint, mivel fel lett nyitva. A Tirs 4 hétig használható felnyitás után.  Mire a dokinál újra időpontot kaptok, az kb 3-4 hét. Szóval ezért kérdezem tőletek.

Kavics78 Creative Commons License 2013.10.29 0 0 262

Nos mint kiderult a jobb szememben levo sargafolt mogott folyadek halmozodott fel a stressz miatt es ez okozza a latasproblemamat!

Előzmény: Kavics78 (260)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.25 0 0 261

Sziasztok!

Nem Reklám!

De nem bírtam megállni,hogy ne írjam +!!

'15 napja elmentem egy szem orvoshoz Bp XVII.ker.

Szemembe úgy éreztem belement valami!

Orvosnő szerint semmi ,csepegtessek gyul,csökkentőt!

Csepegtettem. Majd be szartam ,rosszabb lett.

Másik orvoshoz "Flor Ferenc korház" eredmény ugyan ez!

Még egyszer, 6 nap múlva vissza Florba,másik orvos.Ugyan az mint előző kettő véleménye. Csak most műkönny cseppeket írt fel!

 kiváltottam

Mielőtt csepegtettem vona!

Mind három orvosnak mondottam szempillám már többször befelé nőt!( ÁÁÁÁÁ nem nincs ilyen,most tuti nem nő befelé)

 Van ilyen!

Vissza Bp XvII.ker rendelő 13.nap!

Szerencsére egy nagyon kedves,fiatal ,ügyes ORVOSNŐ fogadott,nem az előző "hál isten"!

Értette amit csinál!

Kitépte a befelé növő szempillámat"Ő meglátta" amit az előző három "vak"SZEMÉSZ! nem!

Nagyon szépen köszönöm itt is kedves Doktornő!

MEGSZÜNT A 14 NAPOS KÁLVÁRIÁM!

HÁLLE LUJA,HÁLLE LUJA!

Minek praktizál a másik HÁROM "ORVOS"

Magyarország jól teljesít????

ja és a TB kifizet utánam a selejtél a három "orvosnak" nem kevés pén zt! Az adófizetők pénzéből!

 

 

Kavics78 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 260

Sziasztok!

Segitsegeteket szeretnem kerni mert nem igazan tudom mi tortenik velem.

A tegnapi nap delutan azt vettem eszre, hogy a latasom elhomalyosul illetve egy ponton vibral a kep.
Eloszor azt hittem koszos a szemuveg de mivel tisztitas utan is megmaradt a jelenseg ezert nem ertettem.

Este hazafele vezetve viszont feltunt hogy ha becsukom a jobb szememet, egy vilagos kekes-lilas korong jelenik meg elottem.
Mire hazaertem ezt a "korongot" mar a szobaban lampafenynel is lattam szembecsukas nelkul csak a szine valtozott vilagos sargasbarnara es persze attetszo.
Amit ezen keresztul "latok" az kisse homalyos es "mozog".

A szemem erzekenyebb lett a fenyre es mivel ezt a sotet foltot folyamatosan latom zavar , es a szemem is folyamatosan fokuszal ami miatt jol megfajdul!
Legrosszabb kora reggel es estefele az orszaguton!
Van valami otletetek mi lehet ez?
A "makula degeneráció"-hoz nagyon fiatal vagyok!

Elore is kosz!

Nimuexx Creative Commons License 2013.06.15 0 0 259

Sziasztok,

 

Nem tudnátok ajánlani egy olyan orvost aki szaruhártya problémákkal foglalkozik?

Vírusos fertőzésem volt és a beszűrődések mindig visszatérnek a szaruhártya subephiteliumán :,(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!