Keresés

Részletes keresés

gombóc63 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 389

Ha a háziorvosi beutalódon más kórház szerepel ( kód) mehetsz akárhova. Vagyis a házidokidtól kell kérned a neked tetsző kórházat.

Sajnálom, aki nekem az Uzsokiban csinálta már nem dolgozik ott. De azért adtam a tanácsot, mert Ő mesélte, hogy kötelesek megcsinálni a bódítást ha kéri a paciens, de mivel utána le kell fektetni és felügyelni vagy fél órát, nincs kapacitása rá a kórháznak. Így aki nem kéri....az nyel:-(((

Előzmény: Ildikécske (388)
Ildikécske Creative Commons License 2011.08.15 0 0 388

Köszönöm, hogy írtál!

Neked hol csinálták?Én elvileg a Péterffy kórházhoz tartozom , de oda nem szívesen megyek egyéb vizsgálatok miatt sem.

Lehet esetleg másik kórházba is menni?

Előzmény: gombóc63 (387)
gombóc63 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 387

Nekem is csinálták bódításban. Kérjed, ragaszkodj hozzá. Megcsinálják, csak nem szeretik, mert macera van utána.

Előzmény: Ildikécske (386)
Ildikécske Creative Commons License 2011.08.14 0 0 386

Szia!

 

Szükségem lesz hamarosan gyomortükrözésre amitől nagyon félek, és szükségem lenne egy JÓ orvosra!

Sok helyen NEM végzik bódításban sajnos!

Olvastam, hogy Neked  úgy csinálták, megírnád kérlek, hogy hol voltál?

Remélem, hogy Pesti vagy.......

 

Köszönöm!

 

Ildi

Előzmény: Katyus74 (384)
youlcsi Creative Commons License 2011.06.10 0 0 385

szia!

mindkettőt szedtem... egyiknél sem volt semmi különleges mellékhatás.

a rabyprexnél nam is tudom, hogy hatott-e, hiszen refluxos panaszaim nem voltak...

a klion pedig... ja, de! 3 hét klion után olyan gombám lett, hogy 3 hónapba telt, mire többé-kevésbé sikerült kiirtani :/

Előzmény: Katyus74 (384)
Katyus74 Creative Commons License 2011.05.26 0 0 384

Sziasztok!

 

ÉN is nagyon nagyon féltem a vizsgálattól, de végre találtam egy helyet, ahol rendesen, egyszerre, mind a gyomortükrözést mind a vastagbél tükrözést megcsinálták bódításban. Én bevallom őszintén, jól kipihentem magam a bódítás alatt :-).

Bár amikor az érzékeny terültetemre ért a cső, éreztem fájdalmat, vagy valamit, állítíólag beszéltem is, és elküldtem az orvosokat a csudába, azt mondtam hogy hagyják abba (édesanyám kísért, ő mondta mert bent lehetett), de én minderre alig alig emlékszem. És ez a fájdalom féle is annyira minimális érzékenységnek tűnt.

Egyszerüen ,a vastagbelem felszálló ágát is meg kellett nézniük, az meg bizony egy pár kanyarral arrébb van.

A gyomortükrözés a vastagbéltükrözés után történt, na abból már semmire sem emlékszem. Nem fájt, még kellemetlen sem volt. Szóval, nem vészes ez az egész herce hurca bódításban egyáltalán nem.  Az altatás felesleges. Engem az elötte lévő kipucolás, valamint az hogy a vizsgálat alatt-után jött meg a menstruációm, sokkal jobban megviselt, úgyhogy legyengültem. Szerintem maga a viszgálat semmi-  DE jó helyre kell menni mindezért!!!! Nagyon fontos!!! ÉN tudok ajánlani is! Ne féljetek!

Az eredményemmel azonban már volt némi gondom, mert bár nem sokat találtak, gyulladást a nyombélben, meg itt ott, és egy olyan gyógyszert kaptam, amitől belázasodtam, kiütéses lettem, és most nem tudom mit évő legyek, ugyanis a dokim továbbra is azt tartja a legjobb megoldásnak. ÉN meg ugye bár most jobban vagyok, mégis azért én teljesen szeretnék meggyógyulni.

Diagnózisom egyébként: IBS volt, valamint reflux, valamint minimális gyulladás a nyombélben.

REmélem tudtam nektek segíteni.

Ha valakinek van tapasztalata a KLion tabletta szedésével valamint a rabyprex tabélettta szedésével kapcsolatban, kérem írjon nekem.

Köszönöm előre is.

 

sz.margo Creative Commons License 2011.04.20 0 0 383

Hiába vártam a tanácsot....azóta szerencsésen túl vagyok a műveleten, nem volt kellemes, de túléltam még a gyomortükrözést is egyszerre...igaz elbódítottak, mert másként nem bírtam már:(....szerencsémre nincs túl komoly dolog:)

Előzmény: sz.margo (382)
sz.margo Creative Commons License 2011.03.05 0 0 382

Örülök Lemon, hogy megírtad ezirányú tapasztalataidat...valóban én is hiányoltam már, hogy valahol lehessen megtudni róla valami közelebbit, saját "élményt". Sajnos rám is vár egy ilyen dolog a hó végén és az szeretném még megtudni, hogy folyadék gyanánt pld. szójatejet (ami nem állati tej) lehet-e inni előtte nap? Jó lenne, mert abban legalább van táperő és vitaminok is. Egyébként ettől jobban félek, mint magától a művelettől, mert nem bírom a koplalást, úgy érzem kilukad a gyomron olyankor...valahogy majd csak túlleszek én is rajt, a lényeg, hogy ne legyen valami nagyon rossz eredmény...

 

 

Előzmény: Lemon76 (373)
Admina Creative Commons License 2011.02.09 0 0 381

Igen,ezt már mondták nekem is,hogy ne agyaljak ilyeneken,mert csak rosszabb lesz.

Nem megy ez napi szinten nálam,csak amikor a 3féle gyógyszer után se kezd javulni pl.a gyomrom,akkor kicsit megilyedek .

Főleg hogy nekem más egyéb eü.-i gondom is van.És még 2-re vizsgálnak.:S Csak pl szív CT-re májusra van időpontom...

Tehát nem unalmamban fantáziálgatok,hanem okom van rá.

Ha kezembe lesznek a negatív leletek,egész biztos hogy a pánikbetegségem is óriási fordulatot fog venni.

Előzmény: gombóc63 (380)
gombóc63 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 380

Nos ezzel pedig csak magadnak teszel rosszat. Nem légből beszélek, 48 éves vagyok, szar a gyomrom, fáj a fejem állandóan, anyukám 48 évesen halt meg rákban, még sem gondolkodok sose ilyeneken. Mert már tudom, hogy mire képes a pszichénk.:-((((

Előzmény: Admina (379)
Admina Creative Commons License 2011.02.09 0 0 379

Mert pánikbeteg vagyok.:) Nekem erről szól...félelem a ráktól.Anyukám 28 évesen,unokahugim 17 évesen halt meg rákban.

Előzmény: gombóc63 (378)
gombóc63 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 378

Mondd el az asztmát is és a pánikbetegséget is.

Én is kipróbáltam minden savlekötőt, azt is amit más ajánlott, mert hogy neki bevált. Nagy bajod nem lehet belőle. Nálad akkor azért gázosabb a helyzet, mert én nem köhögök, főleg savat nem.

Hagyd már ezt a daganat dolgot, van sajnos tapasztalatom benne, a nagynéném gyomorrákban halt meg pár éve. Nos, nem ezek voltak a tünetei. Miért stresszeled magad a legrosszabbal?

Előzmény: Admina (377)
Admina Creative Commons License 2011.02.09 0 0 377

Szia!Köszönöm a választ!Reméltem,hogy az UH kimutatja a daganatot.Én is próbáltam a savlekötőt elhagyni,de akkor meg gyomorsavat köhögök fel.:SAkkor elmegy a hangom is,meg ég a nyelvem.Most ajánlottak egy új gyógyszert,Apo-Famotidin,de mivel ezt nem a háziorvosom írta hanem anyósomadta hogy próbáljam ki,így nem nagyon merek össze-vissza szedni mindent.Bár nyilván ha ezt kipróbálom,nem szedem az esomeprazolt.

Kérem akkor én is tükrözéshez a bódítást,azt se tudom asztmásoknak csinálják-e egyáltalán.Ha rámjön egy asztmás roham mit csinálnak?!

Előzmény: gombóc63 (376)
gombóc63 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 376

Szia!

 

Ne aggódj, hasonló tüneteim vannak, szintén 4 éve.A hasi UH nekem is negatív. A tükrözés kimutatja a daganatot, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem kell ettől tartanod. Kipróbáltam az összes PPI-t, egyik sem segített hathatósan, így elhagytam, azóta nem puffadok. Tudniillik úgy lecsökkenti a gyomorsavat, hogy az emésztés nagyon gyatra lesz. Legalábbis nálam ez volt.Szóval nem mindig eredményes a szedése, sokszor több gondot is okoz.

Ha ennyire félsz ragaszkodj a bódításhoz. Kötelesek adni, csak nem szeretik, mert utána le kell hogy fektessenek egy rövid időre. De ha pánikolsz nem fognak tudni rendesen megvizsgálni. Nálam az öklendezés volt olyan erős, hogy majdnem nem sikerült. Azóta kétszer bódítottak.

Előzmény: Admina (375)
Admina Creative Commons License 2011.02.09 0 0 375

Sziasztok!

Én gyomortükrözés előtt állok,és iszonyatosan félek tőle.Próbáltam "alkudozni" hogy lehetne-e helyette valamilyen kontrasztanyagos RTG vagy más kiméletesebb vizsgálat,de marad a tükrözés.

Én sajnos pánikbeteg is vagyok,így én még jobban felspanolom magam a vizsgálaton,és azon,hogy mi lesz az eredmény.

4 éve vagyok refluxos,először lansoptolt szedtem,de miután az hatástalan lett,Esomeprazolt és Curamot kell szednem.Ezek mellett is hányingerem van,felpuffadok,gyakran fáj a gyomrom,elég sokszor keserű íz van a számban.Étvágyam van,és már az emésztésem is helyreállt.1 hónapja még nagyon rosszul voltam,hasmenésen volt,nem bírtam enni,a nyelvem égett,álandóan csak aludtam,böfögtem,csuklottam...nagyon rossz volt.

Akkor Lactiv kúrát kezdtem,és most mint írtam annyival jobb,hogy nem fáj csak étkezés után a gyomrom,de tudok enni és a hasmenés is elmúlt.

Hasi UH semmi kórosat nem mutatott ki,a laborom is tökéletes.Vagyis annyi negatív van a hasi uh-n hogy kisfokú meszesedés van a gyomromban.

Nagyon félek,hogy ezt már nem a reflux okozza,hanem valami sokkal roszabb.

A daganatot kimutatja a hasi uh?

 

Üdv!

Lemon76 Creative Commons License 2011.02.07 0 1 373

Colonoscopia - vastagbél tükrözés

 

Kedves Fórumozók! Az elmúlt hetekben olyan aktuális fórumokat keresgltem a neten, melyekben a téma a fent nevezett vizsgálat. Sajnos nem találtam, sőt még itt az indexen sem! Pedig megnyugtató lett volna páciensek tapasztalatait elolvasni! Épp ezért szeretnék most  a colonoscopiáról írni azok számára, akik még a vizsgálat előtt állnak! (Sajnos külön topikot nem hozhattam létre, mivel nincs hozzá jogosultságom!)

 

Kb. egy hónapja küldött el a háziorvosom belgyógyászatra, mivel emésztési problémáim voltak. Az első vizsgálat nem hozott sok eredményt, épp ezért a szakorvos tükrözést javasolt. Az asszisztenssel időpontot egyeztettünk, és elmondta, hogy miként készüljek elő a vizsgálatra. Ehhez felírt egy Picoprep nevű készítményt, kb. 3.000 Ft volt. A vizsgált ma (hétfő) délelőtt volt. Szombaton már kerültem a rostos ételeket és csak könnyű dolgokat ettem: tésztát, este meg tejbegrízt. Vasárnap volt az előkészület napja, ezen a napon már nem ettem semmit, viszont rengeteget ittam. Ez lehet víz, tea, szűrt gyümölcslé. Az első tasak tartalmát 14 órakor készítettem el: 150 ml hideg vízbe kellett feloldani, kicsit vártam hogy kihűljön (érdekes módon felmelegedett) majd lehúztam. (Nem, nem a WC-ben, nem volt rossz íze, meg lehet inni). Az első adag után óránként meg kell inni legalább(!) egy-egy nagy bögre vízet, vagy teát (ez 1,5 liter, de minél többet iszunk, annál eredményesebb lesz. Én egyszer leveskockából fél liter erőlevest is készítettem, melyet aztán leszűrtem, megterítettem az asztalnál, egy talpas pohárba vízet töltöttem és "megvacsoráztam". Megadtam a módját! :-))). Egyébként nagyon jólesett, mivel kívántam a sósat és kell is a só! A hatás másfél óra múlva jelentkezett, onnantól kezdve félóránként. Ez kb 4 órás intenzív WC-re járást jelentett. (Ajánlom a nedvesített WC papírt :-) Este 8 órakor ittam meg a második adagot. Ezután ugyanúgy kell óránként egy-egy bögre vízet vagy szűrt gyümölcslevet inni! Legalább 6-ot! Megint 4 óra futás, aztán alvás. Délelőtt 11-re mentem, (előtte még párszor ki kellett mennem a mosdóba). Nagyon diszkréten zajlott: levetkőztem az öltözőben, kaptam egy zöld köpenyt, majd behívtak, lefeküdtem a vizsgálóasztalra, kaptam (pontosabban kértem) egy kábító injekciót, bal oldalamra feküdtem és már neki is láttak. A műszer kb 1,5 méter, kisujjnyi vastag, melyet bekennek sikosítóval és lassan csúsztatják a végbélen keresztül. Közben néha levegőt fuvatnak be, hogy könnyen átvezessék a kanyarulatokon, de nem okoz hasgörcsöt. Nálam a vizsgálat kb 10 percig tartott, közben kétszer vettek szövetmintát, eltávolítottak egy polipot, de ez nem fájt egyáltalán! Utána volt egy kicsit kellemetlen mivel a levegő kisebb görcsöket okozott, de az asszisztens benyomott egy légtelenítő csövet :-))) és akkor már minden rendben volt. Így utólag azt gondolom, hogy nem volt vészes, még csak fájdalmas sem volt, attól függetlenül hogy a kábító hatásából szinte alig éreztem valamit! Bátran merem ajánlani annak, aki még előtte el! Tényleg nem vészes! Mindenképpen célszerű megcsináltatni, mielőtt még nem komoly a baj! Úgyhogy fel a fejjel! :-)

Doly Creative Commons License 2011.01.18 0 0 372

Jónapot!

Nálam 6 éve diagnosztizáltak PSC-t (primer sclerotisalo cholangitis). Azóta ursofalkot és salofalkot kell szednem napi 3-t mindkettőből. Akkor voltam 20 éves. Azóta járok fél évente kontrollra gasztroenterologushoz, belgyógyászhoz, vérvételre. Tavaly megkérdeztem a belgyógyászomat,hogy a betegségem és a gyógyszerek miatt lehet e majd kisbabám. Sajnos azt a választ kaptam,hogy majd akkor megbeszéljük,ha aktuális lesz. De még azt sikerült kiszednem belőle,hogy nem javasolt,mert előrehozhatja a betegségemet,aminek májtranszplantáció a vége. Azért írok,hogy megkérdezzem, hogy akkor végül is lehet vagy nem gyerekem? 2-3 éven belül szeretnék,de ha esetleg nem lehet akkor azt szeretném előre tudni.


Előre is köszönöm a választ!

 

Dorci

gmkiev Creative Commons License 2010.12.04 0 0 369

A fokhagymának szerintem a száj "érdekes" illatán kívűl semmilyen mellék hatása nincs.

Igaz, és egyébb hatását sem tudom magaménak a gasztronómiai élvezeten kívűl.

Mert bizony az ízét igen nagyon szeretem.

Ja, mellesleg a vérnyomásra valóban jó hatással lehet, mert ha fokhagyma evés közben veszem be a vérnyomás csökkentő tablettákat, egy cseppel sem rosszabb hatásúak!:)))

afintha Creative Commons License 2010.12.04 0 0 367

Es akkor vegulis kiderult, hogy mi a pontos diagnozis, hogy milyen tipusu gyulladasos belbetegseged van?

Előzmény: Imola777 (365)
Imola777 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 365

Sziasztok,

 

Márciusban irtam először ide a colitis topikban, kicsit hosszabban, hátha   tudja valaki hasznosítani, most lezárom az állapot történésem. elmondom a tapasztalataim.Akkor igazán reméltem rövid lesz a betegség kiújulás ,sés 6   év tünetmentesség után és tudom kezelni főleg 40+ évese n. naez mostanra sikerült csak.....végre :)Makacs lévén, amint először kicsit jobban voltam, elhagytam a gyógyszert (mint sok évvel ezőlött is) ,budenofalk, és persze nem voltam jól, aztán kicsit medrol szedés azt nem birtam és újra budanofalk. de alapjában véve a 9 hónap alatt töredékét szedtem be igazán a doktor által felirtnak, ennek azért örülök, főleg hogy  aszteroidok 2 év alatt ürülnek csak ki, mert gyógyszer ellenes vagyok nagyon..de persze a doki ezt nem dijazza éppen, már kérdezte is hogy akarok e másikat keresni...:)  igy a melléktünetek nem jelentkeztek annyira, a vérképem jó, senki nem mondta volna meg külső alapján hogy beteg vagyok stb.Mellette persze sok mindent változtattam, barnarizs kurák, no tejtermék, no fehérlisztes termék, mert szerintem izgatja a gyulladt belet.sajna valahogy a kisizületeimre is ráment a gyulladás valamilyen sokizületi gyulladás formában 3-5napig fájt egy izületi, a falat lekapartam éjszakánként néha,, majd gerincet is érintve. junius elejétől, október közepéig kb. 15ször voltak begyulladva a bokáim, csuklóim, egyszer térd, könyök.. pár hete állt le az egyik hüvelyk ujjam tövénél van egy csomó azóta.

ott rakodott le az az anyag? ami vándorolt hónapokig az izületekben és gyulladást okozott, nem semmi, embertelen fájdalom főleg nem nagyon tudtam rá szedni semmit a gyulladt belek miatt! De hála istennek a gyulladás lement végre nagyrészt mindenhol. most megint nem szedek gyógyszert már 3 hete semmit lehet hogy egyenlőre tisztitás képpen még nem tudom...

Lehet hogy ezt a szivesen kihagyott 9 hónapot elkerülhettem volna, ha az elején szépen  szedem a budenofalkot, a salazopirint egy jó ideig..       aztán szépen jól lettem volna és nem ment volna rá a nyaram az izületi gyulladásokra   azt  mondom valószinü igy lett volna :(  de hát meg kellett járnom ezt az "  utam" mert makacs voltam stb., találkoznom kellett igy az embergyogyász.hu gyógyászával, meg kellett vegyem az általa ajánlott könyvet (betegségek kirobbanása előtti félévben valami nagy megrázkodtatás éri a colitisest.. ez igaz, a férjem konkrétan szerelmes lett, magánéleti válságba kerültem, de ezt 1 évig hordoztam magamban, nem hagytam magam, "emésztettem"  a problémát  aztán a vastagbélben csak elidőzött a dolog a végén!!!!!!!!!!!!!!!! , el kellett menjek kineziologushoz, kellett innom májtisztitó teákat, sok mindenen el kellett gondolkoznom mert hosszúra nyúlt a folyamat, nem pedig el voltam a gyógyszer melletti tünetmentességgel, hogy majdnem minden szép és jó!

 

Most hogy vagyok jól?

Reggel   vagy hosszú enyhe kávéval(joghurtos) de mindenképpen meleg itallal kezdek(no tej)ettől lesz az első széklet. utána gyümölcsel 10 körül. utána pedig zabpehely, lenmag, kókusz, kis méz és joghurt keverék.. aztán  már minden félét eszem általában..vissza is kell fognom, mert a már normál felszivodás miatt jobban rakodnak a + kgok ( 2 éve fogytam le direkt 15 kg.ot, és kb. optimális a súlyom mostanság.)  igyekszem este azért már nem nagyon enni, ami télen, sötétség , hideg stb azért nehezebb mindenkinek. szóval sok zöldség, gyümölcs, kevés hús, kicsit testkontrolosan stb. kenyér kevesebb, az is inkább teljes kiörlésü, vagy rozs stb.... jó ha hamar emészti az ember a táplálékot. tej nem , ételekben, tejföl és joghurt. és gerinc torna, st ressz kerülés, lazitás, meditálás kazettával naponta.ezzel jól el vagyok!igyekszem szombatonként egy böjt napot beiktatni,mert hiszem hogy az a legjobb megelőzés ha méregtelenítünk stb. embergyogyasz.hu

Kivánom mindenkinek, hogy megtalálja a maga módszerét, érje el a tünetmentességet (akkor elhiszed, hogy tudsz jól lenni, és ha vissza is esel ez bizalmat, hitet ad ill.  egyre kevésbe esel vissza stb. )mert nem betegen kell élnünk az életünk az tuti biztos!

kitartás és hit magunkban!

 

Imola:)

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 364
De fura, nekem ezt anno egy doki mondta, amikor rákérdeztem :-o Köszi mindenesetre, hogy utánanéztél, ma is tanultam valamit!
Előzmény: youlcsi (362)
macszsu Creative Commons License 2010.10.08 0 0 363
Kedves Fórumozók!

A segítségüket szeretném kérni.
AZ ELTE Pszichológia szakos hallgatója vagyok, és olyan segítőkész embereket keresek , akiknek egészségkárosodás, krónikus betegség nehezíti mindennapjait. A kutatásom témája a munkanélküliség és egészségkárosodás hatásainak vizsgálata az emberek közérzetére és megküzdő képességére.
Ha idejük engedi, kérem segítsenek a kutatásban a kérdőívem kitöltésével, amit ezen a linken érhetnek el:

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/361832639/

Előre is hálásan köszönöm, ha rászánják idejük, és bocsánat, ha akaratomon kívül megzavartam volna a fórum menetét.

Üdvözlettel;
Cz. Zs.
youlcsi Creative Commons License 2010.10.07 0 0 362
"A kmn a külön megnevezés nélkül fogalmat jelöli, azaz a Betegségek Nemzetközi Osztályozása szerint meghatározott kategóriákba nem sorolható."
Előzmény: Törölt nick (361)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 361
hu, jo regi hsz ez de a kmn az tudtommal a kisero megbetegedes nelkul roviditese, nem pont ugyanaz :-))
Előzmény: youlcsi (355)
mancsika78 Creative Commons License 2010.10.07 0 0 360
Sziasztok!

Colitises vagyok és keresnék Budapesten egy jó, nem túl drága orvost.Újpestiek előnyben!
A mostani dokim szerintem nagyon elfoglalt és ezért nem jut elég ideje az emberre.

Köszi a segítséget.
kocsjani Creative Commons License 2010.06.27 0 0 359
Cukrosok vannak itt?
youlcsi Creative Commons License 2010.04.27 0 0 357
értem ;)
Előzmény: think_pad (356)
think_pad Creative Commons License 2010.04.27 0 0 356
Sajnállak is meg gratulálok is. :)

(értsd jól!)
Előzmény: youlcsi (355)
youlcsi Creative Commons License 2010.04.27 0 0 355
velem nem tudni.
éppen indultam volna neki a következő biopsziának, de közben kiderült, hogy babám lesz :)
így most amíg nincs gond, hanyagolom a gasztróst.

amúgy voltam már kikiáltva ibs-esnek, crohnosnak, refluxosnak... most éppen a nem fertőzéses k.m.n. (kedvenc rövidítésem :) - külön megnevezés nélkül) gastroenteritisnél tartunk, ami nagyon általános dolog... (a biopszia mikroszkópos colitisre lett volna... majd legközelebb :))
Előzmény: think_pad (354)
think_pad Creative Commons License 2010.04.27 0 0 354

Szedek mellette nyugtatót is, Helex SR retard 1 mg-t. A placebo hatás igaz lehet, csak ... De ha az ember nem akarja elhinni, hogy használ, akkor (szerintem) az egy időtartam is kevés...

Biztos, hogy a psziché az oka, ezt tudom... Csak hát a mai világban ha van egy munkahelyed, akkor nehezen fogadják el, hogy pánikrohamok miatt nem mégy dolgozni másfél hete.

 

Veled mi a helyzet?

Előzmény: youlcsi (353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!