Hasonló a booking.com-hoz a venere.com. Mi most augusztusban próbáltuk: Isztambulban és Kappadókiában ia tökéletesen működött, mindenhol megvolt a szállásfolgalásunk. Sőt, Isztambulban egy éjre nem foglaltam, helyben próbáltunk keresni, de jó pár helyen sikertelenül próbálkoztunk, a vége az lett, hogy Isztambulban egy internetkávézóban foglaltam Isztambulba szobát a venerével. :-)
Kösz az utóbbi információkat is. A booking.com-ra nagyon rákaptam, eddig mindenhol jól működött (Cseho., Spanyolo., Hollandia, Németo.) Mióta leszoktam a szintén megbízható, de nem olcsó expedia.com-ról, egyfolytában küldik a hírleveleket. Ott egyébként vannak 1-200 dolláros bónuszok néha, azzal visszajöhet a közvetítési díj.
Mi eddig az egyéni szállásfoglalást mindig az Alpharooms oldalán intéztük el és eddig csak jó tapasztalataink voltak. Idén nyáron viszont szervezett útra mentünk, azt pedig a Télen-Nyáron.hu foglaltuk le, velük is teljesen elégedettek voltunk, szóval csak ajánlani tudom mindkét oldalt.
Online utazási ajánlatokat a http://utazas.onlineapro.hu/ oldalon is találtok. Van mód ár alapján való keresésre, de folyamatos akciós utakat is találhatunk a világ különböző pontjaira. Mindenképp érdemes ellátogtani ide, ha utazni szeretnénk!
Most próbálkoztam először a booking.com-mal. Holland cég (állítólag 1996 óta létezik), közvetítési díjat nem számítanak fel, és viszonylag jó árú szállásokat ajánlanak. Az első tapasztalatról azonban csak áprilisban tudok beszámolni.
hurrányaralunk.hu-n is jó ajánlatok vannak, a legjobb irodák legkedvezőbb ajánlatai közül lehet válogatni.. előnye az az e-utazási irodáknak, hogy nem kell egyesével a különböző szervező irodák honlapjait, ajánlatait végigböngészni, hanem egy oldalon megtalálható minden:-))))
Kösz az infókat. Az Octopusék mekkora felárat kértek? Az általad említett expedia.com is megbízható, erről korábban már írtam. Náluk pl. külön van feltüntetve a szobaár és az iroda által felszámított közvetítői díj.
Tapasztalatok az Octopustravelről: Mindenkinek csak ajánlani tudom őket! A csoportos útnak is vannak előnyei, de ha valaki saját maga szeretné megszervezni az utazását, akkor tökéletes választás az Octopustravel.hu. Fly and Drive nyaralást terveztünk, és a hozzávaló szállásokat foglaltam le náluk. Regisztráció után ki kell választani az adott szállástípust, időpontot, stb, és a felkínált rengeteg lehetőségből választani lehet. Internetes vásárlásra alkalmas (dombornyomott) bankkártyával azonnal fizetni is kell, majd kapsz egy visszaigazoló e-mailt és egy bónt, amit a helyszínen a szállodában be kell mutatni. Semmi probléma nem volt, minden lefoglalt szállodában ismerték a bónunkat, igénybe tudtuk venni a szobákat és az étkezéseket. A honlapon található leírások és képek megfelelnek a valóságnak, de további infóért érdemes felkeresni még ezekez is: www.tripadvisor.com www.expedia.com www.mappoint.com
Szia, eddig csak szállást foglaltam náluk, úgyhogy nem tudom. Nem hiszem egyébként, hogy repülőjegyet jó ötlet egy amerikai (ottani székhelyű) cégtől rendelni.
A www.octopustravel.hu-nál foglaltam szállásokat a nyaraláshoz. Véleményem majd csak utazás után lesz róla, de külföldi fórumokon eléggé ismert, és jókat írnak róla. Igazi e-iroda, van ugyan magyarországi képviselete, de mindent interneten lehet foglalni, fizetni, és mail-ben küldik a visszaigazolást.
Külföldi. Mexikó volt az első, aztán azóta jópár más is, időközben a cég is ott vásárol már. De biztos van nekik belföld is.
Egyébként az online szó megtévesztő, szerintem az utazási szférában az a klasszikus online dolog, hogy beixeled, melyik dvd-t kéred, és már fizetsz is, itt nem megy, nem tudod egyedül kikeresgélni, hogy mik a legjobb repjegyárak, mert hatszáz féle feltétel van, nyolcféle átszállási verzióban, belediliznél. A közvetlen járatok az csak egy kis szelet (lásd fapados online foglalás.) Ezért muszáj az online irodába is valaki, aki a két kezével begépeli neked a választ, és ha rábólintasz, akkor fizetsz, és viszi a futár a jegyet. A lent nevezettnél legalábbis igy megy.
Már bocs, de ez mitől lenne online ? Beírod az adataidat és nyugtázzák, hogy majd felveszik veled a kapcsolatot telefonon vagy akárhogy. Az online az, amikor kitöltöd, ami kell, és már fizetsz is. Ez nem az.
Nekem egy online irodával van tapasztalatom még tavalyról, a neve Ocho Travel. www.ochotravel.hu, nekem is ügyfeleik ajánlották, korrektek és nagyon jó árat hajtottak fel.
Valójában abban reménykedtem/reménykedem, hogy valami megbízható, de olcsóbb hazai társulatot tud valaki ajánlani. Lehet, hogy nálunk még senki nem gondolt arra, hogy egy ilyen vállalkozást indítson? (Ismert irodák honlapjain ilyen jellegű szolgáltatást nem találtam.) Persze világos, hogy a sok szélhámos utazási iroda bukása után mindenki óvatos.
Egyébként a ma már népszerű fapados légitársaságok is ilyen elven működnek: megadja az ember a kártyaszámot, és azonnal leveszik az összeget.
szia! én inkább maradok a készpénzes fizetésnél, igy is sokszor rosszul sül el minden hát mégha a bankszámlámról több pénz eltünne mint amennyi kellene! de még a neckermannál is bankszámlással kellett volna fizetni. inkább nem. üdv éva