Keresés

Részletes keresés

lujo211000000 Creative Commons License 2023.08.15 0 0 5265

Sziasztok én talpfájdalommal küzdöttem sokat, jártam is vele itt-ott, de nem igazán lett eredményes. Egy ismerősöm ajánlott egy podiáteri kezelést, ami tényleg nagyon jó, ezért ajánlom én is hátha másnak is segít. Talpfájdalom kezelésére nagyon hatékony a megfelelő podiátriai kezelés, illetve kezelés sorozat. Attól függően kell kezelni a fájdalmat, hogy mi okozza azt, nálam ez nem volt egyszerű, de végre sikerült, és folyik a kezelés is :)

szkati Creative Commons License 2023.01.23 0 0 5264

Sziasztok!

Kattanó ujjam alakult ki a bal hüvelyk ujjamon.Nagyon fáj, és meg van dagadva. Volt már ilyenem egy másik ujjamon, amit kb. 10 éve egy 5 percces műtéttel megoldottak. Most, ugyanaz az ortopédus nem akarja megműteni, hanem elküldött a reumatológiára. Van közöttetek olyan, akinek hasonló problémája így megoldódott? A válaszokat köszönöm!

zoleszkal Creative Commons License 2022.12.13 0 0 5263

Sziasztok. Sajnos nekem is szembesülnöm kellett azzal, hogy a kezemben már-már állandósult fájdalom bizony nem más, mint reuma. Elsőre nagyon megijedtem a diagnózis hallattán. Millió meg egy forgatókönyv futott le a lelki szemeim előtt, mondanom se kell, egyik rosszabb volt, mint a másik. Majd kicsit jobban beleástam magam a témába. Szerettem volna elkerülni a műtétet, és ez szerencsére sikerült is. Áldom az eszem, hogy nem horgonyoztam le az első orvosnál, hanem kutattam tovább, míg rá nem bukkantam az IQB Medicalra. A kezeléseknek köszönhetően ma már sokkal jobban vagyok. Meleg szívvel ajánlom bárkinek, akinek hasonló panaszai vannak. (https://iqbmedical.hu/?s=reuma)

.ETNA. Creative Commons License 2022.08.10 0 1 5262

Szia!

 

Igazán nincs mit !

 

Elvileg Szekanecz Debrecenben van, legalábbis a honlap szerint, de hogy ez mennyire aktualizált állapotot mutat, azt nem tudom.

Pontosan ezt szoktam én is mondani, semmi sem kötelező, mindenki maga dönt a sorsáról.

 

Azt hiszem, hogy én is sokat köszönhetek annak, hogy az első tünet után 1,5 hónappal már diagnózisom volt és ehhez képest 1,5 - 2 évvel később már kezdtem a biol. terápiát, amit azóta is kapok (rövid kihagyás volt külföldi tartózkodás és hiú remény, "meggyógyultam" érzet miatt), már 14 éve :-)

 

Remélem, hogy sikerül egy jó orvost találnod Debrecenben!

Előzmény: katka2018 (5261)
katka2018 Creative Commons License 2022.08.04 0 0 5261

Szia ETNA !

 

Köszönöm a válaszaidat Budapestről.

 

(A jelek szerint Debrecenben, Hajdú Bihar megyében nincs RA-s  beteg, vagy nem ezen a fórumon vannak, hanem a 

fészbukon a csodagombákat beszélik ki.  Ezt nem véletlenül írom, egy kollégám szomszédjának egyértelműen RA-s tünetei vannak, de ő nem megy orvoshoz, mert nem akar gyógyszert szedni, és a csodagombákban bízik inkább, amit a fészbukon olvasott. Én csak sok sikert és jó egészséget kívántam neki... az élet majd úgy is hozza a dolgokat.)

 

Telefonon  és email-ben is megpróbálom megtudni, hová kell fordulnom.

 

Dr. Szekanecz Zoltán könyvét ( Reumatoid artritisz ) olvastam ,  és a Dr. Surányi Péterrel közösen írt, az előző könyv bővített kiadását ( Reumatoid artritiszes betegek kézikönyve ) még mai is elő-előveszem.

 

Nem hiszem, hogy hozzájuk be lehetne jutni... a könyvek írásakor még mindketten Debrecenben dolgoztak,de  lehet, hogy már ők is külföldön vannak, mint sok nagyon jó magyar orvos ...

 

Egy pillanatra sem bántam meg, hogy belevágtam a biológiai terápiába !

 

Fájdalommentes napokat kívánok minden sorstársnak !

 

 

 

 

Előzmény: .ETNA. (5260)
.ETNA. Creative Commons License 2022.08.02 0 0 5260

... közben rákerestem a neten és találtam még egy linket:

 

https://klinikaikozpont.unideb.hu/index.php/clinic_finder/clinic/3547764

 

Biológiai terápia - Biológiai kezelő Rendelési idő 09:00 - 14:00 Cím

4032 Debrecen Nagyerdei körút 98 Belgyógyászati Klinika, B épület alagsor Biológiai kezelő

 

Szakrendelésben részt vevő orvosok Dr. Élthes Zsuzsa Bianka ,  Dr. Palatka Károly

 

Itt pedig több oldalon keresztül sorolják a Klinikán működő reumatológiai szakrendeléseket.

https://klinikaikozpont.unideb.hu/clinic_finder?name=&az_filter=R&filter_type=simple&page=1

 

 

Előzmény: katka2018 (5257)
.ETNA. Creative Commons License 2022.08.02 0 0 5259

Szia!

 

Nem debreceni vagyok, de 2008 óta kapom a biol.terápiát.

Biológiai terápiás központok vannak, általában kórházi körülmények között, hozzá tartozó gyógyszertárral (hiszen ezeket a szereket máshol nem tudjuk kiváltani).

Legutóbbi infóm szerint, Debrecenben, ebben a két intézményben volt biol. centrum:

 

Debreceni Egyetem OEC, Reumatológiai Tanszék Tel: 06-52/411-717/56211
E-mail: reuma.titkarsag@med.unideb.hu


Debrecen, Kenézy Gyula Kórház Reumatológiai Osztály Tel.: 06-52/511-777/1184 mellék
E-mail: reumatologia@kenezykorhaz.hu

 

Az egyik leghíresebb debreceni reumatológus, az RA témában különösen, Dr. Szekanecz Zoltán, azt nem tudom, hogy rendel-e még a Klinikán, de talán érdemes lenne rákérdezni.

 

https://klinikaikozpont.unideb.hu/prof-dr-szekanecz-zoltan

 

 

https://www.rheumatology.hu/sites/default/files/attachments/page/betegtajekoztato-anyagok/tajekoztato20130823vegleges.pdf

Előzmény: katka2018 (5257)
asandor999 Creative Commons License 2022.07.21 0 0 5258

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, hátha valaki tud segíteni.

Csontritkulásom van, melyre Prolia injekciót kapok már 5 éve. A mellékhatásokat kerülendő, a reumatológus mellette D3 vitamint 1 X, CitroCalciumot 2 X napit írt fel. 5 év után  a Proliánál 1 év szünetet javasolt, az esetleges súlyos mellékhatások elkerülése céljából.

Más reumatológus ezt nagy hibának tartja, mert a Proliát nem lehet szüneteltetni, mert súlyos törési kockázat léphet fel, viszont a CitroCalcium adagolását napi 1X-i re redukálná stroke veszélye miatt.

Egyik ezt mondja, a másik reumatológus meg az ellenkezőjét. Nőgyógyász ismerősöm meg azt mondja, hogy nehogy csökkentsem az adagot, mert a törési kockázat nagyon megnő. Egyébként is a CitroCalciumnál fellépő sztroke veszélyt tudományosan cáfolták. Proliát meg nem szabad szüneteltetni.

Én, mint átlagpolgár kinek higgyek?

Előre köszönöm a válaszotokat.

katka2018 Creative Commons License 2022.07.01 0 0 5257

Sziasztok!

 

RA-s vagyok és  biológiai terápiát kapok.  (Injekció)

 

Debrecenbe költöznék, ezért szeretnék debreceni vagy környéki RA-s betegtárstól segítséget kérni.

 

Azt olvastam, hogy ezzel a betegséggel a klinikán és a Kenézy kórházban is foglalkoznak. Valóban így van  a valóságban is? Ha igen, van valamilyen szempont, hogy  ki hová mehet?

 

Esetleg orvost is tudnátok ajánlani ?

 

 

Volt már Valaki, aki biológiai terápiát kapott és másik városba költözött ?  Debrecenben nem biztos, hogy kapok rögtön  időpontot,  és a  másik városban kiállított receptre pedig  Debrecenben nem hiszem, hogy kiadják az injekciót.

Nem szeretnék a két szék közé kerülni.

 

Bármilyen információt szívesen fogadok és előre is köszönöm.

 

 

 

 

 

 

 

 

.ETNA. Creative Commons License 2022.05.24 0 0 5256

Szia!

 

Ó, hát ez nem túl jó hír, de tudod, a legmélyebb gödörből is fel lehet jönni (erre tökéletes példa az én esetem is, ahogy írtam is), ráadásul, a pontos diagnózis előtt, ne stresszeld magad! Ma már olyan fantasztikus szerek vannak, amelyek segítségével teljes életet lehet élni! Mennyivel jobb helyzetben vagyunk azért mi ezekkel az autoimmun betegségekkel, mint a korábbi generációk!

 

Próbálj meg pozitív maradni, ez nagyon sokat segít (tapasztalat)!

 

Szorítok, hátha mégsem autoimmun!

Előzmény: timycat (5255)
timycat Creative Commons License 2022.05.13 0 0 5255

Szia! 

 

Köszönöm a válaszodat. Metotrexátot nem kezdtem el. Helyette egy 2 hónapos szteroid kúrán vagyok, mondván hátha ez is elég, elnyomja a tünetet. Mert - eddig - csak tünet volt. 

 

DE! A májusi immunpanelem ami decemberben még teljesen negatív volt, ANA pozitív lett, ENA is megjelent, de még határérték alatti, dsDNS is, de szintén még határérték alatt. Ami számomra nyilvánvalóan rossz hír, ahogy olvasgattam ez sajnos lupusz irányba mutat. 

 

Abban maradtunk a dokival, hogy hív ha mindem eredmény megvan, még vár valamit. Ezért dokival még nem tudtam beszélni. 

Gyulladásos értékek eddig is referencia értéken belül voltak, most a szteroid miatt pláne alacsonyak CRP 0,2, vvt-m 2.

 

Én teljesen padlót fogtam. 

Előzmény: .ETNA. (5254)
.ETNA. Creative Commons License 2022.04.20 0 0 5254

Szia!

Nem tudom, hogy olvasod-e még. De azért leírom, amit olvastam, hallottam, tapasztaltam, vagy amit a saját példámból kiindulva tudok.

 

Simán lehettél már az oltás előtt  - alatt ! - is tünetmentes covidos. Nehéz így utólag megállapítani, ahogy azt is nehéz lenne igazolni, hogy én vajon voltam-e (14ezer felett van az ellenanyag-szintem úgy, hogy novemberben kaptam a 3. oltást!!), csak mert az én tesztem - igaz pár nappal a férjem tesztje után - negatív lett, ő viszont igazolt covidos volt és elég rendesen voltak tünetei is, szóval tuti nem csak fals-pozitív.

 

De hogy autoimmun betegként, biológiai terápiásként megúsztam talán az ő betegsége kezdetekor (amikor azt hittük, hogy csak náthás), kb. 3 nap orrfolyással és az eldurvult (de szerencsére csak kisebb mértékben a tüdejére és inkább az étvágyára kiható, otthon gyógyuló) covidját ugyanabban a lakásban élve nem kaptam el .. azért az nem semmi. Még akkor is, ha egyébként igyekezett az emeleten tartózkodni .. de mégis csak egy lakás, egy légtér, egy fürdőszoba stb.

 

Olyanról már hallottam, hogy covidos volt és post-covid tünetként erős reumatikus fájdalmai vannak hetekkel, hónapokkal a betegség után is, olyat is, hogy a covid oltás miatt fellángolt az egyébként remisszióban lévő - igazolt - autoimmun betegség, de olyat, hogy valaki oltás után lett autoimmun beteg, de egyébként MINDEN lelete negatív ... na olyat még nem!

 

Elvileg nincs kizárva, hogy szeronegatív autoimmun beteg vagy (vagyis a vérből kimutatható értékek, pl. antiCCP, reumafaktor stb. negatív), de hogy az immunpanel sem mutat semmit az furi. Készült egyáltalán ilyen? ("Az autoimmunbetegségek diagnosztikáját a laboratórium autoantitest kimutatással és speciális immunológiai laboratóriumi tesztekkel támogatja.") Kimutatható valamilyen autoantitest, ami utalhat valamilyen betegségre?

 

A Szent László Kórházban (Dél-Pesti Centrumkórház) van post covid ambulancia, szerintem van ilyen a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán is, de a háziorvosod is biztosan tud segíteni. Érdemes - ha budapesti vagy - ezeket az intézményeket felhívni, vagy elzarándokolni és személyesen érdeklődni, esetleg a háziorvosod segítségét kérni. A terápiát általában diagnózis esetén kezdik el, hiszen a célzott terápia a leghatásosabb, de a pontos diagnózisig is szoktak valamilyen "tűzoltást" alkalmazni, de általában csak nemszteroid gyulladásgátlóval kezdik (még diagnózis esetén is ez a sorrend!!) és csak ezután jön a bázisterápiás szer (pl. methotrexát), ami azért már durvább ....

 

Azt pedig nehogy elhidd, hogy soha többé nem fogsz tudni futni stb. ! Voltam már az RA (rheumatoid arthritisz) elején olyan állapotban, hogy konrétan a WC-re nem tudtam leülni (oda kimenni is alig), naponta jártak injekciózni, a diagnózis követő második évben már kaptam a biológiai terápiát (azóta is) és lazán felmegyek az emeletre, kirándulok stb.. Nyilván nem erőltetem meg direktben az ízületeimet (ennek köszönhetően meg is híztam kicsit:-) ) , de nem korlátoz semmiben. Egyszóval a gyulladás csökkentése fontos, de a diagnózis talán még ettől is fontosabb ! Ha mégis szeded a methotrexatot, akkor feltétlenül szedj hozzá folsavat és valamilyen hajvédőt (Biovanne stb.) kúraszerűen (3 hónap ... majd pár hónap szünet stb.). Remélem, hogy csak post-covid és nem autoimmun!

 

 

Előzmény: timycat (5253)
timycat Creative Commons License 2022.03.16 0 0 5253

Sziasztok!

 

Tanácsot, segítséget, bátorítást szeretnék kérni! A legeslegelején leszögezném, hogy nem vagyok laposföld hívő vagy oltásellenes, de az én ízületi problémáim az első Pfizerrel kezdődtek és a másodikkal úgy igazából elindult a lavina.

 

Rengeteg orvosnál jártam, homlokegyenest eltérő véleményeket kaptam, de diagnózist egyáltalán nem. Még a tekintetben is teljesen megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán autoimmun-e a folyamat.

 

A véreredményeim teljesen negatívak, gyulladásnak a legkisebb jele sincs, ahogy az immunpanelem is negatív. Röntgen negatív. 

 

Ami azonfelül, hogy az oltást követően jöttek a tünetek, megalapozza, hogy az váltotta ki, a mérhetetlen magas ellenanyag-szintem, ami nem csökkent a mérhető tartományba, pedig lassan 1 éve kaptam az oltásokat. Barátokkal, rokonokkal, velem egyidős "hasonló kaliberű" személyekkel összehasonlítva az eredményemet az én szervezetem teljesen máshogy reagálta le az oltást, mint a többieké. Az is beszédes, hogy 1,5 hónapja körülöttem mindenki tüntetes koronás volt, köhögtek körbe és nem kaptam el. Sem tünetem, sem pozitív tesztem nem volt.

 

A hosszú bevezető után, a problémám az, hogy az immunológusom diagnózis nélkül hidroxiklorokin és metotrexát kezelést akar indítani. A hidroxiklorokint elkezdtem, nagy javulást nem vettem észre. 

A jelenlegi tüneteim:3 db kézujjamon az utolsó ízület duzzadt és fájdalmas, 2 lábujjam fájdalmas, vállaim, könyökeim, csuklóim terhelésre fájnak, jobb kezemben ínhüvelygyulladás van, szerintem a balban is kezdődik. 

De korábban fájt a csípőm (ezzel kezdődött), térdeim, bokám, ezek abbamaradtak. Természetesen terhelést alig kapok, pedig korábban hosszútávot futottam, bringáztam, kondizni jártam. Le is fogytam 7 kg-t az 54 kg-ból. Gyakorlatilag minden izom lement rólam.

 

Egyébként 38 éves, gyerekvállalás előtt álló nő vagyok. Az is elég unszimpatikus volt, hogy leültetett a doki, hogy most azonnal döntsem el akarok-e még gyereket, de ne nagyon gondolkodjak mert nincs idő, tönkremennek az ízületeim, soha többet nem futhatok. Ugyanez a doki az első találkozásunkkor még azt mondta, hogy ő nem gondolná hogy komoly dolog lenne a háttérben. Erre most ez.

 

Egyáltalán van olyan, hogy egy immunterápiát diagnózis nélkül elkezdenek? Egyáltalán van olyan, hogy egy terápiáról le lehet állni, végleg? 

Azért vagyok kénytelen itt kérdezni, mert minden kérdésemre a nem tudom és a majd meglátjuk volt a válasz.

 

Korábban a góckutatás során volt pozitív lyme tesztem, 6 hét antibiotikumot szedtem, a tünetek megmaradtak, de a kontroll lyme tesztem teljesen negatív. Az immunológus szerint kizárt a Lyme-kór, az infektológusom szerint ez akkor is valami reaktív dolog és nem autoimmun. 

 

Tudtok esetleg olyan reumatológust aki post covid reumás tünetekkel foglalkozik? Azért kérdezem a post covidot, mert szerintem mindegy hogy covid vagy oltás váltja ki a problémát. Voltam covidos is, de még az oltások előtt majd fél évvel, pár napos íz- és szaglásvesztés volt csak, a covid után semmilyen panaszom nem volt, a post covid eredmények (a sport miatt nézettem) tökéletesek voltak. 

.ETNA. Creative Commons License 2022.01.13 0 0 5252

Szia!

 

Nem tudom, hogy melyik városban élsz, de Miskolcon Dr. Flórián Ágnest javaslom. A Szent Ferenc Reumakórházban főorvos és Miskolcon, a belvárosban volt anno (nem tudom, hogy most is működik-e) magánrendelője.

Dr. Flórián Ágnes:

".... 1995 óta Regionális Osteoporosis Centrum munkatársa, majd vezetőjeként a csontritkulásos betegek gondozását egyik fő feladatomnak tekintem."

 

Előzmény: mark80 (5251)
mark80 Creative Commons License 2021.11.23 0 0 5251

Szia!

 

Minden egyes kezelőorvosommal átbeszéltem. És most sem egyértelmű a cikkekből hogy 9 év alatt azt okozza. De a kérdés, hogy megfelelő reumatológust esetleg tudtok-e?

 

Előre is köszönöm!

 

Márk

Előzmény: gombóc63 (5250)
gombóc63 Creative Commons License 2021.11.23 -2 2 5250

Szia! Azt nem tudtad, hogy a savcsökkentő, gondolom PPI-ről beszélsz, csontritkulást okoz? Nem véletlen nem szabad ilyen hosszú időn át szedni. Úgyhogy megvan a rizikófaktor. 

Előzmény: mark80 (5249)
mark80 Creative Commons License 2021.11.23 0 0 5249

Sziasztok!

 

41 éves vagyok, 9 hete sport balesetnél eltőrt a bal combcsontom 3 cm-re a combnyaktól. Saját ötlettől vezérelve megcsináltattam a DEXA vizsgálatot, ahol a gerincemben -2 az érték (ez az előszobája a csontritkulásnak) a jobb combnyaknál -2.6 (ez már csontritkulásnak minősül).

 

Szinte semmi rizikó faktorral nem rendelkezem azonkívül, hogy alacsony és vékony vagyok és 12 éve szedek savlekötőt.

 

Nagyon nagy pánikba estem. Nem tudtok egy jó reumatológust, aki tényleg holisztikusan átgondolná, hogy mi van velem és nem ütne agyon azonnal gyógyszerrel? Olyan kellene, aki csontritkulás specialista. 41 évesen 2 gyerekkel ez az állapot most sokkolt és bármit betartok, megteszek a gyógyulásért (ha van ilyen).

 

Előre is köszönöm!

 

mark80 Creative Commons License 2021.11.23 0 0 5248

Sziasztok!

 

41 éves vagyok, 9 hete sport balesetnél eltőrt a bal combcsontom 3 cm-re a combnyaktól. Saját ötlettől vezérelve megcsináltattam a DEXA vizsgálatot, ahol a gerincemben -2 az érték (ez az előszobája a csontritkulásnak) a jobb combnyaknál -2.6 (ez már csontritkulásnak minősül).

 

Szinte semmi rizikó faktorral nem rendelkezem azonkívül, hogy alacsony és vékony vagyok és 12 éve szedek savlekötőt.

 

Nagyon nagy pánikba estem, nem tudok egy jó reumatológust, aki tényleg holisztikusan átgondolná, hogy mi van velem és nem ütne agyon azonnal gyógyszerrel. 41 évesen 2 gyerekkel ez az állapot most sokkolt és bármit betartok, megteszek a gyógyulásért (ha van ilyen).

 

Előre is köszönöm!

gombóc63 Creative Commons License 2021.10.22 0 0 5247

Az azért jó hír, hogy jobban lettél. Viszont ha így belegondolok talán egy kórházi gyógytornász kellene, aki valamilyen ehhez kapcsolódó osztályhoz tartozik. Nem tudom viszont hogyan lehet ilyet leakasztani. Ha laikusként belegondolok nagyon nehéz lehet úgy normális hasizmot építeni, hogy vigyázni kell erre a sérvre.

 

Az állapotom visszatért a régi kerékvágásba, tehát vannak rossz és még rosszabb napjaim. Annyi a pozitívum, hogy elmúlt az a nagy fájdalom, amitől lépni is alig bírtam. Hogy mitől ne kérdezd. Orvost most nem keresek, a fájdalomambulancián pedig jelenleg nem adnak időpontot ( gyanítom a járvány belobbanása miatt) Itthon tornázgatok, de mivel nekem az nem hozott javulást nem görcsölök rá, csak a mozgékonyságomat próbálom megtartani. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (5246)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.22 0 0 5246

Különleges nagy tudást valóban nem igényelne a hasizom erősítés, de nálam a sérv kiújulás veszélye miatt (ha még nem újult ki)  nagyon kíméletes és óvatos gyakorlatokra lenne szükség. Egyébként ahol jártam, szóltam az előző műtéteimről, és úgy állította össze a gyakorlatokat, hogy kímélje a műtött részt, de még így is panaszaim lettek. Tehát én úgy vettem észre, hogy ebben nem igazán jártas. Viszont a derekamnak, sőt a gerincemnek jót tett a torna, és sajnálom hogy nem tudok tovább járni. Az utóbbi időben ugyanis sokkal ritkábban fáj a derekam, és ha fáj is, egy-két szem gyógyszertől az is elmúlik.

 

És te hogy vagy? Sikerült találnod egy jó orvost?

Előzmény: gombóc63 (5245)
gombóc63 Creative Commons License 2021.10.22 0 0 5245

Szia! Látom te is halmozod az élvezeteket:-((( Kifejezetten ilyen gyógytornászt nem ismerek, de nem tudom elképzelni, hogy egy hasizom erősítés olyan különleges nagy tudást igényelne. Mivel a gerincnél is fontos, sőt Ormos doktor szerint fontosabb mint a hát, ahova jártál ott nem tudtak segíteni ebben? És amúgy hogy vagy? Segített a fizikoterápia és a torna a derekadnak?

Előzmény: Törölt nick (5244)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.22 0 0 5244

Szia!

 

Nem éppen idevaló a téma, de szeretném tőled megkérdezni, hogy esetleg ismersz olyan gyógytornászt, aki hasfal rehabilitációjában tudna segíteni? Röviden arról van szó, hogy kétszer már műtöttek lágyéksérvvel, és most is gyanús hogy újra kiújult. Bár a sebészem szerint nem, csak gyengék a hasizmaim, amit igazolt a legutóbbi UH is. Tehát a sebészem is javasolta hogy a hasizmaimat erősíteni kellene, de ezt mindenképpen csak szakember vezetésével szeretném. Viszont eddig ilyen gyógytornászt még nem találtam. Te találkoztál már ilyennel, aki tudna ebben segíteni?

Előzmény: gombóc63 (5240)
hajnali derengés Creative Commons License 2021.10.10 0 0 5243

A tb-s neurológusnál tett látogatásom arra volt jó,hogy kiírt mr vizsgálatot,és ráírta a beutalóra,a gerinc mely területét vizsgálják,a tünetek alapján hol lehet a baj.

Nálunk a tb-s reumadoki lepasszolja a betegeket,ezért mentem a neurológiára. Nem volt sokkal hasznosabb mondjuk,de legalább kiírta az mr-t.

Ha magándokihoz  is mész,akkor is első kérdések közt szerepel,hogy van-e képalkotó eredményed. Érdemes megcsináltatni,és avval menni a magándokihoz,én is így tettem.

Sőt,nálam az asszisztense előre szólt,hogy legyen friss vérvételem is. Általános vérkép,süllyedés,crp.

Ezekkel az eredményekkel mentem magánba,reumaorvoshoz.

De ha visszaolvasol,láthatod.

 

Előzmény: sgabcsi (5242)
sgabcsi Creative Commons License 2021.10.10 0 0 5242

köszi a segítséget, bíztatást... 

a derék kérdést tenném előbbre a kisugárzás miatt. Budapesten lakom és magánúton gondolnám a megoldást. Közegészségügyben nincsenek sajnos jó tapasztalataim. Ti kinél voltatok, kit ajánlanátok ahol el tudok indulni?

Köszönöm

hajnali derengés Creative Commons License 2021.10.10 0 0 5241

Szia! Nálunk a tb-s reumára bejutni hónapok kérdése,és nekem teljesen haszontalan volt. Ha kifogsz egy normális reumadokit nem magánúton,az ritka màzli,meg kell próbálni. Ha kisugárzik,az baj,de jó esetben konzervatív kezeléssel orvosolható,viszont csontkovácsot elfelejteni,amíg nincs mr eredmény.

Képalkotó nélkül nemigen mondanak pontos diagnózist,márpedig azt csak szakorvos tud kiírni.

Sérvgyanú esetén  csak az mr ad releváns infót,röntgen,ct nemigen.

 

Előzmény: sgabcsi (5239)
gombóc63 Creative Commons License 2021.10.10 -1 1 5240

Szia! Az mindenképpen baljós ha időnként már beáll a derekad. Sajnos én is így kezdtem, ha visszaolvastál tudhatod most hol járok. Mindenképpen erre kellene egy MR, hogy képben legyél mi van a gerinced lumbális részével ( szerintem még nincs nagy baj) aztán egyéni gyógytornával erősíteni az izmokat. Szerencsés esetben ide reumatológus kell, de bevallom tb alapon szerintem rettenet a felhozatal, de ha szerencséd van elküld MR-re. A váll témában a férjem járatos, ortopéd sebészhez mentünk vele, a vizsgálat elég volt, injekciót és gyógytornát kapott. De adott esetben ő kiír képalkotó eljárást. Ha viszont olyan ortopéd orvost fogsz ki aki otthon van a gerinc terén is akkor ezt egy kalap alatt letudhatod. 

Előzmény: sgabcsi (5239)
sgabcsi Creative Commons License 2021.10.10 0 0 5239

Sziasztok!

 

Olvagatom a hozzászólásaitokat, de én ott le vagyok akadva, hogy egyáltalán reumatológián vagy ortopédián kellene kezdeni a kivizsgálásokat. Nem untatva titeket de pár szóban összefoglalnám mi kínoz.

45 éves vagyok, kirándulás közben(március elején) elestem és úgymond ráestem a bal könyökömre ahogy kitámasztottam tompítva az esést. Akkor nem is fájt azonban utána 1 héttel utána 3 napon keresztül dolgoztam kint a kertben, szedtem össze a leveleket gereblyéztem stb... Ezután nagyon elkezdett fájni a vállam. Elmentem ultrahangra/orvoshoz magánban ahol semmi különöset nem állapítottak meg csak azt hogy kissé be van begyulladva a vállam kenőcs, jegelés stb.. Elmentem egy idő után gyógymasszörhöz aki elkezdte szétmaszírozni a befeszült izmaimat a nyakamtól kezdve a mellkasomon át a vállaimig. Nagyon jó is volt amikor újra megrándult hirtelen mozdulat közben a vállam. Az egyik kezelés után ahol csontkovácsolás volt a gerincemen is, a munkahelyemen csak lehajoltam a táskámért és beállt a derekam is. Ilyen néhány évente meg szokott történni, pár nap fekvés kenőcs stb.. el szokta múlasztani. Egyszer nagyon megemeltem magam és azóta jön néha elő. Természetesen ulő munka, sok stressz stb... Most itt állok egy fájos vállal és egy derékkal ami nem múlt el pár hét alatt és le is sugároz néha a combjaimba. Orvos igazából soha nem látta. Szerintetek hol kezdjem kit tudnátok ajánlani, aki megviszgálna ha kell elküldene képalkotó vizsgálatokra és természetesen a célzott terápiákat kijelölné? Reumatológia vagy ortopédiai bejelentkezés, még ebben is tájékozatlan vagyok.

Köszönöm a szíves segítségeteket.

gombóc63 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 5238

Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Iszonyúan belefáradtam és igen Károly, folyamatosan vaskos összegekért a semmit kapom. Sokszor gondoltam már arra, hogy mennyivel "jobban járnék" egy konkrét, komolyabb problémával, persze ezt csak elkeseredettségemben gondolom. De visszaidézve azt a bő félórát azt gondolom, hogy a végén csak "ráfogta", hogy instabilitás miatt van ott és olyan fájdalmam, mert a papírjaimban is ezeket olvasta. Hiába mondtam, hogy most 2 hónapja, hogy ez és ez az új tünetem, hogy az izmaim...Köszönöm a tanácsaitokat, most úgy érzem megint csak tűrni fogok, aztán nem tudom merre lesz az arra:-( De evidenciában tartom Vereckei doktornőt. Mindenki vigyázzon magára és jobbulást!

hajnali derengés Creative Commons License 2021.09.30 0 0 5237

Sajnálom,Gombóc,hogy ismét csalódnod kellett,kissé megdöbbentett,amit írtál.

Vereckei drnőnek a magánrendelésén voltam,az összes orvos,akivel ezalatt a kínszenvedéssel teli 2 évben jártam,mind tb alapon tojt a fejemre és többet ártottak,mint használtak.

Az első hatékony gyógyszert,és diagnózist a drnő adta,már rég hozzáfordultam volna,ha ezt tudom.

A magánkezelés díja meg sem közelítette mindazon összeget,amit tapaszokra,krémekre,milgammára,egyebekre költöttem,és így is mozgáskorlátozott lettem az elhúzódó és kezeletlen ideggyulladástól.

Az injekció másnapjától annyit dolgoztam 3 nap alatt,mint azelőtt 3 hét alatt. Állni,ülni,gyalogolni alig tudtam.

Az orfiba tb alapon megyek,konzervatív kezeléssel próbálják a sérvet visszahúzódásra kényszeríteni.

Ez az izomgyulladás nem hangzik túl jól,Rácz Edit viszont jó fájdalomterapeuta,ahogy hallottam.

Kívánok mielőbbi jobbulást,fájdalommentességet!

 

 

Előzmény: gombóc63 (5235)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.30 0 0 5236

Ez aztán az igazi orvoslás, olyan nesze semmi, fogd meg jól :( Sajnálom hogy így jártál. Talán megpróbálhatnád te is Dr. Vereckei Editet. Hajnali derengés úgy tűnik hogy hamar bejutott hozzá, bár nem tudom hogy a magánrendelésén vagy az ORFI-ban járt e nála. Elég alaposnak tűnik ő is, épp mint Schmidt doktornő. Ráadásul azokkal a tünetekkel is foglalkozik, amit leírtál.

"Mozgásszervi panaszok,gerincbetegség, ízületi vagy izom fájdalmak"  http://drvereckeiedit.atw.hu/

Előzmény: gombóc63 (5235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!