Keresés

Részletes keresés

Károly. Creative Commons License 2021.03.02 0 0 5195

És a biológiai terápiát milyen időközönként kapod?

 

Nekem még sajnos várnom kell a konzultációval három hetet, ugyanis csak akkora kaptam időpontot.

 

Egyébként ez szerepel pontosan az MR leletben:

 

 

"A sacroiliacalis ízületek MR vizsgálata.
Natív és postkontrasztos sorozatok.
Az ízületek normál tágasságúak, az ízfelszíneken erosio nem ábrázolódott.
Mindkét oldalon mindkét csonton az ízületek mentén halvány, vékony, a kontrasztot is halványan halmozó subchondralis oedema látható.
Folyadék az ízületekben nem látható.
Vélemény: sacroileitis nem egyértelmu."

 

A lumbalis gerincszakasz MR vizsgálata
XI.-es csigolyától az os coccygeumig.
Lapos sacrum, fokozott lumbalis lordosis.
Az L.I. csigolya 3 mm-es retrolisthesisben.
Az L.I. discus laposabb, csökkentebb víztartalmú, belole jobb oldali paracentralis hernia 2 mm-re emelkedik gerincurbe, a durazsákon mérsékelt benyomatot képez, a kilépo ideggyökök szabadok.
A többi discus és a gerincur átméroje eltérést nem mutatnak.
Az alsó segmentumokban Baastrup syndroma.
Conus XII.-es csigolya magasságában.
Vélemény: L. I discus kis herniája."

 

A derekam szokott fájni, de utána olvasva ez inkább a Baastrup szindróma miatt lehet gondolom.

Előzmény: .ETNA. (5193)
.ETNA. Creative Commons License 2021.02.24 0 0 5194

Szia!

 

Nem rémlik, hogy olvastam volna hasonló problémáról, beírtam a bal oldali keresőbe is, de ott is sajnos csak a Te hozzászólásod adta ki.

 

Az egyik oldalon ezt találtam, de biztosan olvastad már Te is:

  1. Az első a fagyás fázisa: az első panaszok megjelenésétől számítva 3-6 hónapig tart, intenzív fájdalom jelentkezik és a vállízület lassan bemerevedik. Minden mozdulat egyre fájdalmasabb, aminek következtében a beteg egyre kevésbé használja a végtagot, így a vállízület mozgása beszűkül.
  2. Ezt követi a fagyott fázis: a tünetek megjelenésétől számított 3-12. hónapban figyelhető meg. Ebben az időszakban a fájdalom mérséklődik, de a mozgásterjedelem nem javul.
  3. Majd az olvadás szakasza következik: a fájdalom már megszűnik és fokozatosan visszatérnek a mozgások is. Ez az időszak akár egy évig is eltarthat.

 

Összességében tehát a befagyott váll szindróma gyógyulási ideje minimum 1,5-2 év, azonban a gyógyulás után is fennmaradhat minimálisan a csökkent mozgásterjedelem.

 

Talán érdemes lenne egy-két magánkórházban is érdeklődni, Budapesten van néhány, ahol pl. lökéshullámmal stb. próbálják eredményesen gyógyítani, ill. kezelni.. vagy az ott olvasottak alapján az állami rendszerben, pl. egy reumakórházban keresni gyógytorna igénybevételére lehetőséget.

 

https://medicoverkorhaz.hu/blog/befagyott-vall-szindroma/

https://www.harmonia-centrum.hu/befagyott-vall-kezelese?gclid=EAIaIQobChMI7_v2we2C7wIV5hJ7Ch3CeAAPEAAYASAAEgLCevD_BwE

Előzmény: Gabcsi73 (5192)
.ETNA. Creative Commons License 2021.02.24 0 0 5193

Igen a Sacroileitis  az SPA-ra utal (mint összefoglaló nevet szokták használni, mert azon belül nem csak SPA lehet, hanem egyéb autoimmun is) , szerintem, ettől nem lesz túl sokkal okosabb az orvosod. Az autoimmun betegségek némelyikénél nem egyszerű a diagnózis, a sok tünet (vagy éppen annak hiánya) és a képalkotó vizsgálatok eredménye mellett, az orvos személyes tapasztalata is sokat számít a diagnózis felállításakor. A szeronegatív RA-sok például sokszor évekig keringenek a rendszerben, mire egy orvos fel tudja állítani a diagnózist és meg tudja kezdeni az "igazi" , célzott kezelést. Nálam teljesen egyértelmű volt, de azt, hogy szeptembertől induló gondoknál novemberre már volt pontos diagnózis, az a háziorvosomnak köszönhetem, aki azonnal felismerte és célirányosan küldött vizsgálatokra ill. a reuma szakrendelésre. Legalább ennyi jó volt a rosszban...

 

Köszönöm kérdésed, jól vagyok, biológiai terápiát kapok 2008 óta ... az egyetlen, félig-meddig magamnak is köszönhető gondom, ami nem fájdalom, inkább csak "látvány" szempont, az mindkét kezemen a hüvelyujjam ízületének ... hát, hogy is mondjam, megvastagodása, kicsit "kidudorodik" vagy ilyesmi  ...  pedig reméltem, hogy a deformitás elkerül, mondjuk, ez még azért nem zavaró, de legutóbb pl. majdnem beleszorult az egyik pohárba a kezem, amikor a szokásos módon akartam azt elmosni és van egy-két szorosabb karkötőm, amit már nem tudok emiatt felvenni, szerencsére, ennyiben kb. ki is merül (remélem, hogy ettől rosszabb nem is lesz)  :-)

 

Kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani majd az orvosod ... hátha ki tud okoskodni majd valamit!!

 

Előzmény: Károly. (5191)
Gabcsi73 Creative Commons License 2021.02.23 0 0 5192

Üdvözlök mindenkit!

Új vagyok, és sajnos van egy új leletem is: Fagyott váll! Szörnyű fájdalom, teljesen mozdulatlan a kezem. Tudna esetleg mondani valaki, valamit a gyógyulásról. Szteroid injekciót kapott erre már valaki. Köszönöm!

Károly. Creative Commons License 2021.02.19 0 0 5191

Köszönöm, kedves vagy :) Az MR elkészült, de az orvosommal még nem beszéltem annak eredményéről. A véleményekben ezek szerepelnek: L. I discus kis herniája. Sacroileitis nem egyértelmű.

Előbbi gerincsérve utal, utóbbi pedig gondolom az SPA-ra. Egyébként ha a kezdeti stádiumban vagyok, akkor a 47 évem nagyon határ eset. Továbbá a betegség tünetei, mint a hajnali vagy reggeli derék fájdalom vagy merevség nálam hiányzik.

 

És Te hogy vagy?

Előzmény: .ETNA. (5190)
.ETNA. Creative Commons License 2021.02.19 0 0 5190

Szorítok, hogy ne SPA legyen , sőt ne is legyen semmi komoly ..

Előzmény: Károly. (5189)
Károly. Creative Commons License 2021.02.13 0 0 5189

Köszönöm hogy írtál. Azóta jártam egy harmadik reumatológusnál is, aki szerint is az eddigi lelteim nem SPA-ra utalnak, ezért beutalt MR-re és izotópos vizsgálatra. Az MR-ről azt olvastam, hogy a betegség első hónapjaiban már kimutatóak az elváltozások. Remélem jövő héten már többet tudok...

 

 

Előzmény: .ETNA. (5187)
.ETNA. Creative Commons License 2021.02.12 0 0 5188

S ezt, mint új regisztrált, pontosan ugyanezzel a reklámszöveggel, gyorsan el is hintetted 4 topikban :-D

Előzmény: Anna-55 (5178)
.ETNA. Creative Commons License 2021.02.12 0 0 5187

Hű, ez nem semmi, na ebben igazodj ki :-)

 

Egyébként a Bechterew-kór nagyon nehezen diagnosztizálható az elején, mert egy kis alattomos kórság. De a HLA-B27 nevezetű antigén jelenléte azért már elég biztos támpont, de mindenhol azt lehet olvasni, hogy csak évekkel az első tünetek megjelenése után lehet biztos diagnózist felállítani.

Reméljük, hogy tényleg nem az !

 

A biológiai terápiás betegtársak között egyébként volt Bechterew-es is, vagyis pl. a biológiai terápiás kezelést ők is kaphatják.

 

Előzmény: Károly. (5172)
gombóc63 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 5186

Én dr. Lekka Norbertnél jártam, lelkiismeretesen, türelmesen vizsgált. Elég gyorsan kaptam hozzá tb-s időpontot, a jó az, hogy az intézet rendesen felszerelt képalkotó berendezésekkel is. A nevénél található mobilt ő veszi fel. Nyugodtan kereshetsz orvost a felnőtt idegsebészeten. Ott még dr. Várady Pétert ajánlom. Háziorvos ad beutalót. Ha magánban mennél Lekka doktor a Medicovernél van. Ezzel csak az a baj, hogy onnantól a világon mindenért vaskosan kell fizetni.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (5184)
Falusi1 Creative Commons License 2021.02.07 0 0 5185

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőt megtalálod a Net-en.

Én ott voltam, mint utólag kiderült, kiszakadt ágyéki porckorong sérvem volt, csak kétrét görnyedve tudtam mozogni, a fájdalomról nem is beszélve.

A vezetője Dr. Moravcsik Bence Balázs, konzervatív kezeléssel segített a problémámon, ami gyakorlatilag gyógytornát jelent. Igaz, hogy közel három hónapig tornáztam, de ma kutya bajom, bár lehet, hogy szerencse is kell hozzá.

Amennyiben őt választod számolj vele, hogy több napodat is igénybe veszi, mert nincs saját diagnosztikai készülékük (MRI) és elküld egyik partnerükhöz. Az időpontfoglalást megoldják, de lehet belőle 1-2 nap.

 

Akárhová is mentek sok szerencsét, jó egészséget és javulást kívánok.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (5184)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2021.02.07 -11 0 5184

Köszönöm a gyors választ!

Az okiti-be lehet menni fizetossen, privát betegként vagy esetleg beutalót kell kérnie (ha kap), a jelenlegi kezelorvosatol?

Az ország másik végében élünk.

Persze holnap majd felhívom őket és megkérdezem.

 

Ott melyik szakemberrel volt jó tapasztalatod?

 

 http://okiti.hu/jarobeteg-ellatas/16_gerincsebeszet.html

Előzmény: gombóc63 (5183)
gombóc63 Creative Commons License 2021.02.07 0 0 5183

Szia! Az intézettel és dr. Rónaival rossz a tapasztalatom, akit sokan dicsérnek az dr. Lazáry. Hozzáteszem szerencsére nem műtött vagyok, csak konzervatív kezelésben részesültem. A magam részéről az OKITI-t pártolom.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (5182)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2021.02.07 -11 0 5182

 

Sziasztok!

A párom gerincserve miatt keresnék orvost.

Van valakinek valakivel jó tapasztalata?

Elsősorban magánrendelés érdekelne, nem akarnék bolyongani az állami útvesztőiben.

Illetve az itt elérhető orvosok és az intezet közül volt már valakinek valamelyikkel személyes tapasztalata?

És ha igen akkor milyen?

Köszönöm!

 

https://bhc.hu/szolgaltatasaink/szakrendelesek/gerincgyogyaszat/

 

 

Károly. Creative Commons License 2021.02.04 0 0 5181

Sajnálom hogy nem vagy jobban. Biztos hasznos a torna, de úgy látszik nem mindig és minden esetben. Én egyébként kicsit tartok is tőle, ugyanis mikor tavaly márciusban ezen a videón lévő gyakorlatokat csináltam, kiújult a lágyéksérvem. Én jelenleg otthon ökölvívó gyakorlatokat csinálok, persze csak óvatosan, kicsi erőfeszítéssel. Egyenlőre most nem fáj semmim, és megy a mozgás.

Beutalót a jövő héten fogok kapni, de az MR még kérdéses nálam. 2018 ban műtöttek először lágyéksérvvel, és akkor a hálót titán kapcsokkal rögzítették. Én meg azt hallottam hogy az MR mezőben lévő kapcsok gondot okozhatnak. A mágneses rezonancia miatt elmozdulhatnak. Ezzel kapcsolatban még megkeresem majd a sebészemet, vagy egy radiológust.

Előzmény: gombóc63 (5180)
gombóc63 Creative Commons License 2021.02.04 0 0 5180

A két vizsgálat tényleg a legtöbbet mondó, izotóposon is voltam, akkor a keresztcsontom csípő és lábfájdalmat okozott, de semmi extrát nem mutatott ki. Beutalt ezekre?

Amit kérdezni szerettem volna, mit takar nálad az edzés? Őrület, hogy tegnap 20 perc torna után sokkal rosszabbul voltam és vagyok is. Amúgy sajnos a kezdeti jobban vagyok érzés már a múlté.

Előzmény: Károly. (5179)
Károly. Creative Commons License 2021.02.03 0 0 5179

Ma voltam a harmadik reumatológusnál, aki tulajdonképpen azt mondta mint az előző. Nem SPA-ra utalnak a leleteim. De az SPA teljes kizárását az MR és az izotópos vizsgálat döntené el. Előzőleg csak rtg. készült. Ezért megyek majd azokra a vizsgálatokra is. Jelenleg a Scheuermann kort az igazolta, de azt eddig is tudtam.

Előzmény: gombóc63 (5175)
gombóc63 Creative Commons License 2021.02.02 0 0 5177

Az erősítő torna nekem kifejezetten rossz volt. Több helyre jártam, egyénileg.  Amit elismerek, hogy az átmozgató gyógytorna jól tud esni, de jobban nem vagyok tőle. 

Előzmény: Károly. (5176)
Károly. Creative Commons License 2021.02.02 0 0 5176

És a torna segít? Én nálam sajnos akkor kezdődtek a panaszok, mikor abba hagytam a sportot. Több mint 20 évig testépítéssel foglalkoztam, aztán futottam és bokszoltam. Persze mindezt csak hobbi szinten. Aztán mikor mindezt elhagytam, lassan jöttek a panaszok. Jelenleg még nem okoz gondot a mozgás, ezért óvatosan újra edzeni kezdtem.

Előzmény: gombóc63 (5175)
gombóc63 Creative Commons License 2021.01.30 0 0 5175

Várom majd a történeted folytatását.

Én most úgy vagyok, hogy kiegyeznék életem végéig ezzel az állapottal, de sajnos volt már ilyen és tudom, hogy múlandó. A fizikóterápia sokat nem fog érni, de még nem adom fel.

Előzmény: Károly. (5174)
Károly. Creative Commons License 2021.01.29 0 0 5174

Jövő hétre kértem időpontot egy doktornőhöz a magánrendelésére, aki egyébként az ORFI-ban is rendel, és többek között SPA betegeket is kezel korszerű biológiai terápiákkal. Addig is óvatosan edzek otthon, aztán majd eldől hogy merre tovább.

 

És Te hogy vagy jelenleg?

Előzmény: gombóc63 (5173)
gombóc63 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 5173

Hát igen, így jár az, aki szenved és kénytelen nem feladni. Megértelek, én is ezt csináltam.

Előzmény: Károly. (5172)
Károly. Creative Commons License 2021.01.27 0 0 5172

Harmadik vélemény.... :)

 

Egyébként ezt már megszoktam az orvosoknál. A Lágyéksérvemnél voltam hasonló helyzetnem, mikor az egyik sebész azt mondta hogy kiújult, egy másik sebész meg hogy nem. Akkor is gondolkoztam egy harmadik véleményben, de most mindenképpen keresek egy harmadikat...

Előzmény: gombóc63 (5171)
gombóc63 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 5171

Na ez a legjobb, két ellentétes vélemény. És most mi tévő leszel?

Előzmény: Károly. (5169)
Károly. Creative Commons License 2021.01.27 0 0 5170

Jav.:a leletek alapján azt mondta, hogy ez nem SPA...

Előzmény: Károly. (5169)
Károly. Creative Commons License 2021.01.27 0 0 5169

Ma voltam egy másik reumatológusnál, aki meg a leletek alapján ez nem SPA...

Előzmény: gombóc63 (5168)
gombóc63 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 5168

Sajnálom, de úgy tudom az elég jól szinten tartható. Egyébként ez az egész elkeserítő:-( Jól teszed, kérj egy másodvéleményt, aztán egyéni gyógytorna amit majd otthon is tudsz csinálni. Ahogy nekem neked is meg kell tanulni ezzel együtt élni.

Előzmény: Károly. (5167)
Károly. Creative Commons License 2021.01.26 0 0 5167

Örülök hogy kicsit jobban vagy. Sajnos én nem. Ma kaptam a diagnózisom: Bechterew-kór, ami nem gyógyítható. Bár jelenleg tüneteim nincsenek, de keresek gyógytornászt, meg egy másodvéleményt is...

Előzmény: gombóc63 (5166)
gombóc63 Creative Commons License 2021.01.26 0 0 5166

Köszönöm a segítséget, végül tegnap sürgősségi beutalóval bekerültem a reumára. Kaptam gyógyszert és fizikóra kell járnom. Ennyit tudnak segíteni az állapotomban, de a gyógyszertől már mára kicsit jobban is lettem. A következő lépés az injekció ha nem leszek jobban.

Ismerem a Kenalogot, kaptam 2 éve a térdembe. Egy rezidens dokihoz ( gyerekkora óta ismerjük) járunk a férjemmel a SOTE Ortopédklinikájára, de ott gerinccel nem foglalkoznak. Minden egyéb esetben gyors segítségre számíthatunk, nem magánrendelésen. Jelenleg egyébként az ORFI-ban sem kapnék több ellátást, mert gyógytornából ki vagyok képezve, gyógymasszázsra heti rendszerességgel járok, vizitorna pedig most nincs. De nem vagyok olyan állapotban amúgy sem, hogy befeküdjek bárhova is.

Még egyszer köszi és jobbulást!

Előzmény: Károly. (5165)
Károly. Creative Commons License 2021.01.25 0 0 5165

Én Kenalog injekciót szoktam kapni, ami nyújtott hatású. Állítólag 3-4 hét. Utána több hónapig bírja a sarkam. De mint írtam, csak magán intézményben és ortopéd adja be. A múltkor próbálkoztam az ORFI-ban, de reumatológus nem merte megszúrni a sarkamat.

 

Az Uzsoki kórház ortopédiáján szintén jó orvosok vannak. A kórházzal szemben meg van egy magánrendelő, ahol a kórházban dolgozó orvosok közül néhány rendel. Legutóbb Dr. Pap Károly ortopéd sebésznél jártam, aki nagyon kedves orvos. Ő is megszúrta a sarkam. Ha nagyon kellene valaki, aki injekciót adjon be, próbáld meg esetleg itt nála: http://www.ronarendelo.hu/dr_pap_karoly.html  Vagy a kórházban:

https://www.uzsoki.hu/dr-pap-karoly

 

Viszont ha reumatológust szeretnél, akkor tudom még ajánlani Dr. Alföldi Editet, aki Kútvölgyi szakrendelőben dolgozik, de elérhető magánban is. Vagy az ORFI-ban Dr.Kis Emese.

Előzmény: gombóc63 (5164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!