Keresés

Részletes keresés

Atta ICe Creative Commons License 2019.09.10 0 0 110

Üdv van itt olyan akinek gége kanülje van bent ?

umonica Creative Commons License 2019.07.25 0 0 109

Fülzúgás, szédülés, füldugulás, hallásvesztés, vertigo rohamok.Megannyi kálvária után, végre meglett a diagnózis, amit nem akartam elfogadni, mert ki akar egy gyógyíthatatlan betegséget magának. 

https://szedules.webnode.hu/rolam/

 

https://www.youtube.com/watch?v=5ktePFBpEHM&t=777s

P_Lilla24 Creative Commons License 2019.07.16 0 0 108

Üdv mindenkinek!

Hónapok óta tartó torokfájásom, torokkaparásom van ami nem akar múlni.

Még 2018 szeptemberében betegedtem meg, akkor heteken keresztül gyötört a nátha és a köhögés, illetve lázam is volt. Kaptam rá antibiotikumot a házi orvostól. A láz és nátha elmúlt, azonban a torokfájás, kaparás azóta is megmaradt. Jártam már két alkalommal is fül-orr gégészeten két különböző orvosnál. Kimosták a fülem. Az egyik orvos gyomorsavra gyanakodott, írt is fel gyógyszert amit heteken keresztül szedtem de semmi változás. A másik orvosnál végeztek el baktériumtenyészetet (negatív lett), allergiavizsgálatot (1-2 nagyon minimális dolgot mutaott ki, de nagyrészt ez is negatív), illetve CT-n is voltam, ahol megállapították, hogy minimális orrsövény ferdülésem van, de nem vészes illetve azt a következtetést vonta le a doktor, hogy idült orrmelléküreg gyulladásom van ami még a tavaly őszi betegség után maradhatott fent. Kaptam rá orrcseppet amit azóta is rendszeresen használok, illetve napi szinte rendszeresen mosom az orrom sós vízzel. 1 hónapja használom ezt az orrcseppet de nem igazán érzek változást. Vannak napok amikor jobb, és vannak amikor rosszabb a torokfájás.

Segítséget szeretnék kérni, hogy hol induljak el ezek után? Már kifogytam az ötletekből, hogy mit lehetne még kivizsgáltatni.

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.20 0 0 106

Sziasztok. Nekem olyan gondom lenne, hogy 35 fokba eléggé hidegen ettem jégkrémet majd másnap nagyon éget a torkom.

Lehet e olyan hogy NAGYON hideg jégkrém miatt ég a torok???

Továbbá hogy fehér letapadt váladék is van. Lehet ez????

Nem vagyok refluxos. mit tudok tenni jó a köptető és a TANTUMVERDE SPRÉ????

Még egy dolog létezik e az hogy a fluimucil szirup mivel izgatja a nyálkahártyát erősebbé teszi ideiglenesen az égést?

cirmos81 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 105

helló nekem volt ormandulam és doki egyenesen beutalt a kórházba meg semmondta hogy mit ir csak a vizsgálat végén kezem be adta a beutalót 

Jázmin63 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 104

Sziasztok! Tegnap a páromnak gége és hangszálbénulást állapított meg az orr fül gégész. 3 hete rekedt.Sajnos dohányzik. Az okát még nem tudjuk . Volt már valakinek ilyen? Meglehet ebből gyógyulni? Borzalmasan félek, annyira szomorú vagyok:((( Mit tudnék tenni? 10 napos előrejegyzést kaptunk a tüdőgondozóba és 2 heteset a belgyógyász szakrendelőbe. Most nagyon hosszú időnek tűnik ez a bizonytalanság nagyon rossz.tüdőszűrésre rendszeresen járt. köszi ha valaki tud valamit mondani.

 

marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 103

olvastam az orvos válaszolt Neked

Előzmény: Green_man (101)
marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 102
Előzmény: Green_man (101)
Green_man Creative Commons License 2013.05.03 0 0 101

sziasztok!

nem tudom hogy tud-e valaki segíteni a kérdésem az hogy az 5 éves lányomnak fel lett szúrva mind a két füle, már lement a gyulladás, de doki azt mondta hogy még van benne egy pici, viszont ő állandóan csak szurkálná.

még szedi az antibiotikumot, hogy ilyen esetben most kell vagy nem szabad melegíteni a fülét, hogy a maradék kijöjjön.

köszönöm, bárki is válaszol!

afintha Creative Commons License 2013.04.02 0 0 100

Ful-orr-gegeszetre kell elmenni.

Előzmény: pririmami (97)
caterina3 Creative Commons License 2013.03.05 0 0 99

Fülészetre menj (lehetőleg komolyabb kórházira, például Bajcsy kórház), ott van alkalmas berendezés, egy sima rendelőintézetben nem biztos, hogy van.

Előzmény: pririmami (97)
caterina3 Creative Commons License 2013.03.05 0 0 98

Szia! Egy pici kamerát bevezetnek a hallójáratba, mellyel láthatóvá válik a dobhártya, és annak az állapotából látható, ha a középfül gyulladt. Ezenkívül ha a fül mögött félkör alakban tapintható csont fájdalmas, az is a középfül gyulladására utal.

Előzmény: pririmami (97)
pririmami Creative Commons License 2013.03.04 0 0 97

Szeretném megkérdezni Tőletek, aki már tul van rajta:

 

Milyen eszközzel állapítják meg, hogy a fájó fül gyulladt, vagy más van a háttérbe? mert ott ugye nincs röntgen MRI, izotop. MI van?

60 éves vagyok, gyerekkoromban rögtön felszurták, sajna sokszor. Mostanában határozottan fáj. Voltam hőkamerás térképen ott határozottan piros pont jelzi a gyulladást. DE ezt a hagyományos orvoslás ugyse fogadja el.

Mi az amit ott elfogadnak?

Köszönöm előre is a választ.

Nimitra Creative Commons License 2012.07.23 0 0 96

Sziasztok!

 

Érdekelne, hogy használta-e már valaki a swimseal nevű fülcseppet és, ha igen, akkor mik a tapasztalatok?

Előre is köszi!

krampács Creative Commons License 2011.11.22 0 0 95

Szervusztok, jónapot !

Helyettesíthető-e a Coderetta valami másmilyen  tablettával, ami nem vényköteles ?

Pótolja-e valami a codeint ?

Traumin Creative Commons License 2011.11.17 0 0 94

Sziasztok!
Pár éve egyik repülős utam során leszálláskor iszonyatosan feszítő érzést éreztem a fülemben. Ez az érzés messze volt az ilyenkor szokásos "pattogástól", nagyon-nagyon fájdalmas volt, és hasztalan volt minden ásítás, rágózás, és egyéb praktika. A leszállás után még 1-2 napig be is volt dugulva a fülem, alig hallottam valamit, és ezt sehogy nem si tudtam megszüntetni, ez meg si keserítette a nyaralásom elejét, majd hirtelen elmúlt.

Pár hónap múlva újra repülnpm kell, és szeretném elkerülni ezt az élményt... A kérdésem az az, hogy el tudom-e ezt valahogy kerülni?
Van-e köze ennek az erős dugulásnak, feszítő érzésnek, a fülzsírhoz? Lehetséges-e hogy ha túl sok a fülzsír, nehezebben egyenlítődik a nyomás? Javíthat-e a helyzeten a fül-orr-gégeszeten való fülmosás az utazás előtt?
Olvastam az interneten egy füldugóról, ami enyhíti a dugulást, pattogást (Flyfit füldugó). Az interneten olvasott tapasztalatok alapján sokaknak segített, de én kicsit hitetlenkedem. Elvileg segíthet?

Mit javasolnátok, hogy elkerüljem ezt a nagyon kellemetlen élményt?

mona69 Creative Commons License 2011.07.17 0 0 93

Tudnátok valamilyen természetes gyógymodot fülkürt gyuladásra? SOS

caterina3 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 92

Szia! Sajnos nekem abból, amit írtál, nem egyértelmű, hogy mi lehet a gond. Fülzúgást nagyon sok minden okozhat. Ez a begyulladt dobhártya nekem furcsa, így magában. Nem lehet a hátterében középfülgyulladás?

 

A fülem nekem műtét után zúgott sokáig, nagy sokára múlt csak el. Nagyon kellemetlen volt. A vérkeringéssel volt összefüggésben az orvos szerint.

Előzmény: Rana esculenta. (91)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.24 0 0 91

az általam leírtakkalmkapcsolatban senkinek nincs tapasztalata, véleménye?

Előzmény: Rana esculenta. (85)
caterina3 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 90

Akkor az infra valószínűleg beválhat.

Előzmény: renegade (89)
renegade Creative Commons License 2011.06.24 0 0 89

Ez biztosan nem gennyes gyulladás, ugyanis nem fáj, soha nem is fájt, valószínűleg ún. savós gyulladás. Ez nálam sajnos teljesen megszokott, kb. 20 éve lépett fel először. Akkor is kb. 3 hónap volt, mire kitisztult, az orvos csak annyit mondott, hogy melegítsem. Azóta is minden megfázásnál bedugul hosszabb-rövidebb időre, általában csak napokra vagy egy-két hétre.

Előzmény: caterina3 (88)
caterina3 Creative Commons License 2011.06.23 0 0 88

Három hónap nagyon sok, nem biztos, hogy már sergít, de kísérletet tehetnél az infralámpával. Hátha...

 

Ha viszont középfülgyulladás gyanúja áll fönn, ne habozz, százszor inkább a paracentézis, mint a fülműtét. Nekem az sztk-s fülészorvos halogatta (nem merte ő megcsinálni, így utólag visszagondolva), és nagyon súlyos következményei lettek. Ha genny van a középfülben, azt ki kell tisztítani, még mielőtt megtmadná a csontos állományt.

Előzmény: renegade (87)
renegade Creative Commons License 2011.06.23 0 0 87

Megnyugtattál. Ámbár kedden este maradtunk az orrcseppnél és az ACC-nél, remélem, ennél nem is megyünk tovább. (Három hónapja volt egy megfázásom, azóta nem hallok a bal fülemre. Ez nálam megfázás esetén gyakori, de általában csak egy-két hétig tart. Most viszont nem akar elmúlni.)

Előzmény: caterina3 (86)
caterina3 Creative Commons License 2011.06.23 0 0 86

Paracentézist elvileg érzéstelenítéssel kell végezni. De előfordul, hogy elbugázzák az érzéstelenítőt.

Előzmény: renegade (84)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.23 0 0 85

sziasztok, közel egy éve állandó jelleggel zúg a bal fülem - én sokáig a magasvérnyomásnak tudtam be, de nlementem a házidokihoz, hogy mit szól hozzá. Ő azt  mondta hogy ez bizony fölzsírdugó -na itt már nagyon kellemetlenül éreztem magam -és modta, menjek el fül-orr-gégészher.

Vagy egy nagyon jóbarátunk fül-orr-gégész- szakmailkg is elismert és amúgy is bízom benne. De ezt röstelltem...maholap adjuktuns én meg ilyen hülyeséggel zavarjam,...vettem fülzsíroldó sprét -semmit sem ért. aztán tegnap előbb besokkalltam, már a térhallásom is elveszett és a zúgás- morájlás is rémesén idegesített, gy telcsi: kedves.xx mikor tudnék bemenni hozzád? Holnap délelőtt gyere..ment is minden flottul, kérdezte mia panasz- mondtam-restellem- de hallas. megsüketülök a fülzsír miatt és szényenyszemre azért jöttem, hogy kitararítson. Jót nevetett és nekiállt. aztán kérdezte , hogy használtam valami zöld folyadékot is Montam: nem: Kiderült a fülzsir volt a legkevésbé hibás, hanem a dobbhártyám nagyon be van gyulladva és nagyon megvastagodva -valahogy ugy mondta, hogy már befelédomborodik -de lehet ezt rosszul értettem-, írt fel aktil duo-t és fúlcseppet valamint napi 20x orrbefogással erőtejles fújások paattanási, .ésjavavolsta a normafról alkalmazását.Miutána kezelés után elég szarul voltae szédültem és a fülem is fájt elfelejtettem megkérdezni tőle, hogy ez menniyre veszélyes a későbbiekben a hallásomat illetőan. Na meg persze mondta, hogy ne menjen bele víz.

Persze tudok majd még beszélni vele  -együtt nyaralunk - de ott nem szakmáztatni akarom.

Kösz aki válaszol.

 

renegade Creative Commons License 2011.06.18 0 0 84

A felszúrás érzéstelenítés nélkül zajlik? Egyszerűen csak belevágnak a dobhártyába, te meg szorítsd össze a fogad?

caterina3 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 83

Ha váladék lenne a középfüledben, szerintem éreznéd, fájna.

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.30 0 0 82
A nátha ráment a bal fülemre, hatalmasan zúg. A doktor középfülgyúlladást állapított meg irt augmentin duot azt mondta 5 nap alatt letisztul. Jelenleg nem fáj, de nem is folyik belőle váladék.hogy fog letisztulni ? Aggódom mert ha nem tisztul le, meg kell operálni !
caterina3 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 81

Jaj, most nézem, hogy ez januári beírás. Sajnálom, hogy nem olvastam előbb. Remélem, megúsztad a dolgot.

Előzmény: Pricsu (78)
caterina3 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 80

Ha lötyög valami a füledben, az gyanús, hogy középfülgyulladás. Ne hagyd, hogy félrekezeljenek, mert nagy baj lehet, én így jártam pár éve, a dilettáns orvosok miatt végül is meg kellett operálni a fülem.

 

Ha valóban váladék van a középfüledben, haladéktalanul paracentézist KELL csinálni (ez, amit a népnyelv "felszúrásnak" nevez), és párhuzamosan antibiotikumkúrát kell kapnod. Ez a minimum.

Előzmény: Pricsu (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!