Keresés

Részletes keresés

mickey75 Creative Commons License 2015.11.08 0 0 143

 Szép napot Mindenkinek! Közel 7éve megvan a prosztata-problémám....már III.  stádiumú jóindulatú prostata-túltengés....vérnyomásom éppen jó,koromhoz(40 éves vagyok), (sajnos kicsit túl)súlyomhoz képest...Gyönyörű,fiatal feleségemnek hála a Silderec is csak egyszer-egyszer kerül elő havonta, orvosi konzultáció (urológus) után, egyéb szexuális diszfunkcióra . Secunder glaucoma miatt folyamatosan béta-blokkolókat használok(szemcseppek),ezért,és egyéb nem szervi eredetű pszichés tényezők miatt kértem alkalmankénti potencianövelőt.Szóval nem viszem túlzásba.... Kb. 2 hetente használom.Étkezési szokásaim sem a prostata-bajok elősegítője hál' Istennek....de azért a kisördög nem alszik bennem sem....Az urológus szakorvosommal emberileg teljesen elégedett vagyok,ám aggasztónak tartom mostanság,a majd' 7 éve tartó "helybenjárást", illetve az esetleges nem megfelelő szakmai hozzáállást... Ha 1-2 nap véletlenül kimarad az Alfusosin (alfa-blokkoló)szedése,  akkor már bizony van probléma a vizeléssel sajnos....3 havonta járok prostata/vizelet vizsgálatra+gyógyszert feliratni....Az aggaszt, hogy eleinte I. majd II. stádiumnál járt a prostata-túltengésem, mára már a III. stádiumnál tartok, hiába az Alfuzosin folyamatos szedése, a probléma mégis ugyanúgy fennáll,sőt ezek szerint:súlyosbodik...! 7 év alatt ultrahangos vizsgálatot, PSA-szintet  egyszer sem abszolvált az orvosom, a 3 havonta esedékes manuális prostata-vizsgálatot,és vizeletvizsgálatot (megnézi a vizeletet,és ennyi) megejti és kész.... Egyetlen egyszer kért labort,anno majd' 7 éve,amikor diagnosztizálta a jóindulatú prostatitist... Kérdezi van-e panasz,felírja az Alfuzosin-t ,és esetenként a potencianövelőt,és ennyi... dysuria-val kezdődtek anno a gondok,mára már pont fordítva (éjjelente többször is fel kell kelnem vizelni). Félek,valami nem lesz itt rendjén később....és/vagy ezt mindenképp műteni kell majd...? Van összefüggés a folyamatos prostata-gyulladás,és a növekedése közt?Tehát, ha nem szedném az Alfuzosin-t,akkor is nőne folyamatosan?(I. ,II. ,III. stádium)Vagyis, ha folyamatosan szedem az alfa-blokkolót,akkor miért egyre nagyobb stádiumú a prostatitisem? Köszönöm a választ előre is!

aggódós majom Creative Commons License 2013.11.21 0 0 142

Sziasztok!

 

Rólam annyit, hogy egy túlontúl aggódos anyuka vagyok, ahogy a nickem is utal rá.

 

A problémám a következő:

 

Van egy 7,5 éves fiam, akinél az iskolai szűrés alapján megállapították hogy a herék nem tapinthatóak.

Nagyon megijedtem, és persze egyből a legrosszabbra gondoltam.

A neten elolvastam egy csomó dolgot, és beszéltem ismerősökkel is.

Arra jutottam, hogy valószínűleg rejtett heréje van a drágámnak, ami nagyon veszélyes (ebbe most bővebben nem mennék bele), és elvben már 1-2 éves korában műteni kell.

Ő koraszülött és ez náluk fokozottabban jelntkezik.

Mivel egyedül nevelem, és nincs fiú a családban én nem tudtam hogy a heréket is állandóan vizsgálni kell.

Minden évben voltunk szűréseken, a védőnőnél, a körzeti orvosnál, és mivel fent állt a veszélye hogy a veséjének baja van (hála az égnek nincs) ott is.

A legutóbbi kb 1 éve volt, mindig megnézték a fütyit, a zacsit, mindent, és mondták hogy minden rendben van. Szóval hova lett szűk 1 év alatt???

Mikor én megnéztem akkor én se éreztem, viszont fürdésnél meleg vízben igen, de csak 1-et.

Beszélgettem erről vele, elmondtam hogy ez nagyon fontos, és hogy ezeknek a heréknek a zacsiban a helyük, és hogy szokta-e érezni, és azt mondta igen, de csak 1-et.

Időpontunk már van a sebészetre (miért nem az urológiára küldenek?) de az csak decemberelejére, addig viszont kb idegsokkot kapok.

Tudom hogy biztosat csak az orvos tud mondani, de arra lennék kiváncsi hogy akik egy kicsit is értenek hozzá, azok mit gondolnak erről?

Kell műtét, elég a gyógyszer, megvan a másik here? Lehet majd gyereke? Fog tudni teljes és kiegyensúlyoztt nemi életet álni?

 

Előre is köszi a válaszokat.

 

 

 

Orsi_80 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 141

Sziasztok! Én felfázás ügyben keresgéltem, úgy találtam ide. De a sokminden között egy olyannoldalra is akadtam, amilyet még korábban nem láttam, itt minden urológiai témáról, betegségről egy helyen írnak és ráadásul még értem is :)  Ha rajtam kívül néhány embernek segít, már megérte a fáradság h leírtam :) Üdv!  uropatika.hu/urolexikon.

ltom987 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 140

Ööö ezt nem is ide akartam irní. Törölni nem lehet üzenetet?

Előzmény: ltom987 (139)
ltom987 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 139

Hát ez tök jó, megint van cisztám :-(

Egyszer van, egyszer nincs...

 

Megyek majd ct-re, remélem nem kell majd kiszedni.

Előzmény: Törölt nick (138)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.09 0 0 138

@alawai Sikerült találni valakit? Így nyolc évvel később hogy vagy?

Előzmény: alawai (15)
TörökEszter Creative Commons License 2013.07.04 0 0 137

Tiszteletem! A www.prosztatacentrum.hu főszerkesztője vagyok! Szeretném kiegészíteni az oldalat egy olyan rovattal, amiben a páciensek mesélhetnék el a saját tapasztalataikat, pl. a fizikai betapintásról, a betegségekről, gyógyulásról - vagy bármiről, ami a prosztatával kapcsolatos. Természetesen név nélkül. Hogyha volna kedve valakinek

ahhoz, hogy segítsen másoknak, várom írásaikat a ferfiklimax@gmail.com
 -ra! 

 

Előzmény: doemaap (125)
afintha Creative Commons License 2013.04.03 0 0 136

 Miert keszult ez a vizsgalat?

Előzmény: BLM (135)
BLM Creative Commons License 2013.02.26 0 0 135

Hasi és kismedencei UH vizsgálatról készült leletet


A máj bő h.ujjal a bordaív alá ér, balra a középvonalalt meghaladja echodósabb,jobb lebenyében a jobb vese közelében egy 9mm átmérőjű kerek,éles szélű, echodus,solid elváltozás figyelhető meg (hemangioma?)
más körülírt elváltozás a májban nem látható..
AZ epeutakon, hasnyálmirigyen,lépen eltérés nem észlelhető.A normális nagyságú és falvastagságú ,nyakánál "S" alakban hajlott epehólyagban egy 8,5mm kőecho látható hangárnyékkal.Ductus choledochus 5 mm átmérőjű.Jobb vese 110X45mm a balvese 105X55mm átmérőjű.A parenchyma12-14mm vastag.Jobb oldalon centralikusan inkább kis cystának, mint kisfokú üregrendszerű tágulatnak imponáló folyadék tartalmú elváltozás figyelhető meg.Bal oldalon üregrendszeri tágulat nincs.
Szabad haüri folyadék nincs.
A kp.telt hólyagon kóros elváltozás nem mutatható ki.
A kismedencében cystosus képlet nem ábrázolódik.
Patológiás kokárda nem különül el.

Kérem szíveskedjék a leletemet értékelni ! Mi a további teendőim?

Előzmény: ltom987 (134)
ltom987 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 134

Sziasztok

 

38 éves vagyok.kb 3 hónapja kezdődött, gáttáji fura. égető érzéssel ami nem mult el. Első diagnózis 2 ciszta a proszatámban és prosztatanagyobbodás.

Két hét mulva már prosztata gyulladást volt a diagnózis mindenféle tenyésztes, semmi baktérium.

Pollstimon-Cernil-t kell szednem de semmi javulás

 

Újabban a hasam érzem föleg jobb oldalt, néha egész fel a bordaívig, azt olvastam és a doki is monda, hogy alhasi fáldalom lehet, de ez kissé föjebb van....

Nincs olyan nap, hogy ne érezném, egész nap, csak az intenzítása változó. Azt néha bónusznak a gáttáji móka.

Elég elkeseredett vagyok, hogy nem javúl, sőt néha úgy érzem romlik.

 

Van valakinek hasonló tapasztalata, stb?

 

Köszi a segítséget!

 

Legyetekjókhatudtok Creative Commons License 2012.12.06 0 0 133

A pszichiátriai gyógyszerek, pláne ha nagyobb dózisban szedik őket sok mindenért felelősek lehetnek.

 

A pénisz rendellenességei igen ritkák az ezekkel kapcsolatos bizonytalanságot egyetlen sebész általi rövid vizsgálat eloszlathatja. 

 

A jó szex kulcsszavai: ellazulás, relaxáció, türelem - a teljesítmény kényszeresség jó garancia a kudarcra - még ezeknél is fontosabb az erős gyengédségérzés és bizalom a hölgypartner iránt. 

Előzmény: Törölt nick (132)
Legyetekjókhatudtok Creative Commons License 2012.11.29 0 0 131

Nem vagyunk egyformák mi férfiak sem.

 

Sok sok tuljdonságunk a Gausz görbével - haranggörbe - jellemezhető statisztikailag.

 

Van a legnagyobb számú derékhad és vannak a kisebb számban előforduló szélsőségek. 

 

A szakáll és szőrzet hiánya egyéni humán fajtaváltozat sajátosság, kihúznám őket az aggodalmaim tárgyait felsoroló listáról. 

Előzmény: Szelmalom89 (127)
orsika919 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 129

Nem csak a férfiaknak akad problémájuk a hiperaktív hólyaggal. Nézzétek meg ezt a videót, nagyon hasznos tudnivalókat tartalmaz. 

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 128
Szevasztok!

Valakinek nincs tapasztalata a rövid fitymafék műtéttel kapcsolatosan?
Hallottam már lézeres és hagyományos eljárásról, de többet erről nem találtam sehol.

Hali
Szelmalom89 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 127
22 éves férfi vagyok, de 18-nak sem néznek az utcán az emberek, és ez kezd nagyon frusztrálni... Ami miatt nem látszik rajtam a korom, hogy pl.: épp csak meghaladom a 170 cm-t; nem kell még borotválkoznom; nem szőrösödik a mellkason; a rendszeres sportolás és fizikai munka ellenére is vékony / gyengének tűnő / nőies alkarom van; és a péniszem méretével sem vagyok megelégedve... (bár éltem már vele sikeres nemi életet hosszabb távon is) Lehetséges az, hogy csak "későn érő" típus vagyok, és csak bizakodóan kell várnom testem férfivé fejlődését?? Vagy forduljak mielőbb orvoshoz, mert talán hormonális vagy más betegségem van?? :(
hbk1 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 126

szia

 

sikerült azóta megoldást találni az alapproblémára? én is hasonlóval küzdök, pedig jelenleg elvileg nincs prosztatagyulladásom. a doki azt mondja, ne törődjek a csöpögő vizelettel, de már hogy a bánatba ne törődnék vele?

Előzmény: sneezelle (116)
doemaap Creative Commons License 2009.10.10 0 0 125
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Dobos Emese vagyok, az ELTE PPK pszichológia szakos hallgatója. Szakdolgozatomban a 40 év feletti magyar férfiak testi és lelki egészségét vizsgálom, melyhez most az Ön segítségét kérem. A kutatás teljesen anonim, kérdőíves módszeren alapszik, melynek kitöltési ideje kb. 15-20 perc.

A kérdőív az alábbi linken elérhető:

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFBGN2lsa2pwX1ZmcThsd3p6alpzbVE6MA


Ha továbbítja a levelemet a kutatott életkorú férfi ismerőseinek, azzal jelentősen hozzájárul szakdolgozatom elkészüléséhez, sikeréhez!

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget,

Üdvözlettel,
Dobos Emese
fejenagykoma Creative Commons License 2009.05.28 0 0 124
érdemes?....kell! (onnan jövök) nem harapnak, sőt, túléled!
Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.25 0 0 123
sziasztok, a gondom a következő
a vizeletsugaram már régóta nem normális, gyakran egészen elválik egymástól két sugár, különböző irányba. ez inkább "felfázáskor", ami elég gyakori nálam. volt már hogy váladékozott is utána. valamennyire fájni is szokott. ezen kívül úgy érzem mintha a jobb herém nem állna jól, sajog az is. egyik tünetemet se érzem elviselhetetlennek, érdemes ezekkel urológushoz menni?
-carcass- Creative Commons License 2009.04.03 0 0 122
Prosztatára akkor szedd be, amit a doki felír, utána meg lökjed nyugodtan a teát.Az én urológusom - kb 1 hónapja voltam kontrollon - azt mondta, hogy ha ez vált be, akkor igyam nyugodtan.
Előzmény: sneezelle (121)
sneezelle Creative Commons License 2009.04.02 0 0 121
Kösz ismét a választ
A doki rájött a duzzanat okára: lágyéksérv.Úgyhogy ezért volt a baktériumtenyészet negatív.Viszont a prosztatagyulladást ki kell kezelni.Valszinü hogy egy régi felfázás .Ha gyógyszer használ, akkor jó a diagnózis(mármint pr. gyulladás).
Előzmény: -carcass- (120)
-carcass- Creative Commons License 2009.03.31 0 0 120
Gyógyszeres kezelés ügyben hosszú a lista.Ciprum, Hotemin, Tavanic,, Xefo, Prostamol uno, Prostazin (ez utóbbi elég jó szerintem), persze azóta egy rakás új cucc van forgalomban.
De ami bejött, az a kisvirágú füzikéből készült gyógytea.Gyógyszertárban is kapható, ömlesztett tasakos kivitelben.Nekem jó, mert a kertben is terme valami csoda folytán...
Na a lényeg, hogy lehet úgy is, hogy egy pohárral iszol meg egész nap, 1-2 korty egyszerre, vagy a másik, hogy 1 pohár reggel és 1 este.
Én az egésznapost viszem, mert vízhajtó hatása is van.Ha elkezdi inni az ember, kb 2 hét, mire érezhető hatása lesz.Kúraszerűen javasolt, amit én összevissza csinálok.:-)
Amúgy elég sok mindentől lehet prosztata gyulladása az embernek.Sok ülés, csípős kaja se szerencsés, túlzot alkohol, hideg felületen ülés, sok kerékpározás, meleg ülőfürdő így hirtelen.Ez mindenkinél más.
Előzmény: sneezelle (119)
sneezelle Creative Commons License 2009.03.26 0 0 119
Kösz a választ
A vizeletben nem találtak baktériumot.(vagy a labor volt lusta vagy csak a prosztata fertőzött , ha ez egyáltalán fertőzés)
Én is megpróbálnám a kúrát amit elmondtál.Milyen antibiotikum kúp és gyógytea jött be?
Előzmény: -carcass- (118)
-carcass- Creative Commons License 2009.03.14 0 0 118
aki szerint kronikus prosztatagyulladásom van és egy antibiotikumot adott rá,ami nem használt
Üdv!
Most akkor szerinte van vagy tényleg az van?Simán meg lehet állapítani.Nyilvánvaló tünetei vannak.Mondjuk amit írtál a te esetedben, azt nyilván csak doki tudja megmondani.
Gyulladásom nekem is volt úgy jó 2,5 éve.Nem egy doboz antibiotikum és egyéb kúra (kúp, gyógytea) után, jó 2-3 hónap alatt elmúltak a tünetek.
Pont pár napja voltam kontrollon és azt mondta, hogy tök rendben van minden.El is hiszem, mert totál panasz/tünet mentes vagyok.:-)
Mondjuk én azóta időszakosan gyógyteát iszok és bevált.
A himtagtól kétoldalt az alhason meg van duzzadva
Ezt nálam is nézte.Valószínű prosztatagyulladásra utaló tünet.
vizeletsugár normális
Mert nyilván nem nagyobbodásod van.Ezzel nálam sem volt gond.
Hirtelen ennyi.
Előzmény: sneezelle (116)
Szipolyka. Creative Commons License 2009.03.08 0 0 117

Ne reménykedj válaszban, ez egy döglött topik, ahova a népek csak kérdezni meg reklámozni járnak :-/

Előzmény: sneezelle (116)
sneezelle Creative Commons License 2009.03.08 0 0 116
Sziasztok van e köztetek urológus vagy valaki aki találkozott hasonló prblemával?
Már vagy öt éve vizelés után 5 perccel egy maradék távozik (mindig utána). És fájdalmat éreztem a herék tövében kétoldalt ez kb egy éve.Akkor meglátogattam egy dokit, aki szerint kronikus prosztatagyulladásom van és egy antibiotikumot adott rá,ami nem használt.És most a legujjabb 1 hete.A himtagtól kétoldalt az alhason meg van duzzadva.Most fogok menni bakterium tenyészetre vizeletből és vesekép vérből. Az az érdekes, hogy a vizeletsugár normális.Mi lehet a gond :hólyag, fertőzés,prosztata,egyéb?
Szipolyka. Creative Commons License 2009.01.09 0 0 114

Sziasztok

Lenne egy problémánk. Anyukámra veseműtét vár (daganat), és két napja van rá, hogy döntsön a kórházról.

Két választása van:

1. Uzsoki: Modern, jól felszerelt, és az orvos (aki az SZTK-ban vizsgálta) állítólag jó orvos.

2. Család ismerőse urológus, állítólag nagy szaktekintély, ha ő műti, akkor nyilván kimerítően válaszol az összes kérdésére, nem kell órákig várnia a vizsgálatokra... satöbbi.

Igen, csak ő meg a Jánosban műt, ami egy rettenetes hely. És nem a Jánosban dolgozik, csak műteni jár oda.

 

Szerintetek?

E-mailben neveket is írok, ha valaki _tényleg_ tud ennek alapján segíteni.

 

Mindent köszönök! Főleg ha vasárnap estig még válaszol valaki...

B 12 Creative Commons License 2008.10.19 0 0 113

Prosztata gyulladás - Intimitás nélkül az intim szféráról




Ideje a férfiakat is emancipálni, s nyíltan beszélni akár a férfiklimaxról, akár a prosztatagyulladásról.

A prosztata a dülmirigy görög-latin neve, mégis közismertebb, mint a magyar elnevezése. Talán azért van ez így, mert egyre többet hallani prosztatagyulladásról, a prostatatitisről, illetve a prosztatanagyobbodásról, és egyre többet foglalkoznak vele a szakemberek, ahogy jómagam is teszem.

Az utóbbi évek statisztikái szerint a prostatitis az 50 éven aluli férfiak leggyakoribb urológiai betegsége lett, de az 50 év fölöttieknél is az előkelő harmadik helyet foglalja el.

A prosztata élettani funkciója a férfi ivarsejtek táplálása, védelme, 'útjának' biztosítása a magömléskor. Anatómiailag a húgyhólyaggal, a húgycsővel, a végbéllel van szomszédi viszonyban. Sajnos ez 'rossz szomszédsággá' válik egy hólyaghurut, végbél-, vastagbélgyulladás, esetleg húgycsőgyulladás esetén, mert a prosztatára is ráterjed. A prosztata felépítésénél fogva, lassabb keringése miatt jó búvóhelye tud lenni a mikrobáknak. Az ülőfoglalkozás szintén hajlamosító tényező!

Az újabb generációjú mikrobák, baktériumok stb. ellenállóbbak az antibiotikumokkal szemben.

Ezért fordulhat elő, hogy 10 ezer megkérdezett férfi 25 százalékának volt már prosztatapanasza.

A prosztata hormonális befolyás alatt áll. A 40-50 éves férfiaknál a férfi és női nemi hormonok (a férfiak szervezetében is termelődik női nemi hormon!) aránya megváltozik, ez a legfontosabb magyarázata a férfiklimaxnak (mert ilyen is van) és a jelentkező prosztatanagyobbodásnak (BPH). Ez vizeletelfolyási akadályt képez, vizelési nehézséggel, vizeletsugár-megváltozással, ill. a hólyagban vizeletpangással jár, aminek már csak felül kell fertőződnie, s rendre felül is fertőződik. Szinte soha sincs prosztatanagyobbodás prosztatagyulladás nélkül! A fertőzést ugyanazon mikrobák okozzák, mint a nőgyógyászati gyulladásokat.

Egy szexuális pár (legyen akár azonos nemű) flórája a leghasonlóbb, de sohasem azonos, mert minden ember individuum! A coli, a Klebsiella és az Enterococcus baktériumok érzik legjobban magukat a prosztatamirigy végkamráiban, de a Candida gomba, a Trichomonasz egysejtű is honos. Melegágyuknak tartják a Chlamydiák, az ureoplazma mint atípusos sejten belül élősködő baktériumok, ill. vírusok stb. Tudni kell, hogy ezen mikrobákkal a szexuális partnerek ide-oda 'pingpongozhatnak'!

Természetesen a prostatitises beteg partnere is érintett, ha szükséges, kezelni kell. A heveny prosztatagyulladás tünetei jellemzőek: magas láz, vizelési panaszokkal, gáttáji fájdalommal. A krónikus gyulladás azonban tünetmentes is lehet, olykor még a laboratóriumi vizsgálatok is negatívak lehetnek. A PSA (prosztata-specifikus antigén) sem mindig mutat emelkedett szintet. Az urológus végbélen keresztüli vizsgálata, ill. UH-vizsgálata, a vizeletvizsgálat is kórjelző.

A Voll-vizsgálattal megállapítható a prosztata esetleges energetikai zavara, ill. az, hogy mely mikroba, ill. kórokozó eredményezte a bajt. A legújabb laboratóriumi DNS-vizsgálatok (PCR, LCR) 90-100 százalékosan igazolni képesek a mikrobák kóroktani szerepét, jelenlétét. Mindig a beteg kora, állapota, betegségének súlyossága szabja meg a terápiát.

Természetesen akut, heveny gyulladásban szükséges az antibiotikum. A krónikus gyulladásba, ha csak időnként lángolnak is fel a tünetek, nem szabad belenyugodni. Ebben az esetben az antibiotikum többet árt, mint használ, de sok természetes gyógymód áll rendelkezésre. Az újabb megfigyelések szerint a megnagyobbodással járó esetekben igazolt a sárgarépa, ill. a perga, azaz méhkenyér (méhészeti termék) kedvező hatása. Szintén igazoltan jó hatású a rozspollen, mely nemcsak duzzanatcsökkentő, de gyulladáscsökkentő hatású is. Természetesen az alkohol, ill. az erős fűszeres ételek kerülése mindenekelőtt ajánlott.

A » Voll-módszerrel kitesztelhetők azok a homeopátiás szerek, amelyek az immunrendszert áthangolják, erősítik, másrészt a mikrobákat 'kitessékelik' - számukra kedvezőtlen frekvenciális viszonyokat teremtve - a szervezetből.

Így még a változó koron is lehet változtatni, nemhogy a prosztatabetegen!

Dr. Kecskés Gabriella

119.

összes előzmény | előzmény: Passport 2008. 04. 02. 09:57

Passport

válasz

Zsolt.25 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 112

Nemtudom hogy valaki tudna e kérdésemre válaszolni.

 

Kb 1-1,5 hónapja a péniszemen 1 kemyén ínszerű valami képződött(olyan mint egy ér lenne de kemény mint egy ín, szinte az egéy hosszán nyugalmi állapotban). Ezt vártam hátha eltűnik de úgy vexem érszre, hogy csak terjeszkedik, "nő" csak. Korábban semmi ilyen nem volt tapasztalható. Valaki meg tudná mondani h mi lehet ez? Orvosi beavatkozás szükséges e?

 

Köszönöm, Üdv Zsolt

dember Creative Commons License 2008.10.02 0 0 111
Leírok pár dolgot, ami talán segíthet pár férfitársamnak:

Ha régóta fennálló proszprobléma van, ne álljon meg a sarki urológusnál, hanem menjen el egy olyan dokihoz, aki hajlandó tényleg foglalkozni a témával.
Tapasztalatom szerint az urológusok nagy része félválról veszi a problémát, és ez akár évekig elhúzódó problémákhoz vezet...

Tehát:
Menj el egy olyan dokihoz, aki hajlandó vizelet és ondóvizsgálatot csináltatni, baktériumtenyésztést megbízható laborban és az ondó DNS-vizsgálatát, ahol kimutathatják az esetleges fertôzéseket. Ez utóbbi pl. a Genoid labor (persze kell egy doki, aki elküld oda..
Fölösleges enélkül mindenféle antibiotikumot beszedni, mert többet árt mint használ.
Érdekes pl. hogy nálam a vérvizsgálat nem mutatott ki semmit, míg a DNS-vizsgálat megtalálta a bacit.
A találomra felírt tavanic vagy Ciproakármi.... ritkán jó.

Ha megvan a kórokozó, a jó doki arra a bizonyos bacira ad gyógyszert. Ez beválhat. Nálam bevált, két év és 5 urológus után végre ok a dolog.

Jobbulást!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!