Keresés

Részletes keresés

monika9 Creative Commons License 2015.06.30 0 0 11

Sziasztok, ha mukodik ez a lap  szoljatok.

gitana19 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 10

Sziasztok! (Ha van még érdeklődő.)

2007 nyarán voltam Murciában, Spanyolországban 2 hetet gyakorlaton, nem teljesen farmgyakorlat, 'állattenyésztés és genetika' címszó alatt tudtam elfogadtatni, annyiban bonyolítva a helyzetet, hogy eleve nem Magyarországon tanulok, állatorvosnak. Ismerősökön keresztül ment a dolog, spanyolul nem beszélek, csak értek, valamennyit (azért el nem adnának). A munkatársaimmal angolul beszéltem, bár némelyik angolja az én spanyolomhoz volt csak hasonlítható. Eleve úgy osztott be a laborvezető, hogy a kb velem egyidős kolléganőt majd én kepzem tovább angolból.

Mivel ismerősökön keresztül történt a szervezés, az egyetemen egyedül kellett átvernem, hogy azért ugyan már, fogadják el.

Hogy milyen volt kint, érdeklődés esetén kicsit többet is írhatok.

 

Úgy másfél év múlva viszont úgy számolok, hogy lesz egy üres félévem, amikor jó lenne minnél több gyakorlatot megcsinálni. Mozambikot (is) néztem ki magamnak, ha valakinek van tapasztalata, kérem ossza meg. Lakásárak, tömegközlekedés, árak érdekelnek elsősorban meg a mindennapi élettel összefüggő dolgok. Portugálul valamennyire tudok.

ambrozia Creative Commons License 2006.02.02 0 0 9
Ezt a hozzászólást egy másik topikból másoltam át, aki írta CCUSA:

Announcement
CCUSA proudly present our Summer Job and Camp Director’s FairSummer Job Fair

Program: Work Experience USA

Date: February 23rd, 2006

Participants: 11Employers from American companies (amusement parks, national parks and restaurants)

Positions: catering positions in the tourism industryCamp Counselors Fair

Program: Camp Counselor USA

Date: March 3rd, 2006

Participants: 38 American Camp Director

Positions:

-counselors (general or specialist / instructor)

-support staff (kitchen, maintenance, housekeeping)We are primarily looking for full time student with good English skills

Fairs are going to be in Bratislava, Slovakia, where CCUSA will offer FREE bus transportation to all qualified applicants.

For the list of the attending employers and for applying for the program online, please check out our website,

www.ccusa.com, and if you have questions contact us.CCUSA – Hungary Kft.

Emod u. 2

1031 Budapest

Hungary

Ph/Fax: 36 (1) 244-7941

E-mail: Hungary@CCUSA.com
Website: www.CCUSA.com

Hungarian Labor Office Reg. Number: 46537-4/2004-0100-319

KÖZLEMÉNYA CCUSA nevű szervezet idén is meghirdeti amerikai nyári állásbörzéit:
Vendéglátóipari munkák (Job Fair)

Program neve: Work Experience USA

Időpont: 2006 Február 23

Résztvevő Munkaadók: 11 amerikai vidámpark, nemzeti park, étteremigazgató

Poziciók:

-konyhai, karbantartó, takarító, eladó, recepciós, jegykezelő stb.Nyári tábori munkák

Program neve: Camp Counselors USA

Időpont: 2006 Március 3

Résztvevő Munkaadók: 38 amerikai táborigazgató

Poziciók:

-counselor azaz gyerekfelügyelői (általános és sportoktatói)

-support staff , azaz fizikai kisegítői (konyhai, karbantartó, takarító munkák)Elsősorban nappali tagozatos egyetemistákat, főiskolásokat várunk. (jó angolsággal rendelkezőek előnyben)

Mindkét regionális állásbörze helyszine Pozsony (Bratislava), ahova ingyenes CCUSA buszokkal szállítjuk a sikeres jelentkezőket.Jelentkezni lehet a www.ccusa.com weboldalon (online), bármilyen kérdés esetén az alábbi számokon lehet érdeklődni.

CCUSA – Hungary Kft.

Emod u. 2

1031 Budapest

Hungary

Ph/Fax: 36 (1) 244-7941

E-mail: Hungary@CCUSA.com
Website: www.CCUSA.com

Munkaügyi Közp. Eng.szám: 46537-4/2004-0100-319
encorking Creative Commons License 2006.02.02 0 0 8
Sziasztok, én idén nyárra szeretnék kimenni f.gyakra Hollandiába. A papírmunkák 1 részén már túl vagyok, a KSZI segítőkész volt eddíg nagyon. Még nem tudom, összejön-e, de hátha. Ha valaki ide megy szintén, ott volt a meghallgatáson és erre az oldalra téved, írjon please v.mit. De ha valaki már volt kint netán, annál inkább. Milyen volt a felkészülés, a kiutazás, a munka, a szállás, stb. Köszi előre is.
ambrozia Creative Commons License 2006.01.21 0 0 7
Azt hiszem tényleg szerencsém volt az utazással. Ahhoz képest, hogy nagyon sokáig bizonytalan volt minden. A KSZI amiben csak tudott segített és rajtuk tényleg nem múlt semmi. A kinti szervezet is megtett mindent, hogy találjanak nekem helyet, ami csak a harmadik céggel jött össze. Az első két californiai helyről visszautasítottak és végül egy washington állambeli borászatnál kaptam lehetőséget. A borászatra én jelentkeztem, mivel ezt tanultam itthon is. Washingtont egy csepet sem bántam meg, mivel ott mindenki nagyon kedves volt, türelmes és segítőkész. A vízummal sem volt semmi gondom, elég volt a minisztérium és a kinti szervezet által kiadott papírokat vinnem. De csak a program tartamára kaptam vízumot, ami még a lejárta után 30 napig érvényes. Ezt ki is használtam és a munka végeztével még három hetet utazgattam Oregon és California államokban. Ezért is megérte kimenni, valamint a nemzetközi csapat miatt, akikkel ott megismerkedhettem. Nyolcan voltunk gyakornokok: 3 francia, 2 chilei, 1 argentin, 1 dél-afrikai és én, az ottani emberekről nem is beszélve.
Egy alapfokú nyelvvizsgával mentem ki, elég gyenge tudással és azt hiszem az első két helyről azért is utasítottak vissza, mert a telefoninterjúk alkalmával nem igazán tudtam meggyőzni őket a "kvalitásaimról" az angolom miatt. :-)
Visszatérve a bizonytalanságra: egyedül talán az volt a legnehezebb átvészelni, amig keresték a helyet. Tavalyelőtt novemberben jelentkeztem: papírok, igazolások, meghallgatások, újabb és újabb papírok beszerzése. És a hónapok csak teltek. Lassan közeledett a utazás várható időpontja az augusztus és akkor július elején még mindig nem volt helyem. Ekkor már feladtam, hogy úgysem lesz belőle semmi, de akkor mégiscsak megkaptam az elhelyezési papírokat, úgy hogy a cég meg sem keresett - totál látatlanban a szervezetre bízva a választást - felvettek. Akkor aztán turbó intézni mindent: felmondani a munkahelyen, vízum, repjegy stb.
Szóval a legnahezebben a bizonytalanságot éltem meg, főleg a munkhely miatt, ahol egyik napról szinte a másikra kellett átadnom mindent. De szerencsére minden elrendeződött. Azt azért nem mondom, hogy a munka nem volt kemény. A három és fél hónapból kettőt úgy dolgoztunk végig, hogy egyetlen szabadnapunk sem volt és ezt szó szerint kell érteni (hétvégén is dolgoztunk). Azért novemberben már egy kicsit lazább volt és a hétvégék szabadok voltak.
Most ennyi jutott eszembe, ha van még kérdés, csak rajta! :-)
Előzmény: fordf76 (6)
fordf76 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 6

Szia ambrozia!

 

Szerencsés embernek mondhatod magad, ha valóban sikerült kijutnod, mégha csak 3 hónapra is.

Arra szeretnélek kérni, hogy oszd meg velünk az ez alatt az idő alatt szerzett tapasztalataidat. Gondolok itt a kiutazás megszervezéstől a hazaérkezésedig eltelt időre. Miben segített az FVM KSZI, milyen nehéz volt vízumot szerezned? A kinti fogadó szervezetnél, családnál milyen jellegű munkákat kellett végezned. Összhangban volt-e a te általad megjelölt érdeklődési körrel. A nyelvtanuláson kívül még mi az ami miatt megérte? A kiutazásodhoz milyen szintű nyelvtudásra volt szükség?

 

Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm!

 

 

ambrozia Creative Commons License 2006.01.09 0 0 5
De mindent meg lehet tudni itt: www.kszi.hu, azon belül Külkapcsolatok/Farmgyakorlatok
Előzmény: -River Island- (3)
ambrozia Creative Commons License 2006.01.09 0 0 4
Mezőgazdasági munkáról van szó. Ami nagyon tág kör. Lehet szó versenylótenyésztésről Angliában, narancs csomagolásról Floridában..., de sorolhatnám.
Előzmény: -River Island- (3)
-River Island- Creative Commons License 2006.01.09 0 0 3

Udv!

 

Konkretan mit jelent ez a 'farmgyakorlat'?

Előzmény: ambrozia (2)
ambrozia Creative Commons License 2006.01.08 0 0 2
Én decemberben jöttem haza az USA-ból, ahol három hónapos farmgyakorlaton vettem részt az FVM-en keresztül. Ha jól tudom mostanában vannak a jelentkezési határidők a következő évi programokra. Szóval ha valakit érdekel a dolog, most vesse bele magát. Szerintem jó lehetőség, én nem bántam meg!
Előzmény: vaj_na (1)
vaj_na Creative Commons License 2005.11.04 0 0 1

Sziasztok!

Én is szeretnék információt kapni ilyesmiről! Kérlek segítsetek!

bindera Creative Commons License 2005.05.07 0 0 0
én is utazhat0k?
Eriquita Creative Commons License 2005.05.07 0 0 topiknyitó

Sziasztok! A topikismertetőben leírtak szerint várok mindenkit a témával kapcsolatban. Személy szerint én most tervezem a részvételt egy külföldi farmgyakorlaton és nagyon szívesen venném a tapasztalatokat, azoktól akik esetelg már megjártak egy ilyen utat, vagy hallottak valami ezekről az idénymunkákról.

Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!