Infót keresek ennek a Bosch sütőnek a pontos típusáról. Ha tudna valaki segíteni azt megköszönném. Sok linket néztem már meg a neten de sajnos nem akadok rá. Kb. 7 éves lehet.
Próbltam alulról és felülről, ahogy írtad, és légkeveréssel is. De mindkétszer nagyon lapos és belül sületlen lett. A hőfokot sem tudtam még kikísérletezni, családom nagy fájdalmára, mert a gázsütőben tökéletesre tudtam sütni a piskótát a tekercshez.
Remélem benéz azért időnként ide valaki és talán tud is nekem segíteni!
A tavasszal átalakítottuk a konyhát és én ragaszkodtam a külön beépíthető gáz főzőlaphoz és elektromos sütőhöz. Majd rájöttem, hogy amit eddig a gázsütőben nem tudtam rendesen megsütni, az ebben remekül sikerül. De! Eddig gyönyörű piskótákat süttötem, a villanysütőben pedig nem tudok. Mi lehet az oka? Köszi
Vegul megvettuk a kinezett Whirlpool tuzhelyet (legkeveressel, csak egyszerre also-felso sutessel :). Remeljuk, elegedettek leszunk vele... Koszi mindenkinek a tanacsokat.
Mindenképpen jó, hogy grillezni lehet vele. Én sokat használom ezt a funkciót. Nekem fontos, hogy tudjam csak az alsó fűtőszálat kapcsolni, de aki keveset süt, az lehet, hogy nem találja ezt lényegesnek. Érdemes alaposan körülnézni az üzletekben, hol, mit, mennyiért lehet kapni. A minőségre figyelni kell. Nálam a Bosch és a Siemens a favorit. Tudom, hogy nagyon drágák, de voltak más típusú gépeim az évek során, amik sosem nyújtották ugyanezt a minőséget.
Az szerintem viszont nagyon fontos, hogy legyen alul és felül is fűtőszál, választható sütéssel.
Az mennyire fontos szerinted, hogy lehessen csak az also futoszalat hasznalni? Amit most kineztunk, abban csak egyszerre lehet hasznalni az alsot es a felsot, vagy grillezesnel csak a felsot...
Nekem 3 éve egy kerámialapos, villanysütős hiper-szuper Bosch van. Mindent tud. Ún. multifunkciós. Csak jót tudok róla mondani. De az tény, hogy nálunk nagy a család, szeretek sütni, így ki is használom. A légkeverés igazából a piskótánál és a kelt tésztánál nagyon jó. Ha ilyesmit nemigen sütsz, akkor szerintem felesleges, mert nem fogod kihasználni. (Akkor is jó, ha egyszerre több tepsi sütit sütsz, csak félidőben cserélni kell a tepsik helyét.) Az szerintem viszont nagyon fontos, hogy legyen alul és felül is fűtőszál, választható sütéssel. Rengeteg dologra lehet használni. Szóval, nem lehet örökérvényű tanácsot adni, hogy melyik a jó. Attól függ, kinek mire van szüksége. Arra viszont érdemes gondolni, hogy ez egy évekre szóló beruházás, hosszútávra kell berendezkedni. (Nem mindegy pl. hogy alig van-e otthon a család, ahol kevés a sütés-főzés, vagy gyerekek is vannak és sokszor kell sütni.)
"Egyszer ugyanis ment a mosogatógép meg a porszivó meg a sütő és az sok volt."
Mekkora volt a biztositek? Egy 25A-es biztositek az kb. 5750 W egyideju teljesitmenyt enged meg. Az elmunek 32At kell tudni adnia dijmentesen, de egyes regi hazak halozata ez nem mindig engedi meg, ha tobbet akar az ember az is nehany tizezer forintbol megoldhato. Altalaban a tuzhelynek is sajat kismegszakitoval kell rendelkeznie, ami 16A keszuleknek o
Egy suto kb 2000-3000 W, egy moso vagy mosogatogep vizmelegitesnel 1000-1800 W, a porszivo is lehet 1200-2000 W-ig a hajszarito is siman 1000-1500 W. Ha meg meg klima is van az is lehet 800-1500 W egy kozepes split.
A legkeveres miatt nem kell aggodni, azt kb egy 30W teljesitmenyu ventillator csinalja. Az ami inkabb lenyeges, hogy a villamosenergia az kb 3-3,5x dragabb mint a gaz.
De ha leroviditi a sutesi idot, azzal elvileg aramot sporolunk... de mivel a legkeveres plussz energia, akkor megse.. Jol gondolom, vagy hulyeseget mondok?
Teljesen normális, hogy a férjedet igy izgatja a sütés-főzés !!! Szerintem szeret enni, és baromira nem mindegy, mit állítasz elő neki !:)
A légkeverés szerintem jócskán meggyorsítja a a sütési folyamatot, pontosabban lerövidíti a sütési időt.
Arra jó, az biztos. 10.000.- talán nem olyan sok érte, de ezt nyilván ti tudjátok.Viszont jócskán hajthatja a villanyórát, mert az előző lakásunkban sütni csak csöndben és sötétben lehetett, mert különben levágta a biztosítékot.
Egyszer ugyanis ment a mosogatógép meg a porszivó meg a sütő és az sok volt.
Lattad mar a gerilla-grill c. musort a Coolon (mongyuk spec en utalom). Be kell menni az uzletbe, konektor valszeg van a kornyeken (persze ha fixbekoteses, akkor ez nem mukodik) A MM van hosszabito is, ha kicsit tavolabb lenne.
Habar meg uj koraban eleg budos tud lenni bekapcsolas utan.
Ha lenne ismerosom, akinek van ilyennel tapasztalata, nem kerdeznem. :) De ez a probasutes jo otlet. Mondjuk nem tudom, mit szolnanak hozza a MM-ban. :)
Nem vagyok szakacs, de gondolom vannak kajak, amiknel fontosabb, hogy alulrol tobb meleget kapjanak es biztos vannak olyanok, amiknek felulrol. Pl a rakott krumplinal a tettejen a cucc szerintem hamar keszen van, amig lehet, hogy a kozepe vagy a tepsi alja hidegebb marad.
Ha joltom a lenti suto leirasa mindenfele egyeb dologrol is ir pl., zoldseg, gyumolcs szaritas, dunsztolas stb.
Szerintem korbe kell nezni, hogy van-e ilyen cucc a csaladban es el kell menni probasutesre hozza. :o)
Egyebkent erdekes, hogy ilyen nincs az uzletekben, mert ez olyan, mint a tesztvezetes az autonal.
Az egyenletes homerseklet, es a legkeveres miatt jobb hoatadas. Az also felso futoszal vagy mindketto pedig etele valogatja.
Ugyan nem szoktam sutni, de van egy jo legkevereses, also felso futoszalas suto a csaladban. Egy Bosch HSV 465 A BY. Adtak egy konyvet hozza, amiben felsoroljak, hogy mit hogy celszeru sutni, melyik polcon, milyen funkcioval . Aki hasznalja az nagyon szereti.
Csak nehany tizezer forint kulonbseg van egy jobb suto es egy mezei kozott, ugyhogy ha szeretsz sutni, nem kell sajnalni a penzt.
Koszi a beszamolot. Tulajdonkeppen egy legkevereses-grilles es egy legkeveres nelkuli kozott vacillalunk. A legkeveresesben nem lehet valasztani csak also vagy csak felso sutest (egyszerre fut mindket helyen), mig a masikban lehet. Ez olyan problemat vet fel, hogy pl ha hust sutunk, akkor a felcsapo zsir eleg a fenti futoszalon, es jo kis fust lesz. szerintetek ezt hogyan lehetne kikuszobolni? Ha csal alulrol sutnem? Vagy ilyenkor meg csak az alja pirulna meg? Eleg tanacstalan vagyok. :)
Én nem vagyok tőle elájulva, az ismerőseim között viszont van aki szereti.
A hőlégkeverés lényege, hogy egy ventillátor forgatja benn a levegőt, és elvileg egyenletesebben süt ezáltal, és több tepszi cuccot is be lehet tenni egyszerre.
Én hülye persze úgy gondoltam, hogy az oldalast is meg a piskótát is.
Na ez persze hogy nem igaz, de két tepszi húst se nagyon.A barátnőm alulra tett egy lasagnet, fölé meg valami mást, és az alsón kirajzolódott a felső körvonala.Tehát ott nem érte a hő.
Én először nagyon kiszárítottam vele egy adag sülthúst.
Fólia nélkül nem lehet a légkeverést használni, mert cipőtalp lesz.
Amúgy meg gyorsabb.
Végülis az a tapasztalatom, hogy szerintem nem ért ennyivel többet, mint amilyen drága volt, de igy hogy már megvan, muszáj használnom.
Tehát légkeveréshez fólia, utána a pirításhoz a grill.
Sutot+fozolapot keszulunk venni, de van par dolog, amiben nem vagyunk biztosak. Meg tudna nekem mondani valaki, hogy pontosan mire valo a holegkeveres az elektromos sutokben? Milyen esetekben kell hasznalni?
Illetve mennyire hatrany/elony, ha nem lehet kulon also vagy felso sutest hasznalni, csak a kettot egyszerre?