Keresés

Részletes keresés

fkaresz Creative Commons License 2005.10.16 0 0 36

Sziasztok!

 

Nos, en volnek az, aki ezt a forumot, es nagyon orulok, hogy tetszhalott allapotabol vegre feleledt!:-)

 

Nalunk sincs kulonosebb problema a lakassal, a futes is rendben van, egyszer legtelenitettek, azota tokeletes, sot allandoan le kell venni a termosztatot, annyira meleg van.

 

Az viszont engem is erdekelne, hogy hol volt meghirdetve a lakogyules, en sem tudtam rola...

 

Udv!

Fkaresz

Előzmény: T.Fancsi (30)
H0st Creative Commons License 2005.10.13 0 0 35

Természetesen oda fogunk figyelni,22 óra után főleg.Es örülök,hogy békésebb hangnemre váltottunk.

Köszönöm a cicák nevében:)

 

Üdv:H0st

Előzmény: JUSO (34)
JUSO Creative Commons License 2005.10.13 0 0 34

Nem támadlak, csak leírtam az én szemszögemből a dolgokat! Csak arra kérlek, hogy 22 után ne szóljon hangosan a zene, fejhallgatóval is lehet zenét hallgatni! Jobb is úgy a hangzás!

Semmi más gondom nincs Veled és még a macskáid is édesek!

 

Előzmény: H0st (33)
H0st Creative Commons License 2005.10.13 0 0 33

Kedves JUSO!

Látod,már megint támadsz,és én vagyok a rosszindulatú.Megpróbáltam maximálisan jóindulatúan elmondani a véleményemet neked itt a fórumon.

Azt kaptad vissza ahogy felléptél,mintha tükröt tartottak volna eléd...Ezen gondolkozz el.Miért nem Te költöztél kertesházba?Ez egy társasház,és bizonyos zajokra számítani lehetett.Mint mondtam elhiszem,hogy zavar téged,és nyilván nem ok nélkül panaszkodsz,de erre nem az lesz a megoldás,hogy csendben fogok otthon ülni.Ez 100%!Ha legközelebb hangosnak tartanád a zenét vagy akármit arra kérlek szólj nekem(nekünk),és együtt ki fogjuk találni mekkora az a hangerő ami Téged nem zavar.Mi is új lakók vagyunk,nem tudhatjuk mekkora az a hangerő ami már áthallatszik.

 

Üdv:H0st

Előzmény: JUSO (32)
JUSO Creative Commons License 2005.10.13 0 0 32

Kedves Alattam Lakó!

 

Nem én kezdtem el ezt az egészet és igen is joggal írtam, hogy rosszindulatú vagy! Kedden este úgy letámadtál alaptalanul! Tényleg gyere fel egyik ilyen este és tapasztald meg saját magad, hogy igenis remeg a padló alattam, amikor Te felhangosítod a zenét! Mivel én csak a bömbölő zenét hallom és nem hallgatózom a sötét lakásban, ahogy Te állítottad, így nem tudom megállapítani, hogy Te házi bulit tartasz, vagy éppen filmet nézel, vagy csak zenét hallgatsz!

Miért nem költöztél akkor inkább kertes házba?

 

Az a gond, hogy alattad nem lakik senki és nem tudod megtapasztalni, hogy a hang hogy terjed felfelé!

De én sem akarok egy adok-kapok dolgot elindítani, csak vannak olyan emberek amik nem éjfélkor fekszenek le aludni, mert több alvásigényük van, hanem szeretnének már 22-kor elaludni, de tudod milyen kellemes érzés 22.30-kor felriadni arra, hogy alattad mi folyik?

Sem a felettem lakótól, sem a mellettem lakóktól nem jön át semmilyen zaj, semmit nem hallani, csak lentről!

 

A ceruzával pedig nem dobtalak meg, azért dobtam le az erkélyedre, hogy felfelé figyelj, de Te automatikusan lenéztél, pedig onnan nem jöhetett a ceruza! Miután felfelé figyeltél, tudtalak megkérni arra, hogy halkítsd le a zenét!

 

Én sem akarok állandóan veszekedni, csak pihenni, hamár kiadtunk több milliót ezekért a lakásokért!

 

Üdv: JUSO

 

Előzmény: H0st (31)
H0st Creative Commons License 2005.10.12 0 0 31
Kedves JUSO!

 

Engedd meg,hogy az internetre való tekintettel tegeződő hangnemben szóljak hozzád(természetesen ha ez zavaró számodra,maradhatunk a magázódásnál)

 

Kezdeném azzal,hogy amit állítasz csak részben igaz! Nem rendezek házibulit(1 db volt amikor ideköltöztünk 08.13) igaz ekkor a  közvetlen mellettem lévő szomszédokon kívül másnak nem szóltam. Nem bömböl a zene nálam...Soha!!!Esetleg a házimozit hallhatod,de az  sem "bömböl"mivel beszélgetni szoktunk mellette feleségemmel(és amúgy is egy elég olcsó darab:-).Tizenegyedikén is ez volt amikor 

utoljára jártál nálunk. Bár,egy szomszédom sem panaszkodott rajtad kívül,én nem állítom,hogy alaptalan amit állítasz,biztosan neked sem az a hobbid,hogy átjársz a szomszédokhoz,hogy panaszkodj,de szerintem ennek nem az az elintézési módja,hogy olyan dolgokat írsz a ház fórumába ami nem állja meg a helyét,és úgy állítasz be minket mint valami összeférhetetlen,kultúrálatlan ősembereket akik fittyet hánynak mindenféle közösségi írott és íratlan szabályra.

 

Ezt ugye Te sem gondolod komolyan?(idézlek)

"HÉTKÖZNAP IS HÁZIBULIT TART ÉS ÁLLANDÓAN BÖMBÖL A ZENE NÁLA, A PADLÓM MEG REMEG”

 

Én is dolgozom hétköznaponként,gondold el ha minden nap buliznék ez hogyan volna lehetséges:)

Nemhogy hétköznap,de hétvégenként sem tartok bulit.

 

Van egy régi sokak szerint közhelyes,szerintem helytálló mondás:"Amilyen az adjon isten,olyan a fogadj isten"Ha teszem azt nem dobálózással kezdted volna,(ceruza dobálás,tudod miről beszélek)vagy urambocsá' egy köszönéssel indítasz,és nem egy"lejjebb lehet halkítani??"-val,én sem így álltam volna a dologhoz. Azt írod,határtalanul rosszindulatú vagyok,nem kedves JUSO nem vagyok,Te írsz ról(unk)am rosszindulatúan,és alaptalanul vádaskodsz,személyeskedsz(idézlek)"CSINÁLJANAK INKÁBB GYEREKET" "DRÁGA NEKI ELMENNI SZÓRAKOZNI,NEM BÍRJA A BULIZÁS KÖLTSÉGEIT A TÖRLESZTŐ RÉSZLET MELLETT KIFIZETNI?" "HÜLYE SZOMSZÉDOK MIATT NEM TUDJA KIÉLVEZNI A LAKÁSÁT"(itt én vagyok a hülye).

 

Őszintén mondom nem célom a Te és mások idegesítése,(idézlek)”ÉS CSAK AZÉRT IS CSINÁLJA A ZENE BÖMBÖLTETÉSÉT”de mint mondtam rajtad kívül más még nem szólt sosem,pedig nap mint nap összefutunk a lépcsőházban. Az elmúlt harminc évben egy Andrássy úti bérházban laktam ahol még inkább fontos volt a tolerancia az ismert okok miatt(papírvékonyságú falak,fa födém),de ott is mindent meg lehetett beszélni. Azt gondolom egymás ismeretlenül becsmérlése nem vezet sehova. És úgy hiszem,hogy akár itt a fórumon,akár E-mail-ben,akár személyesen egy kicsit több jóindulattal,toleranciával(mindkettőnk részéről)megoldhatóvá válik 

ez a dolog.

 

Őszintén remélem,hogy a múltkori volt az utolsó beszélgetésünk ami ilyen "rosszindulatú" hangnemben zajlott,és nagyon remélem,hogy lehetünk jó szomszédok,talán még barátok is.

 

 

Őszinte üdvözlettel a JUSO-t zavaró lakó.

 

 

H0st

T.Fancsi Creative Commons License 2005.10.12 0 0 30
Tisztelt Lakótársak!

 

A hír szerint még e hónap végén közgyűlés várható. Hogy hatékonyabb legyen az ottani munkánk, előzetesen felmérnénk ki milyen hibát, problémát tapasztalt beköltözése óta. Ehhez a szórólapon megadott szempontokat kérnénk kitölteni és a 116-os számú postaládába bedobni, vagy pedig a ház fórumán (http://o38.uw.hu) a megfelelő témához („Ötlet a hatékonyabb lakógyűlés érdekében”) egy hozzászólásban megírni!

 

Lakásszám (mármint a kitöltőé): ……..

 

Problémák felsorolása:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéb megjegyzés:

 

 

 

 

 

 

 

                                                                          Előre is köszönjük közreműködésüket!

 

 

 

 Azért rakom be ide is, mert elektronikusan is csinálhatjátok, ha akarjátok, csak akkor a követlkező e-mail címre küldjétek el: fancsi@citromail.hu

Persze nem csak az építési problémákra gondolok, szóval azért lenne jó, mert bármivel kapcsolatosan van kérdés, vagy hozzászólás azt egységesen össze tudjuk foglalni, és nem kell több embernek ugyanazt elmondania ott, hanem egyszerre!

Azért kellen majd, hogy kitöltsétek, mert utána lehet készíteni összegzést, és van egy kész programtervünk!

Még az összegzésben szeretném kérni valaki segítségét, aki úgy érzi, hogy van ideje és kedve hozzá!

 

Pussz

Előzmény: JUSO (23)
o38 Creative Commons License 2005.10.12 0 0 29

üdv!

 

nem vagyok építettő,hanem lakó, és nem moderálom a másik fórumot. az egyetlen ok amiért ezt írtam, mert ott lehet külön topicot nyitni minden egyes témának, és nem lesz zűrzavar abból, hogy minden egy oldalon jelenik meg,és többen is olvassák ahogy látom,ennyi. de amúgy itt is válaszolok ettől függetlenül.

Előzmény: pimboli (28)
pimboli Creative Commons License 2005.10.12 0 0 28

Kedves o38!

 

Miért csak azon a fórumon tudsz bővebb felvilágosítást adni? Nekem olyan érzésem van, mintha az építettő lennél. Ez a fórum is az információ megosztásáról szól, miért nem lehet itt bővebben? vagy azon a fórumon, mint moderátor a kellemetlen kérdéseket - problémákat egyszerű lekezelni egy egyszerű "delete" gomb megnyomásával?

 

Előzmény: o38 (27)
o38 Creative Commons License 2005.10.12 0 0 27

a házban jelenleg 4fajta netre lehet előfizetni: 1, T-online ADSL ami 6-14e-ig megy(dec31ig féláron,azaz 5-7e), T-kábel kábelesnet, tv kábelen,árak uazok, 3, Premium net, ezekhez pontos árat nem tudok, de hasonlóak,viszont a sebességek kb a fele a T-nek,valamint a 4, ami vmi kis szolgáltató, Wi-Fi hozzáférés. Bővebben a http://o38.uw.hu címen segíthetek,ha pontosabban érdekel vmékről vkit vmi :)

Előzmény: JUSO (26)
JUSO Creative Commons License 2005.10.12 0 0 26

Nem tudom kinél érdemes megrendelni az otthoni internetet. Nekem otthon nincs internetem, csak a munkahelyemen és a szüleimnél, de mindkettő más-más szolgáltatónál van!

Az egyik a chello, a másik az axelero, vagyis új nevén t-online. A chello mintha gyorsabb lenne.

Előzmény: PPetyu (24)
tobik Creative Commons License 2005.10.12 0 0 25

Én teljesen egyetértek az egységes fellépés gondolatával, de a közgyülésnek nem lakásokban lévő müszaki gondokról kellene szólnia. Amugy én mindenhonnan azt hallottam, hogy az építettő által ajánlott közös képviselőt soha sehol nem szabad megválasztani, mert az a késöbbiekben is csak az építtető érdekeit fogja képviselni a mi érdekeink ellenében. Tudom, ez előitélet, de nem lenne jobb a közgyűlés elé egy alternatívát is vinni ?

PPetyu Creative Commons License 2005.10.12 0 0 24

Sziasztok,

 

Ha kell még segítség, akkor én is tudok nyomtatni. Egyébként az otthon internetet melyik szolgáltatótól érdemes megrendelni?

Előzmény: JUSO (23)
JUSO Creative Commons License 2005.10.12 0 0 23

Fanni, nekem elküldhetnéd mailen a szórólapot és kinyomtatnám. A munkahelyemen ezt megtudom tenni!

Egyébként nekem a házzal semmi gondom nincs egyenlőre, csak az alattam lakóval, aki annyira rosszindulatú, hogy az nem kifejezés!

Előzmény: T.Fancsi (22)
T.Fancsi Creative Commons License 2005.10.11 0 0 22

Sziasztok!

 

Már van olyan, aki segítene ebben az összegyűjtésben. Én vállalom a nevem is hozzá, és ha valakinek úgy jobb, akkor jöhetne személyesen is (Tolmácsi Fanni, 116.).

Mivel nincs mindenkinek Internete, és nem mindenki tudja megnézni ezt a fórumot, csináltam egy szórólapot, amit mindenkinek be lehetne dobni ezzel kapcsolatosan. Csak kellene valaki, aki ki tudja nyomtatni, mert nyomtatóm az nincs. Ha valakit érdekel a szórólap és szívesen segítene, akkor írjon, és elküldöm neki!

 

Pussz

T.Fancsi Creative Commons License 2005.10.11 0 0 21
Sziasztok!

Szerintem az alakuló gyűlés előtt kelle egy olyat csinálni, hogy egységesek legyünk, hogy: mindenki összeírja lakásonként, hogy mi a problémája. Ezután kinevezünk valakit a házból (pl.: aki ezt a honlapot csinálta), és ő összegyűjtené mindet! Csinálna egy összegzést, és azt terjesztenénk be egy jogi hozzáértő segítségével a közös képviselőnek. Ezzel szerintem nagyobb hatást tudnánk elérni, mintha a gyűlésen egyesével szólalgatnánk fel -esetleg veszekedésbe fulladva-, és az is képviselve lenne, aki esetleg valami miatt nem tud eljönni.
Ha láttok benne realitást, akkor fogjunk össze érte, hiszen ez mindenki érdeke!
Pussz
tobik Creative Commons License 2005.10.11 0 0 20

Nekem sem dobott be a közös képviselő semmilyen vízes papírt, de én még mindig nem értem ezt a dolgot, mert úgy hallottam, hogy a társasháznak csak 1, a  Vízművek által hitelesített vízórája van, a lakásokban lévő mellékórák nem hitelesítettek, azok fogyasztása alapján a társasháznak fogunk fizetni, nem ? Ja és persze az órák közti  különbözetet is fizethetjük ha lesz néhány ügyeskedő lakótársunk !

Szerintem azért is jobb ez a fórum mert nyilvánosabb, pl. a Béta ház leendő lakói is okulhatnak belöle, ne legyünk már önzőek ! 

JUSO Creative Commons License 2005.10.11 0 0 19

Hello!

Itt többen elérjük egymást, mint a másik fórumon!

Ez a rezsi nagy gond lesz mindenkinél!

MÁSNÁL NEM REPED A FAL?????

A közös képviselő miért nem dob be mindenkinek tájékoztatót? Én nem kaptam semmilyen papírt!

Írjatok, ha tudtok valamit!!!!

Előzmény: o38 (18)
o38 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 18

Sziasztok!

 

Nem tudom hogy mindenki olvasta e korábbi hozzászólásomat, hogy létrejött a ház saját fóruma a http://o38.uw.hu címen,ahová egyre több lakó regisztrált már be. Amiért újra beírom a címet, az azért van,hogy mindenki tudja, és ne szakadjon így két fórumra a társaság, legyen egy biztos,közös. Bocsi hogy mégegyszer beírtam.

PPetyu Creative Commons License 2005.10.10 0 0 17

Ezt mennyiben befolyásolja, hogy elvileg nem is lehetne még itt lakni???

Kaptam olyan papírt, hogy a közös költséget is fizessem be, de hát még nem is enyém a lakás... És azt már tudja valaki, hogy mikor lesz átadva ház? A Prémiumnál amíg meg nem kötöttem a szerződés addíg légkésőbb a júniust mondták (használatbavételi engedéyl és nem a műszaki átadás), azóta meg csak azt mondják, hogy 1-2 héten belül...

Előzmény: T.Fancsi (16)
T.Fancsi Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16

Szaisztok!

 

Drága tobik, hát éppen a következő kérdés miatt fontos ez a vizes papír!

Hiszen addig, amíg nem vagy bejelentve a Vízműveknél és a villanyosoknál, addig neked még nincs is valójában rezsid!

Hát ezért fontos, hogy meglegyenek a papírok, amikkel elmész az illetékesekhez, és bejelented a lakásodat, meg a mérőóráidat, és onnantól kezdve lesz rezsi!

Legalábbis nekem erről küldött a közös képviselő egy tájékoztatót!

 

Pussz

tobik Creative Commons License 2005.10.10 0 0 15

Biztosan bennem van a hiba, de milyen vízes papírokat intézett a Hornyákné és annak miért kell örülni ?

Ami meg a rezsit illeti, legalább azt tudja valaki, hogy mennyit fogunk fizetni 1 kwh fűtésért meg 1 m3 melegvízért... ?

Az másnál nem gond, hogy a folyosói érzékelők ugy vannak beállítva, hogy én sötétben alig tudom kinyitni a lakásom ajtaját ?

JUSO* Creative Commons License 2005.10.08 0 0 14

Már kétszer szóltam neki, de úgy csinált, mintha ő tenne ezzel szívességet! Most mondjátok meg mit csináljak vele? Kiűz a saját lakásomból???

 

És van még egy jó hírem! Két repedést fedeztem fel ma a nappalimban a falon. Lefog jönni a vakolat! Szerintem a fűtés miatt repedtek meg a falak! Másnál is van ilyen?

Előzmény: dCi (13)
dCi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 13

Ettől rettegek én is.

 

Beszélni nem lehet vele? Esetleg megkérni?

Előzmény: JUSO (8)
o38 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 12

üdv mindenkinek!

 

Készítettem egy fórumot,kizárólag a ház részére, ha van kedvetek,használjátok azt.  (Tegnap ki is ragasztottam pár papírt a házban erről, de sikeresen letépte valaki. )  Ott csak a házról szóló témák vannak illetve remélem lesznek :) Több lehetőséget is nyújt, mint ez. szóval a cím: http://o38.uw.hu

JUSO Creative Commons License 2005.10.07 0 0 11
A lakhatási engedélyről tud valaki valamit? Elég szép összegek lesznek az első rezsi számlák, ha így folytatódik!
T.Fancsi Creative Commons License 2005.10.06 0 0 10

Ui.: Ha valaki még nem tudja, akkor a vizes papírokat ma intézte el a Hornyákné, és elkezdik szétszórni, gondolom holnaptól (péntek). Ez legalább jó hír, ennek örüljetek!

 

Puszi

T.Fancsi Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9

Sziasztok!

 

Ma 5-ször járt nálam az este folyamán a fűtésszerelő. Remélem most már másoknak is rendbe lesz majd minden! Nem tud valaki valamit a hivatalos Közgyűlés időpontjáról. Mikben egyeztetek meg hétfőn. Tájékoztassatok!

Egyenlőre meg vagyok elégedve mindennel, a zajokkal is meg lehet barátkozni, én is az építkezésre nézek. Sajnos minden nem lehet tökéletes!

Ha valami fontos történik, akkor szóljatok!

 

116-os lakó

JUSO Creative Commons License 2005.10.06 0 0 8

Sziasztok!

 

Én a Béta-ház építkezésére nézek, az is van olyan jó, mint a harangozás! De én is úgy hallottam, hogy nincs harang a templomban és nem irigylem az arra néző lakókat.

Milyen összejövetel volt a házban, mikor, hol??? Miért nem kaptunk róla értesítést?

Én az alattam lakó miatt szívok! Hétköznap is házibulit tart és állandóan bömböl a zene nála, a padlóm meg remeg. Iszonyat, hogy több millióért megveszünk egy új lakást és utána nem vagyunk tekintettel a másikra és nem tudunk kultúrált emberek módjára egymás mellett élni!!! Drága neki elmenni szórakozni, nem bírja a bulizás költségeit a törlesztő részlet mellett kifizetni?

Mindenki örült, hogy beköltözhetett az új lakásába és akkor a hülye szomszédok miatt nem tudja kiélvezni a lakását, nem tud normálisan pihenni.

 

Egy lakó

Fancsi01 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 7

Sziasztok!

 

Én nem tudtam ottlenni a gyűlésen! Valaki tudna tájékoztatni, hogy mikről volt szó?

Előre is köszönöm!

 

Fanni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!