Keresés

Részletes keresés

zsoltisas Creative Commons License 2021.01.08 0 0 19

Igen Karfiol volt a mindenki tankötelesben a szőke srác-fiatal tanár.Én most decemberben néztem meg a Nők a pult mögöttet,a mindenki tankötelest és a mentőket is.Nekem a Nők a pult mögött tetszik a legjobban,de a többi is jó.Talán pont ebben a sorrendben :-)

Előzmény: -makka- (18)
-makka- Creative Commons License 2019.11.20 0 0 18

Be...-às. Màrmint a Mindenki tanköteles miatt. Tudtam, h volt vmi sorozat, de nem tudtam, hogy ez a cìme. 4 lehettem, és vhogy megmaradt az Albérlet cìmű rész cìme. Most ràkerestem a filmre, és ebben volt ez az epizód. Azt hittem, a Mentőkben, vagy a Kórhàz a vàros szélén. Akkor itt volt a Karfiol becenevű csàvó is?:)

Előzmény: luci87 (15)
zsoltisas Creative Commons License 2019.01.06 0 0 17

Nagyon szeretem ezt a sorozatot,mindig megnézem évente 1-2 alkalommal.Bárcsak nekem is ilyen emberséges főnökeim lennének.Valaki azt irta,hogy a kórház sikeréből akar megélni.Nagyot téved,ugyanis ez 77ws sorozat,mig a Kórház pedig 78-81es.Kár,hogy csak 12részes,de egy igaz élmény.Sok igaz tartalommal,mikor a Dominik bácsis részben azt mondták,hogy bizony,ha az ember megöregszik,akkor már nyűg lesz a fiatalok nyakán,sajnos,ma már egyre igazabb ez,egyre elterjedtebb.A decemberi karácsonyi rész is nagyon tetszett még a régi karácsonyfákkal,igazi emberi érzésekkel,emberiséggel.Én csehszlovákiában születtem anno,ma 43vagyok.

Mazsola0070 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 16

Nekem a bajuszkás főszereplő eladó néni maradt meg, olyan igazi békebeli elvtársnő típus. (Az én első munkahelyemen a párttitkár néni egy az egyben így nézett ki.) 

 

Mint később olvastam róla,  a színésznő IRL is nagy komenista elvtársnő volt, nyilván nem véletlenül kapta a főszerepeket. 

 

 

Előzmény: luci87 (15)
luci87 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 15

Én a Nők a pult mögöttre emlékszem, de a Mindenki tankötelesre egyátalán nem.Valamiért kimaradhatott anno...akkor voltam kb 16 éves..

Előzmény: csehlencse (11)
zitka81 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 14

Szia!

Tudod esetleg ennek a vlach salátának a receptjét? Hiába googlizom... :(

Köszi!

Előzmény: BahnScorper (13)
BahnScorper Creative Commons License 2012.07.17 0 0 13

Most én is végignéztem, de én sokkal több szereplőre (Dominik bácsi, a raktáros Oszkár meg az üvegvisszaváltós mamzer) és jelenetre emlékeztem belőle... épp ezért jó volt ezeket újra látni. Meg persze valahol ez is a gyerekkorom része, hiszen a pesti közért ugyan más volt egy kicsit, mint a csehszlovák, de azért csak hasonló. (Igaz, ott nem voltak pótkocsis Karosa RTO-k meg helyközi Ikarusok a háttérben... :-) de fehér Zsiga volt és Karel piros Skoda 100-asa is... :-))) )

 

A legjobban viszont most hétvégén derültem, amikor bementem egy cseh hipermarketbe, és ott még mindig vannak ezek a különféle saláták ("olasz" speciel nem volt, ami viszont egy félrefordítás, mert az "vlach" saláta - a hermelín meg a camembert sajt) és kencék (Budapest) a hentespult közepében.

 

De hogy mindez milyen rég volt, azt sajnos már az is bizonyítja, hogy a főszereplők már szinte mind odafent játszanak...

Előzmény: krysztasz (12)
krysztasz Creative Commons License 2012.06.22 0 0 12

Én a youtube-on néztem meg, de annyit nevettem. :)) kb. 10 lehettem, amikor a sorozat ment, ezért csak Michaela nagy hajára emlékszem. Ettől függetlenül végig derültem a sorozatot, mert annyira tetszett. Karasz volt a kedvencem, a főnök, mert nem negatívan, megszégyenítve közeledett a rosszalkodó dolgozóhoz - amelyik kajálta a terméket vagy Olihoz -, hanem ellenkező irányból, hogy ő jöjjön rá, mit nem kellene. Oli a másik kedvencem, kivéve az esküvői jelenetét, vhogy ez nem tetszett. A pali se neki való, de ha mégis, hogy-hogy nem kezdett el vitázni vele, amikor megjelent a természet gyermeke fiúja. Tetszett az is, hogy minden részben megismerhettük egy-egy dolgozó életét, miközben Anna élete folyamatos volt. 

Anna férje egy piszok, több időt nem fecsérlek rá. 

A főnökhelyettest pedig egy utálatos, jól megkapta Annától a végén. Kellett tőle az az ultimátum, aztán a főnöke, Karas neki kötött laput a talpára. Nem kellett volna megmondania, hogy Anna miatt nincs tekintéje a dolgozók előtt. Igaz, ha nem mondja, a dolgozók akkor is tudják. :)

Jókat nevettem akkor is, amikor két felvágott között Anna és Oli megbeszélték a családi problémákat, bolti perpatvarokat, de a legjobb akkor volt, amikor Annáék egyszerűen otthagyták a vevőt a pult előtt, és beszaladtak diskurálni. Ilyet meg lehetett tenni akkoriban? 

Jó volt látni a dolgozón, hogy büszke volt a munkahelyére, az áruira, magáénak érezte.

Anna paliján is jókat derültem, olyan 

Nekem tetszett a sorozat, örülök, hogy újra láthattam, vagy inkább most először tisztességesen. :))

 

csehlencse Creative Commons License 2005.04.28 0 0 11

Mindenki Tanköteles! Hogy én mennyit gondolkoztam ennek a sorozatnak a címén! Köszönöm, köszönöm!:))

 

Rájöttem, hogy bár annak idején guvadt szemmel néztem, de ma már szinte semmire nem emlékszem a Nők a pult mögöttből.:( Csak egy valami maradt meg, a stáblistán szerepelt egy - kiejtés szerint írva - Libuse Posztpisilova nevű nő. Ezen röhögtünk mindig...

Előzmény: chromax (4)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.04.27 0 0 10
Ügye?

Én örülnék, ha láthatnám ezt a sorozatot is. Lehet, hogy rosszul emlészem, de már mindegyik kultikus csehszlovák sorozatot leadta a tévé, de ezt még nem. Pedig a sorozat akkora hatással volt rám, hogy később a kereskedelmi pálya felé vitt.
Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (9)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2005.04.27 0 0 9

:)))))))

Jó kis csehszlovák tévésorozatos kedd esték... :)))

Előzmény: Wolfhauser Ottokár (8)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.04.27 0 0 8
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.27 0 0 7

De ugye nem kezdik el újra játszani? ;-)

Rettenetesen illúzióromboló felnőtt fejjel újranézni a kamaszként többé-kevésbé szeretett filmeket. (legfájóbb példám az Alfa holdbázis és a Csillagok háborúja ;-) )

Bár ez a sorozat már nem szerepelt a kedvencek listáján - tán mert úgy éreztem, a Kórház sikeréből akar "megélni" a képernyőn.

Előzmény: Wolfhauser Ottokár (1)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.04.27 0 0 6
Fogós kérdés, de rémlik valami. Majd még.
Előzmény: Sanyi-ka (5)
Sanyi-ka Creative Commons License 2005.04.26 0 0 5
Ottó Te mint nagy tévés hírében álló megtudod mondani ,hogy annak a sorozatnak mi volt a címe amiben asszem ügyvédet játszott a Blazsej doki. Mindig egy bőregérrel ment és egy sarokkal arrébb állt meg nehogy meglássa valaki?
Előzmény: Wolfhauser Ottokár (1)
chromax Creative Commons License 2005.04.26 0 0 4

Végre egy jó topic.

A Nők a pult mögött méltán volt népszerű sorozat, talán 1-2 jelenetre még emlékszem belőle, de sokra persze nem. Pompásan illeszkedett a Mindenki Tanköteles, a Mentők és egyéb jó kis cseh sorozatok sorába.

Kár hogy akkor még mutatóban sem volt video, így nincsenek meg ezek a jó kis sorozatok.

Előzmény: házmesternéni (3)
házmesternéni Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3

Sajnálhatja is!

Jó kis sorozat volt, bár már elég kevésre emléxem belőle. :)

Előzmény: Wolfhauser Ottokár (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.26 0 0 2
Simán meglehet. Amikor Csehszlovákia felbomlott, nyolcéves voltam.
Előzmény: Wolfhauser Ottokár (1)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.04.26 0 0 1
Te még szerintem nem is éltél akkor, amikor ment ez a kiváló csehszlovák sorozat.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.26 0 0 0
0
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.04.26 0 0 topiknyitó
Fanok, ide!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!