Keresés

Részletes keresés

Alváskultúra (X) 2 órája 0 0 13922

Szia Galga2,

 

valamennyi felpuhulási értéke minden matracnak van, így ennek is lesz. Hogy ez a mérték aztán eléri-e azt a szintet, amit te is majd kényelmesnek tudsz tartani azt senki nem tudja. Próbálj beszélni velük mihamarabb, hogy mit lehetne tenni...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: galga2 (13921)
galga2 Creative Commons License 10 órája 0 0 13921

Tanácsot kérnék, eléggé el vagyok keseredve. Hosszas próbálgatás után vettem egy ilyen matracot:

https://matrackiraly.hu/milano_memory_matrac

Én a puhább matracot szeretem,a boltban jónak tűnt, de itthon számomra elviselhetetlenül kemény, még a fenekem is zsibbad ahogy ülök rajta. Még csak 1 napja van kibontva, lehet,hogy fog még puhulni? Mert megszokni ezt nem fogom,az tuti. Már jyskes memory fedőmatracokat nézek :-(

mókusfülecske Creative Commons License 16 órája 0 0 13920

Matrac Király Szeged, Algyői út....nem ismerem, csak a napokban kerestem magam is matracot, és mivel mostanság sokat jártam Szegeden, "szembe jött" ez az infó.

Előzmény: östermelő (13917)
Alváskultúra (X) 19 órája 0 0 13919

Sziasztok,

 

amennyiben túl alacsony egy ágy, nehéz felállni róla, ha túl magas, akkor fel-le kell pipiskedni, plusz ha nem a magas matrachoz illő magasságú a fejvég (kitakarja a matrac), akkor eléggé vacakul tud kinézni az egész... 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: östermelő (13917)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 21 órája 0 0 13918

Bútorüzletekben is érdemes lehet körülnézni. Ők a kiállított ágykeretekkel együtt ki szoktak állítani matracokat is, amit kipróbálhatsz, sőt jó eséllyel meg is rendelhetsz.

(Volt olyan matrac, amit a Budapest XIII. kerületi sok matracbolt ellenére is végül az RS-ben tudtam kipróbálni végül, meg ott is találtam egy érdekes matracot a fiamnak, de végül nem az lett a befutó)

Előzmény: östermelő (13917)
östermelő Creative Commons License 22 órája 0 0 13917

Átszabni nekem nem nagy munka mivel ez a részét mondhatni nem túl jól csinálta meg az asztalos,csak az asszony egyezzen bele. A magas matrac elrontja az ágy "összképét".Ez nem sima keret hanem faragott fej és láb támlás ha érthetően írom.

És zsákrugós matracban gondolkodok azok meg ha nem sajnálja az ember a rávalót akkor rögtön 30+ cm.

A Jysk-ben próbálgatva azok jobban tetszettek,persze túl nagy választék nincs (szeged)

Előzmény: Alváskultúra (13915)
Hooshee Creative Commons License 1 napja 0 0 13916

Figyi nekünk 38 centi a matrac, és legalább ugyanannyi (most meg nem mérem) az ágy. Szóval 75-80 centi magas, az nyilván mindkettőnknek a térde fölött van, csak sokkal :D

 

De alapvetően talán még élvezzük is, kiszállni belőle meg könnyebb, mintha túl mélyen lenne. Szerintem ne sokat aggódj rajta, hacsak nincs valami olyan mozgásszervi panasz, ami miatt problémás lehet az ágyból ki-be.

Előzmény: östermelő (13914)
Alváskultúra (X) 1 napja 0 0 13915

Szia,

 

szerintem megfelelő minőségű matracokat a 20-22cm kategóriában már bőven lehet találni. Szerintem egy ágyneműtartós ágykeretet "átszerkeszteni" nem olyan egyszerű, a tartólécek ok, de a vasalatokat tartó elemeket és a középosztót is át kell szabni. szerintem elég macera, hogy minden jó helyre kerüljön.

 

Egy ágy optimális matracmagassága (fekvőmagasság) jellemzően a felhasználó térde fölött 4-5 centivel kellene hogy legyen. Természetesen a párok tagjai általában nem egyformák, így itt (is) kompromisszumot kell majd kötni:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: östermelő (13914)
östermelő Creative Commons License 1 napja 0 0 13914

Eddig csak olvasgattam itt, kérdésem a következő.

Keményfa ágy keretünk van (180x200) ágynemű tartóval,kb 10 cm szivacs matraccal. Le kellene cserélni valami normális matracra csak azok +- 30 cm magasak. Az ágynemű tartó miatt kb 8 cm-ert tudnám lejebb tenni a tartó keretet ami tartja a matracot. Viszont így nagyon magas lenne,kényelmetlen a magassága.Ilyenkor mit szoktak tenni?

Alváskultúra (X) 1 napja 0 0 13913

Csak egy kis emlékeztető:-)

 

https://www.youtube.com/watch?v=K5cvXV6V6DU

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Alváskultúra (X) 1 napja 0 0 13912

Kedves  Lisztferihegy,

 

tökéletesen nincs igazad. Nem ígérünk, hanem megcsináltuk. Nem csak egy kávé, hanem EU-USA szabadalom. Ja: és minden mondata igaz.

 

Amúgy hajrá:-)

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: lisztferihegy (13911)
lisztferihegy Creative Commons License 1 napja 0 0 13911

"A LeVital System® Perfect Sense és Perfect Contour matracok és ezeknek egy lehelettel lágyabb változata a Sense Touch és a Contour Touch matracok nem egyszerűen csak matracok, hiszen a forradalmi és szabadalmaztatott vágástechnológiai eljárásnak köszönhetően minden eddigi habmatractól különbözik. Az Egyesült Államokban 9,930,971 és az Európai Unió területén EP 3065598 szabadalmi számon is szabadalmi védelem alatt álló LeVital System® alvási rendszer forradalmasítani készül a jövő alvását, megszünteti a testsúly-különbségekből, magasság- és testalkati eltérésekből adódó anomáliákat leegyszerűsítve és biztonságossá téve a matracválasztás bonyolult és sok esetben sikertelen folyamatát."

 

Hétköznap délelőtt a tvshopban hallani ilyen szövegeket ahol épp tapadásmentes serpenyőt, autópolírozó akármit, vagy konnektorba dugható olcsón az egész házat felfűtő tenyérnyi hősugárzót akarnak rámsózni ötszörös áron.

 

"már nem lehet a termék tulajdonságaival nyomulni, hanem érzelmeket kell eladni, életérzést, agyonvilágított reggeli idillt, boldog hófehérbe öltözött családot gyerekkel-kutyával-kerttel és hófehér fogakkal, besütő napocskával. És azt sugallni, hogy ezt te is elérheted"

 

A lenézett kávé reklám és az idézett matrac marketingszöveg között az égvilágon semmi különbség sincs. Egy életérzést, meg a tartósság ígéretét árulja tízszeres áron.

Előzmény: Alváskultúra (13906)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2 napja 0 0 13910

Tegyük hozzá, hogy mondjuk egy kb 9-10 éves normál állapotú Skoda Octavia a hirdetésekben 1 millió környékén kezdődik.
Persze nem feltétlen a legolcsóbb hirdetést kell nézni, de úgy 1,3 - 1,5 millió körül már jól használható járgányt lehet kapni.
Aki ennél igényesebb, 2-3 milla körül már válogathat a kicsit igényesebb használt járgányokban, újonnan se kell a 100 millió közelébe se menni...

 

Itt egy kicsit focilabda helyett kézilabda érzésem volt...

Előzmény: Alváskultúra (13909)
Alváskultúra (X) 2 napja 0 0 13909

Sziasztok,

 

bocsi, lehet hogy tévedtem: 134 189 000. Benéztem egy-két számot, meg egy-két elsőre lényegtelennek tűnő adatot (lóerő, lökettérfogat meg egyéb ilyen megfejthetetlen számok)

 

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/ferrari/812_superfast/ferrari_812_superfast_automata_stock_full_worldwide_afas_ar-15034503

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Alváskultúra (X) 2 napja 0 0 13908

Sziasztok,

 

álmomban nem gondoltam volna, hogy egy autó csak 20 000 forintba kerül. egészen érdekes. Nekem legalábbis.

 

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/maruti/800/maruti_800_dx-15380958

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

deli.gabi Creative Commons License 2 napja 0 0 13907

Ha van kedved küldeni nekem egy emailt (a címemet megtalálod a profilomon), akkor egy kis idő múlva privátban megkérdezem szívesen, hogy mi a helyzet nálatok a matraccal.

 

Ő a konkrét termék, nekünk ilyen van:

https://www.matracguru.hu/termek/micro_protect_mikroszalas_matracvedo

Elég húzósnak tűnik az ár. Ennyit nem adnék most egy matracvédőért. :D Ha nem létezik olcsóbb, vagy ha már pórul jártam volna az olcsóbb fajtával, akkor más lenne a helyzet. De valamiért úgy emlékeztem, hogy egy matracvédő nagyságrendileg 2-3 ezer forintba kerül.

 

A matracunk mérete valóban 140x200. A mi méreteink: 175/100 és 170/65

Előzmény: Laciun06 (13900)
Alváskultúra (X) 4 napja 0 0 13906

Szia,

 

szerintem meg az összes kávé, mosópor, joghurt (bifidus essensis antiregularis:-), gyógyszer, és hasonló témakörök reklámja 99% marketing, félelem -vagy életérzés keltés és 1% termék ( kis kilengésekkel a kávé az kávé, a joghurt az joghurt, a mosópor meg mosópor). A Tchibo, Eduscho, Jacobs kávék között nincs minőségbeli különbség: vagy ízlik vagy nem. (és itt most hagyjuk az arabica-robusta, stb termékinfókat, ezekről soha nem hallunk a reklámokban és az átlag vásárlót ezek aránya-tulajdonságai-előnyei nem is érdeklik) Amikor azonos vagy nagyon hasonló termékek közül kell kiemelni és népszerűsíteni egy terméket, egy adott márkát ott már nem lehet a termék tulajdonságaival nyomulni, hanem érzelmeket kell eladni, életérzést, agyonvilágított reggeli idillt, boldog hófehérbe öltözött családot gyerekkel-kutyával-kerttel és hófehér fogakkal, besütő napocskával. És azt sugallni, hogy ezt te is elérheted egy csésze kávéval. "A legtöbb, mi az életben adható" "Az aroma, ami összeehoz minket" "Tchibo Family: m"Minden anya kávéja" "Ébreszd fel álmaid"

 

Legyünk őszinték: ezek mind kommersz olcsó, mélyen a középszer alatti kávék. Szerintem ez a marketing és ez a netto hazugság:-) 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Hooshee (13905)
Hooshee Creative Commons License 4 napja 0 0 13905

"marketing az, amikor nem létező dolgokból kell pozitív képet festeni egy termékről"

 

Azért ne bántsuk már annyira azt a szerencsétlen szakmát :) Amit írsz, az a nettó hazugság, ha sarkosan akarok fogalmazni.

A jó marketinges valóban próbálja befolyásolni a vásárló döntését, de ehhez nem kötelező olyat ígérni, amit a termék amúgy nem tud.

Előzmény: Alváskultúra (13903)
Alváskultúra (X) 4 napja 0 0 13904

Alváskultúra (X) 4 napja 0 0 13903

Szia Mókusfülecske,

 

persze ezért kreatívok vagyunk, de:

 

- amikor egy termékről elmondjuk a valós tulajdonságokat, az szerintem a tájékoztatás

- marketing az, amikor nem létező dolgokból kell pozitív képet festeni egy termékről

 

Természetesen hívhatnánk Drabális Gyurgyalag Pöttyöncsitt -nek vagy a lágyabb verziót Tötymötyös Pamacskás Petyhüdke -nek is a termékeket, félő azonban, hogy német és angolszász területeken ezekkel a betűkkel nehezen boldogulnának:-)

 

Nem olyan könnyű ám termékeket elnevezni úgy, hogy értelme is legyen és legyen jellemző is a termékekre. A kontúr (contour) és a sense szavak szerintem viszonylag általánosultak és hasonlóan a touch kifejezéshez (touch the screen, touchpad, IpodTouch, stb) mára már kifejezőek, többségünk számára érthetőek és nemzetközi porondon is megállják a helyüket.

 

Legalább ilyen nehéz ikonokat készíteni, amik első sorban a vizualizációban segítenek és gyors, érthető, fontos információt adnak úgy, hogy olyan vásárlók is megértsék, akiknek a fenti szavak semmi nem jelentenek.

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: mókusfülecske (13902)
mókusfülecske Creative Commons License 4 napja 0 0 13902

Köszi....

 

Sense Touch, Contour Touch, SLP, ACS,...azé' a marketingesnek itt sincs megkötve a keze:)

Előzmény: Alváskultúra (13899)
Laciun06 Creative Commons License 4 napja 0 0 13900

Szia!

 

Próbálok majd írni, ha nem felejtem el, de ha nem írok az azt jelenti, hogy minden rendben van.:)

 

Felhoztam a történeted a boltban, persze név nélkül (amúgy sem emlékeztem, mert nem az a lényeg), és akkor azt mondták, hogy persze, előfordul, hogy valamival van valami gond. De nagyon sokat eladnak belőle, és abszolút nem jellemző. Most ebbe nagyon belekötni nem tudok. Mármint gondolom a fórumot is többen olvassák, mint ahányan írnak ide, és valszeg többen is vettek ilyen matracot, és ha visszatérő probléma lenne, akkor sokan jeleznék is (előbb fog valaki panaszkodni, minthogy leírja, hogy jujj de jó), de mivel nem ez a helyzet ezért nem teszik. Gondolom Lászlóéknak sem érné meg annyira tolni azt a matracot (mindkét üzletben ahol voltunk aránylag kiemelt helyen volt érzésem szerint), ha alapvetően rossz lenne. Mindenből lehet mellé nyúlni. Nemrég ismeretségi körben volt egy gyönyörű C-s Mercedes, kb 15-20 milliós autó, és 1 évesen egyszercsak az autópályán lehalt. Motorcsere lett a vége. Most ettől rossz a Mercedes? Nyilván nem, de ez megesik.

 

És akkor Pamut matracvédő lesz.:) Esetleg konkrét termék tipp?

 

Amúgy milyen paraméterekkel használjátok? Matrac mérete (140 ha jól emlékszem), Ti méretetek (ha publikus)? Mi 180cm-eset vettünk, és én 190/95, párom pedig 170/55.:)

Előzmény: deli.gabi (13895)
Alváskultúra (X) 4 napja 0 0 13899

Szia,

 

persze:-)

 

https://www.matracguru.hu/tanacsok/levital-matrac-szabadalom

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: mókusfülecske (13898)
mókusfülecske Creative Commons License 4 napja 0 0 13898

Kérdezhetek erről a Levitalról?

Kiezmiez?:)

Előzmény: Alváskultúra (13897)
Alváskultúra (X) 5 napja 0 0 13897

Kedves Tony41,

 

mindegyik Levital matrac más komfortot nyújt. Ha egy normál kélkeménynél egy kicsit lágyabb matracot keresünk normál testsúly mellett és nem vetjük el az emlékezőhabos élményt, akkor a Levital Contour. Ha ugyanezt keressük kicsit dinamikusabb változatban, akkor a hideghab fedőréteggel készülő Sense. Ha ezek közül valamelyiket lágyabban szeretnénk, akkor ezek TOUCH változata, ha jelentősen feszesebben, merevebben, keményebben utazunk, akkor mindkét típusból már elérhetők a SMART változatok.

 

Sajnos nem tudom ennél jobban összefoglalni, ajánlani a 6 különböző típus közül meg végképp nem lehet.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Tony41 (13896)
Tony41 Creative Commons License 5 napja 0 0 13896

Tisztelt Uram!

 

Köszönöm a válaszát és a segítségét, most tudok válaszolni a levelére, elnézést.
Megértem, hogy nehéz tanácsot adni, viszont az Ön által említett márkából (Levital) konkrétan melyek azok a típusok, amelyeket jobban tudna ajánlani? 

 

Köszönöm!

Előzmény: Alváskultúra (13710)
deli.gabi Creative Commons License 5 napja 0 0 13895

Szia!

 

Küldenék egy szavazatot a pamut matracvédőre. Nem gondoltuk túl a dolgot, a bolt javasolta a terméket, és nagyon bevált. Fél év alatt meglepően sok foltot összegyűjtött. Mivel a hypersense huzata nem mosható, így erősen ajánlott nektek is valami hasonló védelem.

 

Ha rákeresel itt a fórumban a hypersense szóra, akkor lesz egy 1-2 évvel ezelőtti találat, valaki más is pont ennek a matracnak a kapcsán kérdezte a forgatást, és László válasza olyasmi volt, hogy ő nem hisz a forgatásban.

 

 

 

Biztosan olvastad a hypersense kalandjaimat pár héttel ezelőtt. Egy hónapja kaptam új matracot, ennyi idő után már érezhető némi puhulás. Izgi lesz, hogy hosszabb távon mi fog történni. Ha eszedbe jut majd néhány hónap múlva is ez a fórum, akkor írnál pár sort a tapasztalataidról? Nagyon kíváncsi lennék rá!

 

A boltban nem került szóba véletlenül az én történetem? :D Szerintem ugyanott vásároltam én is, kíváncsi lennék, hogy történt e valami vizsgálódás a matraccal miután visszakerült a bolthoz. 

 

Előzmény: Laciun06 (13859)
Alváskultúra (X) 6 napja 0 0 13894

Szia,

 

attól függ, hogy hány keresztléces. Ha van legalább 26-28 keresztléc, akkor egyáltalán nem fölösleges, részben tehermentesíti a matracot meghosszabbítva ezzel egy habmatrac élettartamát vagy lassítva az avulást, keménységállítható deréktájon, stb...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: sziszi1234 (13893)
sziszi1234 Creative Commons License 6 napja 0 0 13893

Kedves Laszlo!

 

Ugy alakult, hogy a korabban megrendelt es beszerzes alatt levo Signum Dual Hard matracom (180x200) melle jutanyos aron hozza tudok jutni Primatex 310 agyracsokhoz (2 x 90x200).

Az agyracsokkal kapcsolatos cikkeket es hozzaszolasokat olvasva, ha jol sejtem, felesleges egy ilyen racs, es agyborda is eleg lenne. A kerdesem: ha megis megvennem oket... szarmazna ebbol barmilyen elonyom / hatranyom sima agyborda hasznalatahoz kepest? A hatranyt amiatt kerdezem, mert olyat is olvastam itt a forumon, hogy bizonyos matracoknal akar rossz hatasa is lehet egy relative komolyabb racsnak.

 

Elore is koszonom valaszat, udv

Szilard 

mókusfülecske Creative Commons License 6 napja 0 0 13892

Dehogy értem....nehogy ti értsetek félre engem.

Ellentétben veletek, lövésem sincs erről a témáról, csak amit itt és még pár helyen összeolvastam.

Csak remélni tudom, hogy nem választottunk rosszul.

Előzmény: Hooshee (13891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!