Keresés

Részletes keresés

VANESSZA 1 Creative Commons License 2006.12.03 0 0 113
Kárpitos vagyok úgyhogy tudom hogy mi micsoda.
Mindenki azt vesz amit akar.
Előzmény: szevia (112)
szevia Creative Commons License 2006.12.03 0 0 112
Az ágyráccsal kapcs. kérdésem ott van az előző fölött.

Amit a latexxel kapcs. írtál, nem túl megnyugtató, de nem is biztos, hogy így elhihető..

Pl. senki nem állította, h. a NASA fejlesztette ki, összekevered szerintem a tempur habbal. Én semmi süppedést nem érzek, a középső kókusz alatt és fölött latex van, kb.5-5 cm, és még így is az a gondom, h. túl kemény a matrac. De amit üzletben kipróbáltam csak latexet az se volt süppedős.
Egész biztos, hogy "hozzáértő" vagy? Eddog még az összes lézető gyártót vadul leszúrtad. Nem túl árnyalt vélemébny. Én. pl. egy konkrét matracról kérdeztem, nem "a latex"ről általában.
Üdv.Szv.
Előzmény: VANESSZA 1 (111)
szevia Creative Commons License 2006.12.03 0 0 110
És az ágyrács kérdésemre tudnál valamit szólni?: az ágyrács (Materasso-doublefix )lamellái nincsenek teljesen egy síkban (nem az állítható derék résznél, hanem afölött is egy helyen, meg lent, majdnem 1 cm különbséggel ugrik ki az egyik lamella, ez "normális" dolog ágyrácsnál?
Előzmény: szevia (109)
szevia Creative Commons License 2006.12.03 0 0 109
Ha szakmabeli vagy akkor légyszi a Materasso Normál Latex Plusról nyilatkozz.

Hosszas tépelődés után döntöttem mellette, üzletben ki is próbáltam (de máshol vettem meg egyéb okokból), és most az öödik éjszaka után is túl keménynek érzem.

Bánom, hogy nem a síma csak latexeset vettem, bár az is eszembejut, hogy a kipróbálások során nem éreztem különbséget a kettő között. És ráadásul különböző üzletekben különböző volt a sima csak latexes matrac állaga is.. Sokat próbálgattam, és mégsem találtam el..

Egy vidéki boltból online vásároltam, csak a szállítás 10ezer volt, nem tudom, mit csináljak.. nem hiszem, hogy kicserélik. Azt sem értem, hogy ők csak egy év garit adnak a matracra (jó, tudom ez az eset, hogy túl kemény nem garanciális probléma, de akkor is), miközben a személyesen felkeresett üzletekben meg 10évet mondtak rá.

És az ágyrács kérdésemre tudnál valamit szólni?:
Előzmény: VANESSZA 1 (106)
Fido Dido Creative Commons License 2006.12.02 0 0 108
Vidd vissza gariban! Kötelesek visszadani a teljes vételárat. Mi másfél év, és a harmadik csere után álltunk el a vételtől, és kértük vissza az árát. Ez egy Materasso Eco Plus Latex matrac volt.
Előzmény: godfrey (104)
dokeee Creative Commons License 2006.12.02 0 0 107
Én kb. 10 éve valami reumamatracon alszom, ma is olyan mint újkorában, bár kicsit fura volt először, túl keménynek tűnt, ma már el sem viselnék mást.
VANESSZA 1 Creative Commons License 2006.12.02 0 0 106
Az az igazság , szakmabeli vagyok, minden tipus minden darabját ismerem.
Legyen az Yatas Cardo,vagy bármelyik.
Sokan esküsznek a Cardo-ra, amely ahoz képest hogy szerintem egy jó dizájngba becsomagolt ipari selejt nagyon magas áron,rengeteg reklamációjukra nem is reagálnak.Ezért az elmult években nagyon sok terméküket javítottam,ismerem a hibáikat. Sajnos a Yatas se sokkal jobb.
A hosszú távű vevömegelégedés egyik cég termékeire se lesz meg.
Előzmény: godfrey (104)
szevia Creative Commons License 2006.11.26 0 0 105
A Tempurban éppen a más tekintetben előnyős (már aki ezt szereti) tulajdonságai miatt kifejezetten nehéz forgolódni. Ennyit gondolom vásárlás (a) előtt nem nehéz kideríteni..
Előzmény: yxc111 (103)
godfrey Creative Commons License 2006.11.25 0 0 104

Yatas mizériám folytatodik.

Miután 5 hetes huzavona után kicserélték 1 éves Yatas Blue matracomat 25 000 Ft ráfizetéssel Yatas Gold ra, ez a matrac 2 hét alatt kivályusodott, pedig már sik lapon fekszik mert vettem butorlapot az ágyrácsra, mert szerintük amiatt ment tönkre elsőre (megjegyzem a boltban adták hozzá az ágyrácsot)

 

Egyszóval bibi van ezzel a matraccal, nem tudom mitévő legyek.

 

yxc111 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 103
3+4 éjszaka próba után (asszony+én a 90x200 cm méretű, 15 cm vastag török Tempur-hasonmáson): hanyatt fekve csúcs ez az érzés. Oldalt fekve is jó. Csak közben... Egy probléma van: ugyanolyan rosszul alszunk, mint eddig. Nyilván nem a matrac okozza, hanem a kor. Akkor miért várunk csodát a matractól? Azzal hirdetik, hogy megszűnik rajta a forgolódás, emiatt sokkal nyugodtabb az alvás. Namármost, aki egész életében forgolódott, az valószínűleg nem képes leszokni róla 3-4 éjszaka alatt. Fészkelődne továbbra is. A matrac azonban nem túl rugalmas, hanem szépen körbeöleli a test besüppedő részeit (a közel egyenletes nyomáseloszlás tényleg érezhető; felfekvés elleni gyógymatracnak biztos nagyon jó). Vagyis nem segít annak, aki csakazértis forgolódni szeretne. Aki kipróbálja, erre készüljön fel.
Előzmény: yxc111 (102)
yxc111 Creative Commons License 2006.11.16 0 0 102

A Tempur-hoz: túl drága, de létezik hasonmás elviselhetőbb áron (török gyártmány). Nyilván nem azonos a minőség (5 év garancia szemben a 15-tel). Ráfeküdve mindkettőnél ugyanaz az érzés: kevésbé rugalmas, jobban csillapított, mint ahogy várnánk. Se nem puha, se nem kemény. Nem lehet közvetlen összehasonlítást tenni sem a rúgós, sem a latexes matracokkal. Úgyhogy tegnap hazavittem egyet 1 heti kipróbálásra. Majd beszámolok a tapasztalatokról! (Állítólag legalább 2-3 nap kell a megszokásához). Engem is érdekelne, ha valakinek hosszabb tapasztalata van.

Előzmény: Beuka (74)
Trison Creative Commons License 2006.11.16 0 0 101

Ha valakinek segítek vele: Mi két éve használjuk a Novetex kókusz+latexes matracát, és csak jót mondhatok róla. Azért választottuk, mert el lehet hozni kipróbálni akárhányszor és akárhány félét. Kb. két hónapig türelmesen adogatták a különböző összeállítású és vastagságú matracokat, amíg dönteni tudtunk. Végül nem is egyforma a franciaágy két felén, mert a férjem 40 kilóval nehezebb nálam, azonkívül gerincbeteg, mások voltak az igényeink.

A matrac úgy néz ki, mint újkorában. Valami rugós ágyrács van hozzá -nem tudom a nevét. Igaz, nem két forint volt, de nagyon szeretjük, nem bántuk meg.

Szépen sorban cseréljük a gyerekekét is ilyenre, így már azt is tudom, hogy a cég azt is vállalja, időnként átalakítja a matracot, ahogy nől a gyerek súlya.
Axióma Creative Commons License 2006.11.15 0 0 100
OK, akkor nem nyaggatom a gyereket hogy milyet akar mert a vegen meg kitalal valami extrem dolgot:)
Előzmény: szevia (99)
szevia Creative Commons License 2006.11.14 0 0 99
Egyébként ahogy te "kipróbálod", nem azt fogod érezni, mint a gyereked, gondolom, ő pár kilóval kevesebb lehet:))
Előzmény: Axióma (97)
szevia Creative Commons License 2006.11.14 0 0 98
Én nem emlékszem, hogy kényelmetlen lett volna.. olyannyira, hogy most, már jócskán felnőtt koromban, az első tudatos matrac választásomnál épp azért voltam gondban, mert mindegyik matrac jó nekem.
Még arra emlékszem, hogy gyerekkoromban sokat tornáztunk rajta, jó tartása volt.
szv.
Előzmény: Axióma (97)
Axióma Creative Commons License 2006.11.14 0 0 97
Ja, szoktak ajanlani, asszem az atszellozese miatt, amig sokat van benne (>10 ora). De nem ez lenne az elso amit ajanlanak, aztan nem jo... es most amugy se nem josagrol volt szo, hanem kenyelmetlensegrol. Ma nagyon nem voltam itthon, de valamelyik nap amikor "nem latja" :) kiprobalom hosszabb idore (hozzateszem, nem lesz egyszeru, mert 70x140 meretu...).
Előzmény: szevia (96)
szevia Creative Commons License 2006.11.14 0 0 96
Gyerekkoromban én is valami hasonlón aludtam, tömött kis zöld matrac volt, ha nem kókusz, akkor lószőr, de olyasmi tapintásra stb-re emlékszem, amilyen most a kókusz..
Gyerekeknek egyébként is efféléket szoktak ajánlani, ahogy emlékszem..
Szv.
Előzmény: Axióma (95)
Axióma Creative Commons License 2006.11.13 0 0 95
Dehogynem, a gyerekem azon alszik (sima csak kokusz, a ket oldalan a leveheto huzaton belul azert van egy kis puhabb de laza boritas, inkabb vattaszeru es csak par mili). Neki nem kenyelmetlen az biztos, mivel neha a teso szivacsos agyaban alszik, de nem akarja jobban azt az agyat. Mondjuk meg csak 3 eves, es igaz hogy kiskora ota ez van neki, nem igazan kerdezgettem, hogy kemeny-e neki (amugy teso is azon kezdte amig kisagya volt). Mikor neha azon meselek akkor is inkabb az agykeret szokott nyomni, a kokusz magaban vszinu nem lenne kenyelmetlen. Es meg csak nem is olyan az agyracsa ami rugozhatna (bar az o sulyatol gondolom az se mozdulna).
Ne hozzatok ram a szivbajt, hogy az nem jo neki...
Előzmény: Fido Dido (93)
szevia Creative Commons License 2006.11.13 0 0 94
És akkor "számodra " mi a "nem síma" kókuszos? A matracoknak nem véletlenül van nevük..
Mint írtam fix gumibakos ágyrácsot vettem.
Kerüljük a felesleges szövegeket..
Szv.
Előzmény: Fido Dido (93)
Fido Dido Creative Commons License 2006.11.13 0 0 93

Számomra az a sima kókuszos, amiben egy réteg kókuszrost van (természetesen pár cm-es vastagságban), és alatta-fölötte latex vagy szivacs. Ha ezt hajlítod, akkor összetörik benne a kókuszréteg.

Csak kókusz matrac nincs! Az már deszka! :)

Előzmény: szevia (92)
szevia Creative Commons License 2006.11.11 0 0 92
Szia,
Síma kókuszról szó sem volt, s azóta végül konkretizálódott a vásárlásom, vagyis a
Normál Latex Plust vettem meg (latex között középen 4 cm kókusz) és gumibakos fix ágyrácsot, tehát nem fej-láb emelőst erről egy másik boltban lebeszéltek.

Még nem próbáltam ki, tegnap hozták, s még a régi ágyamat el kéne valahová tüntetni, addig nincs hely az újnak (teljes csere volt),
Egyébként 90x 200-as ról van szó.
Mondjuk ezt sem tudom, hogy fogom majd forgatni, mert mozdítani is alig tudom, nemhogy forgatni, fogó meg nincs rajta.

Ami most nyugtalanít, hogy az ágyrács lamellái nincsenek teljesen egy síkban (nem az állítható derék résznél, hanem afölött is egy helyen, meg lent, majdnem 1 cm különbséggel ugrik ki az egyik lamella, ez "normális" dolog ágyrácsnál?
Sajnos, csak mikor már a szállitók elmentek, akkor néztem meg alaposabban, úgy felszines ránézésre nem tűnik fel, és még sosem volt ilyen ágyrácsom, hogy azonnal szakszerüen közelitsek hozzá.
???
Üdv. Szv.
Előzmény: Fido Dido (89)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.01 0 0 91
papirfonatos betetszowet sacc/kb 310ropi. a legszebb az wolt amikor az elado megjegyezte h csak most csutortoktol 20%os kedwezmeny wan. ezt ugy ruhellem. na m1 remelem nem faraxtottam senkit a melleszoweggel de az eladokkal nem art wigyazni
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.01 0 0 90
sziasztok. matracvasarlas elott levoknek egy alapoldal: www.vakuummatrac.hu/hasznos.htm . na ha wolt mar xorry meg nem olwastam wegig a topicot -most telorol wagyok innen kicsit korulmenyes- / par napja demkoban kertem arajanlatot. a reszleteket kihagymam azt wixont nonszensznek tartom h maga az agykeret plux tartolec plux agyracs plux a ket matrackoze egy par centis puha wmi plux a agydiszito
Fido Dido Creative Commons License 2006.10.31 0 0 89

Szia!

 

A sima kókuszoshoz nem szerencsés az emelhető ágyrács.

Kérdés, hogy mekkora matracot szeretnél. Azt kalkuláld bele, hogy a latex kifejezetten nehéz, tehát egy nagy méretű (pl. 180x200) forgatása kifejezetten macerás, és ezt kókusszal merevítve még nehezebb dolgod van.

 

Amire számíts Materasso Sultan Eco matrac esetén: Nekünk egy 180x200-as van. Most cserélik garanciában másodszor, mert egy éven belül már a második gödrösödött ki. Nam vagyunk nagy darabok, és nem is ugyanott gödrösödött ki másodszorra. Mindenesetre bosszantó dolog, mert egy csere általában 4 hétnél is tovább tart, és addig a sima szivecs cserematrac qrva kényelmetlen tud lenni. Nekem legalább 3 hét kellett a megszokásához. Szóval szerintem, nézz latexben más márkát!

Előzmény: szevia (85)
godfrey Creative Commons License 2006.10.29 0 0 87

Üdv!

 

Megjártama kálváriaámat a Yatas matracommal.

Fél év után kezdett kényelmetlen lenni, hiába forgattuk ahogy elő van írva csak szépen középen besüppedt.

Most alig több mint 1 éves, és felhívtam a forgalmazót, aki szerint a kereskedő rossz ágyrácsot adott hozzá (matrackirály).

1 hét egyeztetés utájn ( akolléga nincs bent, más dolga van stb) kijött a garanciás ember, megnézte tényleg a közepped be van süppedve mostmár több mint 2 mc-ert.

1 héten belül igérte a választ 2 hét mulva felhívtam megint nem volt bent, de dolgoznak az ügyön.

Másnap (3 héttel a gar bejelentése után) felhívott, hogy akkor cserélik a matracot (10 éva gar rá egyébként).

 

Nos itt tartunk, remélem jó vége lesz.

 

gyanus Creative Commons License 2006.10.29 0 0 86
Sziasztok!
Mi most akarunk matracot venni, de a bőség zavarában nem tudunk dönteni. Az alapvető problémám az, hogy még azt sem tudom, hogy melyik a jobb, tartósabb a rugós vagy a latexes, kókuszos meg a különböző szivacsos matracok?! A rugó mennyire tartós? Nem csónakosodik ki vagy törik szét? Vagy ez egy régi rossz berögződés csupán?És általában melyikra adnak több garanciát?
szevia Creative Commons License 2006.10.04 0 0 85
A teljes döntésképtelenség állapotába jutottam, segítsetek : a Mataresso Normál Latex ( :14cm latex) és a M. Normál Latex Plus (:középen 4cm kókusz) közt képtelen vagyok dönteni.
Több helyen ki is próbáltam, de szinte nem is érzek különbséget , ahol venném (online) az áruk is egyforma még ez sem segít.. 58kg-os személy vagyok, nem épp ifjú korosztálybeli, de egészséges..habár már nem úgy pattanok ki az ágyból mint 16 évesen... Háton és oldalt szoktam aludni..
Valahogy talán a kókuszt azért nem tudom teljesen elengedni, mert gyerekkoromban tömött -talán lószőr?- matracos ágyban aludtunk.. szép sötétzöld kis matracok voltak.. meg olyasmi is rémlik, hogy a deréknak-hátnak egészségesebb a kemény, vagy kissé kemény matrac.
Azonfelül még az ágyráccsal is gondban vagyok: fej-láb emelősön gondolkodom, mert olvasni szoktam elalvás előtt., ugyan a motoros túl drága nekem, de a kézzel állíthatós elmegy.. viszont erről meg azt olvastam, hogy az csak a tiszta latexhez jó, vagy a latexált kókuszrostoshoz, és a fenti nem az. Viszont a boltban , ahol venném, azt írták nekem a kérdésemre, hogy a Latex Plushoz is jó az a fej-láb emelős (Doublefix), amit kinéztem..
Hogy van ez akkor?
Válaszokat előre is köszönöm..
Szv.
Tittici Creative Commons License 2006.09.15 0 0 84

Két éve használjuk, de olyan, mint új korában. Sehol nincs teknőnek még csak nyoma sem rajta. Lehet, hogy 7-8 év után elkezd teknősödni szép lassan (ez nem biztos, de tegyük fel). Én 10-12 év után a lentebb írtak miatt biztos le fogom cserélni, és nem beszélve arról, hogy addigra már mennyi por, atka meg láthatatlan élősködő fog felhalmozódni benne.

Addig remélem kibirja.

A Yatas matracot mi is néztük, de az eladó nem ajánlotta, a billerbecket szintén nem. A Cardot arany árában árulták úgy, hogy maradt ez azok közül, amit ajánlottak, de nem bántam meg.

Előzmény: godfrey (83)
godfrey Creative Commons License 2006.09.14 0 0 83

Tehát pl.  ha "csak" 25 % ban maradando a változás akkor nem garos..

 

Hát nem vállalták túl magukat azért ők sem, gondolj bele csak ha 1/3 dávaé már torzult a rugo akkor veszik vuissza, az szép kis gödör.

Előzmény: Tittici (81)
Tittici Creative Commons License 2006.09.13 0 0 82
Előzmény: Tittici (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!