Keresés

Részletes keresés

Alváskultúra (X) 2019.05.29 0 0 13390

Kedves Cruzito76,

 

a MC egy kicsit dinamikusabb, feszességben kb hasonlók. Az MC előnye továbbá a két különböző mélységű vállzóna, míg a Signum előnye a kétoldalasság.

 

Amit a csodákról írtál, abban sajna továbbra sem tudunk egyet érteni. Csodák nincsenek. Az életmód váltás, a rehabilitáció, egy edzésterv felépítése és végrehajtási, a táplálkozási szokások átalakítása ezek nem csodák, hanem igenis tudatos, sok időt és energiát követelő fáradságos áldozathozatalok, befektetések egy könnyebb, panaszmentesebb jövőbe.

 

Csoda az, amikor mindez magától megtörténik.

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: Cruzito76 (13389)
Cruzito76 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 13389

Mecial Concept Premium és a Relaxx Dual Medium között keménységre, érzetre milyen különbség van?

Cruzito76 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 13388

Annyiban hadd szóljak hozzá, hogy véleményem szerint "csodák" igenis vannak. Pláne mozgásszervrendszeri betegségeknél. Az életmódváltás, a kellően megfontolt mozgás, a helyes étkezés igenis nagyon komoly javulást, gyógyulást képes összehozni. Nem egy vendéget láttam, aki térden érkezett és mosollyal távozott egy rehabilitációs edzőteremből.

Én most pl. a pilates gépet és a spine trainer padot nyomom pár hónapja, masszív 20 éves schuermannal és jelentős változásokat értem el, de még többet fogok! 

 

Az viszont biztos, hogy a megfelelő matrac nagyon fontos, nekem a panaszaim jelentős része éjszaka jelentkezik.

 

Pár hete az egyik pesti partnerüknél kipróbáltam pár matracukat László, a Relaxx Dual Medium nagyon tetszett. Arra nekem nincs lehetőségem, hogy hazavigyem alváspróbákra (240 km-re lakom).

A Mecial Concept Premiumon gondolkozom nagyon, és azon, hogy felmenjek-e újra, rááldozzak egy napot, vagy a Dual Medium alapján megrendeljem-e a Concept Premiumot.

Alváskultúra (X) 2019.05.26 0 0 13387

Sziasztok,

 

az én tapasztalatom az, hogy egy megfelelő matrac azokat a problémákat tudja megoldani, amiket az előző rossz fekhely okozott. Esetleg arra lehet még alkalmas, hogy egy meglévő különböző okokból kialakult probléma esetén lassítsa vagy megállítsa a romlást, konzerválja a kialakult állapotot. Szoval nincs varázslat, nincsenek csodák sajna...

 

Üdv,

 

Pálinkás László

Előzmény: Beer Monster (13385)
landrepf Creative Commons License 2019.05.26 0 0 13386

annyira azért nem komoly. Borzalmasan rossz ágyon alszom sajnos. annyira rossz a matrac hogy a derekamnak nincs alátámasztása. simán alátudok nyúlni kézzel. mivel albérletbe költözöm így oda már egy használható ágyon akarok már aludni.

Beer Monster Creative Commons License 2019.05.26 0 0 13385

Kialakult hátfájásnál csak a próbaalvás ér valamit, ha nincs diagnózis. Az lehet porckorong probléma, meszesedés, izomfájdalom, idegzsába ...

 

Ezt távgyógyítani lehetetlen.

Előzmény: landrepf (13382)
landrepf Creative Commons License 2019.05.26 0 0 13384

Rendben!

 

Akkor jövőhéten elnézünk és kipróbáljuk!:) Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszait.

Alváskultúra (X) 2019.05.26 0 0 13383

Szia,

 

17 cm huzattal együtt az egy 15 centis matracmag. A Signum 18, a Medical Concept 20, a Levital 22. Az alap termékek a Signum matracok voltak két különböző komfortoldallal és két keménységben (medium-hard), gyakorlatilag 2 matracban négy különböző komfortoldal. A lehetőségek szabadsága. Szerintem ebben az árkategóriában Magyarországon nincs nagyobb darabszámban értékesített matrac, mint a Signum.

 

Őszre szerintem összeáll a laborunk. Ez annyit jelent, hogy tudunk majd légáteresztést mérni haboknál, matrachuzatoknál, tömegsűrűséget tudunk mérni, rugó vastagságot, keménységet, stb... Készülünk csinálni egy szerkezetet is, amellyel egzakt módon meg lehet majd mondani, hogy egy matrac pl. egy 20-as skálán keménységben hol helyezkedik el. Egyenlőre mindenkinek csak annyi lehetősége van, hogy lágy félkemény, kemény, fezes, stb.

 

Persze ugyanaz a matrac van akinek puha van akinek kemény, mi 80kg-mal fogjuk az értékeket a jövőben megadni minden termékünknél.

 

Addig is sajna nem marad más, mint a próba lehetőleg hozzáértő tanácsadás mellett....

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: landrepf (13382)
landrepf Creative Commons License 2019.05.26 0 0 13382

17cm, bár ez is 1 centivel kisebb az ajánlottnál. Ahogy olvastam, minél magasabb annál jobban kitolódik az élettartalma, persze függ mástól is pl habsűrűség stb. Véleményed szerint a magasság értéke továbbra is gyenge lábakon áll?

 

+ Ha jól értelmezem a relaxx matracok esetén a basicet felváltotta a dual és amellett, hogy nagyobb habsűrűséggel rendelkezik egyoldalúból két oldalúra váltott. Ez a kétoldalúság piaci igény miatt van?

Agy-matrac blogján és valahol máshol is azt olvastam, hogy a gerinc tökéletes megtartása céljából a félkemény matracok az ajánlottak. Ezért nem is értem miért látok sokkal több kemény, extra kemény matracot félkemény helyett. Bár értem, hogy a keménység relatív hideghab matracok esetén.

Mivel én leginkább azért vennék matracot, hogy végre ne masszív hátfájással kelljek és ne kelljen forgolódnom ezért próbálom ténylegesen a legideálisabbat venni. Erre kérnék még egy kis segítséget.

Ill mint emlitettem én 70kg lennék, a barátnőm pedig 52-55kg.

 

persze kifogjuk próbálni a matracot jövőhéten, csak nagyon összezavar jelenleg ez a kemény, félkemény adat.

Előzmény: Alváskultúra (13380)
Alváskultúra (X) 2019.05.26 0 0 13381

Szia Krisz,

 

szerintem ez nem ennyire egyszerű. Szét kellene választani a jogot, az etikát és a piaci trendeket/elvárásokat. A jog szerint egy gyártó bármit kiköthet egy garanciajegyben. Természetesen támadható, de akár olyat is, hogy egy esernyő nem használható esőben. Minden a garanciajegyben és a használati utasításban leírt dologtól eltérő használat az nem rendeltetésszerű, amit kizár a garanciajegy. Persze az etika nem ezt kívánná meg és a piaci trendek sem efelé mennyek. A jó hír az, hogy a Kika-n kívül is lehet matracokat kapni.

 

Egyébként a matracok alátámasztásában azért némi irány nem árt, a legtöbb kárt az olcsó, szellős alátámasztást nyújtó ágyrácsok okozzák, így egy ca 70=-os alátámasztása a matracnak nem ártana...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Krisz101 (13377)
Alváskultúra (X) 2019.05.26 0 0 13380

Szia Landrepf,

 

a matrac magassága jelentősen befolyásolja annak élettartamát, az eredetihez közeli használati érték minél további megőrzését. A 15cm-es matracmag magasság azért némi aggodalomra adhat okot szerintem, nem éppen erre felé megy a piac... Na ez alá már tényleg kellene egy 28 keresztléces ágyrács...

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: landrepf (13379)
landrepf Creative Commons License 2019.05.25 0 0 13379

Üdv.

 

Végül két matracra szűkítettem le a listát. PrimaZone HR és RelaXx® Signum Dual Medium.

 

primazone-nak 40m2 habsűrűsége pozitív és teljesen félkemény. Viszont amit nem értek. a relaxx esetén, hogy ha kétoldalas akkor miért van egy dual medium és dual hard?

Egy másik kérdés, hogy a primazone esetén a súlykorlát 120kg. ez azt jelenti, hogy ha a párom és a saját súlyom összesen meghaladja a 120kg-t akkor el kell engedni? vagy szólni az asszonynak, hogy fogyjon le?

 

köszönöm a segitséget!

lgalos Creative Commons License 2019.05.25 0 0 13378

Szokott lenni egy garanciális feltételek nevezetű doksi, az számít, hogy abba mi van, nem az, hogy pár eladó mit haluzott a tegnapi ginától. 

Nekem is be akarták már magyarázni hiperben, hogy a fél órája adott előleg nem jár vissza ha lemondom a megrendelést, de hamar pontott tettem a végére.  

Előzmény: Krisz101 (13377)
Krisz101 Creative Commons License 2019.05.25 0 0 13377

Sziasztok! Több matrackereskedő cég az általuk árult habmatracokhoz előírja a rugós ágyrács használatát vagy vásárlását, persze főleg utóbbi lehetőséget kommunikálva.

Az egyik franchise, sajnos pont ott találtam olyan jobb minőségű habmatracot, amire nekem szükségem lenne, odáig ment el, hogy kijelentették:
Már a számlára/garira ráírnák hogy nekem nem jár garancia mivel merev ágyrácson használnám. Sajnos a nézelődésnél elszóltam magam az eladónak hogy merev ágyrácson akarom használni és a rugósat utálom. Erre már emlékeznek.

Tehát 0 km-től nem járna gari az ő álláspontjuk szerint.
Amikor kérdeztem hogy ezt mégis hogy, akkor különböző eladók különböző válaszokat adnak de a lényege, hogy a gyártó követeli/ellenőrzi ezt és ők eleve el akarják kerülni a vele való vitákat.

Én ezt az egészet baromi irreálisnak érzem EU-n belül hisz a gyártók épp a magasabb felelősségvállalás irányába mennek el mindenhol.
itt szó esett a matrac aljáról készült fotó küldözgetéséről,
a matrac helyszíni bevizsgálásáról
vagy annak beküldéséről a gyártóhoz...

totál elképzelhetetlennek érzem ezt egy német, osztrák, stb piacon... 

Nem lehet hogy ez totál kamu és a forgalmazók találják ezt ki? (már a kika is) és ha megkérdeznénk a gyártót akkor csak nézne h miről beszélünk?
Vagy ha nem, akkor ezt hogyan lehet nagyban csinálni EU fogyvédelmi szabályok mellett? Ezt hogy nem szúrja ki senki?

ill az is megfordult a fejemben esetleg a nagy hangon dicsért svájci, HR, HD, stb habok a valóságban rúgós rács nélkül kikoppannak 1-2 év alatt átlagember alatt (ami elég durva lenne) - tehát ők már elején sejtik h baj lesz belőle és azért erőltetik a dolgot?

köszönöm előre is a véleményeket, tapasztalatokat.

landrepf Creative Commons License 2019.05.24 0 0 13376

mondjuk belegondolva a gigamatracon lehet azért volt 85e ft mert kifutó termék volt. Azt írták, hogy a matracból már csak  kiállitási van. Azok nagyon lelehetnek amortizálva? 

100e+ ftot sajnos már nem igazán tudnék költeni mivel albérletve költöznék oda kell az új matrac + még a klimát is ki kell fizetnem, így ég a megtakarításom. 

 

90e ftig esetleg tudsz ajánlani valami jó matracot (140x200)?

landrepf Creative Commons License 2019.05.24 0 0 13375

Én ~70kg vagyok a barátnőm pedig 52-55kg között ugrálgat. Így ezért gondoltam a félkeményre. Illetve valamiért tök rossz matracot másoltam be. a relaxx hard helyett a mediumot akartam. 

 

A relaxx matrac 70ért szerintem nem is létezik. :D a gigamatractól 85e ftért akartam megvenni ha lett volna még. A 85e ftot már megugrotta a rászánt keretet de ennyit félrenézéssel még kifizettem volna. 

 

Esetleg van információd arról, hogy hol lehetne hasonló áron megvenni és újonnan? Ahol még én láttam ott 103e ft volt.

 

jaaa igen, elfelejtettem megemlíteni, hogy az árak a 140x200 mérethez vonatkoznak.  Illetve nagyon szépen köszönöm a segítséged!

Alváskultúra (X) 2019.05.24 0 0 13374

Kedves Landrepf,

 

s Swiss Dream matracok lassan megszűnnek, egy-két olyan modell van, ami így vagy úgy megmarad. Többek között a Superdream matrac is kifut. A Signum Basic és a Superdream között azonban óriási különbség van (Signum Basic komfortoldala egyébként 40/50-es habból volt)

 

Amennyiben olyan matracot keresünk, amelyik hasonlít a Signum matracra, akkor az a Signum matrac lenne és abból is a Hard verzió. Kemény, félkemény, emlékezőhab, hideghab... Ez sajna nem így van. Matracot a legszerencsésebben próbálgatással lehet kiválasztani, de semmiképpen sem mondanám azt, hogy a memory matracokból a félkemény kell mindenkinek, hiszen a matracok keménysége nem egy önálló, konstans érték (SI szerint az), hanem nagyban függ a használójától. Ami 60 kilóval kemény, az 100 kilóval már nagyon puha és ez fordítva is így van.

 

Amennyiben a Signum matrac 69 900-es ára már meghaladja a költségkeretet, úgy lehet (nem biztos) találni kifutott kiállítási darabot, szállítási sérült Signum matracot.

 

info (kukac) outletmatrac /pont) hu

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: landrepf (13373)
landrepf Creative Commons License 2019.05.23 0 0 13373

Kedves Pálinkás lászló!

 

A sok ferdén üléstől (irodai munka) elkezdett fájni a hátam de az se nagyon segíti a hátamat, hogy a hátam konkrétan nem is érintkezik az ágy felületével mert annyira besüpped. Régi ágy ami még kommerz is.

 

Nos a RelaXx Signum Basic Hard matracot néztem ki a gigamatractól de már nem forgalmazzák. kár pedig jó volt a marketing szövege bár a hideghab sűrűséget nem igazán lehet fellelni róla ami szerintem szomorú. lényegtelen.

Az új kiszemelt a SwissDream Premium SuperDream hideghab matrac ami szintén nem ad meg habsürüséget de igazából már nem is érdekel. biztos nem olyan rossz.

A kérdésem az, hogy ezekből mind van kemény és félkemény kivitelben. ha jól olvastam hátfájásra a félkemény ajánlott memória matrac esetén. Hideghabnál is?

Illetve a swissdream matracokról van kialakult véleménye?

 

Köszönöm.

zoliucs Creative Commons License 2019.05.20 0 0 13372

Sziasztok!

 

Eladó 1 db Új 120x200cm Ceriflex Classic Memory 13+4 matrac.
Bontatlan, eredeti vákuumcsomagolásban.
Garancia 2017.11.04-étől 10 év.

 

Ár: 42.000 (bolti ár: 49.600 ft)

 

Érdeklődni:

szucszoli89 kukac gmail.com

 

Alváskultúra (X) 2019.05.20 0 0 13371

Szia Tibi,

 

igen így értettem. Sajna az árkategóriában nem nagyon van ilyen termék, de egy kicsit feljebb a Signum Medium/Hard akár egy nagy matrachuzatban már megoldás lehet.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás lászló

Előzmény: satibi (13370)
satibi Creative Commons License 2019.05.20 0 0 13370

Tisztelt László!

 

Szia!

Köszönöm, ezt úgy értsem, hogy inkább 2 külön 90x200-as matracot vegyünk? Vagy van olyan, aminek egyik fele jelentősen különbözik a másik felétől? Konkrét termékeket esetleg tudsz ajánlani nekünk?

Egyenlőre szerintem a földre fogjuk tenni, aztán ahogy idő és pénz engedi, csinálni szeretnék egy ágykeretet.

 

Üdvözlettel,

Tibi

Előzmény: Alváskultúra (13369)
Alváskultúra (X) 2019.05.20 0 0 13369

Szia Tibi,

 

alapvetően valahogy két különböző tulajdonságú matrac kellene, mert a 80 és a 110 között óriási különbség van és szerintem egy ugyanolyan matrac ezt nem fogja ergonómiailag áthidalni. 

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: satibi (13366)
Alváskultúra (X) 2019.05.20 0 0 13368

Szia WebM,

 

szerintem ugyanaz mindkettő, csak a Duality előbb volt kizárólagosággal egy cégnek és csak utána jött a duett.

 

Üdv,

 

Pálinkás lászló

Előzmény: WebM (13365)
Ancika68 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 13367

Kedves Tibi!

Nekem Ikea Hövag matracom van kb. 1 éve, először a keményet vettem, de egy hónap múlva félkeményre cseréltem, nagyon kényelmes, nem gödrösödik. 80 kg vagyok, oldalt alszom. Ár érték arányban szerintem verhetetlen a matrac. A férjem egy Matracgurunál vásárolt Medical concept prémiumon alszik 3 éve, nem panaszkodik...

Üdv, Andrea

Előzmény: satibi (13366)
satibi Creative Commons License 2019.05.19 0 0 13366

Tisztelt Fórumtársak!

Tisztelt László!

 

Tanácsot szeretnék kérni matracvásárláshoz.

 

Költözés előtt állunk és az új házba új matrac elven szeretnék beszerezni egy matracot. Már évek óta egy lehajtható kanapén alszunk, ezt nem lesz nehéz talán überelni.

Én: 40 év, 110kg, feleségem 33 év, 80kg. Neki sajnos a csapnivaló, kifeküdt ágy és gyereknevelés, házimunka miatt sokszor fáj a dereka. Mindketten főleg az oldalunkon alszunk.

Sokat nem tudunk a beszerzésre szánni, 70-100e- ig mennék el nyugodtan, max 120ig már a fogamat szívva.

180x200 as matracot szeretnénk. Nézegettem hideghab és zsákrugós matracokat is, utánaolvasva félkemény(?), hab esetén legalább 18-20cm vastag matracban gondolkodok. Én hűvösben szeretek aludni, úgyhogy a melegérzet miatt a memorihabot nem erőltetném.

Eléggé a "világ végén" lakunk(Veszprém megye nyugati széle), Bp kilőve, nagy utakat a gyerekek miatt sem igazán tudunk megtenni, így próba vagy kimarad vagy észak-dunántúlon tudunk elmenni 1x max valahova.

Tud valaki tanácsolni valami okosat, esetleg konkrét terméket, jó ár-érték arányban ajánlani?

Ikea Hövag matracról esetleg vélemény? Az viszonylag olcsó és laikusként nem tűnik rossznak.

 

Köszönettel,

Tibi

 

WebM Creative Commons License 2019.05.18 0 0 13365

Sziasztok! Tudja valaki, hogy mi a különbség az Allegro Duality és az Allegro Duett matracok között?

Alváskultúra (X) 2019.05.15 0 0 13364

Sziasztok,

 

még egyszer köszönjük a látogatást, az esőt, a dugót és a távolságokat a városok között sajnos nem tudjuk irányítani:-)

 

Remélem mindenki elégedett lesz az új Levital matracával és a nap végén elmondhatjuk, hogy mindannyiunknak megérte ez a "kis" fáradság.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: B Jano (13363)
B Jano Creative Commons License 2019.05.15 0 1 13363

Én a Halászlé fővárosából voltam oda-vissza (2*190). A hazaút időben volt hosszú (16:55-kor indultam 18:30-kor még a Budapest táblán belül araszoltam).

Előzmény: lgalos (13362)
lgalos Creative Commons License 2019.05.15 0 0 13362

:( Azt hittem, hogy a 230km-el én voltam a legmesszebbről. :)

Előzmény: B Jano (13361)
B Jano Creative Commons License 2019.05.15 0 0 13361

 

Minden szép és jó volt. Az esőről nem tehettek, hacsak nem ti intéztétek, hogy fedett helyre szorulva többen jelenjenek meg a rendezvényen. Megérte autókázni 380 km-t, a jó-árasított matracok  "hasznos"-sá tették a napomat. Már csak az koronázta volna meg az egészet, ha estére fáradtan már az új matracon pihenhettem volna. ;-)

Előzmény: Alváskultúra (13356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!