Keresés

Részletes keresés

Hooshee Creative Commons License 2019.04.26 0 0 13324

A darabszám hogy következne a méretből? 180x200as matracból mondjuk a Sealy, vagy Simmons, Millbrook úgy árul matracot, hogy megadja a négyzetméterenkénti rugószámot, ami elég komolyan el tud térni az egyes árkategóriák közt. Nyilván más rugóátmérővel játszanak.

Előzmény: Beer Monster (13318)
Hooshee Creative Commons License 2019.04.26 0 0 13323

Csak ha ugyanaz az anyag is...

Előzmény: Beer Monster (13321)
footy84 Creative Commons License 2019.04.26 0 0 13322

Sziasztok!

 

Segitset szeretnek kernek matrac vasarlashoz.

Eddig valami Kikas matracunk volt amit 2011ben vettunk agyraccsal egyutt 300euroert. Szoval ez inkabb ilyen budget kategorias volt, viszont felesegem es en is nagyon jol aludtunk rajta. Alvashoz mindketten inkabb huvos klimat preferaljuk es mindketten oldalt fekve alszunk. Mivel a felesegem matraca tavaly tonkrement (a gyerek miatt ki lett ulve) ezert az Ikeaban vettunk agyat es matracokat.

Egy darab kozepesen kemeny es egy darab kemeny Mordegal matracra esett a valasztas. Sajnos a kemeny matrac mindkettonknek nagyon kemeny es ami meg nagyobb baj, hogy egyaltalan nem szellozik. Ez utobbi gondolom annak is koszonheto hogy az uj agy(MALM) ala fiokokat is vettunk. Miota az en oldalamon kiszedtem a fiokokat egy kicsit javult a helyzet, de igy is melegem van hajnalban.

A kemeny Mordegal matracot kicsereltuk egy Hyllestad matracra, ez tenyleg jobb minden teren, de valahogy megsem olyan jo mint a regi Kikas matracok.

Van valakinek otlete hogy mit tegyunk? Az Ikeanal ingyenes a csere(csak a kulonbozetet kell fizetni) de nem szeretnek felesleges koroket futni.

Ha kivesszuk a maradek ket fiokot(felesegem oldalarol) az segithet a homersekletet csokkenteni, vagy mar nem sokat befolyasol igy hogy az en reszemrol ki van veve?

Oldalfekveshez huvos klimat elonyben reszesitoknek egyaltalan milyen matrac ajanlott? (Szivacs vagy taskarugos)

 

koszi

Beer Monster Creative Commons License 2019.04.26 0 0 13321

Hogyan lehet egyáltalán vékonyabb a rugó? Attól azonnal puhább lesz a matrac.

Alváskultúra (X) 2019.04.26 0 0 13320

Szia BeerMonster,

 

ahogyan MrB is mondja most olyan 1,7-1,9mm-nél járunk. Nekem még valahol meg van egy régi ágyból kiszedett rugó, szerintem vastagabb, mint 3mm. Egyébként láttam olyan táskarugós matracmagot egy kínai gyárban Guangzhou-tól nem messze, ahol a 180-as zsákrugós matrac úgy nézett ki, hogy körben volt egy zsákrugó sor (kívül) belül meg bonellrugó volt:-) El lehet rontani a rugók minőségével is, a német minőségi acélból készült rugók vagy a Leggett&Platt amerikai rugói vagy akár a török rugó gyártás egy teljesen másik kávéház, mint egy alacsony árkategóriára legyártott kínai rugótest.

 

Meg persze ott van még a filc minősége, a ragasztóé és nem utolsó sorban a komfortrétegben felhasznált habok vastagsága, rétegrendje és azok minősége. Sokkal nagyobb a csábítás egyébként vacakot beletenni egy olyan matracba, aminek nem kinyitható a huzat.

 

Szóval lehetnek rések a pajzson itt is...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Beer Monster (13318)
_MrB_ Creative Commons License 2019.04.25 0 0 13319

Toppert. Meg hát egyre vékonyabb anyagból vannak a rugók is.

Előzmény: Beer Monster (13318)
Beer Monster Creative Commons License 2019.04.25 0 0 13318

A rugós matracoknál mi az, amit el lehet rontani? Az acél teherbírása a kohászati mérőszámok szerint adott, a rugók darabszáma pedig a matrac méretéből következik.

Előzmény: Alváskultúra (13315)
Alváskultúra (X) 2019.04.25 0 0 13317

Kedves Judit,

 

a Levital garanciajegye is (és most már egyre több gyártó garanciajegye) egészen konkrétan meghatározza, hogy milyen alátámasztást javasolt alkalmazni az egyes matracok alá. Jellemzően a matrac 70%-ának alátámasztása kezd általános lenni, a vastag rugós matracok esetében sokkal megengedőbb ez az ajánlás.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: tengerszem12 (13316)
tengerszem12 Creative Commons License 2019.04.25 0 0 13316

Kedves László,

Nagyon köszönöm a segítséget! Reklamáció előtt szeretnék kizáni minden, általam kezelhető hibalehetőséget, mint pl az ágyrács. Visszamegyek a boltba és kérek tanácsot az ágyrácshoz. Remélem megoldja majd a problémát a 28 léces.

Üdv.:

Judit

Előzmény: Alváskultúra (13315)
Alváskultúra (X) 2019.04.24 0 0 13315

Kedves Judit,

 

bármilyen matracnál előfordulhat. A világ legnevesebb latexmatrac gyártójánál olykor 4% fölött volt a garanciális ráta. 100 matracból négy kuka. Zsákrugós, bonell, hab, latex, memoryfoam. Bárhol bármi megtörténhet. Erre hivatott a garanciavállalás. Az összes ágyrács közül a leghitványabb ami a piacon kapható az szerintem a 14 keresztléces rugalmas ágyrács. Ennél rosszabbat egy matraccal már csak robbanószerrel lehet tenni. Érdemes megnézni az ágyrácsot, de normál esetben egy garanciális ügyintézés során az ügyintéző kér majd ilyen információkat.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: tengerszem12 (13314)
tengerszem12 Creative Commons License 2019.04.24 0 0 13314

Természetesen nem három léc tartja (IKEA ágyrács) és még gyártói kivizsgálás, elutasítás sem volt. 2 éve vásárolt matrac sokat veszített tartásából, keménységéből és már korántsem tartja úgy a gerincet, csipőt, ahogyan azt új korában.

Miután előkerestem a garancia jegyet, az első bekezdésben találtam a kivágott idézetet, azaz 'a vásárlói panaszok túlnyomó része a nem megfelelő minőségű vagy hibás ágyrácsok gyenge tartása miatt keletkezik'.

Reklamáció előtt, szerettem volna kizárni az ágyrácsot, mint hibalehetőséget, hibaokot.

Hideghab matracoknál előfordulhat hasonló jelenség, azaz süppedés középen?

Köszönettel:

Judit

 

 

Előzmény: Alváskultúra (13313)
Alváskultúra (X) 2019.04.24 0 0 13313

Kedves Judit,

 

amennyiben egy matracot 3 léc tart, az pl nem megfelelő alátámasztása a matracnak. Alapvetően azonban őszintén a kérdést sem értem. Komolyan. Van egy matrac, ami Ön szerint kigödrösödött. Nem egészen értem, hogy ez miért itt egy kérdés. Amennyiben úgy gondolja, hogy ez egy garanciális panasz úgy be kell jelenteni, a gyártó vagy értékesítési képviselője kivizsgálja és születik valamilyen megoldás. Vagy ezen már túl vagyunk és nem lett megoldás?

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: tengerszem12 (13312)
tengerszem12 Creative Commons License 2019.04.24 0 0 13312

Kedves László!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Swiss dinamic matrac használati és kezelési utasításában ezt találtam: a matrac közepe besüppedt, úgynevezett teknő alakult ki....  a nem megfelelő minőségű, vagy hibás ágyrácsok gyenge tartása miatt keletkezik. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.

A teknő miért nem jelentkezett az első évben? Milyen a megfelelő minőségű ágyrács? Véleményem szerint, ez elég tág fogalom, amire bármit rá lehet fogni minőségi kifogás esetén. Vagy rosszul gondolom?

Milyen ágyrácsot javasol, hogy megszünjön a 'teknő' jelenség? 

Köszönettel:

Judit

Alváskultúra (X) 2019.04.23 0 0 13311

Szia Trockos,

 

az a baj, hogy minden relatív. Egy dömping áruház választékából megvett legdrágább matrac ennek az áruháznak a kínálatából valóban lehet, hogy luxus; abszolút értelembe véve a 30kg/m3 normál hab és az egy év garancia az 50k melett talán még annyira ütős akciónak sem mondható. a garancia és a szavatosság fogalmai között itt bukik csak ki a különbség, egy normális garanciával bíró termket ilyenkor be lehet jelenteni garanciába, a szavatosságnál vizsgálati eredményekkel neked kell bebizonyítani, hogy a matrac hibás. Persze nem lehetetlen, de ca. annyiba kerül, mint a matrac.

 

Hogy milyen legyen a következő? Lehet hogy érdemes lenne elmenni több szakkereskedésbe és a meghatározott árkategóriában próbálgatni matracokat megfelelő tanácsadás mellett és lehetőleg nem elcsábulni a kihagyhatatlan, ilyen még nem volt vagy akár az 50%-os akcióknak (amit egyébként ezen áruház esetében szinte már mindenki ismer)

 

Lesz egy nyílt szakmai napunk (másnap lesz egy zártkörű a sajtónak és viszonteladó Partnereinknek)a Városligeti Műjégpálya dísztermében, esetleg érdemes lenne eljönni. Ez május közepén lesz, én is ott leszek egész nap és rajtam kívül még vagy féltucat szakember, ki lehet próbálni az Xsensor Reveal szenzoros méréseken alapuló tanácsadási rendszerét, Levital, LifeSleep és más matracok modelljeit, pogácsa-üdítő és egy-két nagyon ütős kedvezmény a rendezvényre ellátogatóknak...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Trockos (13310)
Trockos Creative Commons License 2019.04.21 0 0 13310

Szép napot!

Kb. 2 éve vásároltunk a Jysk-ben egy F70 Dreamzone típusú habszivacs matracot, 2 db-ot, akkor 50eFt/db "akciós" áron.

https://jysk.hu/haloszoba/matracok/habszivacs-matracok/gold/matrac-90x200-gold-f70-dreamzone

A választásunkat sok próbálgatás előzte meg, gyakorlatilag ha az utunk valamelyik Jysk áruház mellett vezetett el, akkor mindig betértünk.

A matrac két oldalas így a 60-65 kg körüli páromnak a puhább oldal elfogadható kényelmi szintet jelent, de gyakran alszik rajta rosszul.

Én a keményebb fekvőfelületet szeretem, de nagy csalódást okozott nekem, hogy alig egy év alatt a matrac felpuhult, messze nem olyan kényelmes, mint új korában volt. 100 kg körüli a súlyom, 96 és 102 között ingázom.

Mára gyakorlatilag sok forgolódással, le-fel csúszkálással és végül a matrac két oldalának/szélének valamelyikén találok csak elfogadható kényelmi szintet biztosító fekvést.

Biztosan számít, hogy nem vagyok pehely súlyú és talán az sem mellékes, hogy rossz testtartás miatt gyakran fája hátam, s hogy milyen életmód mellett, mennyire bevacsorázva tér az ember nyugovóra, de azért lényegesen többet reméltem egy "Luxus minőség" kategóriába sorolt terméktől.

 

Most a hasonló adottságokkal bíró (186 cm/ ~100 kg), erős csontozatú, aktív sportoló fiúnknak keresnénk matracot, ágyat és nagyon tanácstalanok vagyunk. Milyet válasszunk?

Érdekelne a véleményetek, javaslatotok. Érvekkel, ellen érvekkel.

Alváskultúra (X) 2019.04.21 0 0 13309

Kedves Anett,

 

nem tudok Önnek mit válaszolni. Négy hónap alatt ca. 600 Levital matracból -szinte- Ön az egyetlen akinek minőségi kifogása van. Kérésére a terméket visszahozzuk, pénzt visszautaljuk és válasszon egy az Ön számára minden szempontból megfelelőbb matracot.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: anett2015 (13308)
anett2015 Creative Commons License 2019.04.21 0 0 13308

Sajnos közel 3 hét után (amiből 5 éjszakát nem itthon töltöttünk) az új Levital Contour Touch matracomról sem tudok semmi jót írni. Az első napokban még túl kemény volt, összetörve ébredtem. Ez nem baj, gondoltam majd puhul anyit, hogy pont jó legyen, de ma már háton lehetetlen rajta aludni, mert a fenék süllyedése "lerántja" az alsó gerincszakaszt. Oldalt csak egy árnyalattal jobb, mert az egyik szélén még keveset feküdtem, így ott még tart valamennyire, egyébként majdnem köldökig süllyedek el a matracban. Ha erre a kifeküdt részre leülök, akkor gyakorlatlag teljesen összetömörödik a matrac alattam, és majdnem elérem az ágybordát. Ha arrébb ülök a lábrész felé húzódva, akkor meg tart szépen. (Ezt csak teszt jelleggel próbáltam, nem szoktam ücsörögni a matracon :) )

Teljes a tanácstalanság, mert még egy garanciális csere után is biztosan ugyanez lesz a helyzet, a Contour meg keménynek tűnik, összetörve ébrendek rajta....

Előzmény: anett2015 (13278)
Alváskultúra (X) 2019.04.13 0 0 13307

Szia Ágica,

 

a belinkelt minőséget szerintem bőven hozza egy Classic Hard, egy Selena Comfort vagy akár a magyar Siglo pedig magasan átugorja. Az egy év kötelező garanciáról már nem is beszélnék...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: agica1231 (13306)
agica1231 Creative Commons License 2019.04.11 0 0 13306

Kedves László!

Mi a véleményed erről a matracról?

Még mindig a 2-10 éves kisfiamnak keresem, valószínűleg nekem is mellette kell majd aludnom (ezért nem szeretném a Junior Vitalt, pedig a Babycare-t imádtuk).

https://www.praktiker.hu/lakberendezes-vilagitas-butor/butor/haloszoba-butor/318530-ted-ted-dream-comfort-90x200cm-matrac-90x200x16cm-vakuum-roll-matrac#fndtn-panel2-2

Vagy ettől jobb a Classic Hard vagy a Siglo? Melyik lehet a legpuhább?

Köszönöm

Előzmény: Alváskultúra (13290)
Alváskultúra (X) 2019.04.09 0 0 13305

Bocsánat, még valami. Van jó pár darab originál kényelmes, lágy, csúcs matracunk 90-es méretben ca 50-60k összegért, de más méretek is vannak.  Levélben szívesen segítek.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: fr55 (13303)
Alváskultúra (X) 2019.04.09 0 0 13304

Kedves Ildikó,

 

jellemzően a lágyabb habok sajnos sokkal drágábbak, így ez egy elég nagy kihívás. Régi tervem - és vannak is ilyen tárgyalások - hogy készítünk egy hasonló árfekvésben lévő terméket, hiszen ahogyan Ön is írja nincs ilyen. Amennyiben nem sos, úgy ez egy megoldás lesz előbb-utóbb.

 

Egyéb megoldást keresve van egy csomó outlet matrac, amik között esetleg Ön is találna megfelelőt.

 

info (kukac) outletmatrac /pont ) hu

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: fr55 (13303)
fr55 Creative Commons License 2019.04.09 0 0 13303
Tisztelt Pálinkás László!
Siglo minőségű, terhelhetőségű és árú matracot keresek, amely a Siglotól kicsit puhább, formakövetőbb.
Tudna nekem ilyet ajánlani?
Köszönettel
Ildikó
Alváskultúra (X) 2019.04.08 0 0 13302

Szia,

 

mail ment. Ha még aktuális a kétoldalas vállzóna, akkor szívesen segítek.

 

Üdv,

 

Pálinkás László

Előzmény: perla67 (13301)
perla67 Creative Commons License 2019.04.08 0 0 13301

Köszönöm szépen, küldtem egy emailt a címedre!

 

Mit javasolsz 1 vagy két matrac legyen?

 

Légyszíves írj a dupla vállzónáról is, mert a férjem lényegesen szélesebb vállban mint én, úgyhogy felkeltette az érdeklődésem ez az infotrmáció.

Előzmény: Alváskultúra (13300)
Alváskultúra (X) 2019.04.08 0 0 13300

Szia Anicka,

 

nem nagyon szoktam reklámozni, de ha kapok egy mailt, akkor van egy (több) visszautasíthatatlan (nagyon-nagyon) akciós ajánlatom standard méretekben a fent említett probléma megoldására:-)

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: Anicka21 (13299)
Anicka21 Creative Commons License 2019.04.08 0 0 13299

Szisztok! Matracvásárással előtt állok. Elég sok matracot kipróbáltam már, leginkább a Medical Concept Luxus és a Levitál Contour Touch tünt nekem kényelmesnek. Az ára miatt inkább a Medical felé hajlok, akinek van szereti, kényelmes?

Én 54 kg vagyok és oldalt szoktam aludni egy régi memória habos matracon. Sajnos mostanában még ezen a puha matracon is szokott fájni a csípőm, remélem ez az új matrac kényelmesebb lesz. A férjem 80 kilós ő egy másik memória habos matracon alszik. Úgy terveztem mindkettőnknek ugyanazt a típust venném, érdemes-e drágábban két külön matracot venni? Érződik-e ezen a matracon, ha az egyikünk forgolódik éjszaka? Mi ez a két különböző mélységű vállzóna ez a matrac két oldalán van?

Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradságot és válaszol!

 

Alváskultúra (X) 2019.04.08 0 0 13298

Kedves Laslow,

 

szerintem olyan 10 éve van az a szolgáltatása a Matracguru üzletnek, hogy hétvégére el lehet vinni kipróbálni matracokat.

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: Laslow (13293)
Beer Monster Creative Commons License 2019.04.08 0 0 13297

Ilyenek is vannak, még akár 1 év visszavásárlás is előfordul. Meg van olyan lehetőség, hogy a bolti kiállított matracot elviheted pár napra (az árát letétbe helyezve). Minimum 1 éjszakára, vagy hétvégén 2-3-ra. Ez utóbbi típusfüggetlen, ilyenkor a 90×200-as méretet tudod kipróbálni, és eleve egy kicsit "használt" állapotban, ami jobban tükrözi a matrac bejáratott állapotát.

 

 

Előzmény: Laslow (13296)
Laslow Creative Commons License 2019.04.08 0 0 13296

Hogy kifizetem az árát, hazaviszem, kibontom, használom, és pár napon belül (gondolom max 1 hét) visszavihetem, és visszaadják az árát?

Előzmény: Beer Monster (13295)
Beer Monster Creative Commons License 2019.04.08 0 0 13295

Matracboltokban mindenütt el lehet hozni próbára. (Nagyáruházban talán tényleg nem, ezért nem is célszerű ott venni.)

Előzmény: Laslow (13293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!