Keresés

Részletes keresés

Feher Tigris Creative Commons License 1998.07.09 0 0 180
szia Kome,
ha jol ertem, azt mondod, hogy a franchiseban vannak veszelyek, mert a szponzorod lehet tisztessegtelen. abszolut egyetertek veled. hasonlo eset, amikor orvos gyogyit teged (hatha rossz gyogyszert ir fel), sportedzore hallgatsz (hatha hulyeseget beszel, es egy eletre lesantulsz), zenetanarhoz jarsz (lehet, hogy egesz eletre megutaltatja veled). ezek egyformak, en ezekre egyutt szeretnek megoldast kapni. ha ilyen nincs, hat akkor marad, hogy magam valasztom meg az orvosomat, edzomet, zenetanaromat, es mlm szponzoromat (azt ugyanis minden rendszerben szabadon valasztod. kettot elhajthatsz, a harmadikat pedig elfogadod); es ha rosszul valasztottam, csak magamat okolhatom. torvenyert kialtani -ne haragudj- picit butasag.
a franchise arra epul, hogy koveted a mar kiprobalt modszert (jart utat a jaratlanert el ne hagyj). ha Te inkabb az onallosagot keresed (mint en is), akkor soha ne vagj franchise uzletbe. nem neked valo.
a franchise es mlm csak annak valo, aki elhiszi, hogy mas okos emberek is vannak rajta kivul, es ha nekik megvan me'g a tapasztalatuk is, akkor azt erdemes ugy felhasznalni _a_mi_sajat_gazdasagi_celjainkra_, ahogy ok tudjak/mondjak.
Jack Creative Commons License 1998.07.09 0 0 179
Isten ments, hogy reklámozni akarnám. :o
Az, ha valaki nem követi az irányvolnalat, amit a többiek követnek, hanem megpróbál középen maradni, az már reklám? :o :) Valószínű Dr. Telkes meg tök negatívnak tartja, amit írtam róla, mert ő meg a másik oldalról nézi. :)

Valahol olvastam egy hasonlót: "ha egy tolvajra azt mondják, hogy pedofil, akkor nem a tolvajt védem, ha bizonyítékot kérek a pedofilizmusra. Tények kellenek." ;)
Tudom, klasszikusoktól csak szó szerint, de nem akarom most végignézni az egész törzsasztalt. :) Te is próbálsz középen maradni általában, legalábbis ezt gondolod magadról.

Ezt így valóban nem írtad le, ab ovo, csak
a hitelét vontad kétségbe:
"irokéz! Telkes "úr" nem pszichológus, hanem pszichiáter. És hogy még mi, azt azért nem írom ide, mert akkor a nevemet is adnom kéne hozzá. Aztat nemakarom, név nélkül meg minek!
Egyébként nála ez megélhetési bűnözés."
06-17-98 11:45 AM

"Gazember az, aki kihasználja őket.
Te pszichiáter vagy, tehát pontosab tudod, hogy mit csinálsz, Te majd utóbb sem mondhatod, hogy nem tudtad, mire megy ki a játék. "
06-25-98 8:21 PM

Erre ő ezt írta:

"Kérdésem: te mit tennél az én helyemben, ha a hátad mögö9tt tisztességtelennek minősietenek, mert egy ilyen gyanus ügyet támogatsz, mint az mlm?
Az egész világ ellen nem tudok védekezni, s még kevésbé ha a támadások nem szemtől-szembe, hanem "orvul" jönnek?
...
Meggyőződésem szerint az mlm jó találmány - de még meg kell tanulni mind a cégeknek, mind pedig a vállalkozási lehetőségeket kereső embereknek helyesen használni. Hazugság, torzitás, nagyotmondás és manipuláció nélkül... Ezzel egyet tudsz érteni?
Jóska "
06-25-98 10:19 PM

"Merthogy én nem tudom egy olyan erkölcsiségű ember helyébe képzelni magam, mint amilyen Te vagy. "
06-26-98 2:28 PM

Jóska:
"Kedves Medwe,
áruld el mér, mert tényleg érdekel, hogy mi a bajod velem?
Joska "
06-26-98 8:40 PM

Szóval akkor, mi volt az a bizonyos dolog, ami miatt biztosan tudod, hogy Dr. Telkes az, aminek tartod? A hangneme elég kulturált volt...

Üdv, Jack

medwe3 Creative Commons License 1998.07.09 0 0 178
Ha tényleg érdekel (és nem csak Telkest akarod reklámozni), akkor válaszolok a kérdéseidre. De előbb kérlek, pészteld ide azt a hozzászólásomat, amiben ab ovo hazugnak minősítettem Telkes megnyilvánulásait.
Ilyenre én nem emlékszem, arra viszont igen, hogy nem voltam róla túl jó véleménnyel és ez ma sincs másképp.
Tehét kérem Tőled a pésztet, utána jövök én a tényekkel (ja, és némi kommentárral, amiért előre is bocs).
Jack Creative Commons License 1998.07.09 0 0 177
Szabin voltam, és nem tudtam követni az utóbbi két hétben az irományokat...
Most így utólag hozzászólnék egy-két íráshoz.

Dudusch!

Miért ne lehetne összekötni a barátságot az üzlettel? Ha egy üzlettársad a barátod lesz, akkor az egy megbízhatóbb kapcsolatot jelent, és tudod, hogy mindig számíthatsz rá.
Mi ezzel a gond? Ezt hívják üzleti barátságnak, nem azt, hogy az üzlet reményében haverkodsz. Ez amúgy is messzire bűzlik. Szerintem te kevered a szezont a fazonnal.

Ami az MLM-et illeti, az szerintem is egy kicsit büdös, hogy a régi osztálytársakat hívogassa az ember. De egyébként az az alapvető, hogy az ember olyan dologgal üzleteljen, amiben hisz. Ha meg a termék (Dr. Telkes esetében a Sunrider) tényleg jó, mert kipróbáltam, akkor persze, hogy továbbadom a barátaimnak. Ha jól értettem, te is ezt csináltad.

Elf!
Milyen értelemben lehet egy tréning negatív? :o (Hacsak nem az SS kiképzés... :) )

Medwe!

A pitbull nem feltétlenül stafford, csak ha a pitbulltörvény miatt az előbbit utóbbinak könyvelték el... de azért meg lehet különböztetni a kettőt, ha egymás mellett állnak. Egyébként pedig alapállapotban mindkettő oltári kedves jószág. :-)

Egyébként rendes tőled, hogy név nélkül nem vitázol, habár akkor nem is kéne valakiről negatív dolgokat mondani. Igaz, hogy közéleti személyiségekről szokás mindenfélét beszélni, név nélkül, miért is ne, de ha az illető megjelenik, akkor azért illik vállalni amit mondunk róla, nem csak célozgatni. De ez csak magánvélemény. Mert aki más mögött beszél álnéven, és mást mószerol, az jellemtelen alak, aki ráadásul valami okból baromi egyenesnek és az illető fölött állónak érzi magát. Nem célzás volt! :)

Ami meg a manipulációt illeti, már elnézést, de szabad országban élünk. Mindenki felelős a saját tetteiért, és nem mondhatja utólag azt, hogy jajj, engem befolyásoltak. Nem t'om, ki volt az a Darnell, de abban igaza van: "az élményeidért te vagy a felelős".
Az is biztos, hogy ezt nagyon sokan nem tudják elfogadni... mindig könnyebb másokat hibáztatni. De nem vagyunk kisgyerekek, akiket mindenféle hülyeségre rá tudnak beszélni. Ha valaki mond valamit, meghallgatjuk, ha van értelme, tetszik a dolog, akkor eszerint döntünk. És senkinek semmi köze hozzá, hogy miért. És joga sincs emiatt minősítenie.
(Offtopic - van ez a modern talking-cikk téma , ott is milyen sokan mondják, hogy így fúj, meg úgy fúj, és az a SOK HÜLYE, AKINEK TETSZIk... valahol ez is minősít.)

Mindenesetre, Medwe, te becstelennek minősítesz valakit név nélkül, és közlöd, hogy te ismered az illetőt. Nem tudom, miért van ez, lehet hogy van valami negatív élményed, lehet hogy csak a szádat téped.
Lehet, hogy valami módon kapcsolatban vagy Dr. Telkessel, és szemtől szembe barátságos vagy vele? Ezért nem mered vállalni a neved?
Vagy jelentkeztél nála munkáért anno, és nem feleltél meg neki?
Vagy nincs is semmi a dolog mögött, csak egyszerűen azért vagy bátor, mert névtelen vagy?
Nem ismerlek téged, nem feltételezhetem egyiket sem rólad, mert nincs jogom. Ezernyi más ok is lehet, amit nem tudhatok, és valószínű semmi közöm hozzá.
Inkább elmesélem, mi volt Dr. Telkessel.

Elmentem hozzá, a magam részéről más ügyben.
Az "előadás","szeánsz","kontroll", "befolyásolás", ahogy kívánod nevezni, a következőképpen zajlott.

1.Jóska elmondta, hogy került kapcsolatba a dologgal. Könyvet akart írni az egészről, és az egyik, speciel a Sunrider megtetszett neki (a könyvet megkaptam tőle. Történetek vannak benne MLM-esektől).

2.Mivel felvetettem, hogy számomra az MLM nagyon negatív hangzású, elmondta, hogy pont ez a célja, hogy ezt a rossz hírt eloszlassa. Sajnos, mondta, a cégek nagyon nagy százaléka valóban piszkos játékot űz, de ő személy szerint úgy látja, hogy a Sunrider mindenkinek jó lehet, hiszen maga a termék jó, és mindenki csinálhatja üzletileg, vagy csak azért, hogy egészségesebb legyen. (Ez utóbbihoz nem szólok hozzá, ugyanis még nem próbáltam ki.) Tehát az alapelv, hogy mindenkit érdekel az egészség, és a pénz.
Erről csak annyit, kedves Dudusch, visszautalva az egyik írásodra, hogy neked nem kell merdzsó, villa, és ezért nem is akarod csinálni... nem hiszem, hogy az nem feküdne neked, hogy mondjuk utazgatni tudj a világban korlát nélkül, hogy szabad lehess, ne függj a főnökeidtől, hogy azt tehess, amit akarsz, ne korlátozzanak az anyagiak. Akinek ez nem kell, az hazudott már nagyobbat is...

3.Elmondta, hogy miben áll a termékcsoport. (Megemlíteném, eddig volt ezen a fórumon a témáról egy orvosi jellemzés, amit valaki másodkézből hallott, és egy gyógyulási történet, amely szintén másodkézből való
(illetve több történet, de egy embertől). Tehát 1-1 a sunrider használhatóságát illetően. Egy van eddig, aki kipróbálta, és ez Jóska. Ő azt mondja, jó. Ezzel szemben áll Medwe, aki azt mondja, ki tudja, mi okból, hogy ha Dr. Telkes mond valamit, az hazugság. Nála ez a default érték. :-) )
A Sunrider mögött kínai filozófia van. Persze, mondhatjátok, ez jó filozófia, amit meg lehet etetni mindenkivel. De hát ezt előre nem tudhatod, és ezen az alapon nem minősíthetsz becstelennek egy embert, aki ezt ajánlja. Legfeljebb, ha kiderül, hogy tényleg szart sem ér.

4.Ezután beszélgettünk egy kicsit, elmondta, hogy neki ez bejött, és úgy látja, ebben az egészben több van, mint amit az emberek legtöbbje gondol erről, és szeretné ezt másokkal is megosztani.

5.A terméket nem kell megvenned, a tréningért nem kell fizetned. A feladat annyi, hogy tetszőleges számú előadást tartsál. Van egy ajánlott mennyiség, amit a tapasztalat alakított ki.

6.Semmi rábeszélés, befolyásolás nem volt, egyszerűen csak informatív volt, válaszolt a kérdésre.

Egyébként, jelenleg nem érzem úgy, hogy nekem ezt kéne csinálnom, és az egészségemmel sincs problémám, legfeljebb nehezen tudok időnként elaludni, de ez azért van, mert forog az agyam folyton. Annyi tanulságom volt az egészből, hogy ha ezt az energiát, amit ebbe kéne fektetnem, hogy elérjem azt a jutalékszintet, amikor már hátradőlhetek, azt befektetem a saját céljaimba, akkor elérhetem őket. Abban igaza van, hogy az MLM azon kevés dolog egyike, amelynél, ha kiépítesz egy komoly rendszert, akkor a hátralévő életedben a jutalékból élhetsz király módon, de a véleményem az, hogy ezt mással is meg lehet csinálni, habár kétségtelen, hogy nem ilyen felülről segített módon, mint a Sunrider rendszere.
Mindenesetre, egyszer kipróbálom a cuccot...

Üdv Jack

köme Creative Commons License 1998.07.08 0 0 176
Izgat a people franchise kifejezés jelentése pl. Ha McDonald's üzletet indítok, akkor is azt kérik, hogy ne kérdezzek, ne vitatkozzak, csináljak mindent pontosan úgy ahogy a franchise szabványban leirták. Az MLM-ben is erre biztatnak, hogy kezdetben ne kérdezzek, ne értelmezzek csináljam úgy ahogy a "szponzorom" mondja. Így ha ő tisztességtelen én is az leszek, amíg nem jő a megvilágosodás. És persze ha ez későn érkezik vagy soha akkor az épített kereskedelmi hálózat is tisztességtelen módszerekkel fog müködni.
Mit gondoltok? Szükséges, lehet egyáltalán ez ellen törvénnyel védekezni, vagy képes kiszürni ezeket a hálózatokat a piac?
medwe3 Creative Commons License 1998.07.07 0 0 175
Dudgyere!
Tudodmit, ott is felteszem Neked, mennyünk oda.
Itt meg maraggyon a joska emléke a Darnel otkotürtyével!
medwe3 Creative Commons License 1998.07.07 0 0 174
Dudgyüli!
A büdzsid most nyitott egy ijjen témályú topikot, asziszem, oda.
Ha nem szégyelleném, még én is belebrummannék.
De egyelőre kivárok! (hátha más)
medwe3 Creative Commons License 1998.07.07 0 0 172
A dyslexia meg az, amikó valaki a lekszikállis tudását fitogtassa!
:-)
belakov Creative Commons License 1998.07.07 0 0 171
má én is dyslexiás lettem. ótkotür, ótkotür, ótkotür...
belakov Creative Commons License 1998.07.07 0 0 170
harandrág -> mint a combfix, csak középen összeér

ótkötür -> dyslexiás régi tükör (szabad fordításban a legutóbbi divat szerinti)

Csak szóljatok ha kell valaki gyertyát tartani!

medwe3 Creative Commons License 1998.07.07 0 0 169
Dudkotür!
Hát az meg mi?
medwe3 Creative Commons License 1998.07.07 0 0 167
és a harnadrágot?
medwe3 Creative Commons License 1998.07.06 0 0 165
Dudifix!
Há éppen ezaz!
A Szörnynek csak fekete vót, ezér hagytam ott őtet.
Én a testszínűre indulok.
De arra nagggyon!
medwe3 Creative Commons License 1998.07.06 0 0 163
és mi lesz a combellával?
medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 161
Dudcinca!
a nagy titok,:
mög köll várni, amíg a filé letöltődik.
Mögvártam.
Az eredmény:

Lovagi torna

1. Szörnyella a pirítóshoz: jún 29 12:33 PM
2. dollárpapa 1:48 PM
3. medw 4:20 PM
3. Szörny 4:24 PM
4. Dud 4:30 PM
5. medw 4:32 PM

lyó kotorálástot!

medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 159
Dudasics!
Vagy a Lovalagi, vagy az Udvarlásch topikban.
javaslom:
1.ctrl+f
2. csíkba bepöty: combf
3. "le"
4. okulás
:-)

és a két hozzászollás között van különbség. A helyes megfejtés beküldhető ma estig, ide. A megfejtő között egy medwepuszát sorsolok ki, ha a közjegyző elfordul, vagy hazamegy.

medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 156
Dudrákotty!
Azok lettünk.
Még tennap éccaka be akartam brummanni az udvarlósba, de a rdsz nem engedett be. Aztán szétment a kapcsolat, és elhúztam aludni.
Azt álmodtam, amit kérdeztem volna Tőled, te drága ki tündér!
A Szörnyella de Lajostól azért pártoltam vissza Hozzád, mert neki csak fekete comfixája van. Hogy vagy Te ezzel, édes?
(találkozóilag kérdem)
medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 155
Dudrákotty!
Azok lettünk.
Még tennap éccaka be akartam brummanni az udvarlósba, de a rdsz nem engedett be. Aztán szétment a kapcsolat, és elhúztam aludni.
Azt álmodtam, amit kérdeztem volna Tőled, te édes!
A Szörnyella de Lajostól azért pártoltam vissza Hozzád, mert neki csak fekete comfixája van. Hogy vagy Te ezzel, édes?
(találkozóilag kérdem)
medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 153
vaúúúúúúúú!

(merhogy fontos a nyelvtudás is)

Medwe Creative Commons License 1998.07.02 0 0 151
offtopik Dudricácskám!
Több topikban - először a bemutatkozósban - elmondtam, hogy én vagy a medwegyew-tri, csakhát az emilcímem.
Emelem nem lesz, mert merheség!
Hogy mijen kocsival lyárok?
Találd ki!
(és gyere a találkozóra!)
pipi Creative Commons License 1998.07.02 0 0 150
MLM poharam az MLM ellenzőkre
medwe3 Creative Commons License 1998.07.02 0 0 147
Dudrinkó!
Az ijen offtopikokat ezentúl emilben, lécci!
:-)
Feher Tigris Creative Commons License 1998.07.01 0 0 145
sziasztok,

mar megint kettobe estem szet, nem szandekos.
nem tudom, egyetertetek-e velem, de Magyarorszagon minden igy zajlik, mint ez az MLM hullam. ez volt a Gorenje-vel, regebben az orkankabattal, a locsolhato labdaval, amibol kinott a haj, stb. a dyzs altal mondott szamok melle hadd mondjam, hogy pl. Hollandiaban 15 ev utan van 10000 Amway forgalmazo. ott szepen szolidan fejlodik, semmi tarsadalmi robbanas, nalunk meg egy ev alatt 100000 belepo-kilepo-utalkozo-dicsoito-megoszto stb. szoval innen is azt mondom, ez nem az MLM. ez mi vagyunk.

Feher Tigris Creative Commons License 1998.07.01 0 0 144
sziasztok,

hogy pontosan lassatok azt, ahonnan en ervelek: en csinaltam nem egy, de ket rendszert. azert, hogy lassam, vajon a rendszer rossz, vagy csak en nem vagyok alkalmas. rajottem, hogy rendszertol fuggetlenul ez nekem nem valo. nem is mondom senkinek, hogy ez lehet elete eselye. de azt se mondom senkinek, hogy pl. marketingesnek lenni jo, mert tudom, hogy vannak emberek, akik jobban szeretnek egy asztal mellett ulni, becsulettel nyolc orat ledolgozni, majd hazamenni, es nem egyik targyalasrol a masikra jarni, alkudozni, taktikazni, azt mondani, hogy az 'en x termekem jobb, mint a masike'. vagyis _minden_ foglalkozas csak az emberek bizonyos reszenek OK, csak ok csinaljak jol, csak nekik fekszik. nincs ez mashogy az MLM-mel sem.
kerdes, hogy a szisztema karositja-e tarsadalmat. kerdezem: jobban karositja-e a mozi az emberi kapcsolatokat, mint a szinhaz, ahol nem elo szineszek jatszanak, es nem reagalhatsz, ket oraig neman magad ele bamulsz. meg jobban karositja-e a TV, amit orakon at bamulsz, foleg most (foci-ozvegyek). aztan karositja-e a tomegkozlekedes (tomott 7-es busz csucsforgalomban). stb. pont az MLM-en kerni szamon a tarsadalom elmaganyosodasat, elembertelenedeset, olyan mint egy pattansra kenni eletunk osszes problemajat.
ha van kedvetek, en szivesen elemeznem a kerdest szociologiai helyett kozgazdasagtani oldalrol.

Laci Creative Commons License 1998.07.01 0 0 143
Dudusch,

ok, ok. Így már értem, hogy mit akartál. Egyébként maga a félreértés abból adódott, hogy én a már meglevő körülményeket konstansnak veszem, hogy egy adott dolgon változtathassak. Ez persze mindig adott időpillanatra vonatkozik. És ha két legyet tudok ütni egy csapásra, hát annál jobb.

A kiemelésed nagyon ügyes. Már megfigyeltem én, egy másik topicban, hogy bizony a Dudusch gyorsan tanul (és nem csak tőlem, biztos Wágner kocsmájában jobb tanfolyam volt, mint amit itt sebtiben összeütöttem)

Laci

dyzs Creative Commons License 1998.07.01 0 0 141
Dudusch

Igen. Sajnos az MLM nélkül is silányulnak a kapcsolatok. És a pénz mér mindent. De továbbra is fenntartom, hogy az MLM-el még jobban silányulnak. És nem látom, hogy bármilyen szabályozás (akár önszabályozás) létezne ezen a területen. Ezt pedig veszélyesnek tartom.

Laci Creative Commons License 1998.07.01 0 0 140
Dudusch,

te itt most leírtad, hogy elsilányultak az emberi kapcsolatok. Igaz! De ez nem mentség az mlm-eseknek. Ők azok, akik önzően, saját céljaik, boldogulásuk érdekében tovább silányítják őket. És ha valaki elkezd egy ilyet, akkor annak aztán jó nagy korrekcióra szorulna az erkölcsi értékrendje. Pláne, ha cihológus...

dyzs Creative Commons License 1998.07.01 0 0 138
Fehér Tigris!

Szerintem a rendszer maga káros. Nem az ahogy csinálják.

Cowboy-nak egy kicsit erős a hasonlata, ezért én ajánlok egy másik analógiát. Gondolom Te is elítéled az autónepperek tevékenységét. Akik olcsón megvesznek tragacsokat, majd kicsit kozmetikázva a dolgot nagy haszonnal túladnak rajta. Ha jobban megnézzük a dolgot, itt sem történik semmi "rossz". Hiszen a vevő saját akaratából veszi meg gépkocsit. Igaz, a kilométeróra kétszer átpörgött, a fényezés alatt rozsda van, de erről a vevő meggyőződhetne ha nagyon akarna. Szóval a nepper is "üzletember" aki a legjobb színben tünteti fel az áruját, és eladja annyiért, amennyiért lehet. Nos, ennek ellenére IMHO meg kellene szüntetni ezt a tevékenységet, mert nem tisztességes.

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy minden MLM-es eladó ilyen módon becsapja a vevőt (bár nincs kizárva, mert mint már írtam nicsn SEMMILYEN kontroll arra, mit mond 4szemközt a potenciális vevőnek). Nem. Tisztában vagyok vele, hogy vannak nagyon jó termékek, amelyeket ilyen módon árulnak. Csak azért hoztam fel a példát, mert azt is, az MLM-et is lehet "magyarázni".

Én magát a módszert látom társadalmilag rendkívül károsnak (mert tönkreteszi illetve átértékeli a társadalom szövetét jelentő emberi kapcsolatokat). És ezért legszívesebben betiltatnám, de minimum kidolgoztatnák valami nagyon erős szabályozást, hogy ne lehessen partizánkodni, ne lehessen becsapni embereket.

Cowboy Creative Commons License 1998.07.01 0 0 137
Ehhez a témához is hozzá kell szólnom és elöre tudom, hogy ha DrTj olvasná biztosan ennek sem örülne! Szóval egy régi osztálytársamat fölhivtam, akinek huszon valahány év után szinte az elsö kérdése volt, hogy ismerem-e azt a mlm társaságot aminek Ö is a tagja és rögtön küld ismertetöt. Az elsö lapra nézve már láttam, hogy a szokásos agymosásról van szó. Amikor egy katalógust kértem, tanácsolta, menjek el a legközelebbi gyülésükre. Most egy másik ismerös keresett meg, egy másik "bomba" üzlettel, csak menjek el a megbeszélésre. Kiváncsiságból elmentem, de teljesen felháboritott ez az egész. 1. Fizessek azért, hogy belépjek. 2. Fizessek azért, hogy a megbeszéléseken résztvegyek, amin nem mondanak semmi konkrét tényt. 3. Fizessek azért, hogy egyáltalán megtudjam mit adok el és mennyiért. 4. Fizessek azért, hogy "jogos" legyek eladni, vagyis vegyek részt egy tanfolyamon. 5. Az ezekre forditott idöt még nem is szoroztam be semmilyen óradijjal. Végül ami a legszemetebb az egészben (és biztos vagyok, hogy Telkes ‘ÚR’ ezt nagyon is jól tudja, hiszen ezért csinálja) a baráti kapcsolatokat használja a saját üzleti céljaira, hiszen egy barátnak sokkal nehezebb nemet mondani. Tisztelt Sma, nem tudom, hogy te mennyit keresel ezzel, de szóvá teszed, hogy nem vagyunk toleránsak. Tudom, hogy egy kicsit erös a hasonlat, de azt hiszem a fasizmussal sem vagyunk eléggé toleránsak, pedig jót akartak a népnek és Kruppék is jól megszedték magukat. Igaz, nem mindenki élvezte, volt akinek a kárára történt.
Cowboy
medwe3 Creative Commons License 1998.06.30 0 0 136
Tigrincs!
Csináltam egy statisztikát az emvéjről, úgy két éve. Akkor volt 60.000 tagjuk. Ebből aktív úgy 9-10.000. Többen másodszor és elég sokan HARMADSZOR léptek be.
És egy nagyon fontos adat.
A kilépettek száma 600.000 (hatszáz-ezer)!!!
Nagyon sokfélék vagyunk.
És mi, akik vagyunk valamilyenek, még nekünk is vannak jobb és rosszabb pillanataink.
Az ilyen utóbbiban még segíthet is egy rendszertagság.
De ez még nem bizonyíték semmire.

Te is, Telkes is említettétek, hogy lehet jól és rosszul csinálni. Védekezésül. Ez olyan, mint a "létező" szocializmus. Az eszme, ugye, mint tudjuk, jó, csak hülyén hajtják végre...

És még valami.
A legtöbb mlm-es felhívás így szól: legyen önmaga főnöke. Mi a helyzet akkor a azokkal, akiről Te írtál?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!