Keresés

Részletes keresés

BLaci Creative Commons License 1998.06.17 0 0 31
A legszomorúbb látni azt, hogy a kedves
ismerős (barát, szomszéd, kolléga) hogyan
változik át az agymosás hatására egy
agresszív csőlátó ügynökké.
Jack Creative Commons License 1998.06.17 0 0 30
Akár átnevezhetném a címet idealizmusra. :))
Csak tudjátok, igazából az gondolkodtat el, hogy vajon mi van akkor, ha valaki elkezdi az örök élet vizét árulni (az igazit), MLM formában? (Most tekintsünk el attól, hogy szemétláda, mert pénzért adja, - az más kérdés, hogy azért neki is pénzbe kerül előállítani), szóval, valószínű, hogy ugyanez a szkepticizmus venné körül a dolgot, nem?
Azt mondják, a 300 cégből 10-13 az, amelyiket komolyan lehet venni...
Jack Creative Commons License 1998.06.17 0 0 29
Devnull!

De, arra. Te honnan tucc róla?

Ez esetben tényleg kemény munkáról beszélnek, hogy csak 8 hónap, egy év körül lesz eredmény, és mire elengedheted magad, az 3-5 év, ha naponta tartasz 2 előadást.
Ha belegondoltok, ezzel az energiával bármit el lehet érni... de mondjatok még egy olyat, aminek a végén hátradőlhetsz a székben, és nézheted a számlád növekedését?
A saját cégre meg figyelni kell mindig, mert ha nem törődsz vele, kész.

devnull Creative Commons License 1998.06.16 0 0 28
Jack,

csak nem a T. Józsira, és a Calli-teára + stb. gondolsz?
Mert az ilyen "gyógyhatású" izékkel való emelemezés az igazi nagy átverés. Nézd csak meg bármelyik "gyógytermék" ismertetôjét, oda van írva: a gyógyteát (stb) különbözô szigorú diéták mellett kell alkalmazni, minimum éhgyomorra, stb.
Na csodálkozol, hogy jobban lesznek tôle? A böjt gyógyít a legjobban, tehát az, hogy nem zabálsz-piálsz egyfolytában koleszterint meg miegymást.
A Wágner ha Calli-teát inna persze hogy kigyógyulna az alkoholizmusából, de nem a tea miatt, ahnem azért, mert a kúra alatt nem ihatna sört (meg fröccsöt se....).
A T. Józsi meg azért van a buliban, mert figyeli hogy a hálózatban ki a legjobban agyatlanított, leggátlástalanabb nyomulógép, azt aztán eladja a fejvadász cégén keresztül jópénzért.
Csak semmi idealizmus...

HAME Creative Commons License 1998.06.16 0 0 27
Jack,
nem azt mondják, hogy kemény munka. Azt mondják, hogy egymilliót fogsz keresni hetente.
Az 1500 Ft-s fogpaszta az mitől olcsóbb 30%-al? Ráadásul nem tudod, hogy fél év alatt nem kopnak-e el teljesen a fogaid tőle.
Medwe Creative Commons License 1998.06.16 0 0 26
Jack, én értettem, mit kérdeztél.
Nem véletlenül válaszoltam ezt.
Az első árucikk a rengeteg balek.
Ezeket vásárolják meg bagóért.
Aztán ezekkel vásároltatnak meg tréningeket, kazettákat, könyveket, sikersztorikat és minden más lókakit. (és sok embernek ez valóban használ!)
Másodsorban forgalmaznak tisztítószereket, edényeket és egy csomó ígéretet.
Már 1990-ben megígérték, hogy nemsoká lesz tévé meg autó. És ilyen egyelőre nincs!
Azt hazudják folyamatosan, hogy az usában az összkereskedelem 55-60%-a ebben a formában (mlm) zajlik, és ez fel fog menni 85-90%-ra.
No comment
Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 25
Úgyértem, milyen termékeket árulnak?
Medwe Creative Commons License 1998.06.16 0 0 24
befojásolható szerencsétlen álomgyárosokkal!
Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 23
Az Amway mikkel foglalkozik konkrétan?
Valentine Creative Commons License 1998.06.16 0 0 22
Nekem az a bajom az Amway-jel (bár nem ez az egyetlen ilyen co.) hogy olyan, mint egy vallás. A tagok bizonyságot tesznek másoknak, hogy mielőtt amwayeztek, szegények voltak, de azóta hogy megváltozott az életük, nincsenek anyagi gondjaik, boldogok! A falon szentkép a "mennyről": Esterházy-kastély, előtte Rolls Royce. Az arany, ezüst, gyémánt és még ki tudja milyen embereket nyugodtan azonosíthatjuk a prófétákkal. Az atyaúristen pedig a PÉNZ.

Az MLM jó dolog is lehet. Maga a rendszer csak annyit jelent, hogy nem egy közvetlenül központilag irányított szervezetről van szó, hanem több szinten megy a vezetés. (jól tudom?) Ez nem feltétlenül jelenti az előbb vázolt kvázi-vallási rendszer létrehozását.

Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 21
Najó, de mit szólsz ahhoz, amikor azt mondják az ismertetőn, hogy minden második feladja a második héten, sokan abbahagyják pár hónap múlva, és nagyon kemény munka kell hozzá?
Medwe Creative Commons License 1998.06.16 0 0 20
Salynos nekem vannak... (proszim vász peknye!)
Sok kapcsolatomat vesztettem el a mlm miatt.
Montam neki: gondúkozz mán.
Ő csak hitt. A felyét nemhasznáta.
Aztán nem lyött be néki.
Most szégyelli magát.
A dinka. (dinkák!)
HAME Creative Commons License 1998.06.16 0 0 19
jajjajjajjajjaj!

Hát ezt az őrült baromságot meg ki vakarta már megint elő. Az egész MLM a pilótajáték "üzleti" megfelelője. Amíg a pilótajátékban az elhaló ágakon levő szerencsétlen emberek éltetik a szervezőket, addig a MLM-nél az eladhatatlan próbacsomagok. A beszervezésnél nem azzal kecsegtetnek, hogy házaló porszívóügynök leszel, hanem azzal, hogy amikor már tízezer saját ügynököd lesz az alattad levő piramisban (szerintük ezt kiépíteni nem probléma, max. 3-4 nap) akkor heti 1-2 millkó lesz a bevételed. Esetleg dollárban.
Egszer volt szerencsém félszemmel követni egy ilyen M-Way szervezést. Egy üzleti megbeszélésen voltam egy kávéházban, és tőlünk 2 asztallal arrébb folyt a tevékenység. Amikor melletük elmenve haladtam a WC felé, az illető úr éppen elkezdte az ismertetőt. Mire jöttem vissza a pisilésről már, HUF-ban számolva, heti negyed millcsi bevételnél tartott. És még csak prosztata problémáim sincsenek. Képzeljétek el mennyinél tarthatott egy fél óra mulva.

dyzs Creative Commons License 1998.06.16 0 0 18
Jack és Jackie!

Az ingyenes nyaralás általában a time-share üdülők csalija. A következőképpen működik a dolog:

"Nyersz" Xezer forint értékben egy hetet valahol (általában Kanári Szigetek) egy négycsillagos appartmanban.
Szigorúan ki van kötve, hogy csak azzal a charter járattal repülhetsz, amelyet ők biztosítanak.
Általában azt is nagyon szűkre szabják, hogy mikor veheted igénybe a "megnyert" hetedet. (Max. egy hónapos intervallum)
Legtöbbször a charterjárat ára annyi, mint egy hét egy két- vagy háromcsillagos appartmannban + odáig a repülő.
Tehát amit "nyersz" az maximum két csillag. Azaz ugyanannyi pénzért egy kicsit jobb helyen lakhatsz. Ezt ellensúlyozza viszont, hogy ott helyben minden drágább.
De ez az egész off topic, mert ezt tipikusan nem MLM-el arusítják. Van egy előadó aki meg akar győzni arról, hogy milyen bombaüzlet ez neked. Annyi csak a közös az MLM-el, hogy legalább akkora becsapás.

Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 17
Hát, ezaz, hogy be lehet lépni csak fogyasztónak is, akkor már kb. 30%-al olcsóbban kapod. De ha már lehet, akkor miért ne szervezne is be az ember valakit, főleg ha meg van győződve róla, hogy ez tényleg tutti jó dolog. Senkit nem akarnék valami szarra rábeszélni. Viszont, bennem is megvan az ellenérzés. Sz'al, nemtom. Nomindegy. Kipróbálom, milyen a termék, osztán majd nyilatkozom. Teljesen pártatlanul, csak azt fogom leírni, amit tapasztaltam a termékkel, és az egész üggyel kapcsolatban. ok?
Jackie Creative Commons License 1998.06.16 0 0 16
Jack, ha még csak vaszilálsz akkor nincs veszve semmi. Én nem csinálnám semmi pénzért.
Lehet ezt másképp is, csak kicsivel nehezebb.

Sok sikert,
Jackie

Benoe Creative Commons License 1998.06.16 0 0 15
Nekem a családom különböző tagjai időről időre belépnek vagy egy Amwaybe, vagy egy Cal. Fitnessbe, vagy máshová. Nem szerveznek be senkit, csak megveszik azokat a terékeket, ami meggyőződésük szerint jó.

Igaz, ez már nem MLM. De azért ott is vannak jó termékek.

Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 14
Jackie/Killerjack! :)

Köszönöm kedvességed! :)
Anyámnak is csak a szálloda lett volna Svájcban vagy Görögországban. Node akkoris 80000. Mi ebben nekik a poén? És főleg, mivel nyerték? :o Úgyértem, mi ebben a reklám, ha csak a telefonkönyvből kinézik a címet? :o

Najó. Kimondom kereken, miért kérdezek ilyeneket itt. Találtam egy olyat, ahol az illetőnek a neve a garancia, meglehetősen ismert figura (és nem negatív értelemben).
És a termék is igen vonzó, meg természetesen a perspektívák is. És nem lihegős a stratégia, hanem amit írtam. Úgyhogy, kicsit tanácstalan lettem.
Ugyanúgy elleneztem én is az egészet, a leírt ellenérvekkel.

yuppie Creative Commons License 1998.06.16 0 0 13
Én mindig elmegyek az ilyen bemutatókra, mert imádom nézni a hülye arcokut miután felteszek egypár általatok már itt megírt kérdést (ÁFA, OÉTI szám, Minőségi tanúsitvány, valódi haszon) Ekkor ugyanis ezek a szegény emberek előszőr csak nem értik mit akarsz, utánna megjelenik az arcukon a döbbenet, a végén ők kérnek bocsánatot, miszerint valamit rosszul magyaráztak el neked. Hatalmas élmény, ajánlom mindenkinek!
Jackie Creative Commons License 1998.06.16 0 0 12
az üdüléssel kapcsolatban meg a nővérem is nyert egyet. Tényleg nyersz, de csak annyit, hogy a normál apartmanos 1 hét árából kijön a szállodai költség ellátással. vagyis valóban nyertek valamit
KillerJack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 11
Jack, csak kedves próbáltam lenni, mint szoktam az idegenekkel. Mindenkinek csak egy dobása van! ;-(o) lehetek JackKiller is.

Lehet profi módra is játszani ilyen üzletemberesdit, de úgy tudom, hogy direkt tanítják ezt az utánfutó stílust, addig lihegni a nyakába míg beadja a kulcsot és elmegy. Különben nem működne a jól kiszámolt statisztikai arány 15% vagy mi ?

Jackie

Medwe Creative Commons License 1998.06.16 0 0 10
hant, a lényegre tapintottál. Ezek a hálózatok elsősorban a beszervezett, agymosott, meghülyített tagjaikból élnek, a bevételeik többsége éppen az ilyen költségekből jönnek össze. A forgalmazott termék csak ürügy!
Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 9
Hát, nem csodálom... :)
Az szerintetek mi lehetett, amikor anyámékat felhívták, hogy nyertek egy utat külföldre 80000 Ft értékben, menjenek el az irodába, hogy megbeszéljék a részleteket? Persze anyám nem ment el, de mi lehetett ebben a lényeg?
Lehet hogy tényleg nyertek? Ha nem, akkor viszont hogy gondolták, hogy átb****sal ráveszik őket, hogy elmenjenek, és biztos megveszik a terméket, vagy belépnek a hálózatba? :o
hant Creative Commons License 1998.06.16 0 0 8
Egyik ismerősöm tavaly előtt megpróbált beszervezni az egyik ilyen hálózatba.
A belépés sem tőkeigény mentes.
Tagsági díj, a "hurrá,de jók vagyunk" újság éves előfizetése és a bemutató csomag (ha nem bontom fel, akkor visszaveszik, de akkor hogy mutatom be?) össz díja kb. 15000 Ft-ot tett ki.
Az újságból megtudhatjuk: de jó nekünk, mennyien terjesztik a termékeket a Földön, az alapítók és szűkebb családja (1. szint) milyen jól élnek a mi munkánkból, a képen látható budapestsportcsarnok nagyságú gyárból látják el termékeikkel a terjesztőket, az arany pontokat szerzettek akár még meg is nézhetik, stb. Reklám termékek is vásárolhatóak jó pénzért ( sehol egy potya toll v. szatyor ).
Az un. termékbemutatóra kiváncsiságból mentem el.
Megérkeztünkkor mindenki barátsággal köszöntötte egymást. A tavaszi programot szervezték éppen a Balaton prtjára. A 3 napos
míting ára 28000 Ft körül volt fejenként. (lehet részletre is)
Az előadásra a belépti díj 300 Ft.(és még egy darabot sem adtam el, csak a kiadás, haszon a szervezőknél)
A bemutató egy egyházi szertartás és egy szinházi előadás keveréke.
Először felállva, szinpadra hívva, örömujjongással köszöntötték az új belépőket, utána ugyanígy a előző hónapban extra profitot termelő eladókat. Folytatásnak egy kaliforniából direkt a mi kedvünkért hazalátogató odaszakadt magyar próbált meggyőzni, hogy milyen jó a rendszerváltás és ezáltal milyen jó nekünk, mert kis hazánkat az ő termékeik által, a hasznunk adójából felvirágoztathatjuk.
Következett egy fogorvos házaspár előadása (akik egymást beszervezve 3évvel ezelőtt) arról, hogy nekik mostmár tényleg milyen jó (igaz az állásukat azóta sem adták fel, nem is tudom miért?), hiszen milyen sokan termelik alattuk a profitot. Sokukat a rendelőjükbe járók közül szerveztek be.
Ezután következett a termékbemutató.
Egy terjesztő próbálta meggyőznia a többieket a termék csodálatos tulajdonságiról. KERMI szám, OÉTI szám, egyéb, a magyar törvények által kötelezően előírt szám, leírás nuku.
A végén mindenki átszelleműlt arccal, mosolyogva távozott. Hozsanna!
Kezdtem megérteni a nálunk egyre terjedő szekták filozofiáját.

Valamiért nem lettem terjesztő...

Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 7
Jackie!

Rendes tőled, hogy így első látásra megkedveltél, hogy magadat is így hívod. :)))

Mindenki!

Tehát akkor az alap probléma ezzel az üzletkötési móddal az, ha valaki erőszakosan akarja eladni a dolgot? Tehát, többször visszahív, nyaggat, ésatöbbi?

Amennyiben meghívnak egy előadásra csak úgy, hogy meghallgasd, mit mond az illető, röviden elmondja az egészet (nem ismétli önmagát, megmutatja a dolgokat, és válaszol a kérdésekre, ezután megadja a névjegyét) és utána nem hívogat vissza, akkor mi a vélemény?

Jackie Creative Commons License 1998.06.16 0 0 6
Kedves Jack,

tudod, hogy kedvenc nevem bitorlod ? okay lehet, hogy a te kedvenced is ;-))

szóval a multi-level marketing, mi ?
az alapvető ötlet nem rossz, mármint, hogy privát légkörben hülyítsük meg az embereket, merthát ugyi egy baráttól (ismerőstől) nem tart az ember, hogy átveri, vagy beleviszi a tutiba.
Egy baj van vele, kurvára megváltozik tőle az ember. Nagyon igaz amit dyzs írt. A folyamatos basztatás után meg ugyis mindenki el fog menni csak hogy békén hagyják...

Személy szerint nem szeretem ezt a fajta üzletkötést.

Meg ne olyan akarjon 'gazdaggá' tenni, aki öltönyt visel és szandált vesz fel hozzá. Esetleg még fehér zoknit is... :-((((
Az sem jó ha valaki túl jól öltözött, mert az gyanús. Meg fitogtatni az üzlet által elért eredményeit, mert az nem fair. Ha utánagondolunk minden belépővel kevesebb lesz az esély, hogy gólyaként elérd ugyanazt és annál magasabbra emeled pártfogód. Nekem ez nem tetszik.

Jackie

dyzs Creative Commons License 1998.06.16 0 0 5
Jack

A kiegészítő kérdésedre. Ha tényleg jó a termék, akkor mondd el a barátaidnak anyagi érdek nélkül, hogy vegyék meg. Abban a pillanatban, hogy anyagi érdeked fűződik hozzá már nem ugyanaz. És nekem speciel nem is lenne hiteles.

1. Akkor is. Nekem a legdrágább dolog az életben az időm. Szeretm saját magam beosztani. Ha egy barátommal találkozom, nem azért teszem, hogy "üzleti" ajánlatot tegyen nekem.

2. Bármilyen cég is garantálja a terméket, azt hogy az eladó 4szemközt mit mond nem garantálja/kontrollálja senki. Így azt mond amit akar.

3. Igazad van, nehéz vállalkozást kezdeni ezen dolgok nélkül. De nem nehezebb mint multilevelben meggazdagodni. Hidd el, több közeli ismerősöm is sajnos ilyesmire adta a fejét, és a kezdeti sikerek után később nagyon kemény munkával sem tudtak előrébb jutni.

4. Így van.

Medwe Creative Commons License 1998.06.16 0 0 4
mlm: az évezred egyik legnagyobb átvágása, az emberi butaságra épített extraprofit szerzés, a valahova tartozás és az elismertség igényének aljas kihasználása, ami sok ember számára valódi felemelkedést, üres életének céllal való kitöltését, sokak számára némi zsebpénzt, nagyon kevesek számára kiqrt nagy gazdagságot lyelent. Brum!
Csülök Creative Commons License 1998.06.16 0 0 3
Jack,
tételezzük! Mikor harmadszor jössz, vagy hívsz pont mikor a kedvenc topicomba írogatok, akkor is az agyamra mész, az tuti.
Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 2
Bagolymondja!

Node ez tovább is igaz. Mert ha én is beszervezek valaki(ke)t magam alá, akkor attól én is megkaptom a 10%-ot, illetve az alattam lévő hálózat forgalmától függően a jutalompontokat.

Dyzs!

1. Igen, ez lehet, de ez attól függ, hogy adja elő magát az előadó.Ha egyszerűen csak annyi a dolog, hogy hallgasd meg, és aztán, ha tetszik, akkor szállj be, akkor is ez a véleményed?

2. Ez is jó szempont. És hogyha egy olyan ember , vagy egy olyan intézmény/cég a referencia, amelynek számít a neve? Teszemazt, egészségügyi termékről lévén szó,
egy kutatóintézet garantálja a termék minőségét?

3. Viszont, vállalkozást nem kezdhetsz el alaptőke, és tapasztalat nélkül.

4. Nem mindig olcsóbbak a termékek. Van amikor kifejezetten drágák.

Mindenki!

Megtoldanám a kezdőkérdést még annyival, hogy
tegyük fel, olyan termékcsoportról van szó, amit TÉNYLEG kipróbáltam, és TÉNYLEG jó az egészségnek. Tehát, nem csak a pénz- és sikervágy hajt, hanem az is, hogy tudom, másoknak jót teszek azzal, amit csinálok.
Legyen ez a kiindulóhelyzet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!