Keresés

Részletes keresés

Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 14
Jackie/Killerjack! :)

Köszönöm kedvességed! :)
Anyámnak is csak a szálloda lett volna Svájcban vagy Görögországban. Node akkoris 80000. Mi ebben nekik a poén? És főleg, mivel nyerték? :o Úgyértem, mi ebben a reklám, ha csak a telefonkönyvből kinézik a címet? :o

Najó. Kimondom kereken, miért kérdezek ilyeneket itt. Találtam egy olyat, ahol az illetőnek a neve a garancia, meglehetősen ismert figura (és nem negatív értelemben).
És a termék is igen vonzó, meg természetesen a perspektívák is. És nem lihegős a stratégia, hanem amit írtam. Úgyhogy, kicsit tanácstalan lettem.
Ugyanúgy elleneztem én is az egészet, a leírt ellenérvekkel.

yuppie Creative Commons License 1998.06.16 0 0 13
Én mindig elmegyek az ilyen bemutatókra, mert imádom nézni a hülye arcokut miután felteszek egypár általatok már itt megírt kérdést (ÁFA, OÉTI szám, Minőségi tanúsitvány, valódi haszon) Ekkor ugyanis ezek a szegény emberek előszőr csak nem értik mit akarsz, utánna megjelenik az arcukon a döbbenet, a végén ők kérnek bocsánatot, miszerint valamit rosszul magyaráztak el neked. Hatalmas élmény, ajánlom mindenkinek!
Jackie Creative Commons License 1998.06.16 0 0 12
az üdüléssel kapcsolatban meg a nővérem is nyert egyet. Tényleg nyersz, de csak annyit, hogy a normál apartmanos 1 hét árából kijön a szállodai költség ellátással. vagyis valóban nyertek valamit
KillerJack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 11
Jack, csak kedves próbáltam lenni, mint szoktam az idegenekkel. Mindenkinek csak egy dobása van! ;-(o) lehetek JackKiller is.

Lehet profi módra is játszani ilyen üzletemberesdit, de úgy tudom, hogy direkt tanítják ezt az utánfutó stílust, addig lihegni a nyakába míg beadja a kulcsot és elmegy. Különben nem működne a jól kiszámolt statisztikai arány 15% vagy mi ?

Jackie

Medwe Creative Commons License 1998.06.16 0 0 10
hant, a lényegre tapintottál. Ezek a hálózatok elsősorban a beszervezett, agymosott, meghülyített tagjaikból élnek, a bevételeik többsége éppen az ilyen költségekből jönnek össze. A forgalmazott termék csak ürügy!
Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 9
Hát, nem csodálom... :)
Az szerintetek mi lehetett, amikor anyámékat felhívták, hogy nyertek egy utat külföldre 80000 Ft értékben, menjenek el az irodába, hogy megbeszéljék a részleteket? Persze anyám nem ment el, de mi lehetett ebben a lényeg?
Lehet hogy tényleg nyertek? Ha nem, akkor viszont hogy gondolták, hogy átb****sal ráveszik őket, hogy elmenjenek, és biztos megveszik a terméket, vagy belépnek a hálózatba? :o
hant Creative Commons License 1998.06.16 0 0 8
Egyik ismerősöm tavaly előtt megpróbált beszervezni az egyik ilyen hálózatba.
A belépés sem tőkeigény mentes.
Tagsági díj, a "hurrá,de jók vagyunk" újság éves előfizetése és a bemutató csomag (ha nem bontom fel, akkor visszaveszik, de akkor hogy mutatom be?) össz díja kb. 15000 Ft-ot tett ki.
Az újságból megtudhatjuk: de jó nekünk, mennyien terjesztik a termékeket a Földön, az alapítók és szűkebb családja (1. szint) milyen jól élnek a mi munkánkból, a képen látható budapestsportcsarnok nagyságú gyárból látják el termékeikkel a terjesztőket, az arany pontokat szerzettek akár még meg is nézhetik, stb. Reklám termékek is vásárolhatóak jó pénzért ( sehol egy potya toll v. szatyor ).
Az un. termékbemutatóra kiváncsiságból mentem el.
Megérkeztünkkor mindenki barátsággal köszöntötte egymást. A tavaszi programot szervezték éppen a Balaton prtjára. A 3 napos
míting ára 28000 Ft körül volt fejenként. (lehet részletre is)
Az előadásra a belépti díj 300 Ft.(és még egy darabot sem adtam el, csak a kiadás, haszon a szervezőknél)
A bemutató egy egyházi szertartás és egy szinházi előadás keveréke.
Először felállva, szinpadra hívva, örömujjongással köszöntötték az új belépőket, utána ugyanígy a előző hónapban extra profitot termelő eladókat. Folytatásnak egy kaliforniából direkt a mi kedvünkért hazalátogató odaszakadt magyar próbált meggyőzni, hogy milyen jó a rendszerváltás és ezáltal milyen jó nekünk, mert kis hazánkat az ő termékeik által, a hasznunk adójából felvirágoztathatjuk.
Következett egy fogorvos házaspár előadása (akik egymást beszervezve 3évvel ezelőtt) arról, hogy nekik mostmár tényleg milyen jó (igaz az állásukat azóta sem adták fel, nem is tudom miért?), hiszen milyen sokan termelik alattuk a profitot. Sokukat a rendelőjükbe járók közül szerveztek be.
Ezután következett a termékbemutató.
Egy terjesztő próbálta meggyőznia a többieket a termék csodálatos tulajdonságiról. KERMI szám, OÉTI szám, egyéb, a magyar törvények által kötelezően előírt szám, leírás nuku.
A végén mindenki átszelleműlt arccal, mosolyogva távozott. Hozsanna!
Kezdtem megérteni a nálunk egyre terjedő szekták filozofiáját.

Valamiért nem lettem terjesztő...

Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 7
Jackie!

Rendes tőled, hogy így első látásra megkedveltél, hogy magadat is így hívod. :)))

Mindenki!

Tehát akkor az alap probléma ezzel az üzletkötési móddal az, ha valaki erőszakosan akarja eladni a dolgot? Tehát, többször visszahív, nyaggat, ésatöbbi?

Amennyiben meghívnak egy előadásra csak úgy, hogy meghallgasd, mit mond az illető, röviden elmondja az egészet (nem ismétli önmagát, megmutatja a dolgokat, és válaszol a kérdésekre, ezután megadja a névjegyét) és utána nem hívogat vissza, akkor mi a vélemény?

Jackie Creative Commons License 1998.06.16 0 0 6
Kedves Jack,

tudod, hogy kedvenc nevem bitorlod ? okay lehet, hogy a te kedvenced is ;-))

szóval a multi-level marketing, mi ?
az alapvető ötlet nem rossz, mármint, hogy privát légkörben hülyítsük meg az embereket, merthát ugyi egy baráttól (ismerőstől) nem tart az ember, hogy átveri, vagy beleviszi a tutiba.
Egy baj van vele, kurvára megváltozik tőle az ember. Nagyon igaz amit dyzs írt. A folyamatos basztatás után meg ugyis mindenki el fog menni csak hogy békén hagyják...

Személy szerint nem szeretem ezt a fajta üzletkötést.

Meg ne olyan akarjon 'gazdaggá' tenni, aki öltönyt visel és szandált vesz fel hozzá. Esetleg még fehér zoknit is... :-((((
Az sem jó ha valaki túl jól öltözött, mert az gyanús. Meg fitogtatni az üzlet által elért eredményeit, mert az nem fair. Ha utánagondolunk minden belépővel kevesebb lesz az esély, hogy gólyaként elérd ugyanazt és annál magasabbra emeled pártfogód. Nekem ez nem tetszik.

Jackie

dyzs Creative Commons License 1998.06.16 0 0 5
Jack

A kiegészítő kérdésedre. Ha tényleg jó a termék, akkor mondd el a barátaidnak anyagi érdek nélkül, hogy vegyék meg. Abban a pillanatban, hogy anyagi érdeked fűződik hozzá már nem ugyanaz. És nekem speciel nem is lenne hiteles.

1. Akkor is. Nekem a legdrágább dolog az életben az időm. Szeretm saját magam beosztani. Ha egy barátommal találkozom, nem azért teszem, hogy "üzleti" ajánlatot tegyen nekem.

2. Bármilyen cég is garantálja a terméket, azt hogy az eladó 4szemközt mit mond nem garantálja/kontrollálja senki. Így azt mond amit akar.

3. Igazad van, nehéz vállalkozást kezdeni ezen dolgok nélkül. De nem nehezebb mint multilevelben meggazdagodni. Hidd el, több közeli ismerősöm is sajnos ilyesmire adta a fejét, és a kezdeti sikerek után később nagyon kemény munkával sem tudtak előrébb jutni.

4. Így van.

Medwe Creative Commons License 1998.06.16 0 0 4
mlm: az évezred egyik legnagyobb átvágása, az emberi butaságra épített extraprofit szerzés, a valahova tartozás és az elismertség igényének aljas kihasználása, ami sok ember számára valódi felemelkedést, üres életének céllal való kitöltését, sokak számára némi zsebpénzt, nagyon kevesek számára kiqrt nagy gazdagságot lyelent. Brum!
Csülök Creative Commons License 1998.06.16 0 0 3
Jack,
tételezzük! Mikor harmadszor jössz, vagy hívsz pont mikor a kedvenc topicomba írogatok, akkor is az agyamra mész, az tuti.
Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 2
Bagolymondja!

Node ez tovább is igaz. Mert ha én is beszervezek valaki(ke)t magam alá, akkor attól én is megkaptom a 10%-ot, illetve az alattam lévő hálózat forgalmától függően a jutalompontokat.

Dyzs!

1. Igen, ez lehet, de ez attól függ, hogy adja elő magát az előadó.Ha egyszerűen csak annyi a dolog, hogy hallgasd meg, és aztán, ha tetszik, akkor szállj be, akkor is ez a véleményed?

2. Ez is jó szempont. És hogyha egy olyan ember , vagy egy olyan intézmény/cég a referencia, amelynek számít a neve? Teszemazt, egészségügyi termékről lévén szó,
egy kutatóintézet garantálja a termék minőségét?

3. Viszont, vállalkozást nem kezdhetsz el alaptőke, és tapasztalat nélkül.

4. Nem mindig olcsóbbak a termékek. Van amikor kifejezetten drágák.

Mindenki!

Megtoldanám a kezdőkérdést még annyival, hogy
tegyük fel, olyan termékcsoportról van szó, amit TÉNYLEG kipróbáltam, és TÉNYLEG jó az egészségnek. Tehát, nem csak a pénz- és sikervágy hajt, hanem az is, hogy tudom, másoknak jót teszek azzal, amit csinálok.
Legyen ez a kiindulóhelyzet.

dyzs Creative Commons License 1998.06.16 0 0 1
Jack!

Jó téma. Röviden: mélységesen elítélem. (Jó az ilyet előre tisztázni). Ellenérveim:

1. Megrontja az emberi kapcsolatokat. Aki belép egy ilyen körbe, nem azért fog felhívni, mert szeretne veled talákozni, hanem azért hogy hasznot húzhasson belőled
2. Nincs semmilyen kontroll alatt. A szűk körben megtartott előadásokon azt mond az eladó amit akar. Akár hazudhat is, senki nem fogja ellenőrizni. A többi reklámot leglább mindenki látja, ezért ha valaki nyilvánvalóan hazudik, azt a konkurrensei beperlik.
3. Nagyon becsapják az embereket azzal, milyen gazdag lehet valaki. Ez csak a piramis csúcsán levő emberekre igaz,a hova most már szinte lehetetlen eljutni, vagy legalábbis semmivel több esély nincs rá mint mondjuk kemény munkával bármilyen vállalkozásban összeszedni néhány milliót.
4. Azt állítják, hogy a termékek jóval olcsóbbak, mert nem kell a reklámra és a terjesztésre költeni. Ez lehet, hogy néhány esetben igaz, de sokszor nem. Példa: az egyik ilyen cég által forgalmazott "univerzális" mosogatószert úgy állítják be, hogy ugyan drágább, de ötszörösre lehet higítani, és akkor már olcsóbb. A valóságban azonban higítva ötször annyi is kell belőle mint egy normál mosogatószerből

Nem folytatom mert már így is túl hosszú.

Bagolymondja Creative Commons License 1998.06.16 0 0 0
Ha én neked ajánlottam az Internettót, és beszerveztelek magam alá, akkor minden általad nyitott topic 10%-a engem illet, 10%-ot megtarthatsz, maradék a cégé. Viszont lehet belôled 3 zöld sasos topicnyitó, amiért jutalomból együtt ebédelhetsz velem (ha fizeted).

Ez a jövô útja, nincs mese. Mi is ott végezzük majd.

Jack Creative Commons License 1998.06.16 0 0 topiknyitó
Érdekelne, hogy kinek mi a véleménye erről a sokat vitatott vállalkozási formáról?
Öntsétek ki a lelketeket. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!