Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.11.11 -2 1 8

Esse ma vót

expesti Creative Commons License 2005.05.02 0 0 7

És már HIVATALOSAN is:
http://www.sajtoszoba.matav.hu/process?action=notice&id=2745
http://www.axelero.hu/axelero/20050502bemutatkozik.html

 

 

Bemutatkozik a Magyar Telekom Csoport

Budapest, 2005. május 02.

Magyarország legnagyobb márkaváltása valósul meg napokon belül. A Matáv Csoport nevet vált. A Matáv Rt. új cégneve Magyar Telekom Rt. lesz, a cégcsoport egyes üzletágai felveszik a nemzetközi T-márkákat: T-Com (korábban Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletág), T-Online (korábban Axelero), T-Mobile, T-Systems (korábban Matáv Üzleti Szolgáltatások Üzletág), T-Kábel (korábban MatávkábelTV). A márkaváltás új lendületet ad a Csoport minden tagjának a termékfejlesztésben és az ügyfélkiszolgálásban.

A 2005. február 22-i Közgyűlés jóváhagyta az Igazgatóság január 20-i döntését a Matáv nevének Magyar Telekomra történő változtatásáról, valamint a T-márkák teljes körű hazai bevezetéséről. Így - a cégbírósági bejegyzéstől függően - néhány napon belül megvalósulhat Magyarország legnagyobb márkaváltása.

A Magyar Telekom Csoport és anyacége, a Deutsche Telekom (DT) évek óta tartó szoros együttműködése az újabb T-márkák magyarországi bevezetésével tovább mélyül. A DT Csoporttal való szorosabb integráció a szakértelem és a nemzetközi tapasztalatok megoszthatóságát, a közös fejlesztések lehetőségét nyújtja. Ennek előnyeit élvezhetik majd ügyfeleink.

Dr. Karl-Gerhard Eick, a Deutsche Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese, valamint a közép- és kelet-európai leányvállalatokért felelős igazgatósági tagja elmondta: "A T-márka vizuálisan összefoglalja a nemzetközi vállalatcsoportunk által teremtett értéket - ezt ügyfeleink világosan felismerik, és a minőség és a teljesítmény határozott ígéretével kapcsolják össze. A "T" a kiválóság márkája, világszerte a minőség, az innováció és a hatékonyság szimbóluma. A Magyar Telekom profitál majd ebből a márkából, és egyúttal tovább erősíti azt. Efelől semmi kétségem sincs."

A T-márka a legkorszerűbb távközlési szolgáltatásokat és a csúcsminőséget jelképezi mindazokon a piacokon, ahol a T-márka képviselői jelen vannak. Ezáltal a név- és márkaváltás egy általános megújulás része a Magyar Telekom Csoport esetében is. A számos új szolgáltatás, innovatív megoldás bevezetése mellett ez jó alkalom arra, hogy a cégcsoport "belsőt" is váltson, javuljon az ügyfélkiszolgálás.

"A névváltás dinamizálhatja a vezetékes üzletágat. Az állandó minőség és a jó ügyfélkiszolgálás révén könnyebb lesz megtartani régi és megnyerni új ügyfeleinket. Célunk, hogy még több korszerű, még jobb ár/érték arányú, egyszerűbben és kényelmesebben használható minőségi szolgáltatást nyújthassunk ügyfeleinknek. A hazai távközlési piacon egyedülálló módon a T-márka reprezentálja a teljes kommunikációs portfóliót, hiszen nincs ma Magyarországon olyan távközlési szolgáltatás, amit ne lehetne a Magyar Telekom Csoporttól igénybe venni." - mondta el Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

A fentieken túl kiemelt cél, hogy a cégcsoport jelenlegi magas szintű és elismert társadalmi elkötelezettsége és szerepvállalása a jövőben tovább erősödjön. A márkaváltásnak köszönhetően a szponzorálásban is új dimenziók nyílnak, kiemelkedő nemzetközi eseményeken (pl. a németországi 2006-os Futball VB-n) jelenhetünk meg. Azonban a szponzorációs és adományozási tevékenység lokális jellege megmarad, a helyi kezdeményezések továbbra is a támogatási tevékenység gerincét jelentik majd.

Straub Elek kihangsúlyozta: "A Magyar Telekom Csoport a nemzetközi DT Csoport részeként Magyarország vezető távközlési szolgáltatója marad. Továbbra is elsődleges célunk a hazai ügyfelek igényeinek kielégítése. Az új márkák megöröklik a nevüket viselő üzletágak eddig felépített erősségeit, emellett új értékekkel gyarapodnak."

Magyar Telekom

A Matáv Rt. jogállását nevének megváltozása nem érinti, így biztosított, hogy minden meglévő ügyféllel a fennálló kapcsolat jogfolytonosan működjön tovább. A Magyar Telekom - jövőbeni megjelenését tekintve - olyan holding típusú szervezet, amely gyakorolja a tulajdonosi jogokat, koordinálja és irányítja a cégcsoporthoz tartozó, önálló márkanévvel rendelkező üzletágak tevékenységét, továbbá ellátja a csoportszintű operatív feladatokat, és képviseli a cégcsoport egészét. (A Budapesti Értéktőzsdén a társaság által kibocsátott részvények azonosítására szolgáló ticker MATÁV-ról MTELEKOM-ra változik, a New York-i tőzsdén használt MTA ticker változatlan marad.)

Tovább vizsgáljuk az értékteremtő nemzetközi terjeszkedés lehetőségeit Magyar Telekomként is, hiszen a tavaly augusztusban kihirdetett középtávú stratégiai program elemei nem változnak. Ebben az összefüggésben egy nemzetközi csoporthoz való tartozásunk látható megjelenése szintén előnyt jelent, aminek első eredményei a Telekom Montenegro (montenegrói távközlési társaság) sikeres akvizíciójánál mutatkoztak meg. A Magyar Telekom Csoport nemzetközi portfóliójába tartozó tagvállalatok, a MakTel (macedón távközlési társaság) és a Telekom Montenegro neve és márkája egyelőre változatlan marad.

A Magyar Telekommal a fentieken túl csak ritkán találkozhatnak majd ügyfeleink. Ugyanis őket a kiszolgálásukra hivatott, önálló márkanévvel rendelkező üzletág "szólítja" meg.

T-Com

A Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletága veszi fel a T-Com márkanevet. Egyéni ügyfeleink a jövőben ezzel a márkával találkozhatnak a leggyakrabban.

A Magyar Telekom Csoport vezetékes szolgáltatásait - telefon, internet, kábeltelevízió - magába foglaló T-Com új dimenziót nyit a vezetékes távközlésben. A T-Com a T-Online és a T-Kábel együttműködésével a vezetékes távközlés teljes spektrumát kínálja az egyéni, illetve a kis- és középvállalati ügyfeleknek.

A T-Com komoly nemzetközi hátterének, tapasztalatainak és a szorosabb együttműködésből fakadó szinergiáknak köszönhetően modern, dinamikus, innovatív, az ügyfelek igényeinek kielégítésére fókuszáló terület lesz a jövőben.

A T-Com az ügyfélközpontúság jegyében megkezdi egy egységes bolthálózat, a T-Pontok kialakítását. A T-Com 18 - részben újonnan megnyíló, részben átalakuló - üzletet magába foglaló T-Pont hálózatában a magas színvonalú ügyfélkiszolgálásra, valamint a T-márkákhoz tartozó ajánlatok egy helyen történő elérhetőségére törekszik. Így a T-Pont boltokban a T-Com termékei mellett megjelennek a T-Online, a T-Kábel és T-Mobile ajánlatai is. Ezzel egyidejűleg a T-Mobile több üzletében is helyet kapnak a T-Com termékei. Az üzletek egyszerű, átlátható elrendezése, valamint a jelentősen kibővített értékesítési és ügyfélkapcsolati csapat a gyorsabb, kényelmesebb ügyintézést szolgálja.

Az egyéni, valamint a kis- és középvállalati ügyfeleknek kínált jelenlegi termékportfólióra építve az év folyamán a T-Com számos új ajánlattal jelenik meg mind a hang-, mind az internetszolgáltatások területén. Júniustól jelentős, akár 50%-os percdíjkedvezményt kínál azokba az országokba indított hívások esetén, ahol a T-márka jelen van. Emellett további, kedvező átalánydíjas díjcsomagok bevezetése várható. Az év második felében a T-Com új hűségprogramot indít.

A T-Com elkötelezett az információs társadalom fejlesztése és az internet gyors hazai elterjesztése mellett. Ennek jegyében a T-Com folyamatosan csökkenti az internetezés díját, továbbá azt az új célt tűzte ki maga elé, hogy az ADSL-előfizetők száma 2006 végére eléri a 600 ezret. Emellett a T-Com májustól díjmentesen tovább növeli a szélessávú hozzáférések maximális sebességét.

T-Online

A T-Com üzletág egyik stratégiai pillére a T-Online, a Magyar Telekom Csoport piacvezető internetszolgáltatója, korábbi nevén Axelero.

A T-Online a Magyar Telekom Csoport legfiatalabb, de leggyorsabban növekvő vállalata. A pénzügyi dinamizmust tekintve az elmúlt évek adatai magukért beszélnek - a 2004-es évet már 737 millió forintos eredménnyel zárta az Axelero. Figyelemreméltóak az innováció mérföldkövei: élenjáró a tartalomszolgáltatásban (origo), a prepaid internetszolgáltatás, a szélessávú tartalomszolgáltatás (zeneáruház, videotéka) bevezetése szintén a vállalathoz kötődik.

A T-Online a jövőben is szeretné megtartani útmutató/innovatív szerepét, és hű lenni a T-Online márka értékeihez - dinamikus, barátságos, innovatív - a gyors és zökkenőmentes márkaváltás, valamint a márkaváltás által kínálkozó lehetőségek kiaknázása révén. A T-Online megújítja termékkínálatát, új, az egyedi igényekhez jobban igazodó, innovatív tartalomszolgáltatásokat vezet be, és még nagyobb hangsúlyt helyez ügyfeleinek kifogástalan kiszolgálására.

T-Kábel

A T-Com üzletág másik stratégiai pillére a T-Kábel, a Magyar Telekom Csoport kábeltévé-szolgáltatója, korábbi nevén MatávkábelTV.

A T-Kábel portfóliójában a "hagyományos" analóg kábeltévé mellett megtalálható a korszerű szélessávú internethozzáférés, a Kábelnet is. A T-Kábel célja, hogy minőségi szabadidős szórakozást kínáljon, szolgáltatása révén kitáguljon a világ, s közös élményekhez juttassa meglévő és leendő ügyfeleit. A T-Kábel jövőbeni tervei között szerepel a kábeltelefon és a digitális szolgáltatások bevezetése.

A T-Kábel május végétől kedvezményes belépési díjakkal kínálja szolgáltatását új ügyfeleinek.

T-Systems

A Magyar Telekom Csoport nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló üzletága, a korábbi Üzleti Szolgáltatások Üzletág a T-Systems márkanevet veszi fel.

A T-Systems márka, valamint a mögötte álló kompetencia támogatásával a Magyar Telekom Csoport T-Systems üzletágának lehetősége nyílik a nemzetközi tapasztalatok, trendek gyors és alapos megismerésére, amely elősegíti az üzletág térnyerését a rendszerintegrációs piacon.

A T-Systems Magyarországon teljes körű távközlési, informatikai és outsourcing kompetenciával rendelkezik, a 3000 legnagyobb magyarországi vállalkozást szolgálja ki, komplex megoldásokat kínál és rugalmas üzleti partner. A T-Systems ismeri és érti az üzleti piac céljait, elvárásait, ezért képes testre szabott megoldások kidolgozására. Proaktívan keresi az infokommunikációs piac kihívásait, ezek kezelésére testre szabott megoldásokat kínál, vagyis üzletfelei hatékonyabban koncentrálhatnak saját üzleti tevékenységükre. A T-Systems optimalizálja az ügyfél üzleti folyamatait, csökkenti a költségeket, és ezáltal növeli az ügyfél versenyképességét.

A Magyar Telekom Csoport T-Systems üzletágának kiemelt feladata a hazai piacon szoros együttműködés kialakítása, és tevékenységének összehangolása a Magyarországon már jelen levő - a Magyar Telekom 49%-os tulajdonát képező - T-Systems Hungary Kft.-vel. Ennek eredményeként lehetővé válik a távközlési szolgáltatások, infokommunikációs megoldások, outsourcing tevékenységek integrált ajánlása. Az együttműködésnek köszönhetően létrejön a legerősebb hazai infokommunikációs megoldásszállító.

A jövőben a TOP 100 üzleti ügyfélkör részére a Magyar Telekom Csoport T-Systems üzletága a T-Systems Hungary Kft.-vel közös ügyfélmenedzsmentet kínál.

A Magyar Telekom Csoport tagja, a T-Systems hazánkban egyedülálló internetes fejlesztésével, a "Távszámla" szolgáltatással jelenik meg hamarosan. Az elektronikus számlamegjelenítés és fizetés szolgáltatás a Magyar Telekom Csoport üzletágai - a T-Com, T-Online, a T-Mobile, a T-Systems és a T-Kábel - által kibocsátott számlákat kezeli majd. Segítségével lehetővé válik a számlák interneten történő megjelenítése és fizetése, így a szolgáltatást igénybevevő ügyfelek a jövőben számláikat nem papíron, hanem elektronikusan, interneten keresztül kapják meg.
A Távszámla szolgáltatáshoz bármely számlakibocsátó csatlakozhat. A cél, hogy a Távszámla révén a szolgáltatást igénybevevő felhasználó a jövőben minden számlát (víz, gáz, telefon, villany stb.) az interneten keresztül kezeljen.

A jövőben az üzletág már a T-Systems márkanév alatt végzi az IP-telefónia elterjesztését a nagyvállalati ügyfélkörben, s az eddig nyújtott távközlési szolgáltatásokon túl a T-Systems LAN piaci és IT biztonsági szolgáltatásokat is kínál majd ügyfeleinek.

T-Mobile

A legnagyobb hazai mobilszolgáltató 10 évvel piacra lépését követően, 2004. június 5-én piacvezető szolgáltatóként vette fel a T-Mobile márkanevét. A T-Mobile szolgáltatásoknak mintegy 80 millió előfizetője van a világ 9 országában.

A tavalyi márkaváltás során a meglévő értékek mentén került sor a T-Mobile márka bevezetésére, egy lépcsőben, mindössze 5 hét alatt. A márkaértékek hasonlósága, az alapvetően hasonló vállalati kultúra segített abban, hogy a megbízhatóság, az egyszerűség és az inspiráció ma már a T-Mobile Magyarországhoz szervesen illeszkedő értékekké váltak.

A T-Mobile márkát megismerték és megszerették a magyar fogyasztók. A kutatások egyértelműen visszaigazolták: a rendkívül rövid idő alatt végrehajtott váltás optimális és kedvező fogadtatásra talál az ügyfelek körében. A T-Mobile márka támogatott ismertsége november elejére elérte a 100 százalékot. A megkérdezettek körében a spontán említés szintén kiemelkedően magas, 85 százalékos volt ugyanezen időszakban.

A márkaváltással kezdetét vette egy továbbépítkezési folyamat, amely új pályára állította a céget. A nemzetközi jelenlét, kapcsolatrendszer előnyeit a T-Mobile Magyarország ügyfelei kézzelfogható előnyök formájában élvezik, mint például a Relax csomagok, a T-Mobile csoport számára kifejlesztett mobiltelefonok, a nemzetközi együttműködésben fejlesztett Blackberry vagy a T-Mobile országokban kínált roaming kedvezmény. A magyar mobilpiac jelenlegi fejlődési szakaszában egyre fontosabb a lojalitás. További kedvezményekkel bővül a Kapcsolat Aranykártya lojalitási program, amely új néven és konstrukcióban - a Dominó kártyás ügyfeleket is bevonva -, megújult formában működik a márkaváltás óta. Emellett a T-Mobile multimédiás és kényelmi m-com szolgáltatásokat fejleszt.

A T-Mobile egy erős, Magyarországon immár lassan 1 éves nemzetközi márkanév alatt vezeti át ügyfeleit a harmadik generációs szolgáltatások világába.

A névváltás pénzügyi hatásai

A névváltáshoz közvetlenül kapcsolódó működési költségeket a Deutsche Telekom viseli. A név- és márkaváltás költsége, valamint a DT Csoporttól kapott költségtérítés nettó alapon kerül elszámolásra, így ezek nem lesznek hatással a Magyar Telekom bevételi és EBITDA iránymutatásaira. A Magyar Telekom Csoport pénzügyi kimutatásaiban nincs olyan márkanév aktiválva, melyre a névváltásnak hatása lenne, így a névváltás nem jár márkanévhez kapcsolódó értékvesztéssel.

expesti Creative Commons License 2005.04.29 0 0 6

Május 6-án vált nevet a MatávA FigyelőNet értesülései szerint május hatodikán vált brandet a Matáv és az Axelero. A cég több médiumban hirdetési felületeket vásárolt ettől a naptól. Az információt Nagy Bálint, a Matáv kommunikációs igazgatója nem erősítette meg, azonban nem is cáfolta annyiban, hogy ezen a napon nyitnak az első, új arculattal rendelkező márkaboltok. A márkanévváltásról részleteket csak hétfőn közöl a cég. A névváltás jogi lebonyolítása a cégbíróságtól függ, de az is megtörténik a napokban – állítja Nagy.

Az átalakítás költségeit bizalmasan kezelik, de a közvetlen működési ráfordításokat a társaság korábbi tájékoztatása szerint nem a magyar telekommultira, hanem a Deutsche Telekomra terhelik. Ez egyébként a T-Mobile kampánynál is így volt, akkor állítólag 6-10 milliárd forintot, vagyis minden addigi magyarországi kampánybüdzsénél nagyobb összeget költöttek el arra, hogy az új név és arculat rögzüljön a fogyasztók fejében – az összeget a cégnél azóta sem erősítették meg.

A Deustche Telekom négy T-s pilléren támaszkodó rendszere akár már idén meghonosodhat: a tavaly nyáron lezajlott T-Mobile kampány (a Westel arculatváltása) után májusban indul a vezetékes üzletág imidzsváltása (a német T-Com mintájára Magyar Telekom néven), a következő nagy lépés pedig az internetes üzletág (Axelero) T-Online névre keresztelése lehet. (A negyedik pillér, az üzleti partnerekkel foglalkozó stratégiai üzletág már most is T-Systems néven fut.) Ami a Matávon túli terveket illeti, egyelőre nem kaptunk hivatalos tájékoztatást az ütemezésről, de a FigyelőNet információi szerint nagyjából a Matávval párhuzamosan vagy vele közel egy időben megtörténik az Axelero „re-brandingje" is.

Sokaknak busás hasznot, a cégcsoportnak ugyanakkor némi kockázatot is jelent a névváltás. A Matáv reklámszakembereit és ügynökségeit mindenesetre bizakodással töltheti el a Westel esetében is számos kockázatot hordozó imidzsváltás sikeressége. A Gfk Hungária felmérése szerint ugyanis a mobiltársaság tavaly májusban kezdődött és fél éven át tartó névváltása, illetve az azóta tartó kommunikáció igen hatékony volt: a T-Mobile márka támogatott ismertsége november elejére elérte a 100 százalékot.

mzdude Creative Commons License 2005.04.22 0 0 5
Kedves Bécikém!

Az e-mail címem ismét változott, mert a szolgáltatóm nem bírja eldönteni, hogy milyen nevet használjon. Az új címem andras@t-online.hu. A matav.hu, a matavnet.hu és az axelero.hu nevet légy szíves ne használd.

:-)

Vajon a T-Online üzletei is rózsaszínek lesznek, mint a jobbfajta szexshopok? :))
rali Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4
Hogy néz már ki egy ilyen hazátlan mailcím, mint pl.: xy@t-online?
Előzmény: _ Liar _ (3)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.04.22 0 0 3
vazz ... én nem akarok Tonlányt
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 2
De nem is 2., ugye?
Tombolda Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1
Nem ez az első (1) nagy névváltás.
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 0
axeler0
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 topiknyitó
Nevet vált a legnagyobb hazai internetszolgáltató

[HWSW] Május elejétől új néven, megújult arculattal jelentkezik a legnagyobb hazai internetszolgáltató, az Axelero Internet -- értsült lapunk. A Matávon keresztül a Deutsche Telekom érdekeltségébe tartozó Axelero átveszi az anyacég márkáját, vagyis német mintára a T-Online nevet veszi fel, hasonlóan a Westelhez, amelyből tavaly lett T-Mobile.

A márkaváltás költségeit -- a T-Mobile-hoz hasonlóan -- az anyacég finanszírozza majd, s szintén a mobilcég tavaly lezajlott névváltásához hasonlóan, most sem lesz publikus, hogy mennyibe kerül a névcsere. A régióban nem Magyarország az egyetlen, ahol a T betű terjeszkedik: a szlovákiai Eurotel tavaly vált teljesen a T-család tagjává, s idén veszi fel a T-Mobile nevet.

(forrás: HWSW)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!