Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.30 0 0 17

Sziasztok.

Mik a tapasztalat valenti műtéttel kapcsolatban? Felépülés mennyi ideig tart? Normális, hogy nem tudom mozdítani felfele műtét után két nappal a nagylábujjam? Most kéne felfele erőltetnem még ha fáj is, mert később biztosan nem fog menni?

(A nagylábujj izületről faragtak le csontkinövést)

 

Köszönöm.

zsuzso100 Creative Commons License 2007.12.01 0 0 16
Ez lehet kézen is? A párom a tenyerénél az ujja tövénél fedezett fel egy kis bütyköt, ami nem bőrkeményedés, hanem mintha egy kinövés lenne! Persze akkor fáj csak, ha nyomja, ott nem annyira zavaró, mint lábnál!
sera Creative Commons License 2006.08.29 0 0 15

Oke,en juliusban at is estem a halluxmüteten es meg egy par labujjcsontot röviditettek,nem bantam meg.

Ugyan 6 hetig drotot alltak ki a labujjaimbol /ez nem a hallux miatt,ott csak egy csavart raktak be fixalasnak,ami bent is fog maradni/ szoval a specialcipö hordasa eleg megeröltetö volt,de nem is a cipö,hanem a 6 hetes csoszogoas benne,plane ebben a nagy melegben,hüsiteni sem tudtam a labam.

6 het utan drotkihuzas es allitom az egeszben ez volt a legborzalmasabb.Ugyan effektiv fel percet tartott,hogy 4 drotot kihuzzanak,de inkabb megszülök meg egy gyereket.

Elönye:

Egy szammal kisebb cipö kell egyreszt masreszt vegre sehol nem nyom,habar az ujjhegyre meg nem merek allni,azt hiszem az azert eltart par honapig,ha jol emlekszem ra,de mar jo massziv cipöben hosszabb erdei hegyi kirandulasokat is csinaltam.

 

Bokacsontrol nem tudok nyilatkozni,az nekem normalis :)

Előzmény: sera (13)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 14

Látom nincs itt senki.

Azért hátha. Nekem is van valami gáz a jobb bokámmal, mert nagyobb mint a másik. A bokacsonton mintha kinőtt volna egy csomó, de az is ugyanolyan kemény mint a csont maga. Az az érdekes, hogy egyáltalán nem fáj. Nem tudom mi lehet. Az internet szerint szinte minden boka nyavaja fájdalommal jár.

sera Creative Commons License 2006.05.19 0 0 13

Hallo! hatha valaki benez,felhozom.

 

Valaki mar atesett Hallux-müteten?

Pinkikutya Creative Commons License 2005.11.03 0 0 12

Tyű. akkor jól beletrafáltam.

igen, én is nagyon szeretem gyúrmáltatni a lábam, bár ezt még csak apu meg a párom szokta, még sosem voltam talpmasszázson masszőrnél.

 

néha, amikor magam vagyok, én is meggyúrmálom, bár semmi tudományos kéztechnika, semmi reflex pont, csak nyomkodom, meg gyúrom ahol jól esik.

 

Nem is tudtam, hogy ezt kezelik lézerrel is

Előzmény: Margitnéni (11)
Margitnéni Creative Commons License 2005.11.02 0 0 11

Műtétet nem szeretnék! Nagyon-nagyon nem! Mindent átvágnak nyissz-nyassz, el sem tudom képzelni, hogy utána mikorra tudnék lábraállni!

Ma voltam az első lézeres kezelésen, és ma kaptam meg az időpontokat. Legközelebb 14-én megyek és december 1-ig tart, 20-szor kell menni. Mind a két lábam fáj sajna, de egyszerre csak egyet lehet kezelni, idő sincs, meg a számítógép sem engedi, hogy egyszerre egy beteg két kezelést kapjon. Úgy látszik teljesen rendhagyó dolog, hogy mind a két lábam fáj.

A masszázs jó ötlet, mindenkinek ajánlom, esténként egy jó kis krémmel egy fincsi talpmasszázs. Egyébként masszőr vagyok, de mindenki meg tudja magának csinálni. 

Előzmény: Pinkikutya (10)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.11.02 0 0 10

hát, én azt olvastam, hogy ha nem javul, és a cipő sem segít, akkor meg kell műteni.

dehát a cipő már csak fog segíteni.

viszont sokat kell maszírozni a talpat. mert a betét ellustítja a talp izmait, és nem lesz tartása, így előfordulhat, hogy csak tüneti kezelést nyújt a betét. :-(

Előzmény: Margitnéni (9)
Margitnéni Creative Commons License 2005.11.01 0 0 9

Szia Pinkikutya! Én szegedi vagyok, úgyhogy nincs sok választásom. Már nem is tudom mióta fáj a lábam, az orvoshoz már eljutottam, de a kezelésre még mindig várok. Holnapra van időpontom, remélem a kezelést is megkezdik, nem csak az újabb időpontokat kapom meg. A doki felírt egy ortopéd cipőt, amit majd november közepén várhatok, ebbe be lesz építve a betét, mert cipőbe nem bírnám berakni.

Egyébként kenegetem a lában ezzel az artrinnal, szerintem jó, mert javult.

A nagyobb bajom, ami most sokkal jobban fáj, hogy kb. 2 hónapja feltörte a sarkam a cipő, nem volt nagy seb, de valami baci bekerülhetett, mert tiszta gyulladt a sarkam. Kigyűlni nem tud, annál mélyebben van, kaptam rá egy krémet, picit enyhül a fájdalom, ha bekenem mert van benne lidocain is, de egyébként nagyon fáj, alig bírok menni. Másnak volt már hasonló problémája, mik a kilátások? Mindenesetre már nagyon unom!

 

Előzmény: Pinkikutya (7)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.10.28 0 0 8

Sőt!

a Honvéd kórház ortopéd rendelésén pedig minden nap van fél fogadás, 8-14 óra között, csak hétfőn kell bejelentkezni, máskor nem, viszont oda háziorvosi beutalót kérnek.

 

Pinkikutya Creative Commons License 2005.10.28 0 0 7

Margit néni! hívd fel a Sport kórházat, ott adnak korábbra is időpontot, én kedden hívtam őket, és péntekre kaptam is. a Tiszti kórházban én is csak 14-ére kaptam volna időpontot.

ha a Sport kórházat felhívod,és azt mondod hogy sürgős, akkor még korábbra is adnak!!!!

 

Előzmény: Margitnéni (3)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.10.28 0 0 6

nekem tök ilyen tünetem volt egy hétig. mára kaptam időpontot a Sport kórházba, ahol megröntgenezték, és a doki utána mutatta is, hogy nekem is ez a csont nagyobb mint kellene. az orvosi neve Hallux Valgus.

az interneten van erről egy külön weboldal.

Az orvos szerint gyakori ez a dolog, és igazából nem is maga a csont kinövés okozza, ezt az oldalon is írják, hanem a boka harántboltozatának megváltozása

(lúdtalp, másnéven bokasüllyedés). ez a kettő együtt meg sikeresen előhoz egy olyat, ahol a talp izmok (ott a csont alatt) és az izületek deformálódnak.

 

nekem egy betétet írt fel rá, és egyenlőre ennyi. ha nem javul, hat hét múlva kell vissza mennem, addíg betétezek. de mivel most lesz a hosszú hétvége, így csak szerdán tudom kiváltani, szóval már másfél hete lesz, hgy senyvedek :-)

Előzmény: seth1 (-)
Margitnéni Creative Commons License 2005.10.10 0 0 5

Szia Zsuzsa! Szerintem is a cipő az egyik ludas, a másik az önsúlyom. Mostanában visszaszoktam a papucsra, ráadásul ezt csak zokni, meg minden nélkül tudom hordani, még szerencse, hogy eddig még nem fáztam. Jövő héten már ortopédushoz kerülök, úgy várom mint a messiást, pedig semmit nem tud csinálni, max. elküld fizikoterápiára.

Már annyira fájtak a lábaim, hogy minden lépésnél szinte a könnyem csordult ki, de dolgozni menni kellett. Az egyik kolléganőm megsajnált és adott egy kicsit egy krémjéből, hogy kenjem be. Mondtam neki, hogy ugyan mit ér, hogy egyszer bekenem, de ő azt mondta, hogy a semminél többet. És tényleg, bár fáj még, de már nem potyog a könnyem, amikor lépkedek. Ha eljutok én is veszek ilyen krémet, ha jól emlékszem Artrin a neve, kíváncsi vagyok rá, tényleg javulni fogok még jobban tőle? Majd beszámolok róla!

Előzmény: zsuzsa (4)
zsuzsa Creative Commons License 2005.10.10 0 0 4

Margit néni : biztos a cipő okozza, bár láttam már kajakozástól a lányom edzéstársának a lában, szóval valami dörzsöli, irritálja.

Ez nem olyan, mint a bütyök, nem lehet mütéttel korrigálni, mert a dörzsöléstöl ujra kinö. Nem tudsz papucsban lenni? Persze ha pl postás vagy, akkor ez nehezen megoldhato napközben.

Előzmény: Margitnéni (3)
Margitnéni Creative Commons License 2005.10.06 0 0 3

Sziasztok!

Most találtam ezt a topicot, sajnos nálam nagyon aktuális. Az egyik sarokcsontomon 1 cm-es, a másikon 6 mm-es csontkinövés van. Nagyon-nagyon fáj a lábam, alig bírok menni, ráállni. Az ortopédiára majd csak 19-én jutok be, egy hónap a várakozási idő.

Mennyi idő kell, mire helyre tudják hozni? Egyáltalán mit tudnak ezzel csinálni? Nagyon el vagyok keseredve, minden mozdulat fájdalom!

Előzmény: Orso-borso (1)
seth1 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 2
Nem is csodára várok, meg hogy mondjátok meg a frankót, csak kíváncsi vagyok, hogy akinek van ilyen, ismeri, mit csinált vele. És persze, elmegyek ortopédushoz, csak gondoltam, előtte tudakozódom. Köszi a válaszokat egyébként. :)
Előzmény: bes (0)
Orso-borso Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1

Nekem valóban van csontkinövés a lábamon, a neve saroksarkantyú (periostitis calcanei). Műtéten nem javasolnak, mert ez nem ok, hanem tünet. Mivel az ok nem orvosolható, a kinövés újra kinő, és a műtétből hosszú a felgyógyulás. Nekem röntgensugárral kezelték, ez szétbombázta a kinövést, így műtét nélkül megszabadultam tőle - átmenetileg.

De mindenképp lássa orvos, mert lehet, hogy neked más a bajod.

Előzmény: seth1 (-)
bes Creative Commons License 2005.04.21 0 0 0
lássa ortopéd orvos.
Meglátod hogy ő műtétet javasol-e és Te el akarod-e ezt fogadni!

így neten keresztül nem tudunk csodát tenni...
egyébként a reggeli fájdalom inkább gyulladásra jellemző, nem csontkinövésre vagy pl. lúdtalpra.
de ez csak árnyékbokszolás látatlanban, bocs :)
seth1 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 topiknyitó
Sziasztok! Egy ideje fáj az egyik lábfejem. Eddig lúdtalpra gyanakodtam, mivel van olyanom, és gondoltam, rosszabbodott. Viszont kb. egy hete reggel, amikor felkelek, alig bírok ráállni a lábamra, annyira fáj. Ma vettem észre, hogy oldalt van rajta egy pukli (középen), ami a másik lábamon is van, de sokkal kisebb. És tényleg amiatt fáj. Vajon mit lehet ezzel tenni? Megműtik? :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!