Keresés

Részletes keresés

taltam Creative Commons License 2005.04.18 0 0 9

"Tökmindegy.

Pécsen ugyanis a Fidesz nem tud nyerni"

98ban a baranyai 1es evk-t fideszes nyerte, a 2-est Szili kevesebb mint 100 különbséggel, csak a 3masban volt jelentősebb különbség

ennyit erről

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.18 0 0 8
december 5 óta tudjuk, hogy végülis mindent lehet győzelemként értelmezni .... :-)
Előzmény: Molaf (6)
pert1 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 7
Az én olvasatom szerint a választási bizottságnak a lemondást követő 30 napon belül kell
meghatároznia az időleges választás időpontját, természetesen egy későbbi
időpontra, hogy kampányolni is lehessen. De esetleg ha augusztus elsején kitűzik pl
szeptember 25-re a választást, akkor még nem feltétlenül tudhatják, hogy pl
jövő március 15.-én lesz az általános választás, és az meg így belül lenne
a 6 hónapon.
Előzmény: Molaf (5)
Molaf Creative Commons License 2005.04.18 0 0 6
Nyilván nem tud nyerni a Fidesz, különösen a várhatóan addigra közmegbecsülésnek örvendő előd miatt. De maga a kampány érdekes lehet, a 2002-es eredményektől való markáns eltérés is mutathat egyet s mást.
Előzmény: Törölt nick (3)
Molaf Creative Commons License 2005.04.18 0 0 5
Köszönöm. Ez a szöveg mit jelent? Az én olvasatomban az "azt" szó az önkormányzati általános választást megelőző és követő 30 napra vonatkozik, tehát ekkorra nem lehet kiírni a választást. Az pedig még kellően messze lesz.

"Időközi választást az önkormányzati általános választást megelőző, valamint az azt követő 6 hónapon belüli időpontra nem lehet kitűzni."
Előzmény: pert1 (4)
pert1 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 4
Az időközi választást az ok felmerülésétől számított 30 napon belül az illetékes választási bizottság tűzi ki. Időközi választást az önkormányzati általános választást megelőző, valamint az azt követő 6 hónapon belüli időpontra nem lehet kitűzni.

f http://mimi.hu/politika/idokozi_valasztas.html

Csak azt nem tudom, hogy honnan tudják pontosan előre, hogy a 2006-os választások mikor lesznek pontosan és honnan kell visszaszámolni a 6 hónapot?
Előzmény: Molaf (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.18 0 0 3

Tökmindegy.

Pécsen ugyanis a Fidesz nem tud nyerni, úgyhogy lefutott menet, viszont a jobboldalnak meg lesz a lehetősége, hogy majd azt mondja: időközi választásból nem lehet az országosra nézve következtetéseket levonni (kivéve Szécsényt és Sopront :-D)

lanigiroisz Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2
Majd Toller odatesz valakit. Most hálás lehet neki a párt, hogy áterőszakolta Szilit. Még tán pártelnök is lehet a gyenge Hiller helyett!
kábelbúvár Creative Commons License 2005.04.18 0 0 1
Gondolom Körömi má izzíttya 56 lángját....
bindera Creative Commons License 2005.04.18 0 0 0
n0fene
Molaf Creative Commons License 2005.04.18 0 0 topiknyitó
Szili egyéni képviselői mandátummal jutott a parlamentbe, ha ezt visszaadja, akkor megüresedik a helye. Lesz a kampányban időközi országgyűlési választás a helyére? Valamikor olvastam, hogy fél évvel az általános választások előtt már nem rendeznek időközit, de ennek jogi szabályozását nem lelem. Szili július-augusztusban adja vissza a mandátumát, tehát több mint fél évvel a majd általa kiírt 2006-os választások előtt.

Az országgyűlési képviselők választásáról törvényben ezt találtam:

"XI. fejezet

Időközi választás

46. § (1) Az egyéni választókerületben, ha a választás második fordulója is érvénytelen, illetőleg, ha egyéni választókerületi képviselői megbízatás megszűnt, időközi választást kell tartani.

(2)

(3) Az e fejezetben levő eltérésekkel az időközi választásra értelemszerűen kell alkalmazni az általános választás szabályait.

(4) Az időközi választás eredménye nem érinti az országos listák mandátumait.

(5) A területi listán, illetőleg az országos listán mandátumhoz jutott képviselő megbízatásának megszűnése esetén a mandátumot - a listákon eredetileg is szereplő pártjelöltek közül - a párt által megnevezett személy szerzi meg. A párt az ok felmerülésétől számított harminc napon belül köteles bejelenteni az új képviselő nevét az illetékes választási bizottságnál."

Lesz választás? Ha igen, akkor az már a kampányidőszakra (tél) fog esni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!