Keresés

Részletes keresés

Yag.. Creative Commons License 2005.08.24 0 0 43
Üdv mindenkinek !

Sajnálattal látom, hogy a tözsdés topicok időről időre elsüllyednek. Persze nem csodálkozom rajta hisz erről a témáról kis hazánkban sajnos elég kis keresztmetszettel rendelkeznek az emberek. A legtöbben félenek tőle mint a tűztő. A bátrabbak ha oda is merészkednek, amikor nem ugy megy ahogy számítják akkor köpködnek és lebeszélik a többieket hogy még véletlen se menjenek a közelébe hisz ök megégették már magukat... Biztos hogy jó ez ? Mindenhol azt olvasom hogy ez nem jó az nem jó ez ... ?
Hol vannak a profik ? >

vazzember
Azt azért megfigyeltem, hogy a profik nagyon ritkán nyilatkoznak meg. De ők csinálják jól, hisz profik:)

rallybaby:
hát remélem akkor idővel én is ritkán fogok megnyilatkozni :o))))

Vannak egyáltalán profik ?
Szerintem igen ... igaz kevesen. És azok is miért hallgatnak ?
Az is tény hogy akik csinálják nem sok idejük van arról beszélni hogy milyen jó és hogyan működik is az egész..... meg legfőként kinek ? Ha jobban megnézzük akkor nem nagyon találkozik a kereslet kínálat tétele ebben a témában. Legtöbben azért nem nyilatkoznak mert "már" vagy "egyébként" is máképp gondolkodnak ... mivel az emberi érthetetlenségi faktor elég magas, ezért elég sok energia az hogy egy támában egyetértsenek az emberek ... főleg a tőzsde és a pénz kategóriájában. A legtöbb idő arra menne el, hogy gyözködik az emberek egymást hogy ez miért is jó, miért is szar és tulajdonképpen meg egyébként is ... és nem marad már idő a nettó technikára. A végére már el is fárad az ember ... és hagyja inkább a témát és foglalkozik a maga dolgával és beszél olyanokkal akik hasonlóan gondolják a dologkat és lehet haladni velük a témában . Nem "csak" beszélnek, csinálják is. Mindenki körül vannak negatív szemléletű emberek és le is tudják húzni az embert ... ha hagyják. Vannak pozitív szemléletűek is de általában ök csöndben vannak :)

A magunk részéről (Én és párom) egy kis időnk ráment míg magunk köré tudtunk "gyüjteni" olyan embereket akik nézeteik nem az hogy miért nem megy és különben is mindenki csak hazudik és lehúzza az embert, hanem az hogy hogyan mehet jobban, mit hogyan kell csinálni és hol tudok többet tanulni? Egyszerüen elhatároztuk, hogy megtaláljuk azokat az embereket akik tanulni akarnak és tenni is maguk boldogulásuk érdekében és nem csak nyávognak hogy a kormány ilyen meg olyan meg milyen. Mellesleg nem volt túl nehéz nehéz ... sőt. .) Akik tudják merre tartanak az életben, vannak céljaik, rögtön átlátják a lehetőségeket az életükben és nem tötymörögnek és vajúdnak egy egy kérdés eldöntésében. Döntenek és mennek ... előre.

Elmondhatom, hogy egy ilyen társaságban elég jól lehet haladni a célokkal és tervekkel :) Márcsak tapasztalatból is mondom .... vagy ahogy mondani szokás : Gazdagnak lenni már csak anyagi okokból is jobban megéri ... .) És az a poén hogy, gazdagnak lenni nem csak anyagilag lehet az ember :) És nem kellenek hozzá feltétlen milliók sem ... bár ideális az amikor mindhárom együtt van. Ész-szív-pénz.

Tulajdonképpen nekem is egyre kevesebb "kedvem" van arról írni, hogy miért is jó ha tözsdén kereskedik az ember fia és lánya és inkább avval keresi a lakbérre vagy a részletre valót és nem megszakadásból napi nyolc tíz órában gürcölve...
Nem véletlen hogy nem tőzsdézget , vagy tőzsdén játszik kifejezést használtam. Ez tulajdonképpen egy életforma. Szöges ellentéten nézetben és gondolkodásmódban a ma Édes-Kis Hazánkban elég mélyen gyökeredző nézettel, miszerint aki nem Munkával keresi a pénzét az csak csalhat lophat és hazudhat, nameg valami sutyi- mutyi illegális dologban matathat... elég szemléletes Ungarishe nézet ... de ez folyik jobbról is ballról is az ember arcába ha nem vigyáz.

Ez nem fog megváltozni egyik napról a másikra az igaz, de nem ártana egy kis rugalmasság sem. Nem csak a rosszat látni és fikázni hanem a lehetőségeket is keresni.
Egyébként ez pont olyan mint a tőzsde .. vannak akik bullos és vannak akik bearis nézettel vannak a piacon ... kerslet kinálat. Két ellentétes pólus. A kérdés csak az, hogy ki melyik oldalon akar állni ? :) Márcsak anyagilag is :) vagy csak egyébként ... mert közép nem nagyon van.

Az mit jelent egyébként hogy a tőzsdéből írod a szakdogádat ? miből áll vagy mit tervezel miből fog állni a tartalma ??

Ufff ... Érdekel itt még valakit a tőzsde ? :)))) ezekután ? :)))
Előzmény: rallybaby (42)
rallybaby Creative Commons License 2005.05.10 0 0 42
megnézem :o)
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.10 0 0 41
Én ezt már nem is írom csak gondolom:)

1 olyan profit ismerek aki megosztja a gondolatait a nagyérdeművel: vakmajomnak hívják, és minden nap ír egy-két cikket az oldalára. Sztem nagyon érdemes olvasni, főleg ha ebből írod a diplomamunkádat.
Nem a konkrét tények miatt, mert az néha a kutyát nem érdekli, hanem a szemléletmódja miatt.
Tehát: vakmajom.hu
Előzmény: rallybaby (40)
rallybaby Creative Commons License 2005.05.10 0 0 40
hát remélem akkor idővel én is ritkán fogok megnyilatkozni :o))))
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.09 0 0 39
Azt azért megfigyeltem, hogy a profik nagyon ritkán nyilatkoznak meg. De ők csinálják jól, hisz profik:)
Előzmény: rallybaby (38)
rallybaby Creative Commons License 2005.05.06 0 0 38
én sem régóta foglalkozom vele, kb fél éve kezdtem érdeklődni. ebből szeretném írni a diplomamunkám is
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.05 0 0 37
Kösz, hogy érdemesnek tartasz rá, de nem vagyok profi csak most kezdem beleásni magam -az év eleje óta-, merthogy rájöttem: A munka elveszi az időt a pénzkereséstől:)

Átnézek más topikokba is csak nem evvel a vazzegolós nikkel,

üdv:vazze:)
Előzmény: rallybaby (36)
rallybaby Creative Commons License 2005.04.29 0 0 36
átnézhetnél más tőzsdés topicokba is, mert egyedül nem győzőm feltámasztani őket...   ;o)
Előzmény: Törölt nick (34)
rallybaby Creative Commons License 2005.04.29 0 0 35

a részvények eladása után 0%os kamatadó van arra gondoltam... csak nem azt írtam... :o i

Annak ellenére hogy technikailag nem lenne probléma a három kelet közép európai tőzsdét összehangolni, azért én megsem szeretném hogy elhúzzon Pozsonyba...:o(

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.29 0 0 34
Akármelyik országban lévő brókercégnek leadhatod a megbízást, sőt neten keresztül magad is kereskedhetsz a világ bármely tőzsdéjén.

Nyereségadó itt is van, a szlovák adórendszerrel nem vagyok tisztában, de a magyar jogszabályok szerint kell leadózni magyar állampolgárnak a nyereséget. Azt már nem tudom, hogy ha valaki kettős állampolgár, akkor választhatja e a kedvezőbbet.
Előzmény: rallybaby (33)
rallybaby Creative Commons License 2005.04.29 0 0 33

pedig nem kellene pakolnia.... hogy fog "kinézni Budapest tőzsde nélkül...

A befektetőknek ugyebár tök mindegy , mert továbbra is a magyar brókercégekhez kell leadni a megbízást. Bár azért van egy kis különbség, nálunk ugyebár 0 ft a kamatadó, de Pozsonyban számolnak valamennyi nyereségadóval ha jól tudom, akkor most ez hogy is lenne??

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.16 0 0 31
Szerintem nem rendelkezel információkkal tőzsdéről...

Maradjunk annyiban, hogy de igen... :-)

1. Én azt írtam, hogy sokkal olcsóbb, ha egy tőzsdén kereskednek azzal a sok részvénnyel, ami addig tíz tőzsdén volt. Pl. ha MOL-lal és ÖMV-vel is akarsz kereskedni, akkor az egyesülés után elég lesz az egységes kö-ke-eu-i tőzsdén tagnak lenned, és ez valószínűleg drágább lesz, mint csak a budapestin tagnak lenni, viszont - ugyebár - valószínűleg olcsóbb, mint egyszerre tagnak lenni a itt is - ott is, tehát spórolsz az egyesüléssel. Úgy érzem, teljesen félreértetted, amit írtam, ezért kezdtél a plázákról írni.

2. Nem ellenkezik a korábban általam írtakkal, sőt, teljesen alátámasztja a méretgazdaságosságról elmondottakat, hogy a kis (magyar) tőzsdén 1% a kereskedési díj (te jó isten, ez tényleg ilyen magas odahaza? vagy ebben már a brókerdíjak is benne vannak?), míg a nagyobb (nyugati) tőzsdéken ez 0.1% alatt marad.

3. A Fotex attól nem lesz hirtelen kevésbé manipulálható, hogy bevezetik a nyújorki tőzsdére. Ezért irreleváns (ebből a szempontból), hogy egy tőzsde van, vagy harmincöt. Az illikvid szar illikvid szar marad a kö-ke-eu-i tőzsdén is.

4. A tőzsdeindexet a részvények árfolyamai alapján számolják ki, ezzel szemben a tőzsdeindex változásai visszahatnak a részvényárfolyamokra. Ha valaha is kereskedtél akár egyetlen tőzsdén is, pontosan tudhatod, hogy ha esik az index, és el kell adnod valamit (akármit), akkor (akár keresztbe is) ütnöd kell a bid-et, mert elmegy, és vice versa.

5. Az oldaladra ránéztem, ez egy oktató oldal. Elhiszem, hogy te ezt mind tudod, de mondanivalómat ettől még erősen félreértetted, így jutottál arra a következtetésre, hogy az ott található információk számomra újdonságértékkel bírnak.
Előzmény: Törölt nick (27)
kavkaz Creative Commons License 2005.04.15 0 0 30
Kínos, hogy budapesten végül csak demszki és az Alkotmánybíróság marad? Ja meg kátyúk és romok.

Így megy ez, ha az SzDSz építi a világvárost:(
Előzmény: geszthi (24)
AgyProTézis Creative Commons License 2005.04.15 0 0 29

Nemrég asszem az angol tőzsde akarta megvenni a németet, vagy fordítva..

Mond az még valamit, h tőkekoncentráció/-centralizáció?

A kAPiTalista Szellem Vasútja

Wic Creative Commons License 2005.04.15 0 0 28

De szép, amikor valaki csak Orbánozni tud minden hírre.

:o)

Előzmény: geszthi (24)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 27
Szerintem nem rendelkezel információkkal tőzsdéről, mert olyan dolgokat írsz:

"Amiért ez mégsem működik, és amit érzékelünk, az az, hogy sokkal drágább tíz tőzsdén tagnak lenni, mintha csak két tőzsdén lennénk tagok."

Persze, hogy drágább 10 plázában fodrászatot nyitni, mint kettőben, de sokkal több a nyereség is. Ugyan ez a helyzet a tőzsdéken is. Ha egy brókercég részt akar venni a kereskedésben, akkor meg kell vennie a "széket", de hidd el nem humanitárius okoból teszik, hanem azért mert megéri!

"Ráadásul sokszor a fix költségek egy részét is a változó díjakon akarják behozni, ezért aztán még a kereskedési díjak is magasabbak."

Ennek pont az ellenkezője az igaz, nézz utána. Nálunk kb 1% az elterjedt, a nyugati tőzsdéken a 0.1%, persze ez sokmindentől függ.

" az egyes részvények a világon mindenhol manipulálhatóak"
Minden manipulálható, pl Soros egyszer az Angol font árfolyamát is tudta, csak nem mindegy, hogy mennyi pénzzel. Minél nagyobb a forgalom, annál nagyobb összeggel manipulálható a tőzsde. Tehát a nagyság viszonylagos védelemet is jelent.

"általában minden nemzeti tőzsdeindex befolyásolja az adott tőzsde nemzeti részvényeit " Ez is fordítva van, hiszen a részvények befolyásolják a tőzsdeindexet és nem fordítva.

A legjobb egy globális tőzsde lenne, az egész világon 1!

Ajánlom még figyelmedbe:

"A BÉT-en jelen pillanatban mintegy 37 részvény van kereskedés alatt, de ebből csak 8-10 mondható elég likvidnek ahhoz, hogy kereskedni lehessen vele. A nemzetközi részvénypiacok ennél nagyságrendekkel több lehetőséget kínálnak, hiszen csak a legfejlettebb országok tőzsdéin több mint 10 000 likvid részvénnyel lehet kereskedni."

"A külföldi piacokon a nagyságrendekkel több részvény miatt olyan ágazatokba is be lehet fektetni, amelyekről itthon nem is álmodhatunk. Ilyen például a biotechnológia, bányarészvények, vagy a hardvercégek. A több részvény és ágazat pedig arra is lehetőséget ad, hogy diverzifikációt hatékonyan meg lehessen valósítani."

Sőt inkább olvasd el az egész oldalt: http://www.tozsdeliga.hu/index.php?p=oktatas&alcsop=18
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 26
A likviditás egyébként egyetlen egy részvény piacán sem fog pusztán attól nőni, hogy most nem egy kis helyi, hanem egy nagy regionális piacon kereskednek vele. Bármilyen hihetetlen, a nyújorki tőzsdén is a részvények többsége éppoly illikvid, mint a magyar tőzsde részvényei.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 25
???

A tőzsdei méretgazdaságosság lényege a következő: ha nem lenne méretgazdaságosság, akkor minden részvény foroghatna külön tőzsdén, és a brókercégek tagok lennének mind a 200 (természetesen 200X olcsóbb) tőzsdén is. A befektető (sőt, a brókercég) semmit nem érzékelne ebből, én pl. az íróasztalom mellett vagy tíz tőzsdén vehetek részvényt. Amiért ez mégsem működik, és amit érzékelünk, az az, hogy sokkal drágább tíz tőzsdén tagnak lenni, mintha csak két tőzsdén lennénk tagok. Ráadásul sokszor a fix költségek egy részét is a változó díjakon akarják behozni, ezért aztán még a kereskedési díjak is magasabbak. A manipulálhatóság fogalma alatt nem tudom, mit értesz: a BUX mint tőzsdeindex valóban négy (sőt akár egy-két) részvény által is manipulálható, de az egyes részvények a világon mindenhol manipulálhatóak. A BUX mint tőzsdeindex meg akár megmaradhat az egyesülés után is, vagy akár meg is szűnhet most is, ez teljesen független attól, hogy hány tőzsde van.

Annyiban van csak igazad, hogy általában minden nemzeti tőszdének van egy tőzsdeindexe, és általában minden nemzeti tőzsdeindex befolyásolja az adott tőzsde nemzeti részvényeit - innentől lehet, hogy az OTP befektetőit kevésbé fogja majd érdekelni, hogy épp hol áll a BUX, és jobban érdekli majd őket az ESX, vagy egy új európai index. Ilyen értelemben esetleg valóban kevésbé manipulálhatók lesznek az indextagok.

A legjobb egyébként az lenne, ha lenne Európa-szerte (vagy legalább Közép-Európa-szerte) két-három tőzsde, mind teljesen azonos termékekkel. Akkor azok versenyeznének a díjakban és szolgáltatásokban.
geszthi Creative Commons License 2005.04.15 0 0 24
Erdekes. Az Alkotmany Birosag ma Solyom Laszlo kezdeti vezetese ota letojja torvenyt es NEM AKAR elkoltozni ebbol a "kutyaszaros, lezüllesztett, Budapestbol ami már rosszabb mindennél."

Ki erti ez, polgarok?

Kulonben is mit aggodtok. Az uj ellenseg (a bankarok helyett) az idei orszagertekelo ota a spekulansok, tozsde.

Tessek orulni, meg lesz a nemzeti JEL kivansaga.
Előzmény: kavkaz (13)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 23
Egyébként meg nem itt találták fel a spanyol viaszt, már vannak összevont tőzsdék, még a franciák is túl kicsik voltak a saját tőzsdéhez:

"A fenti két tőzsde egyértelműen legnagyobb riválisa az ún. Pán-Európai Tőzsde, hivatalos néven az Euronext. Ez a piac a holland, belga, portugál, francia tőzsdék szoros szövetségét jelenti. Jelenleg 1484 részvényt jegyeznek itt, melyek kapitalizációja 1477 mrd euróra tehető. Ezzel a kontinensen az előkelő második helyet tudhatja magáénak. A kereskedési idő 9:00 – 17:30-ig tart, közép-európai idő szerint. A legfontosabb mutató a CAC 40, amely a legfontosabb 40 francia vállalatot tartalmazza. A hollandok fő indexe az AEX, a belgáké a BFX."

http://www.tozsdeliga.hu/index.php?p=elemz_pw&id=6019&t=elem
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 22
Nem akarlak megsérteni, de érted, hogy mit írsz?

A "méretgazdaságosság" lehet, hogy egy szövőgyár esetében helytálló vizsgálni, de a tőzsdéknél minél nagyobb forgalom, annál jobb (és kiszámíthatóbb tehát biztonságosabb) a kereskedés. Még sosem hallottam olyat, hogy mennyire rossz a Frankfurti vagy NewYorki tőzsde mert nagy a forgalma.. Olyat viszont igen, hogy a BÉT pici és így könnyen manipulálható, nem likvid és 4 részvénytől függ a forgalom 90%-a.

Pontosan ezek az érvek az összevont regionális tőzsde mellett, az más kérdés, hogy lehetne Budapesten is. De az elektronikus kereskedés elterjedésével, és a fizikailag létező részvények eltűnésével ez szinte mindegy. A tőzsde épületében közvetlenül úgyis csak a brókerek vehetnek részvényt.

Budapest, Magyarország elvesztette kezdeti előnyét, már nem számít a térség húzó országának. (Mégha néhány mutatóban ez is olvasható, mert a többiben meg pont az ellenkezője.) Sajnos a politikai elitünknek a harácsoláson kívül semmi más nem számít, úgyhogy javulás sem várható.

Lesz ez még így se:(

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 21
Ugyanez lett volna. Az "elkerülés akarása" kimerült a szép szavakban. Ha nem akarják elkerülni, akkor kevesebb szép szó és ugyanennyi (0) tett lett volna.
Előzmény: kavkaz (17)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 20
Ez fontos, de nem érv az egy tőzsde mellett: ha pl. a költségek lineárisan nőnek (ahogy nem) a részvények számával, akkor mindegy, hogy egy vagy tizennyolc tőzsde van. Viszont mivel van méretgazdaságosság, ezért lesz az egy tőzsde kétszáz likvid részvénnyel drágább, mint az ötven tőzsde négy likvid részvénnyel, de nem ötvenszer, hanem csak tízszer drágább - ergo fajlagosan olcsóbb, ergo a fogyasztó (befektető) számára olcsóbb.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 19

E-tőzsde lesz, nemdebár? Annak a terminálja meg itt lesz az irodámban, ahol szabad a dohányzás.

:-)

Előzmény: PAPEN (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 18
És nem 4 likvid részvény hanem mondjuk 1000.

Aki tőzsdézik az tudja miért fontos, aki meg nem, az ne mondjon véleményt..
Előzmény: Törölt nick (14)
kavkaz Creative Commons License 2005.04.15 0 0 17
A lényeg, hogy ezt valakik el akarták kerülni! Gondolj csak bele, hogy mi lett volna, ha nem akarják elkerülni!
Előzmény: Törölt nick (15)
pimpa51 Creative Commons License 2005.04.15 0 0 16
Akárhonnan nézzük nagy gáz: Budapestnek is, az országnak is. Közben a politikai osztály 15 éve jól szórakozik a kapucsínójával pl. a Napkeltében.

SZAKPOLITIKÁT!
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 15
Dehogynem, számos érv szól emellett. Íme:

1. Há' mer' izé...

2. Meg egyébként is, na, szóval érted.

3. Csak.

4. Ennyi érv nem elég?
Előzmény: kavkaz (13)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 14
Egységes (éppen ezért olcsóbb) elektronikus rendszer. Egységes (éppen ezért olcsóbb) adminisztráció. Egységes (éppen ezért olcsóbb) klíring.
Előzmény: PAPEN (5)
kavkaz Creative Commons License 2005.04.15 0 0 13
Nekünk már nem nagyon lehet szavunk, Budapest már nem tud érvet felmutatni, hogy miért központja közép-európának a fővárosunk.
Előzmény: PAPEN (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!