Korábban már én is kértem tőlük ajánlatot, ha jól emlékszem, nem króm gallytörőket készítenek, hanem saválló csőből dolgoznak. A legolcsóbb első gallytörő, ami egy meghajtott cső a hűtő elé és középtájon egy csővel átkötve, ez 70-80eFt.
Nem tudom a jogszabályi hátterét a dolognak, de azt hiszem lényegtelen is.
Ha az autódon egy igényes, gyárinak tűnő rács van, akkor közúti ellenőrzéskor senki nem fog miatta baszogatni - még a rendőr is csak nézegeti, a tükröződő felületben beállítja a séróját, nézegeti benne a fogsorát .. majd mikor kérdőn nézel rá, akkor zavarában csak hebeg, habog, hogy elnézést, adom a papírjait, további jó utat kívánok.
Ami többletmunka (5-5perc 2 évente) van vele, hogy műszaki felülvizsgálat előtt le kell róla szerelni, majd utána vissza - már ha az előzetes állapotfelmérésen probléma jelentkezett, kértek valami műbizonylatot, stb. De én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy gyári szerkót, amibe vannak ütve számok, esetleg van adattábal, vagy hasonló, hogy azzal nem is foglalkoznak, tehát nem problémáznak vele műszaki vizsgán - de ezt nem állítás, csak feltételezés abból kiindulva, hogy vonóhorog esetén ha most szerelsz fel először, akkor új horog esetén kell műbizonylat, vagy hasonló, de gyári, használtat felszerehetsz, ha van rajta adattábla. Megoldás: felrakni az igényes gallytörőt, havertól kölcsönkérni az övéről az adattáblát aztán irány a vizsgálóállomás és majd kiderülnek a dolgok.
Most pedig visszaolvasok itt a fórumban, hogy ki milyen információkkal rendelkezik ez ügyben.
A Duna Pláza után Dunakeszi irányába a Pláza oldalán áll egy régi FORD mikrobusz,kék színű.Annak a tetelyén is van egy hirdető tábla amin Gallytörőt hírdetnek.De lehet ugyanaz a cég.Sajna azt nem tudtam elolvasni mert gyorsan mentem :o))))