Keresés

Részletes keresés

zvajda Creative Commons License 2008.07.08 0 0 36
Totálisan igaz!
Ez tényleg így lehetett ez így megtörténhetett. És nem a hozzáállással van a gond, hanem a teljes védtelenséggel.
Mert nem Kovács Jánossal, mint személlyel van bajuk a jog és állatvédőnek, hanem az örmesterrel, mint rendőrnek. Akit meg kellene védjen az állam, mert felhatalmazása van rá, hogy a rendbontókat annak megfelelően törvényesen lenyomja, mint a bélyeget.
Testi kényszer, gumibot, könnygáz, szolgálati kutya, fegyver.
Majd ha egy-két ilyen mitugrászt nyakon hajítanak, akkor megnézném, hogy odatartaná e a pofáját még egy sallerért.
És tudomásul kellene venni minden bánáti girhesgalóca védőnek, meg krisztáknak, ott az "őfajtájuknál", hogy nem "politikai" tüntetés az, ha nekimennek a rendőrnek, savval leöntik, és megrugdossák, hanem bűncselekmény, aminek semmi köze az épp meghirdetett ellentüntetésnek.

Na, igyunk valamit.
Tegnap lenyomtam a Carlsberget, úgy hogy csak málnaszörp van bugyborékos ásványvizzel.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.08 0 0 35
Rendőrök nyilatkozták:

"- Menjen közel a faszom ezekhez az őrjöngőkhöz; hogyne, majd odamegyek, megbilincselem, aztán az egész jövő hetemet azzal fogom tölteni, hogy a katonai ügyész előtt magyarázkodom, mert intézkedés közben fájdalmat okoztam a tisztelt állampolgárnak, aki a legjobb ügyvéddel fogja bizonyítani, hogy a szükségesnél nagyobb mértékben alkalmaztam fizikai erőszakot.

- Intézkedjenek azok a köcsög politikusok, akik a múltkor végignézték, hogy a tévéostrom után tucatjával marasztalták el az intézkedő rendőröket.

- Az a buzi fasszopó képviselő próbálja itt csitítani a kődobálókat, ha meri, aki szerint mi az elnyomó hatalom képviselőiként erőszakos állatok módjára viselkedve naponta tucatszor sértjük meg az emberi jogokat.

- Tudod, mikor megyek ezeknek az állatoknak a közelébe; hogyne, hogy majd hétfőn felfüggesszenek, és mindaddig majd a fele fizetésem kapom, amíg nem tisztázódik, hogy a kődobálónak milyen jogait sértettem meg azzal, hogy pofán csaptam.

- Az a kretén, hülye, íróasztal mögött észt osztó tábornoki kar kéne itt álljon, akik összeszarták magukat a politika homlokráncolására és betiltották a gumilövedék használatát a csőcselékkel szemben, pedig Londontól Berlinen át Helsinkiig mindenhol alkalmazzák, ha szükséges.

- Nézzetek meg, hogy Párizsban, a demokrácia hazájában mit művelnek a rohamrendőrök a gyújtogatókkal. Biztos ott is az ÁVÓ az úr, mint idehaza (egyes politikusok szerint). Baszd meg, én itt állok egy gumibottal és egy nevetséges könnygáz-palackkal, mindjárt felgyújtják a ruhámat és szétverik kővel a fejemet, de a laktanyában megmondták: ha leesik vagy nem látható az azonosító számom, meg fognak fenyíteni. Menjenek a kurva anyjukba!

- Nem is baj, hogy pár politikus meg nagypofájú jogvédő kapott pár pofont. Szerintem hétfőn egészen másként fogja látni a dolgokat. Ráfért. Aztán majd döntsék el, hogy mire kell a költségvetési tartalék: képviselői kiadások számla nélküli megtérítésére, kormányszóvívői hírportálra vagy több rendőr alkalmazására. Kár, hogy nem volt itt az egész kibaszott Országgyűlés, kivertek volna fejenkét két-három fogát minden faszfej képviselőnek, aztán hétfőn olyan törvényeket szavaznának meg, hogy csak na!

- Ezzel a felszereléssel a politikusok gyerekeit és más családtagjait kéne kiküldeni az utcára. Tele is van a faszom, jövő héten leszerelek; ennyi pénzért és ilyen szakmai vezetőkkel maradjon rendőr az, akinek négy anyja van!
zvajda Creative Commons License 2008.07.04 0 0 34
Pénzt lopott a halottól a rendőr
Noszlopy 2008. július. 04., 16:49
BAJA
Ötvenezer forintot lopott el a hétfőn délután történt baleset halálos áldozatától egy bajai rendőr. A főtörzsőrmester lebukott, a pénzt megtalálták az öltözőszekrényében, a bajai rendőrkapitány feljelentést tett az ügyben, a zsaru pedig ma (péntek) kérte a leszerelését.

A Bajai Rendőrkapitányság baleset helyszínelője június 30-án egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset helyszínelését végezte – mondta el a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Nyíkos Tamás rendőr főtörzs-zászlós, miután egy bajai információ alapján rákérdeztünk a bűncselekményre.

A sérült gépjármű – mint korábban megírtuk, egy Citroen személyautó – elszállítása után, hozzátartozói kérésére az összetört gépkocsiból, az elhunyt értéktárgyait, valamint készpénzét a rendőr főtörzsőrmester a hozzátartozónak átadta. A gépkocsiban talált készpénzből azonban 50 ezer forinttal kevesebb összeget adott át, és az átadásról szóló jegyzékben is ennyivel kevesebbet írt be.

Az esetet a bajai rendőrkapitányság belső vizsgálata tárta fel. A rendőrkapitányság vezetője haladéktalanul feljelentést tett az ügyészségi nyomozóhivatalnál. Az érintett rendőr főtörzsőrmester pedig az azonnali leszerelését kérte, és távozott a testülettől. Nyíkos Tamás nem cáfolta, viszont nem is erősítette meg a Baon.hu tudósítójának azt az információját, hogy ma (pénteken) a rendőr öltőző szekrényéből előkerült az 50 ezer forint.
Baon.hu

"Az érintett rendőr főtörzsőrmester pedig az azonnali leszerelését kérte, és távozott a testülettől."
jokoajoko Creative Commons License 2008.07.04 0 0 33

Tudod az a helyzet, hogy én mindig szoktam vállalni a felelőséget a tetteimért.

Zokszó nélkül kifizettem volna, ha hibáztam.

Ugyanezt az ajkai rendőrök nem teszik meg. A tévedéseiket nem ismerik el.

 

Eddig a (Kossuth-téri események) mellettük álltam, sajnáltam Őket. Most megingott a bizalmam bennük. Pedig ha csak annyit mondanak, hogy - ne haragudjon, mi tévedtünk- , világgá kürtöltem volna a becsületességüket.

Nagyon remélem, hogy nem minden rendőr ilyen, mint az ajkaiak.

Előzmény: Törölt nick (32)
jokoajoko Creative Commons License 2008.07.02 0 0 31

A lényeg!!

 

Melóról jöttünk haza és a rendőrök jöttek utánunk egy maszek autóval.

Kijött elém egy teherautó, ami egy utánfutót vontatott. Az utánfutón egy rögzítetlen talicska csúszkált ide-oda. 25 km/h sebességgel haladt. Beértünk egy szakaszra, ahol 60 km/h-s sebességkorlátozás volt. Egy kanyar után megelőztem az autót kb. 50 km/h-val, még a feloldó tábla előtt. A rendőrök jöttek utánam, mint a tűz. Dudáltak 400 m-en keresztül. Akkor álltam meg, amikor tárcsát lengettek ki mögöttem az ablakból.

Azt állították, hogy előzni tilos tábla hatálya alatt, záróvonalnál előztem, mert a szaggatott vonal a feloldó táblától kezdődik.

De nincs is előzni tilos tábla 10 km-es körzetben. Ahol előztem, szaggatott vonal van az én oldalamról.

Két munkatársam is ült az autóban, akik hajlandóak tanuskodni.

 

Hát ez a helyzet ezzel. A rendőrök utólag elismerték, hogy nincs tábla, de akkor is a záróvonalnál előztem, mondják.

Ez nem igaz!!

A feljelentésben szereplő szabálysértés nem álljía meg a helyét, hiszen tábla nincs.

Ez úgy hangzik, hogy van rajta sapka, akkor azér, ha meg nincs, akkor azééé.

 

Mi a véleményed?

Előzmény: Törölt nick (29)
jokoajoko Creative Commons License 2008.07.02 0 0 30

Elküldtem egy részét.

Van folytatása is.

Azt is küldöm.

Előzmény: Törölt nick (29)
jokoajoko Creative Commons License 2008.07.02 0 0 28

Sziasztok kedves Bajaiak!

 

Mit szóltok ehhez a feljelentéshez? Ebből semmi nem igaz.

Van keresni valóm?

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.29 0 0 27
Baján eldorádó a zsebeseknek a szerdai és szombati nagypiac.

 

De a zsúfolt üzletekben sem árt vigyázni az értékekre. Hétvégén ismét nagypiac és vásárlókkal telnek meg a boltok, kéreti odafigyelni, nehogy lába kéljen néhány pénztárcának.
A bajai rendőrök a héten két ilyen jellegű bűncselekmény elkövetője után kezdtek nyomozni. Egy bolt pultján őrizetlenül hagyott, tömött pénztárcát vittek el. A sértett körülbelül 100 ezer forintos kárt jelentett be. Loptak a piacon is: egy 53 éves müncheni lakos tett feljelentést, mert kiemelték a táskájából a tárcáját. Okmányok voltak benne, és mintegy 60 ezer forint.

davodi Creative Commons License 2007.11.04 0 0 26
mamicska Creative Commons License 2007.07.18 0 0 25
mit mondjak, nem lepődtem meg:((
piszok rossz tapasztalataink vannak:((
Előzmény: davodi (24)
davodi Creative Commons License 2007.07.17 0 0 24
Húszezer forint kenőpénzt fogadott el egy motoros rendőr. Nem sokáig örülhetett neki.

A Megyei Rendőrfőkapitányság ügyeletére egy budapesti lakos bejelentette, hogy barátját - egy bajai férfit - Baja belterületén motoros rendőrök igazoltatták, miközben autójával a városban közlekedett.
Mivel gépkocsijának üvegei fóliázva voltak, a sofőr úgy döntött, megelőzi a szabálysértési feljelentést: a gépkocsi forgalmi engedélyébe 20 000 forint pénzösszeget tett, melyet az intézkedő rendőr elfogadott és ezért a feljelentéstől eltekintett. 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőr elen feljelentést tett hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt, a Kecskeméti Nyomozó Ügyészségen.

FORRÁS
davodi Creative Commons License 2007.07.17 0 0 23

Hétfő este a Bajai Városi Kórház Traumatológiai Osztályáról bejelentés
érkezett,  miszerint ellátásban részesítettek egy 60 éves dunafalvai
lakost - a kórházban dolgozó biztonsági őrt -, akit egy, a detoxikálóban
ellátásban részesített férfi egy alkalommal, ököllel arcon ütött, minek
következtében orrcsontja eltört, és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést
szenvedett. Kiderült, hogy a biztonsági őrt bántalmazó személy egy 36 éves vaskúti férfi, aki a Bajai Rendőrkapitányság hivatásos állományú tagja, és akinek a  szolgálati viszonyának megszüntetése korábbi jogsértő magatartása miatt folyamatban van.

 

 

FORRÁS
MALWIN Creative Commons License 2005.05.21 0 0 22

aki nem olvasta? Vagy nem idevalósi és esetleg Szeged felől érkezik, vagy arra felé tart???? Az honnan fogja tudni, hogy merre van a kerülőút? Mert tábla az óne!!!

Megy a többi hülye után: Malom előtt balra, jó hosszan egyenesen, aztán a tűzoltóknál, vissza...nekem mondjuk nem kellett kétszer gondolkodnom, merthogy ismerem a helyet, de igazad lehet a többivel kapcsolatban.

A volt főnököm akkor szívta meg, amikor már kész volt az elkerülő, de nem adták még át.Reggel arra ment, be is fordult, se szalag, se lófasz, csak egy behajtani tilos, nameg két rendőr kétszáz méterre. Meg is b..ták, mondjuk meg is érdemelte, nemcsak ezért.

Előzmény: Serok (21)
Serok Creative Commons License 2005.04.29 0 0 21
Újabb ragyogó húzás a város és a bajai rendőrök részéről:

A Szegedi úti vasúti átjárót építési munkák miatt lezárták. Csak a buszok közlekedhetnek. Ez a város egyik legforgalmasabb útja.
De a közlekedőket sehol nem tájékoztatja semmi, senki.
Bocsánat! Rosszul mondom! A Petőfi Népe című lap közölt egy írást erről.

De aki nem olvasta? Vagy nem idevalósi és esetleg Szeged felől érkezik, vagy arra felé tart???? Az honnan fogja tudni, hogy merre van a kerülőút? Mert tábla az óne!!!

És mit csinál a rend remekbe szabott őre????

Az építési munkák első napján, este sötétedés után ravaszul beáll az építési terület közepébe. Hogy még véletlenül se lehessen látni, hogy ott van! Aki pedig megtéved és a tiltó tábla ellenére áthalad, annak vége.

A yard még véletlenül sem segít, nem a munkaterület elé áll. Mert ugye ez lenne a normális, nem???? Hogy az arra járó - nem kevés számú - autóst esetleg segítse.
NEM! A nyomorult lelkű inkább jól levadássza az "elkövetőket"!!!!

Bár, ha itt tartunk... A városnak, vagy a kivitelezőnek nem telik tájékoztató táblára???
Thernitibi Creative Commons License 2005.04.28 0 0 20
Most már mosojogni való, deakkor nem az volt:
kkk
Thernitibi Creative Commons License 2005.04.23 0 0 19
A téma közvetlen nem kapcsolódik a rendőrséghez, de mindenképpen említést érdemel, hogy a Központi Fiúiskola bejárata előtt nagyon elférne egy olyan autó megállóhely, amely a Rákóczi iskola előtt került kialakításra.
Nem is értem, hogy nem jutott ez eszükbe az illetékeseknek, mikor reggelente a Deák F. utcában, a lámpáktól elengedett forgalomnak sokszor komoly fennakadást okoz a gyerekeket iskolába vivő autók megállása.
Kisvárosi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 18
Az a szovivő nem fog feled beszélni semmiről mert csak a Piri kedviért jelentkezett be.
Előzmény: Thernitibi (15)
Serok Creative Commons License 2005.04.19 0 0 17
Az ő véleményükre kimondottan kíváncsi lennék! Hátha valami hasznos sülne ki egy kis társalgásból!
Előzmény: Thernitibi (15)
Thernitibi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 16
Viszont mi a véleményed arrol, hogy vissza kellene állítani a belváros körforgalmát?

Szerintem egyre szűkebbé válik a belváros.
Előzmény: Serok (14)
Thernitibi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 15
Úgy hallom, erre is járnak rendőrök, remélem elmondják a véleményük.
Előzmény: Serok (14)
Serok Creative Commons License 2005.04.19 0 0 14
Hát persze. Elköltöttek X összeget, aminek egy része esetleg hmmm... zsebbe került. Másként nem tudom elképzelni, hogy mi vett rá akárkit is ennek a ... használhatatlan rendszernek a telepítésére.

A rend éber őre meg magasról le... az egészet.
Előzmény: Thernitibi (12)
Thernitibi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 13
Jelki=Jelky

:-Ó
Előzmény: Thernitibi (10)
Thernitibi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 12
Szia Serok

Pedig pofonegyszerű lenne a megoldás, de ebben az esetben az lehet a lényeg, elköltöttek Xösszeget, ami precízen látszik is. Az hogy miként üzemel, már nem annyira érdekes.
Ebben a konkrét esetben hiányolom a rendőrség, és az illetéskes hivatal együtműködését. Mert biztos vagyok abban, hogy a rend éber őrének is már feltünt, ez a zavaros állapot.
Előzmény: Serok (11)
Serok Creative Commons License 2005.04.19 0 0 11
Na ezzel egyetértek!
A közlekedési lámpákkal felszerelt kerszteződéseink egyszerűen BOTRÁNYOSAK!!!!

Nézzük:

Ha nem tudod, hogy érzékelő van elhelyezve az úton, nem biztos, hogy ráállsz és akkor nem fogsz átjutni a kereszteződésen. Meg a mögötted lévők sem.

Ha netán tudod és ráállsz, alig látod a lámpát.

Ha kerékpárral vagy kismotorral vagy, hiába állsz rá! (ha mindezt este, gyér forgalomban csíped meg, garantáltan állsz ott 20 percet. Aztán átmész a piroson. Ha nem jön arra a rend éber, szorgalmas és jól képzett őre, akkor szerencséd van...)

Gratulálok annak az agyatlan ősállatnak, amelyik ezt kitalálta és a telepítést megrendelte. Jah, igen! Az önkormányzat némelyik szakértője is megérdemelne egy kiadós hátbaveregetést.

Előzmény: Thernitibi (10)
Thernitibi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 10
(Bár nem közvetlenül rendőrségi a téma, de azért közlekedési szempontból ide is tartozik.)

A mai napi közlekedési morgolódásom témája a Jelki tér, és a Deák F. utcai kereszteződés közötti négysávos főútvonal közlekedési rendje.
Ne legyünk szerények, mondjuk ki őszintén, hogy egy rakás szerencsétlenség, ami a két kereszteződés között tapasztalható.
Nem tudom, mi a fenének kell napközben, mondjuk reggel 7, és este 7 között "kerékérintős" lámpaváltásra programozni a lámpát (Kossuth u. sarka), mikor nap mint nap rá kell szólni valakikre, hogy álljanak egészen a vonalig, hogy végre nekünk is zöld legyen. Vagy miért nem lehet a Jelki t. és a Deák u. (vagy egészen a Kölcsey u.-ig) kereszteződések között úgy beállítani a lámpákat, hogy azok egy kényelmes (50) tempónál "zöldhullámot" képezzen? De akkor még nem is szóltam a Pázmány u.-i kereszteződés "lámpátlanságáról", ami alatt a gyalogos forgalom rendezetlenségét értem.

Na talán majd egyszer ez is megoldódik.
Thernitibi Creative Commons License 2005.04.13 0 0 9
Én Isti bizi figyuzok:-)))

Azzal teljesen egyet értek, hogy a rend őrének mindenki előtt jó példával kellene járnia.

(De itt mindenkinek igaza van. Néha még a rendőrnek is. Na most már tényleg iszok egy fröcsit:-D)
Előzmény: Serok (8)
Serok Creative Commons License 2005.04.13 0 0 8
Figyu!

Én nem arról beszélek, amikor valamilyen forgalmi helyzetben/környezetben a rendőr eljár. Hanem arról, hogy hogyan VISELKEDIK! Vagyis, mit enged meg magának, egyenruhában, vagy anélkül.
Én azért még sosem lázadtam, mert szabálytalanság miatt megrótt, vagy neadjisten megbüntetett! Sőt! Az első, amit mondok ilyenkor, hogy igaza van. De ne olyanért büntessen az istenátka, amit ő maga is bármikor megtesz még egyenruhában és rendőrautóval is! Ez a lényeg!
Előzmény: Thernitibi (7)
Thernitibi Creative Commons License 2005.04.13 0 0 7
Szia Serok

Én nem tudom hogy van ez, de ha a rendőr véleményét is meghallgatom, akkor neki is igazat kell, hogy adjak.
Szerintük, lassan már kritikán aluli az a hangnem az állampolgárok részéről, amivel nap, mint nap találkoznak.

De ha azt látom sokadszor, hogy azért állít meg a rendőr, hogy valamiért, mondjuk akármiért csak azért is megbüntessen, vagy pl. az útkaparók által fölöslegesen kint hagyott sebességkorlátozó táblákat kihasználva mérnek, stb., az kimondottan bosszantó

(Jó sztori volt, amikor a dunaföldvári híd, és az 51-es között fölszedték a síneket, de a fene tudja miért, az 51-est keresztező solti vasúti átjárót jelző lámpa még üzemelt, személyesen láttam, hogy "beháromlábazták" az átjárót. Aznap jó napjuk volt:-P)
Előzmény: Serok (6)
Serok Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6
Nos, én fotózni szoktam őket...

Egyszer csaknem elütöttek a zebrán. Én szabályosan körülnéztem, és már félúton voltam, amikor a kereszteződésben balról megjött a rendőrautó. Majdnem rossz vége lett. Meg sem állt.
A rendszámmal elmentem a kapitányságra, de a kapunál az ügyeletes elhajtott.

Akkor határoztam el, hogy gyűjteni fogom a dolgaikat, mert elegem lett, hogy bármit megtehetnek egyenruhában és kék villogós autóban. Engem meg modortalan módon kezelnek.
Előzmény: lemi (5)
lemi Creative Commons License 2005.04.13 0 0 5

Ez borzasztó!!!

 

Szerintem nem szabad hagyni hogy elijesszenek, hiszen ök pont erre számítanak!

 

Ott a sajtó, talán lehetne velük együtt dolgozni hogy az ilyen fajta, a hatalmával, pozíciójával visszaélö rendörök végre a törvény látkörébe kerüljenek.

 

És rendörre is lehet hívni rendört! Vagy a mentöket, ha látom hogy valakit összevernek. Láttam már hasonló esetet tv-ben.

 

 

Előzmény: mamicska (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!