Hol volt? Regen lattam a filmet, de nem tunt fel. (A centurio viszont olyan volt, mint a latintanarom... pontosan igy feleltetett.) Bocs az OFF-ert.
(Az USA 55 merfoldje amugy az autopalyakon es a fizetos palyakon nem ervenyes: autopalyan 60, fizetoson 70 a korlatozas, de mindenki 80-90-el megy mindketton.)
az, imdb adatbázisban van az érdekességek közt a svédeknél ezzel hirdették: "olyannyira vicces, h a norvégoknál betiltották" :) (valójában istenkáromlás vádja miatt nem engedték vetíteni egy évig)
további érdekesség, h ugyanilyen okból az eredeti támogató, az EMI kihátrált a MP csoport mögül, még be is perelte őket - komoly veszélybe került az egész, és végül George Harrison mentette meg a filmet, aki pusztán ezért hozott létre egy filmgyártó céget (hálából be is került egy apró szerepben)
Azt a dumát akarják beadni, hogy azért akarják csökkenteni a sebességhatárt, mert így kevesebb benzint fogunk használni, és több pénz marad a zsebünkben!Úgy állítják be a dolgot, mintha velünk akarnának jót tenni!
Arra nem gondolnak, hogy az idő is pénz!
Azért reméljük, hogy lesz róla közvélemény kutatás, de azt is meghamisítják!
Az egész hasonlít kicsit az USA - full 55 mph szabályra. Csak arra nem gondolnak, hogy ott az autózás (h)őskorától így van, nálunk meg a tar-kopasz jampi, a cápával 140-el jön a városi kivezetőn, és ezzel nincs egyedül. Nem is fog átszokni. Másrészt a környező államokhoz képest (nem ukrajnához...) így is a legtöbb munkaidőt elpocsékoló nemzet vagyunk, a dugóban állás milliárdokat vesz ki a kasszából. (egy ember, egy óra munkája ca.: 1000 HUF, akkor az a sokezer ember, sok órányi araszolása?)
Másrészt eszembe jut egy pár évvel ezelőtti sztori:
"...máj.1-étől a maximális megengedett sebesség országúton 90 km/h.."
4-5 sportmotorral beállunk tankolni, május elsején reggel. Kutas:
- Na mit szóltok? Felemelték a max-ot 90-re országúton !!!
Ezek az EU 2010-ig tervezett irányelvei a közlekedéssel kapcsolatban. Egy hellyen esik említés a 90 km/h-ról: 12 tonna feletti teherautókra vonatkozik, 10 tonna feletti buszokra 100 km/h. 68. o. a dokumentumban. Különben csak arról ír, elég konrétan (pl. minden üléshez legyen biztonsági öv), hogy a felére kell csökenteni a halálos balesetek számát. Semmi olyasmit nem láttam benne, amit a TV mondott - persze lehet, hogy csak figyelmetlen voltam.
Uhh, sztem is elég lesz :-) Komoly? Csak nem egy ezüst STI-je van? JMY v vmi ilyesmi? Csak mert vmelyik este a Hungárián 1ütt mentem egy ilyen géppel, amikor lámpánál 1más mellé értünk, mindig levettem a rádiót, h halljam, milyen szépen durrog a boxer :-))
na! ezt nekik(hogy hová, ahhoz hint a folytatásban). akkor inkább növeljük a lótenyésztést, és járjon mindenki azzal. egy leadott autóért egy ló + 2 zsák zab.
Bocs, ha már van ilyen topik... Aszongya ma a tévé, hogy az EU közlekedési biztosa azt javasolja a tagállamoknak, autópályán is 90 km/h legyen a sebességhatár, szerte az unióban...
Ti mit szóltok ehhez? Én szóhoz se jutok. Nem tudnék szalonképes lenni.